×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двама нови дарители участват в спасяването на паметника на Петрова нива, още можете да помогнете


Двама нови дарители участват в спасяването на паметника на Петрова нива, още можете да помогнете
Интересът към откриването на изложбата бе огромен, откупиха се рекорден брой произведения на изкуството. Още можете да станете благодетел - експозицията остава до 2 декември в БХГ "Петко Задгорски"
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Ноември 2014, Четвъртък, 07:20 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Банковата служителка Теодора Мануилова от София и бизнесменът Георги Базотев станаха благодетели

Още двама дарители се присъединяват към инициативата за спасяване на паметника на Петрова нива. За благотворителната кауза са събрани нови 630 лв., а общата сума на даренията е 11 260 лв. Банковата служителка Теодора Мануилова от София е откупила картината на Атанас Стоянов „Цвете”. Дамата е родом от Малко Търново и когато научила за благотворителната изложба, решила да подпомогне за реконструкцията за светинята. Картината „Лято”  на Пенка Седларска е закупена от името на Фаркол АД и Георги Базотев.

Близо 20 картини, голям брой постери и няколко принта остават експонирани в залата на БХГ „Петко Задгорски” до 2 декември, след което ще бъдат изложени в галерията в Малко Търново и пуснати на търг онлайн.

Над 55 именити творци от цяла България предоставиха безвъзмездно свои картини за спасяването на паметника. Интересът към откриването на изложбата бе огромен, а броят на откупените произведения на изкуството – рекорден. Творбите са вдъхновени от Странджа по време на Международните живописни пленери в Малко Търново. Сред тях има живопис – маслени платна, акрил, акварел; различни видове графични техники, както и скулптура. Всички художници даряват целия приход от  закупените творби за възстановяване на паметника на Петрова нива. Цените на предметите са от 200 до 1000 лв., а целта е всеки да се включи в благотворителната инициатива според възможностите си.

Общо 27 000 лв. не достигаха за ремонта на историческия паметник на Петрова нива, който е в окаяно състояние, цепи се на две и всеки момент може да рухне. Пукнатината е на път да го разполови, отворена е и огромна фуга. Монументът в историческата местност е построен през 1958 година с дарения от родолюбиви българи и до момента не са отделяни средства за поддръжката и реконструкцията му. На търга  досега са събрани 11 260 лева, остават още 15 740, а всеки, който иска да купи картина и да помогне, все още може да го направи, тъй като експозицията ще остане в бургаската галерия до 2 декември.

Още на откриването на изложбата благодетели станаха почетният консул на Русия Тонко Фотев, строителният предприемач от София Пламен Пенев, бизнесменът Николай Филипов, изпълнителният директор на ВиК– Бургас Ганчо Тенев, бизнес дамата Диана Иванова, инвеститорът от вилното селище в село Маринка Светозар Арнаудов, Пламен Дишков, строителният предприемач Николай Николов, Мишо Жеков от Югоизточното държавно предприятие по горите, общинските съветници от ГЕРБ Карамфилка Апостолова и Димитър Людиев, Драгомир Попов от АБВ, известният бургаски адвокат Яни Николов, общинският съветник от Малко Търново Владимир Павлов, изобретателят на годината Величко Янков. Лидерът на СЕК и общински съветник в Бургас Георги Манев откупи пластика на Цветослав Христов – Цупи.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който е двигателят на инициативата за спасяването на паметника на Петрова нива, също стана и благодетел, като избра картината на Калина Николова „Пейзаж”.  Редакцията на Флагман.Бг откупи картината на Георги Динев и Пламен Монев „Ден и нощ”.
След изложбата за каузата дариха още бившият областен управител на Бургас Павел Маринов, народният представител от БСП Петър Кънев и бизнесменът Ангел Ангелов.

Желаещите да помогнат могат да направят това с кратко съобщение DMS PETROVA NIVA на номер 17 777 на стойност 1 лв. към всички мобилни оператори.

Дарителската сметка е:

ПОЛУЧАТЕЛ:   ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ “ПРОФ. АЛ. ФОЛ”
БУЛСТАТ:  102826129
IBAN:  BG05UNCR70003119850362
BIC: UNCR  БАНКА
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

В категории: Малко Търново


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
1
Коментара по темата
1.
дол
27.11.2014 20:22:33
1
5
Все разбойници с недоказани доходи ...повечето !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори