×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Южен поток" вече става само за име на кръчма


"Южен поток" вече става само за име на кръчма
Путин посочи - "Южен поток" спира, защото София не разрешава
02 Декември 2014, Вторник, 14:19 ч.
Автор: Веселин ЖЕЛЕВ, Clubz.bg

Според енергетици обаче, дали ще има “Южен поток”, зависеше не от България, а от Италия, която е големият потребител по трасето



Путин каза, че няма да строи “Южен поток”, защото България не дава. “Южен поток” вече става само за име на кръчма в София. И влиза в списъка на инфраструктурни проекти, където е Пашмаклийската железница (влакът за Смолян).

Според енергетици обаче, дали ще има “Южен поток”, зависеше не от България, а от Италия, която е големият потребител по трасето.

Май там се е разсъхнала работата.

Защото къде щеше да се дене годишен капацитет 63 млрд. кубически метра газ? По пътя на тръбата са все индустриални колоси като България, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария. Да – и Австрия – но тя има алтернативно снабдяване от Италия и Германия.

Ние горим 3 млрд. кубически метра годишно. Другите, като изключим Италия – едва ли повече от нас.

Сметката не излиза.

Проектът е скъп и чисто политически – да заобиколи Украйна. И инвестицията в него става все по-трудно защитима при стремглаво падащите рубла и цени на петрола, които са вързани с международните цени на природния газ.

В категории: Бизнес


5
Коментара по темата
5.
moskva
03.12.2014 09:20:15
0
1
Vse oshte ima poleti Sofia-Moskva, qdosanite cherveni chovecheta da si hodqt, ne sa spali 3 dni.
4.
до 1
03.12.2014 00:12:23
0
1
"Ний бяхме селяни, миришещи на пот и вкиснало - и през мустаците увиснали, живота псувахме сърдито...." Тъй - Тато го свалихме за 10 млрд. долара външен дълг - днес имаме 39 - 40 млрд. евро - близо 60 млрд долара външен дълг и викаме ура.... Имахме 9 млн. свине - днес 900 хиляди, 8 млн. овце - сега 900 хил. 8 млн. крави - днес 500 хиляди..... Това не се ли нарича просто ПОГРОМ ? За промишлеността да не говоря.... Вместо да я модернизаме, я нарязахме на скрап - което би направил всеки туземец..... Основен експортен продукт на "мамковината - скрап, дървесина/наводненията от къде дойдоха?/ и малко зърно /от евросубсидираните кражби/.... 1945г. - малко над 5 млн. жители, 1989 г. - 9 млн. , днес - 25 години по-късно 7 млн. - пита се в задачата - какво се случи за тези години - война - май не е имало, глобален природен катаклизъм от рода на всемирния потоп - мииии май нямаше.... Ааааа , сетих се - дойде - Демокрацията...... Образованието - Льольо, ако не беше се родил тогава, днес нямаше да можеш да пишеш.... Кинти за ограмотяването ти - чичко Шорош нямаше даже да се почеше... Щото новата Евро-директива за Bulgariq е - селско стопанство и туризъм - нация от келнери, проститутки и селскостопански ратаи... "Аграрен придатък на фашистка Германия" - колко познато звучи.... И се сърдим на Путин, че ни нарекъл колония или бананова република - каквото сам си направиш - и Господ не може да ти стори.... Мъ нъли - то "Преклонена главица - сабя не е сече" ...... Като във вица - К,ъв гей си бе - ти си просто педерасТ.... от познатия виц.... !
3.
888
02.12.2014 12:20:22
2
6
Сега войни, в краен случай.Мангизите са важни,защо да ни избиват, кой ще им бачка ангария.Готова държавичка-БГ-стрижба надой и от време на време колене,и по малко хлебец да не пресъхне вимето--//300-400 лв заплата//-тва е ,,евродирективата,,-ЗАСЕГА
2.
999
02.12.2014 12:00:15
4
5
Е, и, какво да правим сега daa. Червена армия отдавна няма, има Руска армия. Нито е дошла, нито не е превзела, нито има такива намерения, защото ако имаше както се казва -КАКВО ЩЕШЕ ДА Я СПРЕ !!!
Минало- заминало, война е било, грешки от страна на български политици, Сталин се възползва от ситуацията и това е. Само при нас ли беше така, не ами половин Европа. Щом като си толкова отворен и запознат, предполагам че не знаеш че доскоро и Германия плащаше репарации на Русия. Гледайте сега какво е. Миналото мина и замина...
п.с. ДАЛИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ВОДА НЕИЗПИТА ???
1.
daa
02.12.2014 11:04:24
4
8
Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече - всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари. При това става дума за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин "Темата беше повдигната за пръв път през 1990 г. - разкрива политологът Антон Тодоров пред "168 часа". - Тогава според историка Мито Исусов за периода от септември 1944 до края на 1945 г. за издръжка на Съветската армия в България са изразходвани около 25 млрд. и 500 млн. лв., при бюджет за 1945 г. от 48 млрд. лв. Това разкритие скоро потъна сред дебрите на текущата политика в първите години на прехода. Преди десетина години Веселин Ангелов направи собствени проучвания и достигна до суемата 60 млрд. лева. Днес вече знаем, че тя е значително по-голяма. Точната сума е 133 280 719 447 лв. (сто тридесет и три милиарда двеста и осемдесет милиона седемстотин и деветнадесет хиляди и 447 лева). В тази сума влизат и разходите в размер на около 63,2 млрд. лв., които България прави поради участието си във войната срещу Германия (задължение според чл. 1 от Съглашението). 30 млрд. лева са разходите по изпълнение на примирието (Това е най-автентичното число. То надвишава сумата, изчислена от проф. Мито Исусов преди четвърт век, с цели 5 млрд. лева.) В сумата от 133 млрд. лв. са и определените косвени щети в размерна над 27 млрд. лв.,както и разходите за обезщетения, пенсии и еднократни помощи - 10,9 млрд. лв. - казва Тодоров. - За сравнение целият национален доход на България през 1945 г. е 141,8 млрд. лв., а по отношение на редовния бюджет сумата надхвърля три пъти приходната му част от 43 млрд. лв. Червената армия ограбва всяка държава, в която стъпи неин крак.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя 
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори