×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имаме кадри за държавните институции в Бургас, но не търсим постове за хората си на всяка цена


Имаме кадри за държавните институции в Бургас, но не търсим постове за хората си на всяка цена
Мисля, че до момента сме показали конструктивност и диалогичност, като отстъпихме и водаческото място в листата по време на парламентарните избори и длъжността областен управител след това, каза лидерът на ДБГ в Бургас Живко Табаков
19 Декември 2014, Петък, 10:08 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Реформаторският блок трябва да се запази единен по общини и да излезем с общ кандидат за кмет на Бургас

- Г-н Табаков, измина една година откакто Движение България на гражданите отвори свой партиен офис в Бургас. Доволен ли сте от неговата работа, имате ли нови членове?

- С откриването на офиса през миналата година искахме да покажем, че не сме се отказали, въпреки лошите резултати от изборите през 2013 година. Освен това с избирането ми за председател на ДБГ в Бургас бях обещал, че нашите членове и симпатизанти ще имат място, където да се събират. Днес, година по-късно, вече не само не сме извънпарламентарна партия, но сме и политическа сила, която е част от управлението и може да влияе пряко на процесите в страната. В същото време през последните месеци имаме чувствително увеличаване на членската маса и се надявам скоро офисът да ни стане тесен.

- През изминалата година се проведоха избори за Европейски парламент, както и за Народно събрание. Предполагам сте направили подробен анализ на резултатите, удовлетворяват ли ви?

- Резултатите са добри, защото показахме ръст, като увеличихме почти двойно гласовете си от европейските до парламентарните избори. Сега обаче сме в по-трудна ситуация, защото трябва да оправдаем доверието на нашите избиратели. Силно се надявам, че всички партии, които са част от Реформаторския блок си дават сметка каква тежка отговорност поехме с влизането си в управлението. Тази отговорност може да бъде носена само с общи усилия и с добро взаимодействие на първо място между нас самите. Затова се надявам през следващата година партиите от блока да бъдем по-сплотени и единни в думите и делата си.

- През 2015 година предстои обаче по-тежката битка за местната власт. Вие за първи път ще участвате в общински избори. Оптимист ли сте?

- Ако успеем да се представим добре в управлението мисля, че резултатите на местните избори могат да бъдат още по-добри от тези на парламентарните избори. За нашата организация това са най-важните избори и през последната година ние се готвим главно за тях. Приемахме парламентарните и европейските избори, като вид тренировка за местните и мисля, че вече имаме достатъчно опит, за да се представим добре през 2015 година. 

- Какви са Вашите лични намерения. ДБГ със свои кандидати за кметове ли ще се яви или ще подкрепяте кандидати, издигнати от широки коалиции?

- Надявам се, че в Бургас ще имаме обща листа и общ кандидат за кмет в рамките на Реформаторския блок. Това е логично да се случи след като сме регистрирали относителен успех на два последователни избора.
 
- Форматът Реформаторски блок ще се запази ли за местния вот или структурите по места на отделните партии сами ще решават как да участват?

- Надявам се на национално ниво лидерите на блока да постигнат съгласие форматът да се запази. Още при учредяването си Реформаторският блок декларира, че ще действа като единен политически субект и това беше една от причините хората да ни подкрепят.

- Реформаторският блок участва в изпълнителната власт  в момента, ДБГ има ли стремеж към постове на държавни ведомства в региона?

- Ние имаме подходящи и качествени хора, които могат да носят отговорност. Нашата цел е да помагаме, а не да влизаме в пазарлъци. Мисля, че до момента сме показали конструктивност и диалогичност, като отстъпихме и водаческото място в листата по време на парламентарните избори и длъжността областен управител след това. Не търсим позиции за хората си, а имаме подходящи хора за определени позиции. Ако ни се даде шанс ще покажем какво можем.

- На национално равнище често лидерите на отделните партии от РБ влизат в сблъсък. Как работите с ръководствата на местно равнище?

- Не мога да кажа лоша дума за никой от колегите. Опитваме се да работим ефективно и в разбирателство. Лично аз съм диалогичен човек и винаги търся това, което ни събира, а не това, което ни разделя. Мисля, че на национално ниво подходът също трябва да бъде такъв. Ние сме значими, само когато сме заедно.

- Кое според Вас е най-ембелматичното събитие за Бургас през изминалата година?

- Като цяло Бургас се развива добре и не случайно отново беше сред градовете, които реализират сравнително висок икономически растеж. Това не е малко събитие, като се има предвид икономическата криза, в която България живее от няколко години насам.

- Какви са Вашите лични очаквания за 2015 г.?

- По природа съм оптимист и винаги очаквам най-доброто. Пожелавам здраве и успехи на всички бургазлии и се надявам следващата година да бъде по-добра за всички нас.

В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
до 12
21.12.2014 22:25:45
0
1
Благодаря че ме светна ,ма трябва да осветим всичките политичета как си вадят хляба.
12.
ivan
21.12.2014 13:22:10
0
1
хайде бе Живко,кажи как си вадиш хляба, 9 пита! модерен рекет налага човека, ако искаш да зареждаш еди си .. какво след Св. Влас тоя ще ти уреди цени-пълен рекет
11.
психо
20.12.2014 20:31:10
0
3
Ало психото,защо спите бе? Мазното Табаче да се прибере веднага
10.
ДИМО БОРИСОВ
19.12.2014 20:33:57
8
3
БРАВО ЖИВКО!САМО ТАКА!С ТЕБ СМЕ!!!
9.
Политичко
19.12.2014 19:37:13
1
7
Абе тоя Живко освен че е политик ,,на коя писта бръмчи,, къде има реализация,,с какво си вади хляба .
8.
Адам от членска маса
19.12.2014 16:43:22
3
3
Всички по долу сте членове на други партии . Плюете се взаимно като ученички. Големи хора сте спрете. На всички обикновенни граждани искам да кажа, видите ли политическа местна тема и разни да се плюят яко с примери и разни други информации са кучета на съответните партий , гъзоблизачи на по висши от тях. А най тъпото е, че искат да са на мястото на всички тези дето самите те плюят
7.
бургазлия
19.12.2014 16:38:05
12
1
радвам се на млади и усмихнати, амбициозни и можещи хора. Успех на Живко Табаков, дано подобни лидери приключват гадното минало на тоталитарните вождове
6.
кгб
19.12.2014 14:26:48
3
7
Хей младоци,я не се изхвърляйте толкова.ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ ВЪЛНАТА.А що се отнася до кадри -------Н Я М А Т Е
5.
personal
19.12.2014 13:45:31
1
4
В бг има следните кадри-обща работа/каналджии,гледачки на баби в ЕС берачи на маслини ягоди и гледачи на животни,градинари,,,,продавачи //на женска плът//,дилъри на разни контрабандни стоки и техните патрони.Също така има и добри служби-----народно събрание,президентство,митници ,данъчни,кметства,ток,вода и хиляди други бюджетни събирачи на пари.
4.
fkb
19.12.2014 12:52:55
2
10
Те нямат повече от 10 члена, тоя за кадри ми говори - смях в залата
3.
Работник
19.12.2014 12:09:41
3
24
Е точно Живко Табаков не ми го хвалете, работил съм за него, по-голям гъзоблизец на Диневи и измекяр не съм виждал...
2.
лск
19.12.2014 12:01:58
3
9
сложете вождa си зa кaндидaт кмет ,костовистчетa,куневисти,aлчни зa субсидии aмa некa хубaво ви видят тези дето глaсувaхa зa вaс пaк кaкъв популизъм прaвите,не искaли били,a облaстнa опрaвa и тaкa нaтaтък кaкво е,ветеринaр сложихте зa хрaните,aйде стигa лъжете !
1.
ГРУДЬО
19.12.2014 12:01:03
2
11
ИМАТЕ КАДРИ........ЗА ЗАВЕДЕНИЕТО В КОМЛУКА, НАЗДРАВЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори