×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да извадим Крисия от тоалетната?


Как да извадим Крисия от тоалетната?
Красиво и талантливо дете, която във всяка държава би предизвикало радост и гордост, но у нас му клатят казана с помията
14 Ноември 2014, Петък, 21:26 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Или как да извадим себе си от помийната яма, в която сме затънали до гуша и дърпаме всеки по-различен да падне в нея?

Само след  24 часа малката  Крисия ще ни представи на „Евровизия“ в Малта. Едно дете, което се труди по цял ден, за да осъществи мечтата си и мечтата на цял един народ да покаже кой е и какво може. Един престижен конкурс, който май никога не сме печелили. И вместо искрено и сърдечно да кажем: „Давай, дете, покажи на цяла Европа колко сме добри и какви самородни таланти се раждат на нашата земя“ в медиите три дни преди конкурса излезе следната пикантерия: 

Глобили с 10 000 лв. семейството на Крисия

Родителите на детето чудо Крисия, която ще ни представи на детската „Евровизия” в Малта, са получили акт за 10 000 лв. Това се случило след данъчна проверка в механата им „Бохеми” в родния им Разград. Тогава било установено, че семейството укрива данъци чрез посочване на разходи от лично естество, пише „Монитор”. Проверка в „Дакси” установи, че повечето бизнеси на семейството са запорирани поради дългове към банки. Така родителите на талантливата Крисия Тодорова се оказват забъркани в сенчести финансови схеми. Баща й Марин Тодоров Петров не обслужва тлъсти кредити още през 2011 г. Оттогава той спира да плаща два огромни заема за близо 2,5 милиона лева. Месечните вноски били по 25 хиляди лева и с настъпването на кризата таткото на Крисия не можел повече да ги обслужва навреме.

Бизнесменът банкрутирал и така загубил собствеността на хотел „Тифани”, след като се наложило да го ипотекира, за да погаси задълженията си. Петров прехвърлил фирмата, с която открил хотела - „Калабрес”, на бизнес дамата Павлина Гешева от Велико Търново. Той обаче продължава да управлява хотела и да получава приходи от него.

В същото време справка в търговските регистри сочи, че семейството на Крисия се занимава и с още няколко вида бизнес като например застрахователна дейност и селско стопанство. Оказва се обаче, че фирмата, с която тръгнала търговията на Марин Петров с хранителни стоки, също е запорирана. Капиталът и активите на „Магма 5” ООД са собственост на банка и на фирма за бързи кредити. 150 хиляди лева са прибрали ищците от бащата на Крисия заради необслужени кредити. Заедно с двама свои съдружници Петров обаче продължава да върти компания за отдаване под наем на селскостопанска автоматизирана техника.“

В статията, препечатана от поне десет български сайта и налапана като топъл хляб от търсачи на кафяви сензации, липсват само подробности каква тоалетна хартия използва семейството и ходи ли правомерно в тоалетната. И ако е правомерно, цели ли дупката. Ненапразно споменавам думата тоалетна. Защото целият ни живот се превърна в един огромен, с извинение, кенеф, в който едни се облекчават, а други ровят из фекалиите им, нюхат ги, ровят ги, опитват ги на вкус, оценяват ги на форма и съдържание и после със същите тези фекалии замерят всеки, който не при тях, там

Долу в помийната яма

Никога, ама никога не мога и явно няма да разбера що за хора сме българите. Има едно талантливо дете, което ще излезе на сцената, а до името му пише България. Вместо да изпитаме някакви бледи чувства на национална гордост, да си кажем ех, дано да спечели, върху него започва да се сипе помия. Тази "суперновина", че бащата има съставен акт, който вероятно обжалва и вероятно ще падне в съда, не можеше ли да излезе другата седмица? Какво щеше да се промени? Хиляди хора получават актове всеки божи ден.  Това ровичкане из семейния живот на детето, бъркането до лакти в онова място, което подчертах, че ненапразно го споменавам, какво послание носи, кому е нужна? Или някой ще спечели пет лева хонорар от нея? Да бяха му дали десет, за да млъкне! Или поне от приличие да я беше запазил за понеделник?
 
Тази „суперинформация“ за акта на бащата обаче може да се разнесе из Малта и единствено да навреди на детето. И със сигурност вече се е разнесла.

Защо бе, хора?

Сигурна съм, че от останалите държави пишат само суперлативи за своите участници, независимо какви са те, какви са семействата им и дали дядо им не е изял прабаба им.  Единствено ние с някакво перверзно  удоволствие и чувство за изпълнен „патриотичен“ дълг изкарваме кирливи ризи и забиваме звучен шамар на семейството, а по този начин и на детето. Ако някой ми обясни защо го правим, ще съм благодарна. Просто мръсотията трудно я разбирам. То бива търсене на сензации, бива омаскаряване, но защо вървим дори срещу себе си, националното си достойнство и цялата си държава и сами се хвърляме в казана с боклука? Крещейки гордо – аз може да съм боклук, но и другите са!

Прав беше художникът Давид Черни, който ни нарисува като тоалетна!

Успех, дете!

Ние ще ти стискаме палци.

От тоалетната...

В категории: Животът


Автор
24
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
24
Коментара по темата
24.
до Стойчо
24.11.2016 18:53:29
0
0
Крисия имала предложение да пее на мач на Левски скоро щяло да стане ясно на кой точно.
23.
Стойчо
23.11.2016 09:21:33
1
0
Къде е тази Крисия днес? Никой нищо не чу повече за нея след успеха й в детската евровизия... Що ли не се учудвам?
22.
Мъдър
15.11.2014 17:55:41
0
4
Материала е много точно попадение! Четейки глупостите и злобата в някой коментари, разбирам защо България е на такова дередже!! Отвращавате ме! Отивам да повърна !!
21.
Цъкайте минуси!
15.11.2014 17:24:03
3
9
Знам какви минуси ще ме навалят, но като майка на две дъщери много повече ме интересува представянето на Крисия, защото тя е пример за децата ми, отколкото боя на Кубрат. Съборихте интернет с тоя Кубрат, а там са само мускули и кръв. При Крисия е талант и изкуство. Предпочитам да чета и за отличниците ни, които ни представят на международни олимпиади, отколкото Багата, Сумиста и най-различни мускулести горили. Това е. Сядаме с децата и пращаме смси за Крисия, както плащаме и за Кристина Дончева в Ф фактор.
20.
Дописник
15.11.2014 15:57:23
1
4
До
Красимир Иванов
14.11.2014 22:34:42
Рейтинг:
0
По-неграмотна, по-бедна на смисъл и талант статия не бях чел през живота си!!! Тази жена има ли въобще диплома за журналист? Най-вероятно е поредната позната на някой от редакторите на вестника!

Да гусин Красимир Иванов!Илонка е 14 годишната внучка на главния редактор!!!
Мда......в тоя град/Бургас/май освен гларуси/птиците/нищо друго качествено не остана........
19.
Тантра
15.11.2014 14:56:17
1
5
Цитат: "Тъмна, дива страна. Страна на психопати, садисти и фашизирани типове. Страна, останала нейде из вековете, далече от Европа, от света и от човешкото съществуване. Страна на ловки мошеници, безскрупулни управници и отявлени айдуци.Страна на взаимно мразещи се простаци, на малки човечета без цел и смисъл, на тълпи цигани, крадливи катуни и ножари. Отвратителна, безсмислена и опасна"
Край на цитата.
18.
Краси Драгнев
15.11.2014 14:39:54
1
3
Алчността на родителите и ще съсипе Крисия и ще и отнеме детството ...

Който не вярва да гледа - Toddlers and Tiara's
17.
Браво Бакалов!
15.11.2014 12:14:42
1
10
Жалко е, че в нашето общество единствен двигател е омразата и то анонимната омраза. Ако бащате не беше баща на Крисия, никой нямаше да си мръдне пръста да пише за акта. Ударът е насочен към детето. Целенасочено, гнусно, типично по български.
Аз се питам тези, които заклеймяват двете братчета, дали харесват Силвия Кацарова /туркиня/, дали слушат Тони и Фики Стораро, Софи Маринова, Азис и дали ако се разболят със сърцето, не биха драпали с нокти и зъби да ги оперира проф. Чирков /циганин/. Или мразим, но избирателно.
16.
Георги Бакалов
15.11.2014 11:43:31
2
10
Ако по десетина негативни показатели сме на първо място в Европа, то по РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ХОРАТА в България със сигурност СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА! Публикуваният АНОНИМЕН МАТЕРИАЛ в „Монитор” има една основна цел – ДА ПОСОЧИ С ПРЪСТ ЕДНО ДЕСЕТГОДИШНО ДЕТЕ, което само след няколко дни иска пред европейска аудитория да постигне нещо важно за себе си, за екипа, за родината си и ДА ИЗКРЕЩИ В УШИТЕ НА ДЕТЕТО „ТИ НЕ СИ ДОСТОЙНО ДА ПРЕДСТАВЯШ БЪЛГАРИЯ, ТИ НЕ СИ ДОСТОЙНО ДА ПОСТИГНЕШ УСПЕХ, защото ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ са това, това, това...”!!! Също като през 60-те години, когато децата на родители с недостойно социалистическо поведение НЯМАХА ПРАВО НА УНИВЕРСИТЕТСКО ОБРАЗОВАНИЕ и на КАРИЕРА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ!Да оставим ПОМИЯРИТЕ от „Монитор” – ако не се срамуваха, НЯМАШЕ ДА ПУБЛИКУВАТ МАТЕРИАЛА АНОНИМНО!По-тревожно е КОНТРАПРОДУКНИВНОТО РАЗДЕЛЕНИЕ в мненията на читателите, основано единствено на омразата!Обзети сме от десетки видове омрази – МРАЗИМ Слави Трифонов, детето е негов продукт, поради това ДЕТЕТО НЕ ЗАСЛУЖАВА УСПЕХ!Мразим турските имена, затова Крисия в комбинация с ХАСАН и ИБРАХИМ НЕ БИВА ДА СПЕЧЕЛИ!Вече не любовта, а ОМРАЗАТА е водещата духовна сила, ОМРАЗАТА ОПРЕДЕЛЯ МЯСТОТО НИ В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ!А това на тази прокълната територия НЯМА ДА НИ ИЗВАДИ ОТ БАТАКА, меко казано – от тоалетната!!!
15.
Почтен бизнесмен
15.11.2014 11:41:01
2
7
Опитайте се и вие, пишман критици на окаяните български бизнесмени, опитайте се, преди да зачаткате смело и безотговорно по клавишите на лаптопа си, да развиете бизнес, който позволява да си плащате редовно данъците и кредитите, но в тази, нашенската бизнес среда и в тези кризисни времена, па ще ви видим тогава как ще бъдете изрядни платци (с кафяво петно на гащите отзад)! Не бързайте да обвинявате човека, защото е казано: посредствеността обвинява всичко, което не разбира!
14.
12-13
15.11.2014 11:22:47
1
6
Глупак! Това са деца! Талантливи деца! Или може би предпочиташ Азис, защото е циганин.
13.
883e3
15.11.2014 10:49:55
11
3
Аз НЕ искам Крисия да се класира добре, заради двете турски имена с които е на сцена.
Ай фак оф .|.
12.
883e3
15.11.2014 10:48:13
16
3
Аз НЕ искам Крисия да се класира добре, заради свете турски имена с които е на сцена.
Ай фак оф .|.
11.
ДДД
15.11.2014 09:35:12
2
6
Мдаммммм. Някои от изказалите се под статията се изпълзяли за малко от лайната да хвърлят поредното върху детето и пак са се скрили на топло в дупката.
Успех на детето, за нас по-големите няма надежда!
10.
Оня
15.11.2014 09:05:47
17
0
Дрисия ще се измъкне от помията,когато помиярите наречени журналисти престанат да ни занимават с нея,иначе ще си една рядка дрисня.
9.
koko
15.11.2014 08:40:17
14
3
нищо не очаквайте щом гологлавеца слави е замесен.и от турчетата хасан и ибрахимнищо не може да се очаква
8.
Красимир Иванов
15.11.2014 00:34:42
13
8
По-неграмотна, по-бедна на смисъл и талант статия не бях чел през живота си!!! Тази жена има ли въобще диплома за журналист? Най-вероятно е поредната позната на някой от редакторите на вестника!
7.
Игогог
14.11.2014 23:46:15
3
25
Успех моето момиче ! За жалост много малка се сблъскваш с помията на живота в БГ ! Талантлива си , намери си държава където ще те оценят ! БГ е клоака !
6.
До 5
14.11.2014 22:44:14
3
35
Евровизия се гледа от милиони в нормалните европейски държави. Само у нас в това време се гледа концертът на "Пайнер"!
Успех на малката красавица!
5.
Евровизия
14.11.2014 22:34:54
17
10
Дреме ми как ще ни представи на Евровизия, най-измисления и нагласен антимузикален конкурс,който май само журналистите гледат, но никой друг.Smith е много прав, нищо не може да оправдае неплащането на данъци от страна на семейството.Даже малък ми се струва акта, май е по-добре да го почне прокуратурата.P.S. Smith-Моцарт е бил композитор ,не певец.
4.
111
14.11.2014 22:29:12
1
29
Успех утре на талантливото дете! Страхотен глас! Стискам палци!
3.
Катя
14.11.2014 22:19:22
2
33
Политиците ограбиха милиони и милиарди. Но за тях не се пише. Аз имам акт за забавена с ЕДИН ДЕН данъчна декларация за 250 лева. Това прави ли ме престъпник?
2.
Д.Маркова
14.11.2014 22:14:56
3
28
Аз разбирам статията по друг начин. Че ударът върху детето се нанася точно преди представянето му по Евровизия. От елементарно приличие би могло да я пуснат в неделя например, след участието й. Не оправдавам бащата, но децата не си избират родителите, за съжаление.
1.
Smith
14.11.2014 21:37:32
13
31
Дори и да е някакъв нов Моцарт това дете (нещо, което силно ме съмнява, но да го приемем за чиста монета) значи ли това, че семейството и не трябва да плаща данъци? Мрънкате всички, че нямало нормална здравна система и онкоболни умират, чакайки DMS, пътищата ни са лунен пейзаж, пенсионерите се чудят стотинките си за лекарства ли да ги дадат или за кофичка кисело мляко, обаче за някакъв помияр, дето е решил, че парите е по-добре да си ги харчи за лимузини, отколкото за данъци, набедени журналисти и цяла пасмина интернет активисти се спукват да го оплакват, горкия...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори