×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руини и сълзи в Ново Паничарево: Водата заля прикован за легло мъж, пинчер спаси семейство от стихията (ВИДЕО)


Руини и сълзи в Ново Паничарево: Водата заля прикован за легло мъж, пинчер спаси семейство от стихията (ВИДЕО)
Страшна трагедия беше, Стоян се давеше, в очите му беше изписан ужаса, а аз останах без глас да крещя "Помощ", трепери разплакана баба Златка
Тема в развитие
След потопа в Бургаско! Стотици елени и муфлони на мушката на бракониери заради рухнала ограда Михаил Константинов: Изродите от дървената мафия правят наводненията Екипи установяват щетите от наводнението в Бургас, кметът Димитър Николов пристигна в рибарското селище Шокиращи кадри от водния ад в Бургаско: Потопът помита пътища, мостове пропадат, язовири преливат (ВИДЕО) Версия: незаконни постройки довели до потопа в Бургаско Морето на юг пожълтя след пороя Бус с храна и вода пристигна в Ново Паничарево за бедстващите Община Бургас търси двама анонимни смелчаци, спасили бедстващите във водния ад Ден на траур за жертвите от потопа в Бургас Вижте красивата Камелия Желязкова, загинала във водната стихия край хижа Странджа Кметът на Приморско отмени бедственото положение Трета жертва на потопа по Южното Черноморие: 27-годишен мъж се удави край Ясна поляна Потопът заля подлеза на ул. Янко Андонов! Пострадали: звъняхме на 112 за бедстващи, не ни обърнаха внимание (СНИМКИ) Пострадали от потопа в Росенец: Беше тъмно като в рог, преброявахме се на всеки час Ето бедствието в Ново Паничарево, Веселие е откъснато (снимки) Апокалиптични кадри след водния ад в Отманли, десетки останаха без домовете си (СНИМКИ) Вижте водния ад в община Приморско, селата са под вода (снимки) Официално: Две жертви и 80 отнесени къщи в Ченгене скеле, в кв. Победа целели спасителните екипи с камъни (СНИМКИ) Двуметрова вълна заля десетки къщи в Ново Паничарево Младо момиче и възрастна жена са удавените в Отманли (СНИМКИ) Бедстващо положение в Отманли! Има изчезнали и удавени хора Бедствие в Приморско, рухнали са мостове, хора са блокирани в к-г Китен Куриози в дъжда: Шофьор разпъна чадър над Мерцедеса си, за да кара по бургаските улици Вижте водния ад пред магазини "Кауфланд" и "Практикер" в ж.к. "Славейков" Квартал "Комлука" е под вода, има паднали дървета! (снимки) Затворен е пътят от Крайморие до Созопол, задръстването е километрично Уникално видео! Старец с шнорхел се гмурна и заплува в „реката” до гарата на Бургас Корабът „Анастасия“ прибира туристите от Острова към Бургас Паниката от пороя продължава! Мъж заряза потъналата си във вода колата на пътя (ВИДЕО) Метър вода заля улици в Поморие, наводнени са къщи на ул. Солна Порой в Бургас, 50 души са блокирани на Острова! (обновена и снимки)
виж още
скрий
08 Септември 2014, Понеделник, 20:59 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, видео Евгения ДЖАМБАЗОВА

Иван Ламбов и Росен Евтимов са героите, вадили хората от водния ад в тъмницата в селото

Руини, сълзи, боклуци, унищожени мебели – това представлява днес село Ново Паничарево, община Приморско, което беше залято от мощна вълна в нощта срещу събота. Качени хора по покривите, затънали до шия във водата старци са само част от кошмара, който са преживели местните хора около 3 часа през нощта, когато цялото село е потънало във вода. По дворовете на хората днес са опънати одеала, дрехи, чаршафи, други пък изобщо не могат да влязат в домовете им и очите им са пълни със сълзи. Те очакват помощ, защото такова бедствие досега не помнят. 

80-годишната жена е спяла на това легло, днес покъщнината й е унищожена


80-годишната баба Златка плаче неистово при спомена за пороя. Жената спяла, когато чула гръмотевиците и станала да нагледа мъжа си, който е прекарал инсулт и е прикован за леглото в съседната стая. „Страшна трагедия, не ми остана глас, крещях неистово. Когато стъпих на пода краката ми бяха целите във вода. Ужасих се, когато видях мъжа ми целият залят с вода. Очите му бяха уплашени. Почнах да викам: Помощ, удавихме се! Беше истински кошмар“, трепери възрастната жена, която за малко да изгуби мъжа си след 63 години брак. „Нямаше да го прежаля, ако беше загинал. Благодаря много на момчетата от съседната къща. Съседът Тошко и неговият зет дойдоха бързо вкъщи, след като чули виковете ми и измъкнаха дядо Стоян от водата. Иначе сега нямаше да е жив. Преместиха го на втория етаж“, разказва баба Златка. Цялата й покъщнина днес беше изнесена на двора да съхне. Всичко е мокро и кално – печки, хладилници и т.н.. Жената чисти и е благодарна, че въпреки многото щети двамата с нейния съпруг са оцелели.

Олга едва си поемала въздух, за да може да отключи под вода решетката, превърнала къщата им в капан

Пинчерът Джеси пък спасил 61-годишната Жечка Тенева и съпругът й 62-годишния Марин Тенев, чиято къща едва се крепи, а дворът е като след бомбардировка. Мъжът в момента е болен, с пристъпи на задушаване, след преживяния ад.
Родителите на Златина затискали с мебелите вратите и прозорците и се сгушили в най-вътрешната стая, откъдето гледали навън с фенерче буйното море в двора им

„Малкото кученце събудило родителите ми. Когато майка ми е чула Джеси да лае, в коридора е имало море до колене. Отвсякъде е бълвало вода. Родителите ми са се борили с неимоверни усилия за живота си. Те са натискали входната врата, но през процепите водата е влизала вътре. Майка ми е със счупен крак, но е местила мебелите, за да затиска прозорците и вратите. В такъв момент не знам откъде е намерила сила, били са адски мъки. Двамата са се сгушили в най-вътрешната стая и с едно фенерче са гледали през прозореца какво става. По-късно са видели фаровете на пожарната и така са се измъкнали“, разказва днес Златина Георгиева, която оглеждаше пораженията. Пералнята на семейството е отнесена на метри в двора, животните са открити удавени, дворът е буквално в кратери.

Кметът Яна Жекова и днес помагаше на хората, даваше пари на най-бедните да си купят хляб, а на болните - лекарства, организираше работниците и посочваше къде най-спешно има нужда от помощ

„Цял живот са били трудолюбиви, но бедни хора, сега вече нямат съвсем нищо“, каза тревожно Златина. Тя е прибрала в момента родителите си в Бургас, където в една стаичка живеят 5-има души.
Къщата на руснаците Олга и Сергей е сред най-пострадалите от потопа. Тя беше под вода, намира се точно до моста на реката и водата буквално е отнесла масивната каменна ограда. Семейството едва се измъкнало от капана. За да успеят да излязат от къщата, жената със сетни сили е поемала въздух и се е гмуркала под водата, за да успее да отключи решетката на входната врата. Днес Олга плачеше неудържимо.
Така изглеждат дворовете на хората след пороя

„Не помня такова нещо от 1975 година. Събудих се в 1 часа, все още имаше ток и видях, че реката беше сравнително ниско. Към 3 часа токът спря и излязох да взема фенер от колата. Вече газих във вода. Малко по-късно всичко нахлу вътре. Успях да се кача на втория етаж, но не успяхме да спасим покъщнината. Всичко се носеше надолу. Прозорците са изпочупени, техниката е залята, перални, прахосмукачки, всичко е отнесено“, каза и Богдан Ялъмов.
Кметът на Ново Паничарево Яна Жекова и днес беше сред хората, чиито къщи са най-наводнени, заедно с кандидат-депутата Румен Желев и общинския съветник Захарина Неделчева, сред местните жители е бил и кметът Димитър Германов

В кошмарната нощ кметът на Ново Паничарево Яна Жекова е реагирала изключително бързо, в селото забили камбаните, тя и двама местни жители – Иван Ламбов и Росен Евтимов, минавали от къща в къща, за да извеждат хората. Вадели възрастните жени една по една, за да ги отдалечат от стихията.
Днес Жекова отново беше в домовете на най-пострадалите хора, заедно с кмета на общината Димитър Германов. Там бяха и кандидатът за депутат от ГЕРБ Румен Желев, общинският съветник Захарина Неделчева. Комисия от Общината и Социално подпомагане правеше оглед.
Само за два часа нивото на реката рязко се е вдигнало и заляло десетки домове в селото

„Основното което се коментираше от специалистите е, че трябва да се благодарни, че язовирната стена е издържала. Иначе щеше да сме втората Мизия. Всичко стана в рамките на 2-3 часа. Причината е проливният дъжд и всички води, които се стичаха към реката. Ако не беше почистено коритото, много къщи още щеше да са залети. Най-важното е, че няма жертви. Въпросът беше да запазим живота на хората“, каза Яна Жекова.

 




В категории: Приморско


20
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
20
Коментара по темата
20.
Хак ви е!
10.09.2014 17:47:19
1
0
Тоз 18 завижда, че в Приморско нямахме наводнение и сега бълва змии и гущери... Сигурно и къщата му пълна със зелени гущери и затова за тях говори.
19.
до един луд - 18
10.09.2014 17:40:27
1
0
Ти ако не беше тъп и прост щеше ли да живееш в туй циганско село бе, келеш! Виждам, че малко ви е било наводнението! При следващото наводнение като поизмрете повече хора ела и ми се обади кой е простия!
18.
до 17
10.09.2014 17:00:42
1
0
Много си прост бе ама много си прост.Тъп и прост като зелен гущер.
17.
Прочетете коментарите по-долу!
10.09.2014 15:38:34
1
0
Уж мероприятието е благородно и трябва да събуди най-възвишените и духовни чувства у всеки човек, а тия уж "благодарни" хора, които хвалят кметицата, на всяка втора дума сипят псувни, ругатни и проклятия. Вижте им речника!
"...СМРЪДЛЬО, ТЪПО КОПЕЛЕ, ИДИОТ, МУХЛЬО, ТЪПАЦИ, ГНИДИ, БОКЛУЦИ, ШИБАНА ДЪРЖАВА... И Т. Н..."
И с тая помия от думи тия хора изразяват "благодарността" си към кметицата... Стига ве! Ами то ако ви дадат пушки вие ще се изпозастреляте в това село бе хора!
16.
новопаничарец
10.09.2014 08:25:54
5
0
така е братчед , Жекова си е наша кметица и пак ще си я избираме.Доволни сме от нея.
15.
до тъпаците по долу
09.09.2014 10:47:27
7
4
Факт е че ГЕРБ правят нещо а другите стоят и се радват на хорското нещастие.Кой занесе храна и вода ,кой занесе дрехи и одеала.Никой.А тъпите червени боклуци в селото не спряха да лаят.Нашата кметица Яна Жекова е най готиния и състрадателен кмет.Ако не беше тя и Иван и Минката в селото щеше да има смъртни случаи.Мразят я комунягите щото не могат да я победят на изборите .Пак за нея ще гласуваме.
14.
--------------
09.09.2014 07:59:14
5
3
затова никога няма да се оправи тази шибана държава защото под всяко добро дело търсим някаква корист половината хора в селото са цигани но ги няма домовите кражби и всички живеят спокойно а на кого са отказвали помощ кметицата Яна брат и Иван мъжът и Минчо просто завиждате и не ги познавате а те са си местни от селото нормално е някои да ги харесват а други не но това е нормално но при една такава трагедия трябва да се обединим а не да се плюем
13.
до олигофрена - 11
09.09.2014 01:55:10
5
4
Какво да им гледам на хората? Обикаляла ги кметицата и ги карала да излизат от къщите си. Тия хора малки деца ли са, малоумни ли са, че толкова не могат сами да се сетят, че трябва да бягат от къщите си?
12.
до 11
09.09.2014 00:24:49
6
1
идиот, виж хората
11.
Насрахте се вече!
08.09.2014 22:53:45
3
8
Хубу де, направила нещо кметицата, помогнала ли, де да я знам какво направила... ама сега цяла година само това ли ще слушаме, нека свърши и някаква друга работа!
10.
на бабата дядото
08.09.2014 22:47:17
6
7
в туй н. паничарево имало и българи бе, щом пишат тук на български значи са българи, а аз си мислех че само цигани имало там, откъде дойдохте, преселници ли сте
9.
на баба гълъбчетата
08.09.2014 22:37:31
8
10
някои хора май са в предизборна кампания и метнаха гербаджийския кмет
Човек който го е яд на адекватните реакции на жената може само да пише такива простотии за нея, защото аз лично я видях да обикаля с комисиите по къщите , а не да си "вее голия гъз в София",раздаваше помощи от БЧК и чистише с хората за разлика от теб дето драскаш писаници и един кмет заема този пост не защото прави свирки а защото хората му гласуват доверие
8.
до 6
08.09.2014 22:29:48
5
7
чудя се какво толкова ви е направила кметицата че толкова е мразите вместо да се опитате да помогнете на хората, защото такива като вас се скатават и само пишат простотии вместо като нея да помогнат на хората, защото от началото тя е по къщите и се опитва са помогне на всеки пострадал а ти си седиш в къщи на чисто и пишеш гадости по неин адрес, явно много си и насъбрал....
7.
до някаква ненормална-5
08.09.2014 21:59:16
6
7
Гледам че малко ти е било наводнението. Тоз път ти се е разминало и затова й лижеш гъза, ама следващият път като прелее язовира на кметицата да не ти се случи някаква друга случка и да запееш друга песен...
6.
видял
08.09.2014 21:51:26
8
9
Абе не знам какво и защо, ама ден след трагедията, тая русата курветина-кметицата си показваше голия задник в София, в Арена Армеец. Бая свирки е отпрала за да заема тоя пост.
5.
до 1
08.09.2014 21:47:10
9
8
абе ти мухльо ли си, къв си. Хората са на ръба, вместо да лаеш - помагай. Ей, няма такива хора в човвешките съдби да търсят мръсотия. Как не те е срам бе? Отиди в селото и виж за какво става дума. Направо съм потресена от подобно поведения. И да - Яна Жекова беше там и действаше, не спеше и не пишеше тъпи коментари в интернет като теб, идиот.
4.
до 2 и 3
08.09.2014 21:41:52
3
8
Вижте се, как някои функционери на ГЕРБ защитават кметицата! Така ли го правите? С псувни, ругатни и проклятия... А още не сте дошли на власт. Представям си какво ще е ако пак управлявате!
____________________
Глас в защита на кметицата Яна Жекова:

ТОЗ ЯЗОВИР ДА НЕ Е НА БАЩА И БЕ СМРЪДЛЮ.ТАЗИ ЖЕНА НАПРАВИ МНОГО ЗА ДА НЯМА ЖЕРТВИ В СЕЛОТО И НИЕ ГО ЗНАЕМ РАЗБРА ЛИ ТЪПО КОПЕЛЕ.МАМКА ВИ И ЧЕРВЕНИ ГНИДИ НЕ Я ОСТАВИХТЕ НА МИРА БРЕЙ.
3.
--------------
08.09.2014 21:04:36
9
14
Иван Ламбов е брат на кметицата Яна Жекова и е мъжкар и не за първи път помага на някого в беда същото се отнася и за Яна и за съпруга и Минчо просто семейството им е много човечно и читаво просто тука става въпрос за човещина и политиката няма нищо общо не се изказвайте неподготвени
2.
Павел
08.09.2014 20:29:30
6
18
Зет съм на жената която говори и това което видях след като пристигнах от Бургас не го пожелавам на никого.А този който коментира( макар че ми се иска)дано не го види с очите си а спре да пише защото това не е за гледане.ТОВА Е ЕДНА ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ
1.
Толкова са прозрачни
08.09.2014 18:39:57
18
16
Това да не е ПР-акция на ГЕРБ? Дават на хората по една минерална вода и ги молят да ги изберат пак на изборите, че иначе глад ги чака! А таз кметица така ли спасява хората, като 24 часа на ден си гледа картинките на телефона!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори