×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Поморие започва строителство по 5 нови инфраструктурни проекта


Община Поморие започва строителство  по 5 нови инфраструктурни проекта
Близо 110 милиона лева ще бъдат инвестирани за подобряването на облика на града и туристическия му потенциал
17 Септември 2014, Сряда, 15:11 ч.

В началото на строителния сезон тръгнаха и важните проекти

Със старта на строителния сезон, в Община Поморие ще започнат и строително-ремонтните дейности по пет дългоочаквани инфраструктурни проекта. Близо 110 милиона лева ще бъдат инвестирани за подобряването на облика на града и туристическия му потенциал.

„До края на тази година ще бъде в ход изпълнението на проектите, финансирани от ЕС, за реконструкция и модернизация на Лятно кино „Яворов”, крайбрежна алея „Яворов”, рибарското пристанище и Стария кей. Освен това, със средства по капиталовата програма на Община Поморие за 2014 г., ще бъде изграден и дългоочакваният крайбрежен булевард, свързващ Централна градска част и квартал „Свети Георги”. Строително-монтажните работи по най-мащабния проект на Община Поморие за реконструкция и модернизация на ВиК мрежата и пречиствателната станция за отпадни води вече са започнали по райони, но основните дейности ще стартират през есента на тази година.”– обясни кметът Иван Алексиев.

„Реконструкция на Лятно кино „Яворов” и Крайбрежна алея „Яворов”:  Най-красивото лятно кино на България, според независимо изследване на БНТ, и булеварда, водещ към него ще бъдат реставрирани и отново ще радват своите посетители.
Общата стойността на проекта е 586 206,88 лв. без ДДС. По мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Срок за изпълнение – 31.08.2015 г.

„Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Старият пристан”, гр. Поморие”: Разходката по Стария кей отново ще се превърне в истинско удоволствие след ремонта на съоръжението. Със специална подводна техника ще бъде изцяло подменена носещата конструкция, дървената конструкция, парапетите и стълбищата към него.
Стойността на проекта е 741 871, 18 лв. По мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Срок за изпълнение – 25.09.2015 г.

„Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие”: В момента то събира около 17 лодки, а след реконструкцията ще бъде пристан за 112 лодки и 8 малки рибарски кораби. С благоустрояването на пристана ще бъдат осигурени и необходимите условия на рибарите. В проекта е предвидено изграждане на рибна борса за разтоварване и временно съхраняване на уловите, с уреди за производство на люспест лед, както и обособена зона за продажби.

Стойността на проекта е 9 754 511,58 лв . Осъществява се по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/, приоритетна ос 3, мярка 3.3 „ Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки”. Срокът за изпълнение  – 31 август 2015 г.
„Строителство на крайбрежен булевард, свързващ Централна градска част и квартал „Свети Георги”: Продължението на бул. „Яворов” до квартал „Свети Георги” е един от най-дълго отлаганите и същевременно един от най-належащите проекти. Превръщането на съществуващата дига в пешеходна и велосипедна алея, ще  подобри цялостния облик на бреговата линия на град Поморие през туристическия сезон 2015.
Стойността на първия етап от проекта е 1 600 000 лв. Средствата са по капиталовата програма на Община Поморие за 2014 г.

„Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води /ПСОВ/ – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие.”: Главната цел на този проект е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в град Поморие, чрез повишаване на качеството на съществуващите услуги и намаляване на отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в унисон с практиките и политиките на ЕС. До момента е ремонтирана част от ВиК мрежата по местността „Косата”, както и част от квартал „Свети Георги” /ул. „Странджа”/. Местността „Ставрос” и квартал „Север” са на етап довършителни работи, които се очаква да приключат до края на месец септември 2014 г. Екипите работят и по модернизацията на пречиствателната станция за отпадни води.
Предстои да стартират строително монтажните дейности в останалата част на града, с изключение на централна градска част.

Проектът е на стойност 96 686 234.48 лв. Осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда“ 2007 – 2013 г., по договор за БФП № DIR-51011116-C056/ 15.11.2012 г.,  съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Проектът е с продължителност 32 месеца и е в съответствие с Общинския план за развитие 2007 – 2013 г., ПРИОРИТЕТ 1: „Развитие на техническата инфраструктура за създаване на условия за икономически растеж и осигуряване на висок жизнен стандарт”, Мярка 1.1: „Рехабилитация и изграждане на водоснабдителни и канализационни мрежи и нови водоеми в населените места”.



В категории: Поморие


4
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
4
Коментара по темата
4.
глас
20.09.2014 19:05:36
1
5
Помориици вместо да се радваме че градът ни ще стане още по-хубав защото всеки който дойде в Поморие и остава с отлични впечатления а всеки малко или много има полза от това Вие злобарите започвате да лаете като кучета. Според вашата логика не трябва нищо да се прави тогава ще запеете друга песен че общината нехае за града. Има органи в държавата които контролират и следат за финансите едно време беше всичко на тъмно.
3.
Do Pomoriici
19.09.2014 13:57:30
3
2
Xora ne badete gazoblizci smenete si kmeta s niakoi , na koito mu puka za vas6ia grad.Znae se za va6iat grad 4 e podloga na GERB ne go dopuskaite.
2.
danko
17.09.2014 21:29:24
3
3
Всичко е само и единствено за кмета,да си хапне добре заедно със Дечо и компания,аман от некадърници в Общината ни,която се оказа със супер увеличен щат.Градът ни обслужва частни интереси...
1.
real madrid
17.09.2014 13:41:14
8
1
Паркът обслужва единствено частни интереси, а киното е гробница за пари.
Само канализацията е от крещяща нужда, но ме съмнява, че пак ще се наводняваме с лайна и кал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори