×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-много пет години затвор за циганите, пребили полицаи в Комлука, съдят ги по бързата процедура


Най-много пет години затвор за циганите, пребили полицаи в Комлука, съдят ги по бързата процедура
Говорителят на Районна прокуратура-Бургас Георги Чинев (в средата) прогнозира, че бройката на обвиняемите ще бъде редуцирана
15 Септември 2014, Понеделник, 15:32 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ, снимка: Бургаски репортер

Смуглите биячи ще бъдат съдени за хулиганство

От една до пет години затвор заплашват циганите, пребили полицаи в бургаското гето в Комлука. Това разкри пред Флагман.бг говорителят на Районна прокуратура-Бургас Георги Чинев. Срещу извършителите е започнато бързо досъдебно производство по чл.325, ал.2, т.1 – хулиганство срещу органите на властта. Задържани са общо 19 лица, но все още не е ясно кои от тях какво участие имат в побоя над униформени и това е основната цел на следствените органи.

В момента вървят разпити след приключването им наблюдаващият прокурор ще индивидуализира участието на всеки един и със сигурност ще редуцира броя на обвиняемите“, каза Георги Чинев. Има два възможни варианта: първият обвинението да бъде вкарано в съда в 7-дневен срок – тоест до събота, а при вторият: ако наблюдаващият прокурор прецени, че делото е с фактическа правна сложност, работа по досъдебното производство да продължи два месеца, поясни Чинев.

Той отказа да се ангажира с мнение по кой от двата възможни варианта ще се тръгне, но сам призна, че разпитите вървят трудно.


В категории: Крими


13
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
13
Коментара по темата
13.
аз
17.09.2014 12:40:55
0
0
НА С А П У Н !
12.
Иван
16.09.2014 22:13:20
0
1
Първо не е имало пребити полицай в комлука,имало е камъни и счупени стъкла на две патрулките!Но никой няма право да посяга на полицай,това е тежко престъпления!Вярно е че жандармерията ги е била като тъпани мангалите на следващия ден,но трябва да има и законово възмездие за разбеснелите се цигани!Затвор и пак бой!
11.
аз
16.09.2014 14:11:04
1
3
На силата се отговаря с подобаваща сила. Разбира се че могат да се справят с всички престъпници полицайте. Ама и аз за 800 - 900 лв. не бих отишъл да се бия с тях или пък да си създавам врагове в ъндърграунда. За 2000 лв. месечна заплата и разрещение от правителството мангалите ще станат граждани за пример
10.
ИСТИНАТА
16.09.2014 11:08:13
0
7
Е, как няма да се безсилни като всички закони са направени в полза на тези Уроди, с една единствена цел, ТЕ СА ИМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ и гласуват, КАКТО ИМ КАЖАТ.
Това е лошата действителност. Иначе много добре ще се справят с тях. Тези 20 скапаняци се завеждат в полицията, по-бързата процедура влизат в затвора за по 10 години и после ще видите как много добре знаят как да се държат с полицай. В друга държава, ако посегнеш на полицай, не ми се мисли какво ще стане. А тук сганта циганска си прави, каквото си поиска. Така ще е, прости народе, защото като има избори, си стоите и спите вкъщи, циганите и турците избират властта и много ясно, че после цяла България ще е осеяна с джамии, цигански сватби по цяла нощ и т.н.
На 5 октомври си стойте вкъщи отново.
Другите, бъдете живи, здрави и най-важното ОПТИМИСТИ, защото рано или късно нещата ще се оправят.
9.
Георги
16.09.2014 10:21:01
0
4
АРЛИН АНТОНОВ -КОШМАРЪТ НА ЦИГАНИТЕ В ПАЗАРДЖИК
На 11.04.2012, в категория Основна, от Стефан СЕВЕРИН




Две поколения цигани в Пазарджик като чуят името Арлин Антонов, глътката им пресъхва и езикът им залепва. Нощем в сънищата им изплуват сцени от драматичната нощ на 29 юни 1992 година и търкат потни чела във възглавниците. В онази година българите в града му падаха на колене и го благославяха, а циганите тайно мечтаеха да му падне главата. Защото това е единственият полицейски шеф на Прехода, който доказа и показа на циганската общност в Пазарджик, че в тази държава има закони и ред. Ромите по онова време не бяха се развилнели така, както днес. Още имаха синини от социалистическия милиционерски чепик, а страхът от пагона и фуражката ги паникьосваше.

…На 28 юни 1992 година Арлин Антонов е директор на РДВР в Пазарджик. Късно вечерта, преди да угаси лампата в кабинета, взема химикалка и огражда в календара тази дата – това е стотният му ден като шеф. Полковникът обаче не вдига наздравици, а още повече бърчи чело – само за месец в циганското гето са станали 7 изнасилвания и осем убийства. Това е лош атестат за неговото амбициозно директорство и 44-годишният мъж не го лови сън. Вече е вкарал своя агентура в мургавата общност, защото много добре знае, че без очи и уши там, нищо не може да се разбере и направи. А в Пазарджик по онова време живеят около 30 хиляди роми…

Имал е разговори с министър Йордан Соколов и главния секретар Богомил Бонев. Те му дават пълен картбланш, за да смаже престъпността. Арлин крои сценарии, които все не му допадат. И в тази стотна нощ като директор ляга някъде около полунощ с пулсиращо от напрежение слепоочие. И тъкмо сънят го навестява, телефонен звън прави на парчета апартаментската тишина. Обажда се неговият човек от гетото..

„Около 1 часа след полунощ ми съобщиха, че в гетото е отвлечено младо семейство – на около 22-23 години, разказва човекът, който се слави със слонска памет. Мъжът го пребили с тръби, а жената я отмъкнали в една от къщите”. Кръвта на бившата барета полудяла, веднага отишъл в управлението и започнал да подготвя операцията – повече не можело да се търпи, чашата, както се казва в такива случаи, преляла…

Само за минути по тревога е вдигнат целият наличен състав на дирекцията. Мобилизирани са всички курсанти в сержантското училище. И десетина минути преди 6 часа, квартал „Изток” осъмва блокиран – не птичка, муха не може да премине. И се почва лют тараш – къща по къща, няма захаросани и лигави думички за права на човека, няма Хелзински комитети… Вадят се е трупат на камари огромни количества крадени вещи, наркотици, оръжие…

„Заварихме в циганските къщи на махала „Токайто” над 70 български момичета между 13 и 16 години, вързани за леглата, които са били „обучавани” за проститутки – обучавани, разбирайте по цял ден им се изреждат от махалата и това се филмира. Заплашват ги, че ще убият родителите им, че имат хора в полицията и само да гъкнат, ще стане много лошо…”, припомня Арлин Антонов. И още не може да укроти превъзбудата си. Хващам една циганка за яката и я питам: какво прави това бяло момиче тук, тя не е твоя дъщеря! А тя: мойто мъж дал хиляда марки, курва ша работи за нас…Ха, кажете ми, как няма да си бесен от наглост и своеволие?

Намерихме и отвлечената жена – 73 циганина се изредили над нея през нощта, тя обортирала, била е бременна в третия месец, припадала, а ония изроди продължавали да се гаврят с нея…Издирихме ги за час и наредих да бъдат арестувани. Делата се проточиха повече от година, по-късно разбрах, че в затвора са тикнати само 3-4 изверга и то за пет- шест години, а жената не можаха да я спасят и почина…

Кървавата баня, както някои милозливо наричат операцията, приключила някъде около обяд. Капнал от умора и безсъние, Арлин Антонов не се прибира в къщи, а е в дирекцията. Телефонът звъни настоятелно, а от другата страна е главният секретар Богомил Бонев: „Антонов, поздравявам те! И довечера гледай непременно новините!”

И полковникът гледа и слуша: по предложение на правителството на Филип Димитров е назначен за шеф на Националната служба за сигурност /НСС/. И за там се разправят легенди от негови бивши колеги. Като шеф на контраразузнаването му наредили да приготви и изнесе архивите на службите. Някакъв обаче висшестоящ чиновник на своя глава отишъл при него и поискал да ги вземе, дори го заплашил с баретите. Буйният Арлин грабнал автомат и категорично заявил, че ще предаде документите на този, който му е наредил да ги събере. Оня разбрал, че работата става дебела, подвил опашка и изчезнал…След 15 месеца е уволнен, защото не може да бъде използван, мотивира се министър Виктор Михайлов. Арлин Антонов обаче не може да стои мирен и се втурва в политиката – едва тогава разбрал какво е истинска мръсотия. Но голямата му тръпка остава МВР: все още се възмущава, че ведомството е закостеняло, че съставът в по-голямата си част е професионално деформиран и обезверен, че престъпността расте.

ПЪРВИ СЕ УСЕТИХА РОМИТЕ

Така смята човекът, който мъжки се опълчи на тяхната престъпност. Според него те първи са излезли навън, в другите европейски държави, направили са алъш-вериш и са натрупали пари – в началото са купували евтини лъжици и чинии, които са продавали по-скъпо в Македония, Турция и Сърбия. Видяха там как и с какво богатеят техните събратя и се втурнаха да правят същото у нас, смята Арлин Антонов. А това са наркотици и проституция.

Във всяко едно заведение има сводници, които оглеждат „интериора” и като им хареса някое момиче, започват да го преследват. После някой го открадва, обучават го две седмици как да бъде проститутка, филмират как прави секс с различни мъже в махалата и започва манипулацията: ще убием близките ти, ще покажем филма, ще те заколим, ако се оплачеш в полицията, там са наши хора…И тя не смее да каже, страхува се техните да не разберат, срам я, защото може и да е била добра ученичка, разкрива механизмите на заробването храбрият полковник. Сам той е виждал как десетина момичета с различни сводници се бият коя да влезе в кабината на ТИР-а, защото имат норма – сто марки. Ако не я изпълни, на сутринта я чака бой…

Много се заблуждават тези, които си мислят, че циганите могат да бъдат разселени и да живеят извън общността – те имат стадно чувство. Те не обичат държавата, а обичат да ползват благините на държавата. През 1992 година в Пазарджик си бяха изгорили чиновете, а после викат – нямаме работа. Ами като си ниско квалифициран, няма да имаш, категоричен е някогашният шеф на РДВР.

ЖИВЕЕХМЕ КАТО ЧЕРГАРИ

Мнозина погрешно смятат, че Арлин Антонов е от Пазарджик, а той си е кореняк софиянец. Роден е на 13 февруари 1948 година, завършил е военно училище, военна академия и курс на НАТО по управление на кризисни ситуации. Депутат е бил в 38-то Народно събрание и три мандата общински съветник в Пазарджик, семеен с две деца. За себе си казва: аз съм офицер от 70-те години. Живеехме като чергари. Децата ни сменяха 7-8 училища, съпругите ни по 7-8 пъти търсеха работа. Освен че ни местеха от гарнизон на гарнизон, но не си разрешаваше до 45 годишна възраст да си купим жилище. Това беше решение на Добри Джуров, което отпадна едва през 1991 година.

В Пазарджик , когато е назначен за командир на 21-ви ракетен дивизион, вече има 9 години служба в армията. Месец и половина преди 10 ноември 1989 година по свое желание отива в МВР и става зам.-шеф на баретите. През 1991 година обаче вътрешният министър Христо Данов го пенсионирал, без Антонов да е подавал молба. В системата го връща Йордан Соколов, който в началото на 1992 година го назначава за шеф на РПУ в Перущица, а малко след това и за регионален директор на МВР в Пазарджик.

В политиката влиза през 1995 година като атакува кметския стол в Пазарджик, но се класира втори. След това на президентските избори 2001 година е вице на Жорж Ганчев, но след скандал с него го напуска и основава своя партия – Български демократичен блок. Слави се като невероятно точен стрелец с пистолет, на младини активно е тренирал бокс и лека атлетика. Днес е по-кротък и в свободното си време се занимава с нумизматика, дори е член на църковното настоятелство. Увлякъл се по историята и трупа документи за работата на политическата полиция до 1944 година.



ГЕНЕРАЛ ВБЕСЯВА ИВАН ПАНЕВ

Когато се разказва историята в Пазарджик, по-стари пловдивчани веднага припомнят една прословута операция на народната милиция в „Столипиново”. През 1981 година в късните часове на нощта са били наръгани с отверки баща и син от пияни цигани. За онова време това си е инцидент, който не може да се отмине току – така. Веднага се предприемат крути мерки. Най-страшната от която е въвеждането на вечерен час в циганското гето – никой няма да право да се шляе из района от 20 до 6 часа.

Само милиционерите да видят пиян ром и пада такъв лобут, че оня изтрезнява за минути. Когато вземат решението на спешно заседание в градския комитет на БКП, генерал Пенчев, началник на окръжното управление на МВР, плахо пита първия секретар Иван Панев: Кой ще поеме отговорността, другарю Панев? Известният със своята рязкост и твърдост партиен ръководител го стрелнал гневно с очи и отсякъл: Абе, какъв генерал си ти, като не можеш една отговорност да поемеш!

Мерките в този квартал бяха наистина доста сурови и продължиха близо половин година, спомнят си бивши офицери от МВР. Но е ефектът бил поразителен: за това време един шамар не е имало в гетото, а циганите били по-ниски от тревата и по-меки от памука.
8.
Полицай
16.09.2014 09:54:15
2
6
Върнете Милен Димитров като директор на ОД на МВР и мангалите ще си получат заслуженото! Сегашният спуснат от ДПС парашутист ги пази дакато бият подчинените му!
7.
Серго
15.09.2014 21:58:23
2
14
Е пребити полицай чак не е имало!Имаше счупени стъкла на две -три патрулки,и един двама от полицайте са били ударени с камъни!Медийте преувеличават,но факт е че са си позволили да посегнат на полицайте,факт е че са хвърляли камъни по тях,това само по себе си е тежко криминално престъпление!Трепането им е малко на манговците!
6.
dj
15.09.2014 20:33:52
2
21
И ние ще чакаме полицията да ни пази, а те ги пребиват в комлука. Трябва всеки ден да влиза жандармерия при мангалите и да си тренират боините умения върху тях, и стрелбата от ръзстояние също. Мангалите на кораб и на дъното на океана
5.
жоро
15.09.2014 19:44:14
1
7
Днес пак вдигаха аларма до РПУ-то ? Района на градинката,Автотрафик и ДК гърми от маянета , както винаги? Проститутките пак са на линия!
4.
Райно
15.09.2014 18:15:01
2
8
Е как да дадат снимки, като они немат фейсбук профили. hhhhhhhhh
3.
cv
15.09.2014 17:57:10
0
5
Daite im snimki da gi poznaem!!!!
Flagman, daite snimki!!!
2.
........
15.09.2014 17:12:35
1
6
Дрън,дрън ,пак само прах в очите на хората ...... нищо ново под слънцето .....
1.
А ЗА УБИЕЦА ОТ ПРИМИРСКО КОЙТО УБИ БЕБЕ ПИЯ
15.09.2014 16:56:21
15
10
A ZA GRANI4NIQT POLICAI KOITO PREHAZI 11 MESE4NATA KRASIMITRA V KRUSHEVEC KAKVO SHTE E NAKAZANIETO??AAAA?ZA TOVA 4E SE E KA4IL MARTVO PIQN V AVTOMOBILA SI I E SLUJEBNO LICE NA DARJAVAN AIZDRAJKA PRI TOVA SLUJITEL NA MVR KAK SHTE PROCEDIRATE?4E E ZASPAL ZAD VOLANA I 4E OTNE JIVOTA NA EDNO DETENCE,NA TROATOAR PREMAZA BEBE??KAJETE MOLQ VI???KAKVA E PROCEDURATA?IO KOLKO GODINI SHTE LEJI?A ZA KOLEGITE MU KOITO MU DAVALI KISELO MLQKO DA OTREZNEE KAKVO SHTE KAJETE?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори