×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майки в паника: заразените с варицела деца в бургаската ЦДГ „Златна рибка” станаха 10


Майки в паника: заразените с варицела деца в бургаската ЦДГ „Златна рибка” станаха 10
Преживяваме истинска агония, децата продължават да се приемат през един вход. Варицелата е изключително опасна за бременните, може да увреди плода им, каза притеснена майка
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Септември 2014, Петък, 13:15 ч.
Автор: Флагман.Бг снимка: Архив

Болестта се разпространява след нелепото предписание на РЗИ-Бургас, издадено от инспектор, който дори не си е направил труда да посети детската градина

10 са вече децата, заразени от варицела в бургаската ЦДГ „Златна рибка”. До вчера болните малчугани бяха 7 и само за ден броят им се увеличи с още 3. Притеснени майки алармират в рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН”, че предписанието на РЗИ здравите и контактните деца да се водят в градината по график явно не може да ограничи заразата, тъй като децата влизат и излизат през един и същи вход.
Както "Флагман".бг съобщи вчера, след петия случай на заболели от варицела деца, лекарят от РЗИ д-р Л.  Христова е извършил незабавна проверка в детската градина и е издал предписание „да не се приемат нови и непреболедували деца“ за карантинния срок от 21 дни. Лекарката обаче веднага е привикана от зам.шефката на РЗИ – д-р Вергиния Цанова и притискана да промени предписанието си. Ден по-късно д-р Христова е уволнена, а здравен инспектор със средно образование е променил предписанието и разрешил контактните и здравите деца да се приемат разделно, по график. Натиск в тази посока е оказан и от началника на отдел „Превенция“ в Община Бургас Мария Динкова.
„Преживяваме истинска агония, децата продължават да се приемат през един вход. Две бременни жени всеки ден водят децата си и също влизат в детската градина. Варицелата е изключително опасна и за тях, ако се заразят, това може да увреди плода им”, каза пред Флагман.Бг една от майките.
„В безизходица сме, никой не предприема мерки и епидемията се разпространява за часове. Ще бъде ли потърсена сега отговорност от д-р Вергиния Цанова и Мария Динкова? Ще бъде ли наказан и инспекторът от РЗИ, който е издал това нелепо разписание, без дори да е идвал на проверка в детската градина?“, пита притеснената жена.
За скандалния случай е изпратен сигнал до служебния министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, но реакция все още няма.  /ПОДРОБНОСТИ ВИЖ ТУК/



14
Коментара по темата
14.
TIGAR
24.09.2014 22:05:35
0
7
Относно „тигровите” комари считам, че са подобие на комари или по-скоро нов вид заразоносител. Родителите ни не са виждали такова чудо никога през живота си. След ухапване – твърд оток на мястото с големина до около 10 см, който не спада поне три-четири дни. Ограничава движението на ставите, ако е ухапването е в близост до тях. Впоследствие на мястото на ухапването се появява мехур с големина до около 6-10 мм – пълен с бистра течност, чийто връх впоследствие загаря. Отокът спада след около 5-7 дни независимо дали те лекуват докторите или бабите. Горното се отнася за здрави и млади хора. За възрастни срокът се удължава два-три пъти, както и при хора със слаба имунна система. При посещението ни в лекарски кабинети на нас и наши близки, всеки от докторите вдига рамене и те самите не знаят как, и с какво да се приборят с тези гадинки, или ухапването им. Единия път сложиха на детето ми кортизонов препарат, при което другия лекар каза, че това е повече от вредно и противопоказно. Посъветва ни да мажем ухапаното място с чесън.
Абе, д-р Паздеров, каква е тази медицина, която от една страна използва вредни за организма на детето ми медикаменти, а от друга страна използва препоръките на баба ми да мажа мястото с чист чесън ?
Да вземем да Ви пратим при баба ми на село, та да Ви обучава и Вас, и подчинените Ви, че да спрете поне да ни вредите.
Пък баба ми ще Ви взема не по 30-50 лева за преглед и съвет, както вашите подчинени ами само по една ракийка.
На вас да не би Бил Гейтс, Рокфелер и Д. Тръмп да Ви плащат да съкращавате живота на населението и да изпълнявате тяхната доктрина от преди няколко години. Същите изкупиха ваксините с изтекъл срок на годност и с не спазена технология на съхранение, и ги дариха в Африка.
Гледам и недоумявам, как е възможно Ваши подчинени да съдействат за разпространяване на шарката – варицела! Ами, че Вие всичките сте за затвора бе, Докторя!
Уволнихте ли истински виновните за това лица?
Ако ли не и Вие значи сте в кюпа и е време да Ви изритаме по задниците, че да дойдете при нас в хотела си във Влас, че да видите тогава, какъв чеп Ви чака! Не коментирам с какви пари и от къде сте ги взели да вдигнете този палат!
Вие, Директорите на РЗИ – Бургас какво сте направили или правите по тези повдигнати от мен по-горе въпроси?
Как се борите да запазите здравето на хората или търсите начини само да ги мачкате и изнудвате?
Вместо да сте РЗИ – Бургас, да не искате да ви кръстим Моргата – Бургас, че тогава за какво сте ни?
То какво е започнало, освен да уволнявате, да вземете и да се стегнете и поработите за тези парички, дето вземате от народа. Не да коментирам защо сте на това място – само да се изживявате на лекарски съдия или да пазите народа, които Ви плаща за простотиите, които вършите със здравето ни.
Вземете се в ръце и си застанете, както следва на мястото, за да не Ви изстине под задника, защото има Видов ден и той идва за всеки!
Дали плащате или не на някого си въобще не ни пука! Както е тръгнало може вместо да боледуваме поради невежеството, незнанието и некомпетентността Ви воже да си вземате багажа и някъде дето не ще ви открием.
Писна ни от недояли се доктори в Бургас!
13.
LUCIFER 1
24.09.2014 01:15:13
0
16
Варицелата се предизвиква от същия този херпесен вирус, от които се провокира и опасващият лишей на гръдния кош. Детската форма на болестта по принцип преминава без особени последици. Важното е през това време да не се простудят бъбреците, но това явно не се знае от д-р Цанова и д-р Паздеров. Обаче опасващият лишей е много опасен, защото предизвиква невралгия на междуребрените нерви. А също и усложнения на сърцето, вирусни пневмонии, увреждане на ставите. Лекарите в цял свят тръбят, за разлика от ръководството на РЗИ – Бургас – „Ако пипнете варицела важно е да спазвате режим на легло!”. Но това са болнични за заболели възрастни, липса на работници, специалисти и т.н...
Например специалистът в областта на вирусологията Найджъл Хигсън казва, че варицелата предизвиква такива симптоми при мъжете, които при жените не се проявяват по никакъв начин. Например при мъжете тя предизвиква ОРХИТ, което означава оток на тестисите. Затова лекарите смятат, че варицелата може да предизвика и други симптоми, свойствени само за мъжете. Не коментирам, въпроса с бъдещото поколение на такъв болен. Но, явно д-р Вергиния Цанова е много по-веща в сексуалното си „уж” медицинско образование от всички вирусолози и затова смята, че в РЗИ – Бургас трябва да останат само здравните инспектори, които нямат висше медицинско образование за да не й противоречат.
Стоящата зад пседонима „пaндемия” – д-р Вергиния Цанова е повече от невежа в сферата на вирусологията и затова обижда майките на децата по следния вулгарен и нечовешки начин, поставяйки се над всичко с цел да оправдае незаконните си действия, заставяйки неоторизирано лице - здравен инспектор да дава препоръка за продължаване и разпространение на заразата в ЦДГ „Златна рибка” – Бургас, оправдавайки се, че е изпълнявала разпорежданията на д-р Лорис Мануелян. Д-р Цанова, т.е. личната касичка на д-р Паздеров коментира -
„Тъпaчки, не сте ли чувaли, че е добре зa децaтa дa изкaрaт вaрицелaтa нa тези години? Вместо дa се рaдвaте, че ще си минaт от редa, вие търсите винa в лекaрите??? Aмa верно сте изтъпели. И не вaрицелaтa е опaснa зa бременните, a рубеолaтa. И то в първия триместър. Епидемия имaло, тцъ, тцъ, тцъ!”
Веднага нейните сподвижници започват да ни убеждават, колко е полезно децата ни да боледуват от варицела.
Защо и е на България заплаха от „Ислямска държава” и други терористи, след като си има екипа на д-р Паздеров и д-р Цанова, които с цел да се саморазправят с неудобните им лица лишиха цялата област от лекари в цяла дирекция. Естествено има изход – д-р Цанова наема по граждански договор лекари от Ямбол, т.е. града от където я изхвърлиха заради корупционни схеми и педофилия, а това вече е факт.
По същия начин ръководния екип на РЗИ – Бургас може да подеме почина – заболейте от ЕБОЛА, при което ще получите траен имунитет за цял живот! Чудно дали не са взели пари и от джихадистите?
Бургас е входна врата за целия ЕС, но поискалият премии г-н Петко Коларов след около 10 месеца първични болнични на д-р Паздеров бе съкратен.
12.
LUCIFER
24.09.2014 01:14:40
0
18
Явно термините ПРЕВЕНЦИЯ и ПРОФИЛАКТИКА след орязания специализиран състав в частната на д-р Цанова и д-р Паздеров инспекция не са познати и не са част от лекарската им етика.
УНИЗИТЕЛНИ и НЕЗАКОННИ са действията на двамата ръководители на РЗИ – Бургас, които спомагат ЧРЕЗ ДЕЙСТВИЯТА СИ за увеличаването на заболеваемостта сред детското население в Бургас, вместо да изолират и ограничават огнищата на инфекциозното заболяване.
Защо ли никой до сега не поиска обяснение как и по какъв начин бе допуснато в Бургас да се появят и развъждат опасните тигрови комари, явяващи се приносители на над 22 вида опасни инфекциозни болести. Отговорът следва да се потърси от ВЕЛИКИТЕ и НЕСМЕНЯЕМИ, явно женени за постовете си ръководители д-р Паздеров и Цанова от РЗИ. Въпреки похарчените от община Бургас големи средства за борбата с тях се оказа, че те са по-силни от хората и по вредни от РЗИ.
Но явно българските специални служби и ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ СПЯТ или нехаят, и търпят тези самозабравили се „УЖ” ЧОВЕЦИ и то на всичкото отгоре лекари, но облечени с НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ.
11.
Епидемиолог
21.09.2014 12:53:32
16
2
След като се разболе от Варицела , човек има пожизнен имунитет , това означава ,че само веднъж се разболява през живота !
Когато се изкара в ранна детска възраст заболяването протича много по- леко .
Родители , които не са се разболвали като деца изкарват заболяването с децата си .
Не може да пламне целия град , защото много хора са преодоляли заболяването , като деца.
Наистина варицелата не е опасна за бременните , а рубиолата , която е друго инфекциозно заболяване , подобно на варицелата . Рубиолата е опасна само ако бременната се зарази до третият месец от бремеността .
10.
селянин
20.09.2014 16:43:31
15
2
Едно време на село като се зарази едно детенце от шарка, са водили децата от цялото село при него, за да ги заразят и да я изкарат докато са малки. Защото в 99% от случаите минава леко - само с пъпки и отпадналост. Аз съм я карал на 20 години и сърбежите бяха просто нечовешки.
9.
БЕЗ ИМЕ
20.09.2014 15:14:06
17
2
КАКТО ПИШЕ ПО ДОЛУ НЕ Е ЛОШО ДЕЦАТА ДА ПРЕМИНАТ ПРЕЗ ВАРИЦЕЛАТА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ.ЗА ТОВА ДА ПРЕДЛОЖИМ ДА СЕ ЗАРАЗЯТ УМИШЛЕНО ЗА ДА СИ МИНАТ ОТ РЕДА.
8.
....
20.09.2014 10:31:09
16
6
Подкрепям коментар номер 5,но без обидата невежеството е огромно.аз изкарах варицелата на 37 години и беше нещо ужасно сщед мен се заразиха и двете ми деца нещо за което много се радвам
7.
петя славова
20.09.2014 08:10:46
13
3
Не само,че не проверява,но след 13 часа вече си е заминала.
6.
111
20.09.2014 00:51:36
13
2
Безредиците в тази детска градина не са само по отношение на варицелата. Тази "мед.сестра" за три години веднъж не е била на входа да следи в какво състояние се водят децата и евентуално да да върща болните.Директорката също нехае. Отписах детето си от там.
5.
пaндемия
19.09.2014 21:55:11
19
14
Тъпaчки,не сте ли чувaли, че е добре зa децaтa дa изкaрaт вaрицелaтa нa тези години?Вместо дa се рaдвaте, че ще си минaт от редa, вие търсите винa в лекaрите???Aмa верно сте изтъпели.И не вaрицелaтa е опaснa зa бременните, a рубеолaтa.И то в първия триместър.Епидемия имaло, тцъ, тцъ, тцъ!
4.
БВ
19.09.2014 16:54:55
9
18
№ 3 ето на това се казва злоупотреба с власт, а това е подсъдимо.
3.
обезпокоен
19.09.2014 16:46:48
13
19
Затвор за тези некадърници като д-р Цанова и инспектора написал фалшивото предписание.Те застрашават живота на децата ни . Час по скоро трябва да бъде сезирана прокуратурата и да бъдат подведени под съдебна отговорност.Трябва ли да пламне целия град от варицела че да им се търси отговорност.Областния управител и кмета на общината информирани ли са за тези безобразия на РЗИ. Родители не допускайте корумпирани чиновници да застрашават живота на невинните ви дечица, защото разберете това не са лекари това са мизерни чиновници на които заплатите идват от вашия джоб. Опомнете се, помогнете на децата си!!!
2.
Ваксина?
19.09.2014 16:40:27
6
18
и какво стана -нали уж ваксините пазят...
1.
валя петрова
19.09.2014 16:40:15
18
13
И двете ми деца са възпитаници на тази детска градина, всяка година има варицела и като пламне една група всички си минават по реда. До сега такива мерки не са взимани. Не ми е ясно защо е тази истерия, сигурно само в "Златна рибка" има варицела??? Не видях никой да коментира компетентноста на "мед.сестра" Читакова, която видите ли подавала сигнали наляво и надясно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара
Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори