×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Карнобат начерта приоритетите си до 2020 година, чака 44 млн. лв. от проекти


Карнобат начерта приоритетите си до 2020 година, чака 44 млн. лв. от проекти
Кметът на Карнобат Георги Димитров представи в резюме стратегическия документ за развитието на Общината в следващите шест години
15 Декември 2014, Понеделник, 18:54 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Администрацията е разработила 35 проектни инициативи за новия програмен период
Интегрираният план за градско развитие и възстановяване (ИПГРВ) на Община Карнобат, очертаващ приоритетите за развитие в следващите шест години, бе приет единодушно на днешната сесия на Общинския съвет. Стратегическият документ от 400 страници е задължително условие за кандидатстване по оперативните програми в новия програмен период – 2014-2020 година.(ВИЖ ТУК ИПГРВ НА ОБЩИНА КАРНОБАТ).

За новия програмен период Общината е подготвила 35 проекта, които включват въвеждането на енергийна ефективност за всички обществени сгради, подобряване на градската среда, преструктуриране на градските зони, изграждане на жилища за социално-слаби, нови спортни бази, улици, паркове и други.

Сред основните проблеми на Карнобат са демографския фактор, който се отразява негативно върху работната сила. По-ниският дял на хора с висше и средно образование от средния за страната и област Бургас и миграцията на млади хора. Заради това ще се работи за подобряването на социалната среда и образователната инфраструктура.

Опозиционерът Атанас Атанасов сякаш бе дошъл за малко. Седна на последния ред, близо до вратата, не взе нито веднъж думата и се криеше с докладните от камерите

“Приравнени към сегашните цени тези 35 проекта са за 44 млн.лв. За Карнобат може да се отворят още по-сериозни шансове, ако попаднем сред 27-те града бенефициенти по ОП „Региони в растеж“, разясни пред общинските съветници кметът Георги Димитров.

Нито един от местните парламентаристите нямаше въпроси или предложения за стратегическия документ. Всъщност цялата сесия, в чийто дневен ред попадаха 12 точки премита тихо и кротко, без никакви дебати. Свърши за по-малко от половин час.

На заседанието бяха утвърдени минималните и максимални цени за таксиметровия превоз в Карнобат. От докладната стана ясно, че Общината е раздала през 2014 година едва 13 разрешителни. От администрацията на кмета Георги Димитров са се допитали до таксиметровите шофьори, които единодушно са определили, че минималната цена за превоз трябва да е 0,75 лева дневна, 0,85 лева – нощна, каквито са праговете в Бургас, а максималната – 1,20 лв/км дневна, 1,50 лв/км нощна.

Общинският съвет даде зелена светлина и за доизграждането на югозападния обход на града. Проектът се изпълнява от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Община Карнобат се искаше промяна на ПУП-а, през който ще минава разширеното шосе. Промяна на ПУП имаше и за новоизграждащия се път между Венец и Терзийско.(КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТОЗИ ПРОЕКТ, ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ ФЛАГМАН.БГ)

Между капките, без на никому да направи впечатление, мина и друга точка от дневния ред. Продажба на 16 дка лозови масиви на бургаската фирма „Андезит“ ООД. На пръв поглед нищо интересно. Фирмата, концесионира пясъчната кариера „Кючюк гьол“ в землището на село Венец. Концесията е от 2006 година с 25-годишно право на ползване. Още през 2009 година дружеството на бургаския предприемач Стефан Димитров е отправило искане за закупуване на 16-те дка, които попадат в концесионната й площ. Докладната обаче залежава по нечии шкафове пет години и се вкарва едва днес. Според администрацията, досега е имало законови пречки.

Бургаската фирма бе тази, която година и половина обжалваше обществената поръчка за гордостта на кмета Георги Димитров – крепостта „Маркели“ и точно заради „Андезит“ Община Карнобат без малко да загуби 3,2 млн.лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“. В средата на годината след дълги обжалвания, на своя отговорност и с ясното съзнание, че може да се наложи да плаща дейностите по проекта с общински пари, кметът Георги Димитров подписа договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Маркели Карнобат“, учреден от две пловдивски фирми - „Пътинженеринг“ и „Рестстрой“. Малко по-късно „Андезит“ ООД вече се отказа да обжалва процедурата, с което ликвидира опасностите за Община Карнобат. Продажбата на 16 дка общинска земя очевидно е жестът, с който кметът им се отблагодарява.

В категории: Карнобат


24
Коментара по темата
24.
СОУ Приморско
22.01.2015 20:29:50
0
0
Донка Прокопова:
Вярно е, бях официална любовница на директора Стоян Налбантов, но не съжалявам и никога не съм го крила, за да могат ония патки Петкова, Янева и някои други да се пукат от яд! Те трябваше да разберат, че не могат да ми бъдат конкуренция! Каквото и да говорите за мен не ми пука, защото даже мъжа ми Ирчо Димитров знае за тази връзка и отдавна ми е простил.

Христина Налбантова до Прокопова:
Поздравявам Ви г-жо Прокопова! Чест Ви прави, че си признавате любовната връзка със Стоян Налбантов, излизате с името си и не се криете като разните мушмуроци по анонимните форуми! Лично аз не Ви обвинявам! Като си помисли човек, какво толкова станало! Няма такъв закон който да изисква учителките да са девици или светици. Нали имат семейства, нали имат мъже - много ясно, че ще правят и секс! А щом правят секс, много ясно, че някои от тях и ще кръшкат по чуждо, хора сме все пак, човешко е да се греши! Мъжът ви ще пие една студена вода и ще се прави, че нищо не е било...
23.
ha-ha-ha
08.01.2015 14:20:16
0
2
До 18
Скъпи ми 18-ти,не на мен, а на теб явно някой ти плаща или потупва по рамото.Истината рано или късно ще блесне ярко и тогава и най-смотаните,тъпите и платените ще си отворят очите.А колкото до 20-ти-защо да му завиждам,затова,че рано или късно ще си плати за мошеничествата или,че Минка ще го окичи с рога в най-скоро време,защото госпожата явно е не само меркантилна,но и шавлива.
22.
Дядо Димо
07.01.2015 21:44:21
0
2
За Минка сервитьорката , дето сега е адвокат, нали? Дето Атанас я вкара в общината? Ha-ha -ha -ha.............................
21.
и да и не
07.01.2015 21:41:49
0
1
За Минка е прав, за другото не съм съгласен
20.
ДО ha-ha-ha
07.01.2015 17:21:57
0
1
ТИ МАЙ МУ ЗАВИЖДАШ ?
НАЛИ ЗНЕШ,ЧЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН В АДА,ДЯВОЛ НЕ МУ ТРЯБВАЛ.КОЙТО СЕ ПОДАДЕ ОТГОРЕ,ДРУГИТЕ ВЕДНАГА ГО ДЪРПАТ НАДОЛУ.
19.
До 18
07.01.2015 17:08:00
0
0
Факт е нещо,което се вижда и е неоспоримо.Дай да ти видим фактите?
Тия злобни ,карнобатски небивалици,можеш да си ги пишеш на килограм,защото най-вероятно някой ти плаща затова,или най-малкото получаваш потупване по рамото.
18.
ha-ha-ha
06.01.2015 12:42:38
1
2
Ти да видиш "достойния кмет"!А ,бе 17 -ти ,ти на кой свят живееш.Къде го видя това достойнство.Че се скъсва да краде това е факт.Откъде некадърното му синче се обзаведе с къща,нова кола и т.н. Пък и ако не беше крал мислиш ли,че онази Минка щеше да обърне внимание на дъртак като него.Парата ги привлича такива като нея ,не нещо друго.Така,че мисли преди да говориш дитирамби за "достойния кмет" -ха-ха-ха,че ставаш смешен.
17.
До 16
23.12.2014 18:50:53
3
5
Ей,прост народ стежси карнобатлии.Все недоволни.Все разревани като вдовица за ...
16-ти,ти от някоя врачка ли разбра,че кмета те краде?Как го установи?Сигурно бабите пред блока ти казаха?
Колкото и да злобеете,по достоен кмет за момента няма.И като Ви гледам новото поколение-няма и да имате скоро!
16.
ha-ha-ha
22.12.2014 11:46:13
3
3
До "Обективен".
Скъпи ми "обективен",не разбрах само каква връзка има визията на града и това,че кмета е крадец.Да той е МАГ в прибирането на средства в собственото джобче,точно от визията на града.Мислите ли ,че много го еня как изглежда града,ако няма далавера от една страна и мераци да продължава да управлява от друга.Това е движещата сила ,а не как изглежда центъра,подчертавам центъра,защото навсякъде другаде е ужас-шосета с дупки,мръсотия .Тези хора ,които не живеят в центъра ,също плащат данъци.Така,че не ми го хвалете този долен мошеник,а се поогледайте около себе си.
А да не забравим,че идват кметски избори и нашия пак се натиска кмет да става.БСП не го щат,ГЕРБ и те се ослушват,Миню си взе парите от сградата -да видим кой ще застане зад него.А що се отнася до тълпата,ако имат мозък, в никакъв случай да не гласуват за този,чието място е другаде.Разбирам,че"обективно " са ти наредили да пишеш ,но човек трябва да има и собствено мнение.
15.
обективен
20.12.2014 21:27:52
4
5
Изчетох Ви коментарите. Простете, но не ми изглежда нито да сте особено грамотни хора, нито да имате достатъчно сиво вещество в главите си, за да видите реално какво се случва в общината ни. Да кажете тоя е крадец, предполагам е някакъв вид духовен оргазъм на неособено развити интелекти. Като маркираш някого трябва да имаш аргументи. Общите приказки си ги говорете на туршийка със ракийка. Аз ще ви кажа, че съм се родила и живея тук повече от 40 години и за първи път се гордея с визията на града. Или не сте съгласни. Не знам кметът да е завършил някакъв магически университет и да носи званието МАГ та да искате да си вдигне пръчицата и да заживеете в приказките. Това, което е направено, не е малко, който има очи - нека види, който има ум, нека проумее, на останалите- стойте си в тълпата, щото там ви е мястото
14.
Кокото
18.12.2014 16:00:33
1
3
имате да чакате 44 големи ....... до 2020 година, дотогава общината ще бъде във владение на малцинствата ........ хахахахахахаха
13.
dragan
18.12.2014 08:39:36
2
5
Тоя палячо за никакъв чеп не става,само краде и пълни гушата на сина си който едвам ходи.една улица няма без дупки .пумияр.....
12.
безразличен
16.12.2014 20:58:38
2
4
Бай Мангал обича само да взима, а противоположното му е непознато
11.
до номер 7
16.12.2014 16:39:14
1
2
Дори и в Перник нямат толкова орки
10.
бивш/бъдещ карнобатлия
16.12.2014 14:25:54
1
5
Ако кмета направи заплатите за висшисти като в столицата, ще ме накара да се върна в Карнобат да живея и работя... до тогава другаде ще си търся късмета. Иначе за цената на таскиметровите превози мога да кажа следното: бакшишите не знаят от къде се вклщчва "брояча". А превоз от ЖП гарата до светофара е на цената на билета за всеки един от 4-мата пътника в колата....ами и на нощна тарифа да сме таксува пак ще е по-малко ако включи брояча!
9.
ha-ha-ha
16.12.2014 14:23:30
5
5
Това едро рогато говедо кмета е голям калитко.Той направо беше за мустака с тази тъпня "Маркели".Гордостта на кмета-папуняк нещастен.Омръзна на всички с кражбите и мошеничествата си.Ама ,то е казано-прост народ-бедна държава.Догодина има избори.Пак отидете да гласувате за този черен боклук.Той лъже повече от циганите,ама те нали са си една боя.Кой знае може и той да е от тяхното племе."Минала между капките продажбата на 16 декара"Ми как няма да мине като всички общински съветници са или заспали,или зависими и ги е страх дори главичка да повдигнат.Въобще тотален разпад .Дано поне хората се освестят и да не гласуват за този боклук,че много стана.
8.
пишман карнобатлия
16.12.2014 08:20:56
5
7
Тоя ли ще ни тормози до 2020г. Няма наяждане мръсника.
7.
до всички
16.12.2014 08:18:55
3
6
Карнобат - втория Перник.
6.
30 лв
15.12.2014 22:15:53
5
11
Господин 30 лв - Г.Димитров и този път ще обещае и ще излъже. Баси и наглеца.
5.
ЗАЩО??ЗАЩО???ЗАЩО????
15.12.2014 21:09:45
4
10
манго не се разплати и ще яде бастуна на следващите избори
4.
cc
15.12.2014 21:06:45
6
8
Тоя карнобатски кмет,еба ти и мангала ,корумпирана личност
3.
приоритети 2020г
15.12.2014 20:10:24
3
10
Приоритетите са само и единствено в полза на кмета. Справка : асфалтира се улицата по която се прибират той и синковеца му. А ние??? Караме в дупките.
2.
KARNOTA
15.12.2014 20:08:05
3
13
TOVA E GRADA KOITO VSEKI BIZNESMEN SI E KYPIL POLICAI ELATE OT TAQ SEDMICA DA VIDITE KA6ONITE I PODARACITE KAK VLIZAT V POLICIQTA ELATI I GLEDAITE DA ZNAETE KAK SE RABOTI V POLICIQTA DARJAVATA NI BALGARIQ
1.
комисионер
15.12.2014 19:27:54
3
9
Друго си е като се разберат по-между си бизнесмените. Трябва да има пасредник, който да прибира комисионната :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори