×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

90-килограмов кангал а-ха да разкъса дете в Банево, грабна кучето му от пазвата и го разчлени


90-килограмов кангал а-ха да разкъса дете в Банево, грабна кучето му от пазвата и го разчлени
Това чудовище тормози от месеци жителите на квартал Банево, напада хора, почти е изяло къщичката си, собственикът му нехае
11 Декември 2014, Четвъртък, 13:26 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Евгения ДЖАМБАЗОВА

Звярът тормози жителите на квартала, собственикът му Живко Димитров остава глух за жалбите на хората

90-килограмово куче изправи на нокти жителите на бургаския квартал Банево, нахвърля се върху домашните им любимци, стряска деца и възрастни. Само за няколко месеца жертвите на огромния звяр станаха няколко, а хората се страхуват да излязат навън. За проблема с чудовището сигнализираха читатели на Флагман.бг, които са потресени от бездушието и липсата на каквато и да е реакция от страна на собственика на кучето – Живко Димитров, който изобщо не разбира, че четириногото му тормози съседите.

Домашният любимец е от породата „Кангал“, която единствена може да се справи в единоборство с вълк. Кангалът е порода, която виждайки движещ се предмет се спуска стремглаво срещу него, казаха специалисти.

Собственикът на кучето си го взел като пазач, след като крадци бяха нахлули в къщата му. Но това не е основание звярът да тормози местните хора, той излиза постоянно навън и напада нашите животни“, разказва живуща в Банево.

Кангалът постоянно се измъквал от нашийника си, а нищожната ограда, която къщата има, не представлявала пречка за него. Щом се добере до улицата, кучето скача върху всяко едно друго животно, което се намира на нея.

В началото на ноември съседското дете разхождаше домашното си кученце. Едно мъничко, около 2-3 килограма. То беше на каишка и вървеше спокойно до момиченцето Даяна. Звярът обаче се спусна към тях. Детенцето взе кученцето си и го сгуши в пазвата, но кучето-пазач на Живко се изправи върху нея и го измъкна от ръцете й“, споделя още жената.

Кангалът отнесъл малкото и беззащитно кученце надолу по улицата, а съседското момиче започнало да крещи и да се моли за помощ. Излязла и майка й, двете подгонили 90-килограмовия звяр, но той обезумял се спускал ту към едната, ту към другата. Междувременно се връщал и отново захапвал почти разкъсания малък померан.

Животинката умря от раните няколко часа по-късно, а собственикът на голямото куче дори не се почувства виновен, не се и извини на съседката ми Гергана и дъщеря й Даяна. Детето от тогава е в стрес“, каза още читателката на Флагман.бг, като допълни, че само няколко дни по-късно кангалът на Живко Димитров нападнал и хъски, собственост на друго семейство от квартала. Ситуацията била почти същата, неговите стопани отново го разхождали на каишка, докато другото четириного току-що се било измъкнало през оградата на дома си.

Не знаем към кого да се обърнем, никой не обръща внимание на подобни проблеми, свързани с кучета. Утре обаче то ще скочи на човек, какво ще правим тогава. Страх ни е от собственика му, като нищо може да ни отмъсти“, оплаква се възрастната жена.


Една от пролуките в оградата на Живко Димитров, през която се измъква кучето му



41
Коментара
41
Коментара по темата
41.
Ужас!
17.06.2019 20:27:19
0
1
Затвор за собственика на кангала..и още един подобен случай..пастор Дончо (мисля първа евангелска църква).., село Черни връх и отново кангал, но подивял достатъчно от липса на грижа, никаква разходка за 4-5години, системно затваряне в гараж, често докато е в чужбина по евангелски събори.. животното не се храни в това време, никога не е ваксинирано..и често влиза изплашено, озлобено, гладно, диво и безконтролно в съседни дворове, където живеят трудноподвижни пенсионери.. И по дяволите.. кучето кангал в Черни връх прави същите простотии.. докато стопанина му крещи по хората " С парите си мога да Ви купя и продам. И Вас и семействата и децата Ви, кои сте вие да ми казвате как да си гледам кучето..". Мисля че трябва да има някакъв специален закон за такива случаи, които и да се прилага без милост. Не съм против породата, но мисля че малко са хората, подготвени да възпитават, отглеждат и поемат отговорността"собственик на кангал"..
40.
Nasko
16.11.2017 22:24:43
0
0
Toq s tiq mangali me izdrazni kuche dati qde glavata ot kuche da umresh a kolkoto do kucheto dase eskortira v uchilishte za dresirovka !
39.
margoto81
27.05.2015 23:35:46
0
4
Кучето не е виновно, а стопанина му.Не е редно да му се отнема живота заради грешката на стопанина му.
38.
margoto81
27.05.2015 23:20:35
0
5
Това няма да е турски Кангал! Те са спокѝни и много добри кучета! При тях това е невъзможно. Те разбират повече и от някои хора. Тия кучета в България ги няма, а в Турция за да си вземеш такова куче се чака много може и години, а цената е около 2000-3000 Турски Лири. Съпруга ми е от там и съм добре запозната. Това куче със сигурност е някакъв мелес , но не чистокръвно.
37.
д
27.12.2014 01:21:46
1
5
Много сте прости бе хора!!! Кучето НЕ е виновно какви са тези бръщолевиния за породата ала бала я се спрете имал съм кангал и питбул и зависи от дресировката и средата в която живеят ! Мангалите избивайте те са по голямата напаст не кучетета
36.
brus lii
13.12.2014 19:16:12
0
1
iskam gadgeto eba e ku4eto ,,
35.
вес
12.12.2014 22:13:45
0
0
Тази жена въобще не му е никаква жена и момичето не му е дъщеря нещо си се объркал
34.
вес
12.12.2014 22:13:45
0
0
Тази жена въобще не му е никаква жена и момичето не му е дъщеря нещо си се объркал
33.
ветеринар
12.12.2014 21:28:55
1
0
Една кастрация и кучето ще кротне.. Стига глупости тровене.
32.
sasedkite
12.12.2014 18:54:43
0
1
Тази жена е бившата съпруга на Живко Димитров а нападнатото дете е дъщеря му
31.
кинк
12.12.2014 16:28:19
3
1
Сложете в 1 наденица малко цинков фосфит от ветеринарна аптека /т.н.черна отрова за мишки/ и му я хвърлете или напишете адреса на тази къща аз ще го излекувам само за десет минути
30.
Demerdjiev
12.12.2014 15:05:33
0
0
Kangalite ili Alabaite sa ovcharski kucheta te sa izklu4itelno agresivni kam drugi jivotni,ako edinpat e greshka che kucheto se e izmaknalo to vtori pat ne e sluchainost,sobstvenika e vinoven che ne e vzel merki,No sepak dali da go otrovish ili da zastrelqsh mastiqta na komshiqta si se iskat TASHACI .... Ne se bavete hora i ne chakaite da stane po golqma bela vuprosniq JIVKO qvno nqma da vzeme merki, toi choveka dori ne se chustva Guzen,ne se chustva i dlajen da se izvini na Sasedite si,da se izvini na sasedskoto dete chieto kuchence e ubil,savest se iska da imashhh ama kato nqmashhhhh ...Durjava nqma,instituciite sput,Jivko spi i predi da nahape nqkoi (vuzmojno e i do smart) pseto trqbva da se prespi ... i ti koito imash tashaci da go napravish ne se zamislqi moje da e tvoeto kuche ili tvoeto dete jena maika baba i taka natataka
29.
banevo
12.12.2014 14:58:36
0
1
Този живко димитров не е ли собственик на хлебозавода бургас. Нахранете го най накрая това куче...
28.
next
12.12.2014 11:20:07
1
5
Браво на 25! В населените места живеят ХОРА, а животните в гората. Съответно никой не заслужава да изпитва страх разхождайки се по улицата.
Разбира се ние- хората имаме домашни любимци, но НЯМАМЕ право да причиняваме страх и ужас на минувачите.
Това е все едно да си дресьор на лъв, който да те слуша много и за теб да е кротък, а в същото време да го пуснеш по улицата и да твърдиш, че е добричък!
27.
free
12.12.2014 08:55:26
5
3
Само едно нещо не разбирам: "В началото на ноември съседското дете разхождаше домашното си кученце. Едно мъничко, около 2-3 килограма. То беше на каишка и вървеше спокойно до момиченцето Даяна. Звярът обаче се спусна към тях. Детенцето взе кученцето си и го сгуши в пазвата, но кучето-пазач на Живко се изправи върху нея и го измъкна от ръцете й“, споделя още жената."
Как е успяло едно дете да удържи 90 кг куче да се изправи отгоре му? И голяма жена не би успяла!!!
26.
читател
12.12.2014 01:58:20
1
7
Благодаря на №25 за добре изнесената, малка лекция,дано повече кучкари я прочетат!!!!

Много кучкари си пускат кучетата и все се мотивират ,че кучето им е добро,абе ,човече ,то за теб може да е такова ,ама не се знае какво ще му се привиди в един момент и да разкъса човек или друго куче !
25.
cbr
11.12.2014 23:57:33
2
13
Малко по доло си написах мнение, но честно казано си мисля едно - ако недай си боже това куче нахапе някое дете и и недай си боже детето не оцелее пък и не само ако е дете, собственика ще дава мило и драго кучето да е умряло а не човека. Не е виновно кучето, то си върши работата-охранява, но защо този малоумен собственик не го е дал на обучение. Така ни кучето е наясно до къде точно се разпростира територията му ни хората са в безопасност. На времето имах сръбски пит бул с много сериозна кръв, баща и майка шампиони от боеве в Сърбия от съображения за сигурност(заради познавачи) няма да изброя кръвната му линия. Беше като войник. Каквото му кажеш това правеше. И да го нападне някое куче като му кажех не замръзваше и само се дърпаше. Един път го разхождах в морската по посока на сърф училището. В един момент видях пуснат ротвайлер, близо до него беше собственика му. Видях че кучето е готово да нападне и викнах на собственика да си го върже, а той тръгна да ми обяснява колко бил възпитан и Добър. Моя беше на повод. Пак тръгнах да му казвам да го хване но докато довърша изречението ротвайлера се спусна. Нападна моя, в началото дърпах моя и се опитвах да го отделя. Когато видях че ротвайлера напада на смърт (винаги си личи) и пуснах повода на моя. В момента в който го пуснах моя се спусна в краката му и му счупи предния ляв крак, след което го захапа за гръдния кош и всичко много бързо свърши. Докато ги разтървавах видях че ротвайлера се пени и пяната е кървава. Разделих ги и чак тогава дойде собственика на ротвайлера и взе да ми вика че моето куче било агресивно и било утрепало неговото куче. РОТВАЙЛЕРА като по чудо оцеля заради това че веднага го закарахме на ветеринар. Имаше над 50 шева. На всичкото отгоре аз платих разходите за ветеринаря. Както и да е кучето се оправи за което се радвам. След този случай моя се промени коренно. Започна да иска да се бие с всичко живо освен с хора. Други кучета, котки, на село един кон нападна и въпреки че коня го ритна не се отказа добре че го хванах. След този случай и като видях че е променен и не ми се подчинява го подарих да пази една вила. Гадно ми беше, много ми липсваше, но предпочетох да го разкарам преди да направи някоя беля и да си скубя косите. Кучето не е просто домашен любимец. Кучето е отговорност, и тази отговорност е само и единствено на собственика. Ако кучето е опасно и собственика не може или не предприема необходимите мерки то решението е само едно - ефтаназия! Така че хора мислете преди да си вземете куче, най вече каква порода. И дали ще можете да се справите с обучението и грижите.
24.
Авджията
11.12.2014 19:57:12
3
19
Много лесно ще намерим кой е собственика. Имам СПАС-12 и директно стрелям ако скочи на мен или дъщеря ми. Абе хора не сте ли чували толкова за стрихнин, има толкова силни отрови за плъхове. Това е куче-УБИЕЦ, какво още трябва да се случи да се вземат мерки??? Трепане и толкова, и ако собственика много знае след това и той ще яде тоягите. Вече ние взимаме в свои ръце нещата след като няма държава и закони. Собственика има два варианта - или да си озапти песа, да го обезопаси с наморници и т.н. или ще го види умрял с пяна на устата!
23.
898989
11.12.2014 19:30:47
6
10
Отрови на аптеката бол развихрете си въображението ,малко кайма с отрова ,или хляб напоен с антифриз. Или гипс
22.
nashia
11.12.2014 17:45:03
3
5
v palqshkata ni strana e taka mastiata ima poveche prava ot horata
21.
AMI SEGA?
11.12.2014 17:42:20
11
8
TEQ NARKOMANI DETO SE PRAVEHA NA PATRIOTI V DEBELT,SEGA DA OTIDAT PRED KA6TATA S KU4ETO DA GI VIDIM KVI MAJE SA.
20.
cccc
11.12.2014 16:32:16
6
3
I az imam 50kg pitbul I toi e agresiven I ubiva I se izmakva ot kaisha no sam mu slojil nagradnik I nashinik I da sa nasere nemoi sa izmakni da napravi sashtoto podarete mu 1 nagradnik I si reshete problema be idioti ko mi sa jalvate varjete go hora ste tobe jivotno vie ste s mozaci ne to ko mi revete tuka gas do sobstvenika da musloji nagradnik I nashinik da prekata sindjira mejdu dvete I kra
19.
mimito
11.12.2014 16:02:32
3
13
adresa na sobstwenika gr.Burgas kv.Banevo ul.trisestri presechnata na edelwais jalta kachta na ygala.Tova e adresa idete i go namerete.
18.
banewo
11.12.2014 14:41:57
5
5
otrowetego dokato spi xwarlete otrowa za ku4to to 6t qde kakto sobswenika e seirdgiqa nakagetemu ku4eto
17.
@
11.12.2014 13:34:48
3
18
Това куче е опасно , утре може да нападне човек и да се стигне до фатален край, за това трябва да се вземат мерки,също и собственика му трябва да бъде лекуван,защотото така да си възпитава животното не е нормално!
16.
Jivko tapak
11.12.2014 13:13:59
12
7
Не си избивай комлексите на кучето е лйолиоо смешен, кавал
15.
кучето
11.12.2014 13:07:15
6
19
Не е виновно. Тоя който го гледа е за бой. Както го възпиташ така ще се държи кучето. Лошото е че селяндурите ще отровят, вместо да подпукат собственика-щото ги било страх от него. Нали вече има зоополиция, вместо да обикалят по кафетата тия хрантутници-да си свършат работата.
14.
cbr
11.12.2014 13:07:10
7
26
Обикновено такива кучета се приспиват. Аз съм собственик на куче и знам точно колко зле звучи това но това е процедурата. Това куче е вече голямо за обучение и се опасявам че е изтърван момента. Собственика трябва да получи глоба, но за целта трябва да се сезират съответните органи и да се пуснат жалби. На вънка такива кучета директно ги стрелят, без предупреждения и т.н. Другото което е има нашийници и нагръдници от които кучето не може да се измъкне принципно, но това куче е опасно. Кучетата от породите Кангал, Алабай(САО), БОК, Московска стражевая и т.н са кучета пазачи(едни от най добрите) но са силно териториториални и бранят ли нещо което сметнат за заплаха или навлезнат ли в място което те приемат за тяхна територия край убиват без предупреждавение. Трябва да се вземат спешни мерки възможно най бързо.
13.
makarov
11.12.2014 12:51:42
8
17
Кажете каде е адреса и с доктор Макаренко ще го излекувам
12.
kantara
11.12.2014 12:35:57
3
5
tva kuche ne e 90 kilograma
11.
dr.Lecter
11.12.2014 12:34:55
6
22
Ако скочи на моята дъщеря - разпарям му търбуха на секундата. Живко да си го търси и да се жалва след това.
10.
zapoznat
11.12.2014 12:28:18
11
9
Trebva mu malko LANAT i za deset minuti go nema pesa
9.
Кочо
11.12.2014 12:19:12
1
28
Овчарско куче, което подлежи на дресировка, просто тук явно малоумен собственик. И все пак е животно, трябва да се има 1 наум.
8.
еи батман
11.12.2014 12:14:57
7
27
Вземи се гръмни да не закачат твоя гръклян кучето не е виновно а собственика ако е някои комплексар като тебе така го е въспитал които няма с кво да се показва се показва с кучето си то не е виновно че има за стопанин комплексаррррр
7.
груйчо
11.12.2014 12:10:00
3
24
Покажете да видим тоз педал собственика!
6.
Идиот
11.12.2014 11:57:20
7
46
Кога ще разберете, че не кучето е виновно, а собственика? Същият кръвожаден звяр може за един месец да стане коте. Собственикът получава солидна глоба от няколко хилядарки, а кучето отива за превъзпитаване и после при някой овчар.
5.
barut
11.12.2014 11:55:02
13
18
Обичам животните,но този е прекалено опасен и за хора и за животни.Хвърляте му пиратки докато откачи,ако не отрова.
4.
kk
11.12.2014 11:52:40
11
12
hvarlete mu ne6to za qdene!
3.
batman vliza
11.12.2014 11:51:14
15
25
ТОЯ грамаден турски пес заслужава да му разпорим грахяна и да го закачим в двора на тоя тапет като агне да виси!! ЕЙ ПАЛЯК или си прибирай мастията която е по голяма от тебе сигурно или ще го намериш гушнал някой китка в двора ти!!!!
2.
Ivan
11.12.2014 11:49:52
8
18
Ne zatvor . Korshum ...
1.
зоо
11.12.2014 11:46:05
4
32
Затвор за собственика !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори