×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как изглеждаше Бургас от Космоса на Нова година


Вижте как изглеждаше Бургас от Космоса на Нова година
Това е сателитната снимка от Космоса, превърнала се в любима новогодишна картичка в цяла Европа. Светлините от Бургас са съвсем семпли
02 Януари 2015, Петък, 10:37 ч.

Букурещ и Южна Гърция са далеч по-впечатляващи
Съвсем семпло и невзрачно изглежда Бургас в новогодишната нощ, показва сателитна снимка от космота. Фотосът е правен в 24:00 часа Централно европейско време. На картата на Европа, а и на България Бургас стои много непретенциозно. Далеч по-силни са светлините в София, Пловдив, Плевен, да не говорим за Букурещ или Южна Гърция.

Най-впечатляващо изглежда Франция. Триумфалната арка в Париж се превърна в площадка за изстрелване на фойерверки. Светлинното шоу озари “Шанз-Елизе” за радост на многохилядната публика, изпълнила булеварда.

Без престрелки е преминала новогодишната нощ в Донецк. Новата година донесе празнично настроение дори и в бомбоубежищата.

Властите в Брюксел забраниха на гражданите да организират собствена заря за посрещането на Нова година. За сметка на това над 100 хиляди души се насладиха на внушително светлинно шоу в центъра на белгийската столица. 10 000 цветни ракети с общо тегло 600 килограма разпръснаха 90 000 горящи звезди в небето.

Червеният площад в Москва стана разноцветен под светлината на фойерверките и светлинните ефекти. Хора от цяла Русия и от много краища празнуваха в центъра на Москва и приемаха поздрави от самия Дядо Мраз.

Най-студената новогодишна нощ за последния половин век беше регистрирана в Румъния. В Букурещ беше минус 20, а в окръг Ковасна бяха измерени минус 31 градуса. Температурите не помрачиха новогодишното настроение.

Два милиона души, 16 минутна заря и дръзки пожелания като “революция, пари и секс”. Всичко това се случи на плажа Копакабана в Рио.

Със заявка за световен рекорд Дубай влезе в Новата 2015-а. Арабското емирство кандидатства за категорията “най-голяма фасада, огрята от светодиодно осветление” с близо 70-те хиляди светодиодни панела, обвили високата 828 метра сграда Бурж Халифа

В категории: Бургас


11
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
11
Коментара по темата
11.
opppppa
13.04.2022 17:33:00
0
0
https://we.tl/t-adVEDBqDPb
10.
санчо
02.02.2015 18:30:47
0
0
и не е от 5 години а от нова година 91ва или 92ра.свети само уличното осветление така е по повечето градчета по ривиерата попе.
9.
popi
02.02.2015 18:28:00
0
0
няма какво да се чудите преспокойно можеш сьбра цяла област в града те това са хора останали в окрьга.снимката не наса а националния статестически институт.тоя пьт си е истина.
8.
i hate stupid people
03.01.2015 13:55:20
0
1
Тази снимка е от преди 5 години ,баси глупаците сте флагман
7.
Гинес /Ганчо/ БГ
02.01.2015 21:19:45
0
4
Годината още не е започнала, а вече имаме сайт кандидат за най-тъпата и безумно скалъпена новина през новата 2015 г. Флагман.бг вече сте почти недостижими.
6.
C*ska
02.01.2015 19:25:47
1
1
Единственото, което се вижда са три бели ленти.
5.
XXX
02.01.2015 18:16:42
1
2
Малоумни флагманци, тая простотия циркулира от години в нета и всяка година и се хващат само най-големите наивници.
Дойде и вашия ред.
Колко трябва да си глупав за да се сетиш, че няма как навсякъде в Европа времето да е ясно и безоблачно!
4.
хай
02.01.2015 17:49:46
0
5
Централно Европейско време е нещо съвсем различно от Източно Европейско време,което покрива и Бургас!! Идиоти, разликата е 2 часа!!
3.
m
02.01.2015 17:38:23
0
2
бс е много малък и не се вижда на тая то4ка,всъщност точката е цяла източна България какъв Бургас?
2.
ей
02.01.2015 16:35:45
1
4
Снимката е направена в 1 часа след полунощ, какви светлини искате, хората вече спят. Що не я направиха в полунощ източно- европейско време, че да видим къде ще свети по силно!
1.
Smith
02.01.2015 16:08:27
2
11
Глупостта не познава граници! Колко милиграма мозък трябва да има същество, което да се върже на подобна идиотия, че някой ще тръгне навръх нова година да прави снимка от космоса? За чии? За една камара псевдожурналисти, чудещи се с какво да се запълнят сайтчетата ли? (далеч по малко безсмислено щеше да е да си запълват други работи (например пропуски в образованието)).
А да ви направи впечатление, че няма нито едно облаче (а не е като да нямаше)? А някой да се замисли, колко дълга експозиция трябва да се направи за подобна снимка? Някой да се сети да отиде на сайта на НАСА и да провери, дали пък там няма повече информация?
Всъщност има! И тя е, че на 5.декември.2012 НАСА публикува резултатите си от проекта "EarthAtNight". По-любознателните биха открили, че множеството снимки, от които е създаден крайния продукт, са направени от финландски NPP сателит в периода между април и октомври 2012 г. И че пльоснатата тук цапаница единствено е доста по-размазана от оригинала, може би за да се надсмее авторът и над заблудените душици, които биха я публикували!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори