×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьор на ТИР уцели моторист на магистралата със стъклена бутилка, удареният се спасил по чудо


Шофьор на ТИР уцели моторист на магистралата със стъклена бутилка, удареният се спасил по чудо
Стъклена бутилка уцели слюдата на мотора. „За щастие скоро си я бях сменил. Ако бях с ниската слюда, ударът щеше да е директно в лицето ми“, споделя удареният мотоциклетист.
Ключови думи: бутилка, удар, мотоциклет, ТИР
20 Октомври 2014, Понеделник, 09:09 ч.

Мотоциклетът се движел със скорост 120 км/ч, а шофьорът на камиона хвърлил бутилката по време на маневра за изпреварване

Мотоциклетист едва не загина, след като моторът му бе улучен със стъклена бутилка на магистралата. Това за малко не промени фатално живота ми, споделя съпругата му Любомира Каменова в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
„Шофьор на ТИР хвърлил стъклена бутилка по време на движение. За щастие той улучва слюдата на мотора“, добавя Любомира.
За да не преразказва историята, тя цитира съпруга си, който описва случилото се в един специализиран форум. „Запалих мотора и тръгнах. В началото на седмицата монтирах по-висока туристическа слюда и това бе чудесен повод да я тествам. Щом стъпих на магистралата, залепих на 120км/ч и си кретам в дясната лента, кефейки се на завета който пази слюдата. Пътуването бе спокойно. Малко преди отбивката за Шумен, застигнах бавно движещ се ТИР в дясната лента. От далече подадох ляв мигач, преустроих се в лявата лента и започнах изпреварване. ТИР-ът беше дълъг и аз ускорих, за да го изпреваря по-бързо и да се прибера безопасно пред него, та да си кретам със 120. В мига, в който се изравнявам със задните гуми на ремаркето, от прозореца на тира се подаде ръка и хвърли нещо, приличащо на бутилка. Всичко стана толкова бързо, че не можах да реагирам“, споделя мотоциклетистът.
„Хвърленият предмет се натресе в слюдата, чу се силен трясък и някакви парчета обсипаха каската и гърдите ми. Слюдата също се строши. Това стана толкова неочаквано, трясъкът беше толкова силен и тези парченца в лицето ми бяха много гадно преживяване, макар и на спуснат визьор. Стреснах се много силно, и се наведох инстинктивно на ляво, моторът се затресе и тръгнах към лявата мантинела, после към ТИР-а, поднесе пак към мантинелата и накрая го овладях. Добре, че не пипнах спирачките. Спрях в аварийната лента и не можах да си кажа името от стреса. Изобщо не ми хрумна да му запомня номера, или да го гоня. Прекръстих се и благодарих на Бога, че съм жив, че визьорът ми беше затворен и че бях сложил високата слюда, която ме спаси“, добавя мъжът, който оцелява като по чудо на магистралата.
„Ако бях с ниската слюда, ударът щеше да е директно в лицето ми. Ако бях с отворен визьор, парчетиите щяха да се забият в очите ми. Първата ми мисъл след всичко бе за сина ми и съпругата ми. Поседях така 15-тина минути и щом пулсът ми спадна, потеглих бавно и внимателно към пресконференцията. Не знам как да коментирам тази ситуация. Не знам нарочно ли ме замериха или просто си изхвърлиха боклука през прозореца в бързата лента. Сега ме е яд, че не го подгоних, ако не да го спра, то поне да му запиша номера, но толкова се уплаших, че сърцето ми сякаш спря. Трясъкът беше адски силен, братлета и тези парчета, които ме очукаха отвсякъде.... Това на никой не го пожелавам“, пише във форума мотоциклетистът.
„Шофьорът на ТИР-а е някъде там - по пътищата, по магистралите. Не му пречи нито възпитание, нито образование, ни човечност и разсъдък да изхвърля тежки и чупливи предмети от движещо се с висока скорост МПС. Предвид липсата на гореописаните фактори, този ''човек'' може с лекота да прегази някого и да продължи пътя си без угризения на съвестта, без да му трепне поне палецът на левия крак. Меко казано е да спомена, че съм потресена. Ужасена съм“, споделя Любомира Каменова.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
1
Коментара по темата
1.
Мхм
20.10.2014 09:19:23
0
3
Хората на запад отдавна са го измислили с един телефон на който звъниш и всичко се оправя без да пишеш сърцераздирателни разкази. Ама тук нали сме още в комунизма та всеки се оправя както може!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори