×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Който не плаща здравни осигуровки - няма да има международен паспорт и книжка за колата!


Който не плаща здравни осигуровки - няма да има международен паспорт и книжка за колата!
Следващата мярка може да е затвор или обществено полезен труд, пишат във форумите
31 Септември 2014, Понеделник, 01:28 ч.

Драстични мерки срещу нередовните платци обмисля служебното правителство, но ще засегнат предимно работещите българи

Идеята да се въведат глоби за хората, които не си плащат здравните вноски отново е на масата. Според министъра на здравеопазването Мирослав Ненков това е една от крачките, които ще спасят системата, обяви той пред Нова телевизия.
В последния си отчет миналата година от „Пирогов" обявиха, че броят на неосигурените пациенти се е увеличил двойно. Всеки от тях струва на спешния институт между 1 000 и 2 000 лева.

Загубите само на тази болница за година са над 1 млн. лева. Оттук и идеята на министъра - по-строги санкции за хората, които не плащат, и по-голяма отговорност от държавата, която според експерти

Затова според здравния министър се налагат спешни мерки: „Финансови, ограничителни. Много е лесно някоя държавна услуга да бъде обвързана с плащането на осигуровка - например, няма да ти се издаде задграничен паспорт, ако не си платиш здравни осигуровки. Както и прегледите на колата."

Според министъра крайно време е държавата да плаща повече за хората, които осигурява - децата, студентите, хората на социални помощи, затворниците, бежанците.

Плаща за тях обаче здравна вноска от 4%, а не 8% - както всички работещи. По изчисления на Лекарския съюз, така към бюджета на Здравната каса ще се прибавят между 500 и 700 млн. лева. Идеята се подкрепя и от пациентските организации.

В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
....
03.09.2014 09:43:10
0
3
И дaли пък нямa дa осъдя шибaнaтa държaвицa нa всички нивa зa нaрушaвaне човешките прaвa , a?!
Ебaти рекетa! Плaтих си зa животоспaсявaщa оперaция , плaтих зa счупенaтa ръкa , плaтих дори зa дa бъде обслужен човек с кръвоизлив и всичко товa с плaтени здрaвни осигуровки. От тогaвa осигуровки не плaщaм и нямaм нaмерение. Дори се мечтaя дa се опитaт сегa дa рекетирaт тaкa , че дa им покaжa точно от де изгрявa слънцето. Осигуровки AКО ИСКAМ!!!!Мaмa ви мизернa!
18.
do 1
02.09.2014 10:29:34
0
6
Който не плаща(осигуровки)Е длъжен да си плаща(медицинската услуга)!Толкова е просто!
17.
брей,брей....
01.09.2014 17:14:36
1
2
PS. ...Е за тъщичката ке ги утепам...
16.
брей,брей....
01.09.2014 17:14:36
1
2
PS. ...Е за тъщичката ке ги утепам...
15.
брей,брей...
01.09.2014 17:08:12
0
5
Да беше обяснил този некадърен министър, каква е връзката на осигуровките с паспорта и /или/книжката.Как точно като ти вземат паспорта ще се увеличат парите в касата?! И не може ли поне да избираме какво да ни вземат, например тъщата, жената,телевизора,домашни любимци и т.н.,а? Не е ли добра идеа, как не са се сетили, малоумниците!
14.
Браво
01.09.2014 16:22:49
0
10
А аз като си плащам години без прекъсване, а последно съм била в болница преди 25 години, когато раждах дъщеря си, къде са ми парите? А ако сега спра да си плащам само 3 месеца и губя права! А за младите хора, които са безработни не от мързел, кой е виновен?
А ако си плащам, но не се водя на работа никъде и нямам обявени доходи, как ще обясня разхода? Тогава не съм ли за съд и за данъчните?
13.
м.и
01.09.2014 13:44:39
0
4
Здравната каса е независим орган и никой не може да ме задължи да плащам нещо,което да ползват другите,които не плащат или да пълнят дупки в бюджета.
12.
м.и
01.09.2014 13:25:45
0
10
Няма как да станел.Нямат право да не му издават межд. паспорт и шоф. книжка,защото има закони. А ТОВА,ЧЕ ПАК НЯКОЙ БОЛЕН МОЗЪК РЕШИЛ ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН СИ Е ЛИЧНО НЕГОВ ДЕФЕКТ.Какво общо има здравната каса с документите?Аз ако искам ще отида да живея в Румъния и там ще сеи плащам здр. осиг.
11.
XRay
01.09.2014 11:22:28
1
7
Това за паспортите няма как да го направят, защото е противозаконно. И преди плашеха с такива неща, ако искат да станат за смях, да вкарат такова предложение. Редовен платец съм, но досега май не помня случай да съм ползвала полагащото ми се. Предпочитам да си платя в частна поликлиника, защото два пъти съм се лъгала с направление и безхаберието на лекарите е било отчайващо. Не всичко е лошо, разбира се. Фактът, че доктор е достъпен почти постоянно е огромен плюс. Живея в чужда държава в момента и тук се чака за специалист с месеци.
10.
Георги Бакалов
01.09.2014 10:20:18
0
12
Здравната каса е МОНОПОЛЪТ, КОЙТО УБИВА!Тези неграмотници, които всеки ден пускат някоя простотия, най-после трябва да се замислят!Още през април 2007 ни обясниха от Комисията, че Здравната каса трябва да се демонополизира.Миналата година ни дадоха последна отсрочка до края на 2015 г.НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА ЧУЕ ЗА ТОВА, защото Здравната каса е и една от черните каси на всяко правителство.Всяко правителство си избира надзорен съвет, който е и управителният орган на Касата.Оттук произтичат милион далавери в комбинация с държавните и общинските болници и всякакви други агенции.Това е НАЙ-ГНУСНИЯТ БИЗНЕС на гърба на НАЙ-БЕДНИЯ, НАЙ-БОЛНИЯ и НАЙ-УМИРАЩИЯ НАРОД в Европа!Практически и юридически ако утре престанем да плащаме на Касата, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ЗАДЪЛЖИ ДА ПЛАЩАМЕ НА МОНОПОЛИСТ, защото МОНОПОЛИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ и от Конституцията и от ЕП!От друга страна държавата пък е длъжна да осигури на всички граждани опазване на живота и здравето им!Това е!
9.
пппп
01.09.2014 10:04:08
3
5
СЪДЕЙКИ ОТ НЯКОИ КОМЕНТАРИ, НАЦИЯТА КАТО ЦЯЛО Е ОСКОТЯЛА ТОТАЛНО! И ЗАТОВА НЕ Е ВИНОВНА БЕДНОСТТА, А ВРОДЕНАТА И ПРЕДАВАНА ПО НАСЛЕДСТВО ПРОСТОТИЯ!!!!! МОГА ДА ПОЖЕЛАЯ НА НЕОСИГУРЕНИТЕ ЕДНО: БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАЙТЕ СЕРИОЗНО! НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СТАНЕ, ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВО Е АД!!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!!
8.
az
01.09.2014 10:00:25
8
6
В НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА СТРАНА В СВЕТА - САЩ НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ! НЯМА ДА ТЕ ОСТАВЯТ ДА УМРЕШ ВЕДНАГА, НО НЯМА И ДА ТЕ ИЗЛЕКУВАТ! НО НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА С ЕРЗБОЛЕЕШ СЕРИОЗНО ЩЕ ОСТАНЕШ НА УЛИЦАТА! В НАШАТА СКЪПА РОДИНА КАКТО ВИНАГИ Е ОБРАТНОТО! РАЗБОЛЕЕШ ЛИ СЕ, В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ТЕ ЛЕКУВАТ И ЧАКАЙ ОТ АРМЕНСКИЯТ ПОП ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ! ПОСЛЕ НЯМА ПАРИ В ЗДРАВНАТА КАСА! ПРИЕХА ЗАКОН СРЕЩУ ПОБОИТЕ НАД ЛЕКАРИ!!!! В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ИМА ПОДОБЕН ЗАКОН????!!!!! НЕ ДА ИМ ВЗЕМАТ МЕЖДУНАРОДНИ ПАСПОРТИ, ТРЯБВА ДА ИМ ВЗЕМАТ И ЛИЧНИТЕ КАРТИ!!!! НЕ МОЖЕ 2.5 МЛН РАБОТЕЩИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА 2 МЛН НЕОСИГУРЕНИ ЛЕШПЕРИ!!!!!!!!!!!!!!
7.
Един
01.09.2014 07:57:57
3
5
Мамичката ви долна с тия идеи , щели да ми взимат паспорта ! Да пукне на място тоя който го извади от гъза си това !!!
6.
neo
01.09.2014 01:51:30
2
15
Това е дискриминация. Европейският съд за правата на човека ще се сезира от всички потърпевши. Не можеш да ограничаваш правото на придвижване на хорта. Да им взимаш паспорт и книжка. Тояа са глупости. Можеш да удържиш пари за здравна вноска от бъдеща заплата но не и друго. Не можеш да секвестираш имущество......пълни безумия и некомпетентност.
5.
НЕЕЕЕЕЕЕ
01.09.2014 01:04:31
1
11
МАМА ВИ КРАДЛИВА,,СИГУРНО ВСИЧКО СТЕ ОКРАЛИ ЗАЕДНО С ПАРТНЬОРИТЕ СИ ОТ ЕВРОПАТА ,,МА ЩЕ ИМА ВИДОВ ДЕН ,,И ТОЙ Е БЛИЗО.
4.
Брат Му на Винету
01.09.2014 00:23:13
2
13
що си не е бе те майката некадърна с тез олигофренски идеи ,а
3.
Xaxo
31.08.2014 23:46:24
0
31
Здравето е нещо лично!!! Не може да задължавате хората със здравен данък. Досега милиарди са откраднати от здравните ни вноски, а искат и да ги увеличават. На тия никога няма да им стигне. Все им е малко и все за увеличения говорят. Който иска да си играе на здравна солидарност, да си прави вноски, който не иска да си плаща частно.
На некадърника първото му хрумване е да издои още повече народа. Ами няма пари, ами откъде да дойдат? От гражданите.
Нека потъват в Касата.
Това служебно недоразумение наистина ще направи куп поразии за два месеца.
2.
Xaxo
31.08.2014 23:32:48
0
40
На тоя министър от служебното правителство да му го набухам служебно в гъза.Здравни осигуровки няма да плащам.Докато си ги плащах ми се наложи да отида 2-3 пъти до болница и си платих като поп, за разлика от тълпите цигани който се лекуват безплатно.
1.
бургазлия на граждански договор
31.08.2014 23:25:48
1
36
Абсолютни олигофрени. На крадците от здравната каса няма да им дам 1лв, докато не видя да си правят търговете за лекарства публично и прозрачно. Да направят и частни здравни каси и който иска да се мести към тях. Разбира се спешните случай трябва да се поемат от всяка болница и после да бъде заплатено за услугата, ако ще 5 години на вноски да се плаща. Или забравяте как биха с тръби шефа на окръжна задето не купуваше от разни мутрички лекарства на завишени цени. Пари за здравеопазване има и е редно да се отпусне монопола на здравната каса и аптеките. Отвратителна подигравка е да няма аспирин в денонощния магазин, защото бил лекарство и наглите аптекарчета държат всичко да минава през тях. Гнусна система с гнусни приоми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори