×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортната емблема Сергей Бубка: Със зала „Арена“ Бургас може да бъде домакин на Европейското по лека атлетика (ОБНОВЕНА, СНИМКИ)


Спортната емблема Сергей Бубка: Със зала „Арена“ Бургас може да бъде домакин на Европейското по лека атлетика (ОБНОВЕНА, СНИМКИ)
Олимпийският и световен шампион Сергей Бубка, подобрил 35 пъти рекорда в овчарския скок, е в Бургас по покана на кмета Димитър Николов за първата копка на спортното бижу
20 Октомври 2014, Понеделник, 03:45 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Шампионът по висок скок дойде в града за първата копка на спортното бижу


Емблемата на леката атлетика - шампионът по овчарски скок Сергей Бубка присъства на първата копка на новото бижу на Бургас – спортна зала „Арена“, която беше дадена днес на мястото на бившата Дивизия в ж.к. "Изгрев".

„С това съоръжение градът може да бъде домакин на Европейското първенство по лека атлетика през 2019 година“, каза спортната легенда. Кметът Димитър Николов официално връчи кандидатурата на Бургас за домакин на престижното състезание.

Зала „Арена Бургас“ трябва да бъде завършена след 2 години, тя ще има 7 хил. места и ще посреща зрители, както за спортни, така и за културни мероприятия. Строител е ДЗЗД "Дворана", в която влизат "Билдникс" на бизнесмена Николай Николов, "Водстрой 98" на Иван Мирински и "Понсстрой" инженеринг на Милко Милков.
„Преди 10 години е стартирала инициативата за обособяване на обществен център на това място. Няколко пъти тя е прекратявана с цел там да има жилищни сгради. Отклонихме подобни желания. На мястото, където преди е имало оръдия, сега ще има многофункционален спортен комплекс, който ще създава приятелства, ще събира хората“, каза кметът Димитър Николов. Той изрази желание бургаските лекоатлети да имат условия да създават шампиони и рекорди.

За домакин на европейското първенство по лека атлетика през 2019-та година се очаква да се борят 6 големи европейски града. Кметът Димитър Николов се надява да продължи финансирането за довършването на спортния комплекс, за да може след 2 години Бургас да има самочувствието да защити кандидатурата си.

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов заяви, че решението кой ще бъде домакин, ще бъде взето на 4 май 2016 година.

„Всички познавахме Бургас като пристанищен град и туристическа дестинация, но той е и спортен град. Уверен съм, че инициативата на кмета Димитър Николов, ще бъде успешна и в помощ ще бъде именно зала „Арена Бургас“. Това ще даде възможност на хората от този красив град да присъстват на значими културни и спортни мероприятия, да се развива леката атлетика.“, каза легендата Сергей Бубка. При посещението си в Бургас той е посетил и други спортни съоръжения. „За мен това е начинът, по който трябва да се развива града“, каза шампионът. Според него има всички шансове Бургас да има нови шампиони като тези, които той познава от времето на звездната си кариера – Стефка Костадинова, Тереза Маринова, Христо Марков и други.

Кметът Николов връчи на Бубка статуетка на закрилника Николай Чудотворец, както и тениска с надпис Бургас, която гостът показа с удоволствие. Той веднага облече и подарения му екип от местния клуб по лека атлетика „Европул“.  Присъствието на Бубка в Бургас пък накара Стефан от Пловдив да пропътува специално 300 км, за да му вземе автограф и да се върне обратно с влака в града на тепетата.

Сергей Бубка и Драгомир Карамаринов с удоволствие приеха тениските с надпис Бургас от кмета Димитър Николов

 
Президентът на клуб "Европул" Румен Ангелов (крайно вляво) подари екип с марката на клуба на шампиона Сергей Бубка


Новото спортно бижу на Бургас ще бъде изградено от ДЗЗД "Дворана", в която влизат "Билдникс" на бизнесмена Николай Николов, "Водстрой 98" на Иван Мирински и "Понсстрой" инженеринг на Милко Милков



 


В категории: Спорт


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
До вечно недоволните "драскачи"
21.10.2014 11:29:37
0
2
Ей, хора, вие правите ли разлика между Русия и Украйна? Интересували ли сте се от история, от бесарабските българи, от българщината, която и до днес съхраняват, дори повече и от нас, живеещите в България? Чували ли сте за първия премиер на Украйна Кръстьо Раковски? Знаете ли че там е и гробът на Кубрат? А за Григорий Цамблак, за Владимир Моллов, за Марин Дринов, Траюко Китанчев, Александър Малинов, Климент Търновски, Тодор Икономов, Екзарх Стефан......и още много видни български възрожденци, лекари, общественици, писатели и т.н., някои от тях родени, а други прекарали голяма част от живота си, учили и участвали в обществения живот в Украйна?
Сергей Бубка е украинец, световен шампион, известен спортист, постигнал всичко с труд и упоритост! Къде намесвате политиката, като дори не знаете, че не е руснак?
Стига черногледост, стига злоба и мрънкане!
Всички трябва да се радваме, когато в града ни става нещо хубаво, развива се!
20.
странджански нерез
21.10.2014 11:14:01
1
0
До 4
Селянин си ти, защото си мислиш , че София е голям град . Излез от панелката, виж истински големи градове , тогава ще ти стане смешно и малко ще се засрамиш, че си нарекъл София голям град.
19.
Алибаба и 40 разбойника от ГЕРБ
21.10.2014 10:48:41
0
0
7години разкопан ремонти ЦЕНТЬР малко му почна и комплексите.А де да се спре ида ходи строи в Ветрен и Банево там в полето около Джьмбо ниви и пространство БОЛ
18.
Пауло
20.10.2014 22:38:51
0
1
Як приемно бачити свого земляка Бубку з Дмитро Нiколовим. Нехай розвиваеться Бургас!
17.
група истински Бургазлии
20.10.2014 21:18:59
3
10
Кмете,не всички в тоя град сме селяни,има и такива,които ще оценят това по достойнство,както и много други неща,вследствие на които градът ни расте и се развива.Благодарим ти,бъди здрав и не се предавай.
16.
бсбс
20.10.2014 16:43:54
1
1
само проекта външно не ми харесва.. другото е супер
15.
ОБРАЧЪТ ОТ ФИРМИ НА ОБЩИНА БУРГАС!
20.10.2014 16:18:55
2
13
Мда..., ако не са те ще бъдат, или Мидия, или Евробилдингинжинеринг(интересно, кой от тях е инженер), или Унистрой, или Здравко Станчев... Браво Кмете! Даваш работа за "всички" строителни фирми, с обществените поръчки!!!
14.
мегалокрадене
20.10.2014 15:31:11
6
10
Един ден там ще продавате гащи и дюнери. Помнете ми думата, бургъзлии!
13.
mastor na spirki-do nomer 1
20.10.2014 15:09:58
3
3
mnoo vajno 4i si ni snimala,k....o.,6te 4aka6,kak da stane.samo mrankate,a posle vi e udobno selqni!
12.
BG
20.10.2014 12:46:36
2
6
Поклон върху праха на великий български мъченик, че в днешните времена можем да си послужим с неговото име. Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр. Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и пр., са били против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаели, че нейний камшик повече боли от турския…

Русчук, 1-й март 1886 г.
11.
GREAT BULGARIAN KINGDOM III
20.10.2014 12:34:44
1
5
Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област! Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.
10.
Dobrin
20.10.2014 12:27:09
1
4
Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.

“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.
9.
Странджански Глиган
20.10.2014 12:15:44
9
14
Огромна Спортна зала с капацитет от чудовищните 7000 места за 200 хиледен град есе едно да хванеш един безработен циганин от равадиново и да го убедиш ЧЕ има нужда от дворец палат с фонтани и градини като тоя на Тумбула и това ще от полза за него и цялота му рода
8.
?
20.10.2014 12:09:28
6
3
Какъв градски транспорт като те стоят в задръстване с всички останали автомобили. А иначе там не беше невротична точка и не смятам, че е толкова нужна тази бус лента .
7.
XXX
20.10.2014 12:04:21
2
8
1, Използвай градския транспорт и няма да да има задръствания, автобусите са на 3 минути все пак!
И след завършване на спирката трябва да се свикне с това преминаване защото ще има бус лента и движението на автомобили ще е ограничено с 1 платно по-малко!
6.
bs
20.10.2014 11:37:14
8
5
Не знам колко трябва да ти хлопа дъската,че да даваш София за пример..София,моля ти се...Където подменят току-що положен асфалт..За задръстванията-да не говорим.Малоумна работа
5.
bb
20.10.2014 11:36:42
2
2
Славянски марш.-много хубава песен.
4.
До бс
20.10.2014 11:22:06
6
13
Глупендер, знаеш ли в София, че за 9 месеца направиха естакада и чисто нови платна в двете посоки на бул.Вапцаров. Селянин си ти дето май не си виждал как се работи в големите градове
3.
Прес центьра на Адидас
20.10.2014 11:21:28
11
13
Голям праз това ще решили важниtе и наболели вьпроси на Бургас -Мрьсния Вьздух от Лукойл и Кроншпан Презастроените комплекси Безработицата Липсата на Предприятия Озеленяане ИзключителноНиско нивона Здравеопазване НЕ
2.
bs
20.10.2014 11:17:42
14
18
Браво,браво.Дано да стане...Дебили-мръкалници винаги ще се намерят..Който не иска да виси в задръстване-да се връща на село.Там няма задръствания.В големите градове има.Това е положението
1.
.
20.10.2014 11:09:09
17
11
Само пари са ви в главите, ненаядени !!!!' Днес стоях в задръстването до тъпата безумна разкопка за Супер спирка и за 3
Мин видях едно - взели си по едно кафенце и бъркат ли, бъркат с лъжичките. Затова ли плащаме , идиоти такива ? За да седим в задръствания,а вие да си правите гаргара с нас . Даже клип снимах и ще го пратя на редакцията по-късно !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори