×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симбиозата между марихуаната и кармата преди мозъкът ви да стане пихтия


Симбиозата между марихуаната и кармата преди мозъкът ви да стане пихтия
Социалната мрежа ври от коментари за това епохално писмо
27 Януари 2015, Вторник, 11:12 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

"Този жест... този жест ме докосна дълбоко, дълбоко в душицата...", казва АhhImm в благодарствен адрес по повод загубено бегче с 10 грама трева, което напълно непознат Човек му  върна

Мъж си изгуби торбичката с трева, но непознат му я върна. Трогнат от честността и милосърдието на „пича”, той написа прочувствен благодарствен пост във Фейсбук. Социалната мрежа ври от коментари по темата. Публикуваме това епохалното епистоларно творчество без редакторска и коректорска намеса:

"Изгубих бегче с 10 грама трева. След 20 минути търсене, супер отчаян се спрях при приятелка и започнах да й разказвам тъжната си история, докато пича до нас просто ми каза: аз го намерих ела да ти го върна. Не бях толкова радостен, че си връщам тревата, но този жест... този жест ме докосна дълбоко, дълбоко в душицата.. Безмълвен съм пред този човек! Човеци като него са малки богове, пълни с мир и чистота.. пожелавам от сърце на всеки да достигне неговата духовна висота и да влезе в симбиозен танц с кармата си.
Поздрави до всички, с благодарности за споделената енергия! Бъдете любов завинаги!"


Не знам да се смея или да плача. Това излияние изглежда ми идва в повече. Вече цяло  поколение у нас възприема наркотиците като нещо съвсем в реда на нещата. И редовно ги употребява. Джойнтът е съществена част от стресираното им съществуване.
Само, само не се опитвайте да ме убедите, че  тревата е „по-полезна” от алкохола и цигарите, че няма 100 % доказателства, че влияе неблагоприятно върху репродуктивните фунцкии и белите дробове, бъбреците, черния дроб, сърцето... но най-вече върху съзнанието.

Страшното е, че "козенето" се приема като  път  към просветлението,  среща със същинския им гениален Аз, а не като сигурна пътека към падението и превръщането им в отрепките на съвременното общество..
Знам, знам. Сега ще започнете да браните тревата с хиляди убедителни доводи, че гениалните творби в композиране на музика и изпълнение на песен, са станали реалност след сериозното напушване на авторите им с трева. Но няма да споменете, че същите тези гении доживяват максимум 30 години, докато  мозъците им се разпаднат до консистенция, сходна на пихтия.
 Ще публикувам  и още един текст на един млад блогър - Generation Z, вие сами си направете преценката за азът-кошмар, който непрекъснато се върти в омагьосания си кръг. И когато следващия път ми кажете колко ви е скучно и поради това искате да изживеете по-силното усещане с тревата, нека се замислим:

"Свивам си джойнт и се опитвам да изпуша съвестта си. Не по принцип. Точно сега. Нали всеки има мнение за себе си и идеали и принципи за мизерното си съществувание. Когато собственото ти мнение за себе си и това на хората, които чувстваш близки, неумолимо не съответства и когато с пълна сила осъзнаваш това фатално разминаване... Усещам, че ми се гади и гнусна топка се е свила в стомаха ми. Плюх на жалките си принципи. Жалки, но са си мои, нали така. Моето, аз, собственото, обичам да пиша в първо лице единствено число. Това, което се случва с аза, ме радва да анализирам, така храня гладното си его и заспивам усмихната. Джойнтът въпреки това не помага, все пак олекна - нали го написах...


В категории: Животът


12
Коментара по темата
12.
xaxa
28.01.2015 10:00:02
0
1
Ama che glupost, push ot 15 godini imam maluk biznes,kola,kushta, pari, I pisha komentara ot iPhone 6 koito si kupih ot kef kato se napushih vchera
11.
ан
28.01.2015 00:00:42
1
1
коментарът ми беше до номер 6 и до номер 10
10.
ан
27.01.2015 23:58:01
2
1
здравей млади човече, вероятно си такъв. Майка съм и се впечатлих от коментарите, иначе не пиша коментари, но тази статия ме вбеси с коментиратие, защото имам младеж. Сега ще ти обясня, че дори самият ти изказ показва вредата от това, че подкрепяш тревата. Знаеш ли защо - защото самата необходимост от нея, чувството, че си модерен с нея, а не с начина, по който мислиш и изглеждаш и смисъла на живота ти - е драма. Защото след тревата следва друго и така до безкрай в напълно измислен свят, в който ставаш никой и живееш като батка, а не като смислен човек, който иска да е модерен, мислещ и истински успял. Ето, това е проблемът. И знаеш ли - остави марихуаната и се хвани за марулята, по-здравословно е и не води до хероина! А и може и някой ден да си истинска гордост, но първо дръж настрана дрогата
9.
...
27.01.2015 19:57:29
0
3
Винаги обидно некомпетентни и тенденциозно демонизиращи статии за наркотиците. Нима нещата в аптеката не са наркотици? Нима алкохола, цигарите, кафето и куп други неща с които сте свикнали не са наркотици? Няма лоши наркотици, има лоши хора и висока доза! Не пистолетът убива а човекът който го държи. Поканете д-р Юлиан Караджов да ви обясни малко, защото за много едва ли ви стига компетенцията.
8.
Бургазлия
27.01.2015 14:56:01
5
2
Бай Ставри, чест и почитания за достолепната ти възраст, но вземи се в ръце и се виж какви си ги написал тогава критикувай. Тревицата съвсем ти е изсмукала мозъчето и ставаш смешен. Ти си един прост наркоман, просто на света няма наркоман който да си признава че е такъв.
7.
to
27.01.2015 14:53:27
1
7
Авторката да си навре главата в кенефа и да пусне водата...аман от идиоти
6.
BAI STAVRI
27.01.2015 14:06:13
0
6
SAMO DAVI KAJA 4E SAM NA VAZRAST VE4E A PU6A OT 22-23-GODINI.I SAM SI OK,MOZAKA 6TQL DA STANE NA PIHTIQ-TVA SAMO NQKOI ZAKARNQL-KOMUNISTI4ESKI MOZAK MOJE DA RODI TAKAVA PROSTOTIQ,ILI POLIZAI-PROKUROR,DA TI VNU6AVA 4E TO OT TAM SE PO4VALO I TAKA NATATAK,DA VE DA AZ 6TO NE SAM PO4NAL DOSEGA I NIKOGA NQMA DA PO4NA DA UPOTREBQVAM SINTETIKA,ILI NE6TO PODOBNO-TOVA E DAR OT GOSPOD-TREVATA,PROSTO DAR OT PRIRODATA,HORATA V HOLANDIQ SA RAZVILI ZQLA INDUSTRIQ,OT TOVA-ZQLA EVROPA HODI TAM DA RELAKSIRE-JOINT-VITRINI S MOMI4ETA,MNOGO MAGISTRATI IMA KOITO HODQT DA PU6AT TAM I SI NOSQT ZA VKA6TI TUK AMA SE KRIQTI OBQVQVAT 4E HODQT-NAPRIMER V GARZIQ ILI ISPANIQ FRANZIQ NA PO4IVKI-AMA LAJAT-HODQT V HOLANDIQ,SA6TITE TEZI HORA GLEDAT I DELA ZA TREVA I DAVAT EFEKTIVNI PRISADI-ATE SMITE PU6AT KATO KOMINI TVA E SAMATA ISTINA NA 100PROZENTA
5.
dddd
27.01.2015 13:42:30
1
1
Ot treva umrql nqma be tapi jurnalisti ama vashta profesiq e po vredna ima dosta umreli proverete I vishte xaxa che ima I takica deto mrat zaradi statii taka che fakt vie ste po vredni ot neq
4.
W
27.01.2015 13:30:46
0
8
Това за мен е една безсмислена статия и дори не знам защо сте я публикували.Какво толкова потресаващо има и защо пак се говори за марихуана като може да се поговори за някой от новите наркотици които заляха България в близките 15тина години и буквално съсипаха психиките на няколко поколения.
Принципно за един нормален човек който е над 20 години и не е психически лабилен,тревата не представлява никаква заплаха нито над психиката,нито над социалната му полезност и активност.В крайна сметка едни пият след работен ден,други правят секс,трети пишат статии.И това за тях е начина да се отпуснат и да се забавляват.Че канабиса може да е нож с две остриета,може..Но при правилната му употреба той може да спомогне за цялостното психическо състояние.Не знам дали сте чули за някой който се е напушил и е излязъл да стреля с автомат в някое училище :D Другото което е,че исторически,можем да сложим канабиса в топ 5 на най-полезните растения като цяло.Не знам дали от коката и от тютюна може да се правят хартия,дрехи,пластмаса(без петрол),био дизел и хранителни добавки.След индустриалната революция целия западен свят направи всичко възможно да криминализира канабиса по простата причина че той е може би най-голямата заплаха за петролната индустрия.Преди 100тина години хората в Америка са можели да си плащали таксите към държавата с коноп...Марихуана е просто мексиканското название на канабиса който Американския апарат за пропаганда измисли през 30те години..Една от най-успешните кампании за промиване на мозъка на 20-ти век.Интересното е че сега отново се правят милиони от трева в щатите,като това е един от най-прогресиращите безнеси в момента..
3.
бс
27.01.2015 13:18:01
4
3
Това се нарича правописна грешка, която е нормално да допуснеш когато пишеш от телефона си. А теб ако те разбера кой си, мисли му !!!
2.
бс
27.01.2015 12:53:36
6
5
Ей овца, дето си писала тази глупост. Аз съм с висше онразование, специалист съм в професията си, подпомагал съм много нпо организации, пуша от 10 години и ти ми казваш, че аз деградирам. Моли се да не ни се пресекът пътищата някои ден.
1.
Уй
27.01.2015 12:12:14
1
4
W.T.F. !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори