×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ: Хората в Руен мръзнат, Общината не доставя дървата за огрев


ГЕРБ: Хората в Руен мръзнат, Общината не доставя дървата за огрев
Кметът Исмаил Осман не предприема никакви мерки срещу фирмите-доставчици, които броени дни преди декември оставиха жителите без дърва, въпреки че са платени, смятат общинските съветници от ГЕРБ
27 Ноември 2014, Четвъртък, 03:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Местните жители са си платили, но все още са на студено

Броени дни пред началото на декември жители от различни населени места в община Руен все още не са получили заявените и платени дърва за огрев. За това сигнализират общинските съветници от ГЕРБ, които са получили оплаквания от потърпевши предимно възрастни хора.

„В предишните години по това време обикновено хората вече са получили своите дърва и разчитат на този начин на отопление през зимните месеци. Организацията и закупуването започват още през лятото. До този момент обаче жители от селата Преображенци, Снягово, Добра поляна, Ябълчево, Топчийско, Средна махала,  Руен, Сини рид, Планиница, Ръжица, Просеник, Череша и др. мръзнат и не знаят кога ще получат заплатената дървесина“, коментираха съветниците от ГЕРБ-Руен.

Темата бе повдиганата и на предишната сесия на Общинския съвет и от самите кметове на села, но от общинската администрация по никакъв начин не са се ангажирали с разрешаването на проблема.
„Още преди месеци общината е издала заповед относно дървесината за огрев, определени са фирми, които да ги доставят. При въпрос от наша страна и от кметовете защо хората са оставени на студено, стана ясно, че фирмите са се оправдали с трудности при изпълнението на поръчките заради напуснали работници, неизлизащи отчети и лошо време. Кога ще си получат местните хора дървата за огрев обаче никой не дава отговор и не се ангажира със срокове. Потърпевши се оказват жители на община Руен, които са си платили и очакват да получат дължимото“, алармират от ГЕРБ.
Съветниците от партията са категорични, че общината не полага достатъчно усилия да разреши проблема и да се намеси в ситуацията, която с падането на температурите, се усложнява. „Смятаме, че общинската администрация и кметът на Руен имат вина за забавянето на доставката, защото не предприемат никакви мерки срещу фирмите-виновници“, допълват от ГЕРБ.
“Mестни жители в търсене на решение са се обърнали към други фирми – доставчици на дърва от Варненска област, но те биват спирани и глобявани от служители на ДЛ Айтос да не продават дърва на територията на община Руен. Други хора са закупили дърва от „Топливо”, но за повечето жители цената на взети от там дърва е висока“, коментира общинският съветник Бончо Бончев.

В категории: Руен


11
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 0
11
Коментара по темата
11.
BG
31.03.2015 13:32:18
0
1
щом мизерстват да си ходят към Турция !!!
10.
мхм
02.02.2015 17:34:14
0
1
интересно нали гласуват за ДПС защо не са ги стоплили !? Срамота !
Това му е жалкото да си мислиш че на някой от властта му пука за теб .
9.
САБРИ БЕЙ РУЕН
03.12.2014 21:22:54
1
2
ДЪРВА ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ,ГОВОРИЛ СЪМ С КМЕТА КЕНОВ ОТ СУНГУРЛАРЕ,НЕГОВИ ХОРА ЩЕ ГИ КАРАТ.БОНЧО ЩЕ ОПРАВЯ ЛЮЛЯКОВО И ВРЕСОВО.НЕ СЕ БОЙТЕ,НЯМА ДА ИМА СТУДЕНА ЗИМА,САМО ЩЕ Е ГЛАДНА!
8.
ахмед
27.11.2014 17:35:18
1
3
Дпс-то да им търси дърва нали са им ръководители.като дойде време за избори наште от дпс много ни помагат а сега ревът...и дпс управляват миностерството на горите...така че Доган да развързва кисията че догодина пак има избори..и може да имат по малко избиратели
7.
do 6
27.11.2014 15:48:52
0
7
aе брaт къв трaпер ти си нaпрaво професор ВУЧКОВ,то голямо писaне голямо чудо.
6.
trapera
27.11.2014 14:03:47
4
9
За четвърт век нито една политическа сбирщина, независимо дали се нарича партия, движение или нещо друго не ме е довеждала до състояние на абсолютно отчаяние. Нито една политическа сбирщина, каквато е ПП ГЕРБ, не ми е показвала така арогантно, че е враг на държавата си и на населението й.
Управленските действия и бездействия на Борисов и шайката му обикновено са облечени в одеждите на добрите намерения - говори се непрекъснато за бюджета, за благосъстоянието на нацията, за растежа на БВП и за някакъв всеобщ просперитет. Държавата се идентифицира с хората до момента, в който им прибере парите по един или друг начин. Кой е държавата? Не сме ли ти и аз тая държава?
Всеки, който е дръзнал да успее в едно или друго дело или начинание, е подложен на натиск, държавен рекет и какви ли не насилия. Най-типичният пример е КТБ и нещастните й 250-300 хил. вложители, които са виновни, че имат някакви пари, ограбени пладнешки за няколко месеца с помощта на държавата.
Ако работиш и печелиш, значи си виновен. А това, че добросъвестно си плащал данъците и останалите задължения, няма никакво значение.
За сметка на това бандитите просперират много успешно. Присвояват си капитали, активи, фирми и какво си харесат. Разпродават национални богатства срещу жълти стотинки. Без да са положили усилия, без да са учили и да са се образовали. Сивата икономика процъфтява, бандитите благоденстват и назначават политиците и банкерите.Грабежът е безподобен.
Няма да аргументирам всичко, което казах с личните си несполуки и катастрофи. Не искам да търся факти и данни в личните неуспехи и на други хора. Защото ще се получи многотомно и скучно съчинение.
Всеки от нас е враг. С партиен билет. Работим за нас, но и за държавата. А държавата се управлява от едни типове, които виждат врага в теб, посочват те с пръст и те унищожават - светкавично или бавно и методично.
Циничното в цялата тая история е, че тия, които те мачкат, живеят за твоя сметка. А ти се събуждаш сутрин с усещането, че си преследвано животно и участта ти да бъдеш жертва е предопределена много отдавна. И постепенно изграждаш в себе си усещането за вина. Без вина виновен. Защото си зависим от волята на едни бездарни и алчни типове. Повечето от тях - с тъмно минало и неясен произход на капиталите си.
Как щяха да съществуват партиите, ако населението го няма или е поставено в положението на бездействаща и неработеща тълпа?
Понятието "държава" е лишено от съдържание, когато си говорим за България.
5.
dfd
27.11.2014 11:57:30
4
1
ananin amci
4.
Простаци
27.11.2014 11:40:18
2
2
Еййй, оставиха ги на студено, то тези село само стари хора, дано скоро да им ги доставят
3.
Малко Търново
27.11.2014 11:39:10
0
7
Към редакцията - В Община Малко Търново съществува същият проблем и той е, че вече няма общински гори, от които да се добива и продава на населението приоритетно дърва за огрев, а всички гори са на горското и на тях въобще не им пука за жителите, защото горските не могат да си вземат "допълнителното материално стимулиране"
2.
руен
27.11.2014 11:34:40
10
3
Боннчо боклука...
1.
СТАРОТО
27.11.2014 11:12:53
1
11
А ТЕ НАЛИ ГЛАСУВАХА ЗА ДПС СЕГА ТЕ ДА ИМ ДАВАТ ОТ ТУРЦИЯ!! ДЪРВА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК
Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори