×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реформаторите излизат от сянката на ГЕРБ в Бургас със свой кандидат за кмет наесен


Реформаторите излизат от сянката на ГЕРБ в Бургас със свой кандидат за кмет наесен
Министър Ненчев днес събра актива на партиите от Реформаторския блок в Бургас, на която ясно е казано, че коалицията ще издига кандидати за кметове във всички общини от региона
20 Декември 2014, Събота, 13:00 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Впрягат депутати и министри за местните избори

Реформаторският блок се наема отрано с подготовката за местните избори и очевидно се готви да излезе от сянката на ГЕРБ в Бургаска област. Реформаторите ще имат и свой кандидат за кмет на Бургас, въпреки че през последните два мандата техни представители са част от екипа на кмета Димитър Николов. Министри и депутати ще бъдат впрегнати да мобилизират актива за местните избори. Това стана ясно днес след среща на министъра на отбраната Николай Ненчев, който е и лидер на единия от коалиционните партньори – БЗНС, с членове на партиите в Реформаторския блок, която се проведе в Бургас. На нея ясно е било казано, че трябва да бъдат издигани собствени кандидати за градоначалници във всички общини от региона. След разговорите с местния актив Ненчев даде пресконференция, заедно с областния управител Вълчо Чолаков, който е представител на СДС, общинските лидери на ДБГ Живко Табаков и на ДСБ д-р Георги Митев.

„Местните избори предстоят през 2015 година. За мен е естествено всяка формация, която заявява желание за участие във властта, да има кандидат. Но аз винаги защитавам взетите общо решения, така че този въпрос предстои да бъде обсъждан”, каза Чолаков. Ненчев пък добави, че няма основания за безпокойство за единството на блока преди местните избори и че е оптимистично настроен.
В  момента от Бургас Реформаторският блок има депутат – Костадин Марков, областен управител – Вълчо Чолаков, шеф на Агенцията по безопасност на храните – д-р Георги Митев, спрягат се и още имена за постове на държавни ведомства, сред които и на Спешна помощ.

Това обаче вече започва да предизвиква недоволство в редиците на ГЕРБ, тъй като въпреки стабилната победа на партията тук, няма нито един изявен активист, който да е назначен на ключов пост с изключение на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. В средите на ГЕРБ се появиха коментари, че възловите позиции, предоставени на реформаторите в Бургас, могат да изиграят лоша шега на партията на Бойко Борисов в битката за десни гласове по време на общинските избори.

Днес Реформаторите демонстрираха готовност да работят заедно идващата есен, въпреки боричканията, които имаха на местно равнище в периода на парламентарните избори за начина на подреждане на листата. За първи път след изборите на публично общо събитие присъства и лидерът на ДСБ д-р Георги Митев, очевидно удовлетворен от поста си в БАБХ, който зае в началото на тази седмица.  Утре пък за сплотяване на редиците на блока в Бургаска област е организиран и пикник за местните активисти.

Според Ненчев между ръководствата на отделните партии дори и да е имало напрежение, то е било по организационни въпроси. „Имали сме болежки, но смятаме, че сме ги израснали”, каза общинският лидер на Движение България на гражданите Живко Табаков.

На предходните местни избори СДС и ДСБ в Бургас се явиха във формата "Синята коалиция", която нямаше свой кандидат за кмет. Тогава те подкрепиха за втори мандат кмета Димитър Николов от ГЕРБ, а във вота участваха със собствена листа с кандидати за общински съветници.

В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
член на БЗНС
21.12.2014 21:59:14
1
2
Въпрос към Председателя на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев : Г-н Ненчев, защо на трибуната при Вас е седнал човек, който не е член на БЗНС - става въпрос за г-н Дойчев? Защо игнорирахте Председателя на Окръжното ръководство на БЗНС г-н Стоянов? Кой Ви дава право на това - това е нашия председател, когото ние избрахме с пълно мнозинство на окръжната конференция? Каква игра играето г-н Ненчев? Настоявам да се извините на г-н Стоянов публично.
14.
USA loves Burgas
21.12.2014 00:35:27
3
0
Davaite!!! Iskam da smachkame Putin i negovite tupaci rusnaci. Iska da smachkame komunistite, tezi primitivni laina. Iskam da mahnem Alosha ot Troikata -- tozi beleg na okupatorite na Bulgaria. Davaite kum Evropeiska Bulgaria samo napred!!!
13.
ss
21.12.2014 00:09:40
0
0
VAGNO E NE PARTIATA A RESUMETO I EXPERTA SUSTO SMELOSTA I VIZIATA NA KMETA< SUSHTO NEGOVITE VRUZKI SUS ZAPADNIA SVIAT.
ZA DA MOGE DA PRIVLECHE INVESTICII I RAZVIE ECONOMIKATA NA GRADA.
12.
...
20.12.2014 23:01:09
5
6
Няма смисъл да се мъчат, пак Николов ще спечели. Той е номер 1.
11.
фъншуи
20.12.2014 22:55:30
1
1
покaнете a.Тaгaвов той имa опит в кметувaнето от тримa кaндидaти зaвърши трети
10.
хахаха
20.12.2014 21:39:23
4
5
хахаххаха няма такъв виц! рб - кукли на конци на герб-бсп-дпс мафията щели да изкарват собствен кандидат!?! :D малко ли окраде марков, че сега пак някакъв такъв измислен ще си натресе бургас?!
9.
леле
20.12.2014 21:29:48
2
6
Дръж се, Бургас, че реформаторите идват. Герб наистина им дадоха прекалено много, а все пак едва спечелиха едно депутатско място. Може и да плачат, защото като помагаш на един - той може да ти захапе цялата ръка
8.
bobo
20.12.2014 20:27:14
1
2
Ostaviha vi bez nadzor I se pooliahte polititzi veliki...koi vi naznachi vsichkite...mai zabraviate barzo
7.
колев
20.12.2014 19:13:28
5
5
Предложете Коцето марков той ще има голям успех реформаторчета...пък и знае как да крадне от общината...боклуциии долни....
6.
Альоша
20.12.2014 18:41:48
2
4
Вафлата се подлъхзна на шадравафана и се целуна с Альошата уста в уста,както има скулптура там.
5.
Пехливан с Адидасль
20.12.2014 17:58:39
3
6
Сигурно ще е валията на Лозенград
4.
аау
20.12.2014 17:33:39
2
12
край, Димитър Николов е победен
3.
Реформатор
20.12.2014 17:27:34
8
3
Е как кои!? Живко Табаков ще бъде успешен кмет на Бургас!
2.
ах
20.12.2014 16:12:46
7
3
Може и да е Чолаков
1.
хах
20.12.2014 15:55:04
6
3
и кой ще им е кандидата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори