×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мартин Кавалджиев осъди прокуратурата, държали го без право 242 дни в затвора


Мартин Кавалджиев осъди прокуратурата, държали го без право 242 дни в затвора
Мартин Кавалджиев бе арестуван през 2012 година заедно с Перата и Мъфито за побой над охранител от "Джубокс". Пребитият обаче смени показанията си и обвинението по-късно падна
16 Октомври 2014, Четвъртък, 15:11 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ, снимка: Архив Флагман.бг

Срещу името на 28-годишния бургазлия седи цял поменик от престъпления
Бургазлията Мартин Кавалджиев успя да осъди прокуратурата на 10 хил.лв., заради неправомерното си задържане през 2012 година, показа справка на Флагман.бг в масивите на Районен съд-Бургас (ВИЖ РЕШЕНИЕТО).

28-годишният Кавалджиев бе арестуван преди две години и половина заради побой над охранител в „Джубокс“. Заедно с него бяха закопчани Петър Низамов-Перата и Атанас Рачев-Мъфито. И тримата са добре познати на полицията, с богати криминални досиета. Срещу името на Мартин Кавалджиев седи цял поменик от престъпления. Той е със седем регистрации – четири пъти за хулиганство, грабеж, нанасяне на средна телесна повреда и други.

За въпросният арест обаче Мартин Кавалджиев се оказа чист като сълза. И Районен съд-Бургас, а по-късно и Окръжен съд-Бургас, го оправда по повдигнатите обвинение.

Една от причините тезата на прокуратурата да се разкапе бяха променените показания на пребития охранител Запрян Стефанов, който първоначално посочи Кавалджиев, Рачев и Низамов за извършители на побоя срещу него, но в съда каза, че се е объркал. Случайно или не, няколко месеца по-рано неизвестни подпамиха колите му в Поморие (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Две години по-късно Мартин Кавалджиев смята, че престоя в ареста му е нанесъл сериозни вреди – на първо място здравословни, „нарушил е правата му на лична свобода и опетнил неговата чест, достойнство и добро име“. Кавалджиев оценява тези вреди на 24 хил.лв.

От 242-те дни 58 са прекарани в ареста на ОД на МВР в Бургас. Останалите са в Бургаския окръжен затвор, където Кавалджиев е бил в едно помещение от 40 кв/м с 25 човека. В него имало хлебарки, помещението било много тясно, а през нощта охранителите не го пускали да отиде до санитарен възел и той облекчавал физиологичните си нужди в кофа. По това време 28-годишният бургазлия имал възпалено око, не можел да диша, появил му се хроничен бронхит. Не бил лекуван адекватно, а за капак всичките му съкилийници пушели като комини , което още повече изострило заболяването му.

Районният съд-Бургас счита, че са налице причинени неимуществени вреди и осъжда  Прокуратурата на Република България да плати 10 хил.лв.за неправомерното задържане на Кавалджиев.

В категории: Темида


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
анонимен
18.10.2014 22:14:20
1
2
Пак глупости......Ей, не се спряхте.....Кой знае и кой незнае, голямо говорене.....Всичко в подигравателен тон.....защо Касабова? Ти деца нямаш ли? Защо е тази злоба? Много могат да завидят на тези момчета за техните майки......и приятелите.....никой не ги изостави през тези 242 дни.....
4.
Пуканката
16.10.2014 20:47:35
2
7
Интересно онзи корумпиран прокурор Ангел Георгиев, който бе заловен с подкуп и който държи хора по арестите не 200 дена ами кам 5 години, какво ще прави.

Ще банкрутира държавата корумпиранта свиня. Време е инспектората да се намеси сериозно и да провери магистратите в Бургас, понже нещо "работят" за себе си само...
3.
prokuraturata
16.10.2014 17:18:09
3
6
hahaha sega tezi pari da gi otrejat ot kolednite bonusi na prokuraturata.
2.
Петя
16.10.2014 16:58:11
18
9
Каква банда вие от сайта както винаги до украсявате. Петър отдавна не е същото лекомислено дете отпреди а един зрял и интелигентен човек. (естествено това го знаят хората които го познават)
1.
Идиот
16.10.2014 16:23:35
5
22
А Перата какво жалко лайно беше като малък. Ходеше да се дразни с големите и после се криеше в полите на майка си... Той сега пак си е жалко лайно, ама затова и ходят навсякъде по 3-4ма, за да не ги потрошат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в пътен знак Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори