×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Районен съд - Малко Търново бе удостоен с Почетен знак от Общинския съвет


Районен съд - Малко Търново бе удостоен с Почетен знак от  Общинския съвет
С решението си общинските съветници възлагат на кмета на общината Илиян Янчев да връчи плакета и грамота на председателя на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова на празничната церемония, която ще се проведе на 24.10.2014
17 Октомври 2014, Петък, 17:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Предложението бе гласувано единодушно от Общинския съвет на община Малко Търново на тържествена сесия днес


Районен съд – Малко Търново бе удостоен днес с „Почетения знак на община Малко Търново” за „принос за съхраняване и развитие на ценностите на демократичното общество и за повишаване доверието в съдебната система в общината”. Отличието е израз на уважението на местната власт към Районен съд – Малко Търново като стожер на държавността, във връзка със неговата 100-годишнина.

Предложението бе гласувано единодушно от Общинския съвет на община Малко Търново на тържествена сесия днес. Тя се проведе в навечерието на празничното честване на юбилия на съда, което ще се състои на 24.10.2014 г. Общинските съветници изразиха гордостта си, да бъдат съвременници на тази знаменателна годишнина на Районен съд – Малко Търново, на традициите, които той е наследил и предава на поколения магистратити. В приветственото слово бе обърнато внимание на историческите събития, довели до издаването на Указ №25 от 17.10.1913 г. на цар Фердинад, въз основа на който е създаден Мирови съд в Малко Търново. Местната общност приема юбилея не само като равносметка, а и като „прозрение в бъдещето на града и общината, с очакването, че натрупаният опит и авторитет са повод за самочувствие и задължение да бъдат продължени и развити най-добрите традиции в името на демокрацията и законността”. Изразена бе признателност към видни юристи, знакови личности и общественици, родом от Странджанския край, които са оставили трайни следи в историята на българското право от Освобожединието до наши дни. Сред тях тях са дипломатът по уреждане на бежанските проблеми Стоян Шивачев, обществениците и юристи Петър и Никола Драгулеви, Владимир Бурилков, Михаил Певтичев и Тодор Бурилков, революционерът Стоян Сталев, Васил Мръчков – главен прокурор на Народна република България и работилият тук като адвокат Иван Татарчев – Главен прокурор на Република България и др.

Председателят на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова благодари на Общинския съвет и заяви, че „за своята 100-годишна история, всеки магистрат и съдебен служител в него съвестно и отговорно е изпълнявал възложените му задачи,  като е влагал цялото си усилие, старание, възможности”. Затова не е случайно, че много личности – ръководили или работили в съда, са стигнали до върховете на съдебната система – Милуш Бараков, Стефан Константинов, Мелкон Мелконян, Димитър Димитров, Асен Гюзелев, Яни Бахчеванов и други.

С решението си общинските съветници възлагат на кмета на общината Илиян Янчев да връчи плакета и грамота на председателя на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова на празничната церемония, която ще се проведе на 24.10.2014 г.

На нея Районен съд – Малко Търново ще представи историята на своята дейност, възстановка на посрещането на пръвия мирови съдия Никола Котаров през декември 1913 г. и ще открие документално – архивна изложба. Във възстановката на историческите събития ще вземат участие актьори от Драматичен театър „Адриана Будевска” – гр. Бургас. Тържеството ще започне в 11 ч. пред Съдебната палата. На него са поканени Вицепрезидентът Маргарита Попова, членовете на ВСС, ВКС и ВАС, Вицепремиерът и Министър на правосъдието Христо Иванов, омбудсманът, административните ръководители на съдилищата и прокуратурите от Бургаски съдебен район, представители на местната власт, магистрати и други. Очакват се всички бивши председатели и магистрати, чиято професионална кариера е започнала тук.

По повод годишнината официалните гости и всички магистрати и съдебни служители ще получат паметна значка на Районен съд – Малко Търново.

Районен съд – Малко Търново посреща юбилея със самочувствие, че 100 години след създаването си продължава да функционира като реформирана, модерна и ефективна част от европейската и българската съдебни системи. „Амбицията ни е да бъдем гарант на върховенството на закона, да решаваме бързо, справедливо и безпристрастно делата като отстояваме своята независимост”, заяви пред тържествената сесия на Общинския съвет на Малко Търново днес председателят на съда Мария Москова. След това съдията влезе в съдебната зала, за да разгледа насрочените граждански дела.



В категории: Малко Търново


14
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 3
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
14
Коментара по темата
14.
kokoban
22.10.2014 19:35:37
0
6
Чудесна синекурна длъжност-съдия/прокурор/ в едно градче от селски тип с 300-350 души население.Колкото са лекари лекарите в кръвните центрове,толкова са и магистратите в малките градчета.
13.
Командира Манго де ла Зализан ЛукаВски
22.10.2014 11:02:28
0
3
Добър сценарий,но невъзможна стабилна коалиция!?Факт е че се краде като за последно!Уж сме хора и умни при това, а излиза,че сме по - животни от самите животни. Който е по нахален стига до общата хранилка и изяжда това което е сложено там за да има за всички! Жесток естествен подбор!По - слабия,честния и посредствения са обречени! Който е по агресивен нахален и пъргав и най-вече безочлив той просперира за сметка на другите ,бачкат хората.... неуморно..... заработват хонорари.... "... Я другой такой страньй не знаю , где так вольна дъшит и умрьот чалавек ... "
12.
крушката
21.10.2014 13:13:47
0
2
Вечна дружба КПСС - БКП!!!
С БКП НАПРЕД!!!Поредната платена измишльотина - елате ни вижте, цъфнахме, та вързахме.А действителността не е тази, която "успелият" кмет и съдийка ви рисуват, защото достатъчно е човек да излезе сутрин на улицата, да седне зад волана на колата си и да му се доповръща. От "библейска" красота и мизерия. Над 2,5 милиона българи го доказаха на практика. Другите останаха "гласоподаватели" в България и жертви на политическата мафия, която ги подменя с цигани. А един пък започнал от една излъскана ябълка .Басиии, защо ли не мога да повярвам на тази статия.
11.
сирийски джагал
21.10.2014 13:06:51
0
1
бюрокрацията е убиец номер едно на инициативността в България... Е,па ние като сме в 21 век,сме цъфнали,че завързали .Добре е да познаваш историята преди да пишеш глупости, всичко лъже и краде у нас ! не ви ли е ясно ...
10.
Съвет
20.10.2014 18:20:29
0
1
Избий будалите и тарикатите ще си измрат сами.
9.
Марийка
19.10.2014 18:23:29
0
5
Едни си играят на кметове и общински съветници в община която не създава никаква стойност за държавата.
Други се забавляват като "магистрати" в съд със 7-8 дела месечно.
Че се и награждават един друг.
Няма лошо само че за игричките си харчат много държавни пари които другаде биха свършили доста по-полезна работа.
8.
дърт комунист
19.10.2014 11:23:27
0
5
Бах мааму............................Кво стаа бе !? То бива гонене на сензации,лизане на задници, ама това вашето е наглост!!! Какво е това заглавие бе.Още един ВИЦАДЖИЯ.
7.
Смях!
18.10.2014 19:39:52
0
4
Янчев се опитва да си осигури имунитет за следващия мандат.
Голям смешник и страхливец!
6.
прокурора
18.10.2014 12:06:32
1
4
Кмете, приключи ли вече със имотните сделки и далавери, бе ? Ами ся ко ша праим, за нови избори ли ша са готвим ?
5.
Ибрахим чалмата
18.10.2014 10:18:39
0
3
Затова искам да стана Премиер!!!!Народа иска 1000 евро заплата..... лежачка и ядене на корем..... и да го духат капиталистите.... хо хо.... гоуем смех ше падне догодина до амина до правилната бюлетина.... другите нека стоят отстрани.... и изпълняват контролни функции.... хи хи.... и тва не е лъжа...ми още по-добре.... кат не могат да прават далавери... поне могат да пречат на другите....
4.
г-ца 100 -те лв.
18.10.2014 09:49:05
1
2
Това,че умишлено не се говори за някой работи,далеч не означава,че ги няма нали.Публична тайна е, че 80% от фирмите в общината плащат част от заплатите на работниците и служителите в плик, без официално да се отразяват в платежните ведомости! Работниците и служителите се назначават на минималната за длъжността заплата, върху която се удържат данъците, пенсионната и здравна осигуровка! Върху останалите пари тези удръжки не се правят, а тези пари са повече от тези, които се дават по платежни ведомости!Общината, Държавната администрация в лицето на НАП и Инспекцията по труда знаят за това, но не правят нищо! Освен това се работи на официални празници и почивни дни, без това да се отразява във ведомости! Примери мвого за това. Работника също губи, защото ще получи малка пенсия, но ако не се съгласи, бива уволнен ала-минут, защото навън чакат много гладни. Достатъчно е Държавата да си свърши работата и прибере удръжките от скритите плащания, за да се напълни ХАЗНАТА! Но държавните служители не си свършват работата, защото са слуги на БИЗНЕСА, а същия няма интерес да работи на светло! Това е голата ИСТИНА! ''Народ който избира корумпирани,самозванци,крадци и предатели ,не е жертва!

Съучастник е !''

Джорж Оруел =Веднага се зачудих на кого служат тези „демократи“ ??? На чия „демокрация “ ??????
Някой демокрации са си купили и разпънали демократи ------ама за тяхната демокрация !
3.
оригинален циганин от Асеновград
18.10.2014 09:26:57
0
5
качила се гана горе на тавана `да си подруса екологията руса.п.п.-вече законен жител на Малко Мангалово`
2.
krushkov
18.10.2014 02:04:04
0
4
vreme e az da se namesq v politikata , galiba !!!
1.
Браво Кмете!
17.10.2014 19:41:49
1
8
Хитър си Кмете, мнооого хитър. Успя да намериш повод да наградиш първата дама на общината - твоята неумираща любов, тайна утешителка на мъжките ти страсти и защитник от всички престъпления - г-жа Москова.
Нищо, че съдът е създаден с Указ през 1913 и сега се навършват ни повече ни по малко от 101 години....Но по добре късно отколкото никога, все пак трябва да се подмажем на г-жа съдийката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори