×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии от ж.к. „Славейков” пропищяха: Блоковете ни се разпадат, на „Поморина” колоните потъват, стъклата се трошат


Бургазлии от ж.к. „Славейков” пропищяха: Блоковете ни се разпадат, на „Поморина” колоните потъват, стъклата се трошат
Така изглежда районът пред известния сред бургазлии като "Поморина" блок 1 в ж.к. "Славейков", хората ги е страх, защото тротоарът пропада, започнали да падат стъклата над входовете и те се притесняват дали няма щети по основите на сгр
12 Януари 2015, Понеделник, 19:15 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Плочите над входовете на панелките могат да се превърнат в убийци, асансьорите ни са ветерани, оплакаха се местните жители

Панелни блокове в един от най-големите и гъстонаселени комплекси на Бургас – ж.к. „Славейков”, се разпадат, плочи падат по тротоарите, а хората ги е страх да се качат на асансьорите, които масово са около 45 годишни. Това казаха жители на комплекса по време на общественото обсъждане на бюджета на Община Бургас, което се състоя тази вечер. На него зам. кметът по европейски политики Атанаска Николова, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, както и общински съветници и представители на администрацията обстойно обясниха на хората, че тези проблеми се решават от етажната собственост и че те са готови да съдействат.
Хората постоянно оглеждат стъклата и всяко, което е счупено, предизвиква страх, каза домоуправителката на един от 16-те входа на блок 1

Един от проблемните блокове се оказа известният сред бургазлии бл. 1 с наименованието „Поморин” или „П-образния”, той се намира до кръговото кръстовище до хотел „Мираж” и е ориентир за мнозина с рекламните си надписи. Хората от блока са притеснени, тъй като тротоарът, който минава край колоните пред входовете им пропада, има огромни пукнатини, които са запушени с плочи. Страхът у жителите обаче нараснал, когато започнали да се трошат от само себе си стъклата над вратите на входовете. „Счупиха се, притесняваме се да няма щети по основите на блока. Страх ни е”, каза домоуправителка на един от 16-те входа в блока.
Зам. кметът Атанаска Николова, председателят на ОбС-Бургас Костантин Луков и представители на администрацията изслушаха проблемите на хората и им обещаха съдействие да решат проблемите на етажната си собственост

Хора от бл. 8 пък се оплакаха, че при всеки дъжд улицата пред домовете им се превръща в езеро, а в съседство има училище и детска градина. „Всичката вода, която е като река, буквално залива мазите ни, не можем да преминем улицата”, жалваха се жители. Оказа се, че цялата ивица на блоковете 8-9, 15-16 и останалите в съседство от бул. „Янко Комитов” са в подобно положение, тъй като се намират в ниската част на комплекса и при всеки дъжд, водата се събира там, а старата канализация не може да я поеме.
В старите панелни блокове се оказа най-големия страх на жителите, че могат да се превърнат в убийци, тъй като плочи падат върху тротоарите. Само преди месеци се изсипа панелен блок от покрива на една от жилищните сгради. Страшно обаче се оказа положението и с тези плочи, които са върху входовете и се намират пред прозорците между стълбищата.
Това е блок в ж.к. Славейков, който е един от стандартните в комплекса, тези панелни късове над входовете създават огромен риск за минувачите, тъй като на много от сградите се срутват върху площадките отпред, казаха местни жители


Възрастен човек от блок 12 се оплака, че живее там от 1970 година и асансьорът е на същата възраст. „Аз ли да го сменя? Защо плащам такси? Та той е стар и опасен”, възмутен беше човекът.
Оказа се, че тези несгоди трябва да бъдат решени от етажната собственост и от разбирателството между съседите. Зам. кметът Николова си записа всички на хората.
Тя представи всички включени обекти в бюджета на Община Бургас за тази година, за които Флагман.бг нееднократно е писал. За ж.к. „Славейков” се предвижда въвеждането на бързата автобусна линия по бул. Тракия, който ще бъде ремонтиран, заедно с тротоарните площи. От Общината търсят възможности и за изграждането на паркинги за улесняването на шофьорите в комплекса. Ще бъде изградена и детска площадка до бл. 16, за чийто район има подадени много сигнали от граждани, че искат облагородяването му.

„Имаме постоянно срещуположни искания за едни и същи терени. Една част от бургазлии искат на дадено място да има паркинг, а други- да е зелена площ или детска площадка. Очакваме крайното решение да вземете вие”, каза зам. кметът Николова.

В категории: Бургас


11
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
11
Коментара по темата
11.
N
13.01.2015 12:57:03
0
2
Няма нищо вечно.И ремонт да се прави в един момент се събаря и се строи ново.
10.
г-н Ганьо Чорбаджийски
13.01.2015 10:27:46
3
6
Абсолютно съгласен съм с "дъртата бургазлийка" но за съжаление нещата са необратими и до толкова напреднали вече,че селяндурите и с булдозери неможеш да ги върнеш по селата им станаха по-силни от нас,станаха бизнесмени,накупиха по 5-6 апартамента в БУрагс къде ще се мериш с тях пращат им от селата арендиот земите,продават крави прасета родителите им и бургазлиите станахме слуги на селяндурите.в момента единственото спасение от селяните е емиграция в чужбина,тук не останаха неселянизирани градове
9.
тъпанаря
13.01.2015 08:31:20
0
19
че нали сте собственици?кой да ви укрепи блока?на мен ми е напукана мазилкта на къщата,имам теракот за смяна,и ми тече покрива и за тва явно е виновна общината и кмета и станишев предполагам,искам ремонт с държавни пари !!!!!!!!!!!!!!
8.
RE-5
13.01.2015 08:13:36
1
5
Наистина си "ХА-ХО".
Поморина е система ППК "Пакетно-повдигнат кофраж". Тухлени са само външните стени. Прозорците са до тавана (липсват греди и щурцове).
Някога беше модерна система, заедно с пълзящия кофраж (18 ет.блокове)
7.
LUKOV?
13.01.2015 07:23:58
12
7
LUKOV I DIMITAR NIKOLOV SA ZA ZATVORA S DOJIVOTNA PRISADA BEZ PRAVO NA ZAMQNA.
6.
Дърта бургазлийка
13.01.2015 06:15:25
20
17
Едно време Славейков беше царевичак и дървета.
Изгрев беше село Атанасово.
Срещу МБАЛ-а бяха гробищата и Бургас с това свършваше.
Но комунистите насилствено докараха с камионетки ЗИЛ селяните от планините да ги правят хора, разбирай чукундурите от Странджа и ги напъхаха в панелките на Славейков, Изгрев и Меден Рудник, а част от тях по партийна линия в пълният с плъхове Лазур.
Дотук ни докара социализма и комунизма. Да ги връщат обратно по родните им места.
Ние, бургазлии ще се оправим без тях. Колко хубави градини и паркове може дза има на мястото на блоковете за селяндури и чукундури от Странджата.
5.
Xaxo
13.01.2015 02:33:54
12
10
точно пък поморина е един от най-стабилните блокове. А и е тухлен
не след 20, ами и след 50 години панелните блокове ще си стоят
4.
Писнa ми
13.01.2015 01:29:59
1
8
Бегaййййй,бегaй нaроде че всичкото пaнел и не сaмо ще се срине
3.
Мале ,Мале
13.01.2015 01:03:11
1
27
Скъпи Чукундури ,всеки собственик сам трябва да поддържа имота си /разбирай - сградата/ в безопасно техническо състояние . Ай наздраве.
2.
Барти Крауч
13.01.2015 00:56:36
0
16
Много ми е интересно, след 10-15-20 години, когато масово започват да падат панелните блокове, как ще реагира държавата. В Бургас има към 500 такива, в които живеят към 30-50 000 семейства. Отсега предусещам ужаса, който ще предстои за тези хора....
1.
гражданин
13.01.2015 00:33:06
0
37
Еми кой да им оправи блока...общината ли?Моята къща като има нужда от ремонт,да не се оплаквам по медиите?Щом асансьора е стар си има техници,събират се пари от всеки апартамент и се ремонтира!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори