×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спорната поправка за пенсиите се направила заради фирма за бързи кредити?


Спорната поправка за пенсиите се направила заради фирма за бързи кредити?
Със спорната поправка за парите от частните пенсионни фондове, която бе приета, се разчиства път за нов играч на пазара, коментира Николай Марев
22 Декември 2014, Понеделник, 12:53 ч.

Промените целят разчистване на пазара заради нов пенсионен фонд, зад който стои фирма за бързи кредити, уточни Николай Марев

Със спорната поправка за парите от частните пенсионни фондове, която бе приета, се разчиства път за нов играч на пазара. През лятото бе регистриран още един пенсионен фонд. Това бе голяма изненада. Зад него стои фирма за бързи кредити. Това разкри в „Здравей, България“ по Нова телевизия Николай Марев, който е главен изпълнителен директор на  пенсионен фонд. Според него, за 40 години хората със заплата 800 лева и осигуряващи се за втора пенсия в частен фонд, ще получават малко над 19% по-голяма пенсия от тези, които са се осигурявали само в НОИ.
„Ако веднъж е отишъл към НОИ, работещият не може да се върне обратно в частния пенсионен фонд. Това е все едно да направиш от омлет обратно яйце“, коментира Марев.
За това, че целта на тези, които приеха спорната поправка, е разчистване на пазара, намекна и  Даниела Петкова, която е председател на Управителния съвет на друг пенсионен фонд.
„Никой не знае какъв закон се прие. Ощетени ще са младежите, на които им предстои да започнат работа за първи път след 1 януари. Парите им директно отивали в солидарния пенсионен фонд, или в НОИ. В момента тече война за това дали да има капиталови схеми, или да няма. По начина, по който се случи законът, очевидно целта е голяма. Иначе не биха си позволили да приемат закон, който става вече и политически въпрос“, коментира Петкова.
Вицепремиерът Томислав Дончев пък призна, че решението за парите в частните фондове е взето бързо.
„Това предложение предизвика много скандали. Добре е, когато има различни гледни точки и спор. А и няма решение, което да се радва на еднозначен консенсус”, подчерта Дончев.
Той заяви, че предложението е събрало критики в три посоки - начинът, по който е взето, второ - лимитираният срок ограничава правата и трето – реверсивността.
„Упрекът, че решението е взето прекалено бързо – само за една седмица, е основателен, но не съвсем. Разработвайки предизборната програма, подобно решение беше дискутирано. Но когато говорим за промяна, тя може да касае реверсивността”, добави Томислав Дончев и подчерта, че най-важното е, че всяко лице ще има възможност да избира.
„Предвид ситуацията, ако се бяхме отдали на 4-месечна дискусия, сега щеше да е трудно или почти невъзможно каквото и да било решение да се вземе. Тук темата се оказа нервозна, имаше емоционални реакции от различни гледни точки, дори и опити за натиск“, каза още вицепремиерът.

В категории: Политика


2
Коментара по темата
2.
Брат Му на Винету
22.12.2014 21:36:11
0
0
пак избрахте помияри да ви управляват ,мърши
1.
Митко
22.12.2014 10:19:15
0
4
ЕЕЕЕ.....най- после един ИЗПЛЮ камъчето и каза ГОЛАТА ИСТИНА....и то ЗАЩО ??? защото му засегнаха интереса...ХА..ХА..ХА...Горанов е ГОЛ...станаха ясни най-после всички УВЪРТАНИЯ и БЪРЗАНИЯ..

ХА сега наздраве ГОРАН(Ч)ОВ - чака те ГОРАТА...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център" Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Племенницата им Мария се похвали с диамантеното бижу за над 5000 лева
Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах Новомихайловка падна, а Илон Мъск притеснен след одобрението на военната помощ за Украйна Новомихайловка падна, а Илон Мъск притеснен след одобрението на военната помощ за Украйна  Руските окупатори напредват, може да превземат Очеретино, Бердичи и Часов Яр скоро Внимание! Дрехите на Shein и Теmu: Евтини, но опасни Внимание! Дрехите на Shein и Теmu: Евтини, но опасни Бързата мода се нуждае и от бързи доставки, затова двете китайски платформи изнасят стоките си не с кораби, както правят Amazon или H&M, а със самолети 106-годишна пациентка проговори по време на операция 106-годишна пациентка проговори по време на операция При изписването д-р Сасони и г-жа Боргати си пожелаха да се видят отново след 10 години Ако искаш да си асистентка на Кейт Мидълтън, трябва да преминеш този странен изпит Ако искаш да си асистентка на Кейт Мидълтън, трябва да преминеш този странен изпит Нали не мислехте, че една принцеса са справя с всичко сама?
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори