×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! „Отличници” от матури-менте наводниха новия Здравен факултет на университет „Проф. Асен Златаров”


Скандал! „Отличници” от матури-менте наводниха новия Здравен факултет на университет „Проф. Асен Златаров”
Двойкаджии по реалния знания влизат в университета като отличници с шестици от матурите-менте и стават медицински сестри и рехабилитатори, или ни продават лекарства в аптеките, а Министерството на образованието нехае
29 Август 2014, Петък, 20:47 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Родителите да отидат, когато се провеждат матурите в Руенския балкан и да следят кой подсказва и как подсказва, призова Венета Маевска, директор по учебната дейност в университета




Скандалното академично малоумие да те приемат за студент, без да се явяваш на изпит, помрачи първия прием в новия Здравен факултет на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Ядосани родители, чиито деца остават извън класирането заради нереално завишени оценки от матурите по Биология, се възмущават от порочната практика в рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН”.

Според майките, съмнително високите оценки на матурите по всички предмети получават най-вече учениците в малки общини като Айтос и Руен. Там по всички предмети се бълват отличници на конвейер. Което би било много похвално за тамошните преподаватели, ако същите тези вундеркинди не се провалят с гръм и трясък на приемните изпити, където най-често получават двойки. Стига се до парадокс – учениците от СОУ „Христо Ботев“ в Айтос постигат на матурата среден успех по математика 5,84, само с три стотни по-нисък от този на елитната Математическа гимназия в Бургас.
Нейните възпитаници, които се явяват на международни олимпиади и печелят златни медали, са със среден успех на матурата 5,87.  Английската гимназия и Гимназията по романски езици „Г. С. Раковски“ дишат праха на айтоските гении, съответно със скромните резултати от  5,65 и 5,25.

Факсимиле от списъка, от което се вижда как отличничка на матурата е имала неблагоразумието да се яви на изпит и е изкарала чиста двойка

Затова повечето "отличници" не се явяват на изпит

Родители и ученици обясняват айтоския феномен с това, че провеждането на матурите не се контролира достатъчно добре и така се създават условия за преписване. Всичко това повдига въпроса доколко оценките от матурите са реални. Ако те не са реални, това опорочава жестоко целия прием в българските университети. Всички ВУЗ-ове, без медицинските, УНСС и някои специалности на Софийския университет, обявиха прием с оценки от матурите. Затова и много от „отличниците“ не се явяват на приемен изпит, а влизат направо с надутата си оценка от матурата. Кандидат-студентските списъци на Здравния факултет на бургаския университет „Проф. Асен Златаров” са пълни с имена на момчета и момичета, които изобщо не са се явили на приемен изпит.

Какво се получава накрая! Двойкаджии по реалния знания влизат в университета като отличници с шестици от матурите-менте и стават медицински сестри и рехабилитатори, или ни продават лекарства в аптеките, а Министерството на образованието нехае.

„Заради тази порочна практика в университета, дъщеря ми ще учи в друг град. Тя получи много добра оценка на изпита, но не можа да се пребори с отличните оценки от матурите на учениците в Айтос и Руен. Забележете, че Айше Камбер, Фатмегюл Коджаюмер, Шукрие Халилова, Сезен Мюмюнова, Юнзиле Муса, Джемиле Халил, Фатме Мехмед и Рюкие Изет са с последователни факултетни номера, вероятно дори са съученици. Нито един от тях не се е явил на приемен изпит, а всички са влезли с оценката от матурата. Дали обаче те са по-подготвени от други деца? Ние пръснахме луди пари, моето дете 2 години ходи на частни уроци, завърши Химическия техникум, ходи по олимпиади и остана извън класирането. Все ни увещаваха да оставим децата си да учат в Бургас, да не ги пращаме по други градове, а вижте какво се получи”, негодува една от майките.

Според нея другият проблем е в това, че детето не е ходило при правилния учител. Публична тайна е, че някои от педагозите са свързани с членове на приемната комисия и гарантират влизане. Цената е 500 лева, които се плащат след успешно класиране. Ако някой от родителите се направи на разсеян и забрави да плати, животът на студента му рязко се влошава и обикновено го късат още на първите изпити.

Проверка на Флагман.Бг установи, че по-голямата част от кандидатите в Здравния факултет на бургаската „Алма Матер” са приети с оценката от Държавния зрелостен изпит по Биология, а само една трета са се явили на редовния, който също е тест.

Наш репортер разговаря с декана на Здравния факултет на Университет „Проф. Асен Златаров” проф. Мими Стойчева. „Ние приемаме с готови матури – дали са правилно оценени, или не – отговорност носят ръководствата на училищата”, каза тя.

На въпрос защо в бургаския университет се влиза само с оценка от матура, при положение, че в Медицинските университети в страната задължително се държи приемен изпит и крайната оценка е комплексна, тя заяви: „Системата за класиране е унифицирана и по нея приемаме във всички специалности. Всеки ВУЗ си има автономност, това е решение на Академичния съвет, което не мога да оспорвам.”

Ето какво каза по скандалния прием и директорът по учебната дейност Венета Маевска:  „За 100 места имам 360 кандидати, как да се класират всичките? Родителите да отидат, когато се провеждат матурите в Руенския балкан и да следят кой подсказва и как подсказва. Това нещо не мога да го коментирам. На всеки тук му прави впечатление, че оттам идват ученици с високи оценки, а слабо владеят българския език. Това е работа на Министерството на образованието, а не моя. Въвели сме коефициент от 0.9, с който да редуцираме оценката от матурата, друго не можем да направим“.


Пълните списъци с приетите студенти и очевадните несъответствия между знания и оценки от матурите ВИЖ ТУК и на снимките под статията:





Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
125
Коментара по темата
125.
Блякссс!!!
20.11.2022 13:39:40
0
0
Не искам да виждам смрадливото ВХТИ в Бургас!!! Гади ми се от него.
124.
До ОМГ
22.09.2022 17:32:36
0
0
И коя е ''приятелката'' ти от подчертаните в статията, която защитаваш така настървено? Интересно ми е просто. То момичето ще си кандидатства и в други университети щом не са я приели в този. Какво си седнал/а да злорадстваш. Мисля че си нямаш друга работа и гледаш само да нападаш хората, но ще ви видим след време как с твоята ''приятелка'' спите на улицата и ровите по контейнерите за боклук.
123.
*********
16.07.2021 11:59:17
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
122.
*********
03.05.2021 06:39:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
121.
*********
24.03.2021 10:34:54
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
120.
*********
23.02.2021 20:34:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
119.
Maggy
19.01.2021 10:52:58
0
0
To I na ciganite sushto im pishat ei taka na gotovo visoki ocenki v grad Sredec (bivsheto Grudovo).
118.
Алоу
31.10.2020 10:59:51
0
3
До последните няколко коментиращи: Не виждате ли на коя дата е публикувана тази статия? Май доста сте позакъснели с мненията.
117.
до ОМГ !!!
15.09.2020 08:59:21
0
0
Виe нe cтe турци a ПOМAЦИ в oчитe нa турцитe виe cтe нищo пoвeчe oт ПОДМЕТКИ! Кaтo нe ви хaрecвa нeщo тук, зaщo вие нe ce мaхнeтe? Рeпубликa Бългaрия e ИЗТOЧНO ПРAВOCЛAВНA държaвa, длъжни cтe дa ce cъoбрaзявaтe ИЗЦЯЛO c eзикa, рeлигиятa, кoнcтитуциятa, зaкoнитe и влacтa тук! Ако нeщo нe ви утървa, тихичкo бaгaжчeтo и в aнaдoлa къдeтo принaдлeжитe!!!
116.
ОМГ !!!
25.08.2020 13:35:09
0
0
Добър ден, Г-жо. Защо не ми отговорите на въпроса: КОГА възнамерявате Вие и ''отличничката'' Ви да ЕМИГРИРАТЕ от България? :) Ако сте достатъчно смела, искам да се свържа с Вас по някакъв начин, за да ми обясните, колко добре познавате приятелката ми и другите подчертани, че да ги плюете по такъв начин. Не мисля да си губя времето с такива АНОНИМНИ ПЛЪХОВЕ като Вас :) Дъщеря Ви явно няма смелостта да се защитава и Вие от нейно име пишете глупости , за хора които НЕ ПОЗНАВАТЕ! Интересно ми е коя е ''отличничката''? Ако не Вие, то нека поне ТЯ да се свърже с мен, че да видим до колко тя владее, както казвате '' перфектен български език''. Фейсбук, скайп , номер... оставете :) Почти съм сигурна, че няма да го направите, но все пак ;) Лек ден, ХЕЙТЪРЧЕТА
115.
ОМГ !!!
17.08.2020 11:56:05
0
0
Добър вечер и от мен. Няма как да не коментирам и аз тази публикация, при положение, че виждам подчертано името на моя приятелка, с която заедно ще учим там.
Та на майката, на която не са и приели дъщерята мога само да кажа следното: Да си хващат самолета и да ЕМИГРИРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. Щом дъщеря ви е толкова ''учена'' Г-жо, защо не е кандидатствала и в други университети ами се е надявала за Асен Златаров? Защо не се е доказала, ами сега търсите причина от ЯД и ЗАВИСТ? Ако беше отлична, щяха да я приемат. Ама явно ТЯ не е можала да препише и сега си изкарвате яда тук...Е, да ама НЕ! Помислете какво пишете и за кого! Без да познавате хората, няма как да пишете за тях!! Лека вечер, ХЕЙТЪРЧЕТА :)
114.
Нико
16.07.2020 17:51:27
0
0
Само лапат държавни пари от това жалко подобие на университет! Некадърни "преподаватели", които само губят времето на младите хора. Дано няма повече толкова глупави, които да се запишат да учат там
113.
ОМГ !!!
13.07.2020 13:14:48
0
0
Добър ден, Г-жо. Защо не ми отговорите на въпроса: Кога възнамерявате Вие и ''отличничката'' Ви да ЕМИГРИРАТЕ от България? :) Ако сте достатъчно смела, искам да се свържа с Вас по някакъв начин, за да ми обясните, колко добре познавате приятелката ми и другите подчертани, че да ги плюете по такъв начин. Не мисля да си губя времето с такива АНОНИМКИ като Вас :) Дъщеря Ви явно няма смелостта да се защитава и Вие от нейно име пишете глупости , за хора които НЕ ПОЗНАВАТЕ! Интересно ми е коя е ''отличничката''. Ако не Вие, нека поне ТЯ да се свърже с мен, че да видим до колко тя владее, както казвате '' перфектен български език''. Фейсбук, скайп , номер... оставете :) Почти съм сигурна, че няма да го направите, но все пак ;) Лек ден, ХЕЙТЪРЧЕТА
112.
ОМГ !!!
10.07.2020 17:12:05
0
0
Добър вечер и от мен. Няма как да не коментирам и аз тази публикация, при положение, че виждам подчертано името на моя приятелка, с която заедно ще учим там.
Та на майката, на която не са и приели дъщерята мога само да кажа следното: Да си стягат багажа и да ЕМИГРИРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. Щом дъщеря ви е толкова ''учена'' Г-жо, защо не е кандидатствала и в други университети ами се е надявала за Асен Златаров? Защо не се е доказала, ами сега търсите причина от ЯД и ЗАВИСТ? Ако беше отлична, щяха да я приемат. Ама явно ТЯ не е можала да препише и сега си изкарвате яда тук...Е, да ама НЕ! Помислете какво пишете и за кого! Без да познавате хората, няма как да пишете за тях!! Лека вечер, ХЕЙТЪРЧЕТА :)
111.
Меги
15.01.2020 14:16:19
0
0
Здравейте. Аз съм завършила училище през 2015 година и кандидатствах в този университет тогава. Имах висок бал, но не успях да се класирам
110.
ученик
14.10.2016 20:13:55
2
2
с каква оценка приемат в университетите за лекар моля ви кажете ми ......!Моля ви !
109.
гражданин
22.04.2016 22:03:39
2
3
Защо мислите ,че щом носят турски имена не знаят нищо? Защо не отидете в Руенския балкан да видите новоназначени директори българи какво преставляват кухи лейки, но са българи гербаджии...
108.
и чакай медиците да са на ниво
11.06.2015 17:10:01
4
4
За какво си говорим студентките мед. сестри не могат да разберат какво ими обяснява преподавателкат и лекаря стоят и гледат като малоумни и в един момент включвам че повечето от тях не могат да говорят добре български, не могат да се разбират добре и с пациентите в отделенията, взимат дипломи и беж в Турция
107.
М.М
05.06.2015 23:43:40
4
3
Точно пък Шинай, Нурие и Зехра не са от Руенския балкан. Завършиха Професионална гимназия Не се полъгвайте по имената.
106.
бивш студент
24.05.2015 21:56:02
7
9
"Проф. Асен Златаров" е най-скапаният университет в България. Съветвам ви въобще да не кандидатствате в него
105.
Д(П)С- навред
15.02.2015 19:02:52
1
6
"След няколко години и ректорът ще е турчин..."..тъй рече Д(П)С...Той и сега си е ИБРИКЧИ-ХАНЪМ...Вижте КОЙ му е едим от т. нар. "ПОЧЕТЕН ДОКТОР"...някой бизнесмен от Турция, който щял да дава..пари...Ама на КОГО..??

А тази малоумница - ПРОФ(АН) Мими Стойчева, дето е завърщила ПЕДАГОГИКА а пък с едно СДК се пише на гол. специалист по "Здравни грижи" какво може да предложи...??

Тази ПРОФ-анка участва в конкурс за "доцент" само и само да го провали, защото не участва в "конкурса" само "нейния човек"

...или е била осенена от РАЗУМА, че и за Главна асистентка не става...но поради болните си амбиции...да се наредила между доцентите....Боже пази децата ни от ТАЗИ НАПАСТ !!!!
104.
КАТО ПИШЕШ СТАТИЯ ПИШИ КАКТО ТРЯБВА И СЕ ИНФОРМИРЙ
08.01.2015 13:42:10
0
12
В ДР. ВУЗОВЕ ПРИЕМА С МАТУРА СЕ ИЗЧИСЛЯВА С ПО-НИСЪК КОИФИЦЕНТ ПРИ ОБРАЗУВАНЕ НА БАЛА ОТКОЛКОТО, АКО СЕ ЯВИШ НА ИЗПИТ, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ТОЧНО ТОЗИ ФЕНОМЕН, НО ТУК РЪКОВОДСТВОТО Е ПОСЪВЕТВАНО ИЛИ МОТИВИРАНО ОТ НЯКОЙ СИ...
103.
КАТО ПИШЕШ СТАТИЯ ПИШИ КАКТО ТРЯБВА И СЕ ИНФОРМИРЙ
08.01.2015 13:42:09
0
7
В ДР. ВУЗОВЕ ПРИЕМА С МАТУРА СЕ ИЗЧИСЛЯВА С ПО-НИСЪК КОИФИЦЕНТ ПРИ ОБРАЗУВАНЕ НА БАЛА ОТКОЛКОТО, АКО СЕ ЯВИШ НА ИЗПИТ, ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ТОЧНО ТОЗИ ФЕНОМЕН, НО ТУК РЪКОВОДСТВОТО Е ПОСЪВЕТВАНО ИЛИ МОТИВИРАНО ОТ НЯКОЙ СИ...
102.
С
21.10.2014 13:27:25
0
11
,,Не е виновен този, който яде баницата...''.Всички знаем как продължава тази поговорка. Хасан и Айше не са виновни, че системата за прием е такава. Не са виновни, че никой не им налага ограничения на какъв език да говорят, поне в рамките на университета или на обществени места. Цялата държава е в процес на потурчване и нито властта, нито институциите правят нещо, за да го предотвратят! Напротив - подкрепят го! Защото са продажни, корумпирани и гладни. Г-жа Маевска да не се прави на света вода ненапита и да не прехвърля топката типично по български на училищата. И седмици да им пишат там, ако университетите имаха адекватна политика за прием на студенти и не бяха пълни с корумпирани преподаватели и управници, нямаше да четем тази статия. Аз също съм учил в този университет и знам колко е неприятно да се возиш в асансьора с трима турци, които очевидно нещо ти се подиграват на техния си език и ти нищо не можеш да им кажеш, защото не разбираш какво точно си говорят, макар че четеш в очите им, че става дума за теб!
ПС: Хасан и Айше не са виновни, че няма нито един грамотно написан коментар под тази статия!
101.
roditel
03.10.2014 14:24:54
7
4
kak da ti ostavi skype ili imeil adres kato ne znae kakvo e tova?
100.
ОМГ
12.09.2014 18:43:04
8
15
Добър ден, Г-жо. Защо не ми отговорите на въпроса: Кога смятате Вие и ''отличничката'' Ви да ЕМИГРИРАТЕ от България? :) Ако сте достатъчно смела, искам по някакъв начин да се свържа с Вас, за да ми кажете, колко добре познавате приятелката ми и останалите подчертани, че да ги коментирате по такъв начин. Не мисля да си губя времето с такива АНОНИМКИ като Вас :) Дъщеря Ви явно няма смелостта да се защитава и Вие от нейно име пишете глупости , за хора които НЕ ПОЗНАВАТЕ! Интересно ми е коя е ''отличничката''. Ако не Вие, нека поне ТЯ да се свърже с мен, че да видим до колко тя владее, както казвате '' перфектен български език''. Фейсбук, скайп , номер... оставете :) Почти съм сигурна, че няма да го направите, но все пак ;) Лек ден, ХЕЙТЪРЧЕТА !
99.
!!!
12.09.2014 09:54:34
11
9
haha che kva si mi tii che da ti govorq na viee? Neshto mai se misliti che sveta se vurti okolo vas? ii mnogo qsno che shte se zashtitavaam! kato ima takiva hora kato vass! nishto neznaqt ami samo govorqt..hahh
98.
До 96
12.09.2014 07:59:02
9
5
Като те гледам как пишеш сега няма да се учудя и на Перфектния ти български език. Та ти не си решила на Вие или ти да ми говориш пък си станала да се защитаваш.
97.
ОМГ
12.09.2014 01:03:27
13
19
Добър вечер и от мен. Няма как да не коментирам и аз тази публикация, при положение, че виждам подчертано името на моя приятелка, с която заедно ще учим там.
До госпожата, на която не са и приели дъщерята мога само да кажа: Да ЕМИГРИРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ. Щом е толкова ''учена'' дъщеря Ви Г-жо, защо не е кандидатствала и в други университети ами се е надявала за този? Защо не се е доказала, ами сега търсите причина от ЯД и ЗАВИСТ? Ако беше отлична, щяха да я приемат. Ама явно ТЯ не е можала да препише и сега си изкарвате яда тук...Е, да ама НЕ! Помислете какво пишете и за кого! Без да познавате хората, няма как да пишете за тях!! Лека вечер, ХЕЙТЪРЧЕТА :)
96.
!!!
11.09.2014 23:55:23
12
10
Izvenete gospojo ama malko se saobrazqvaite kato govorite za horata! Sled kato dashterq ti tolkoos znaee ne sa ti vinivni uchenicite !! Azz sum edna ot momichetata koito ste podchertali i iskam da vi kaja che nqmame nishto obshto kvi sauchenichki sme bili,daje ne se poznavame s momichetata!! Zatova mislete predi da obijdate horataa! i zaradi vashettoo ''momichence''ne tursete vinata v drug ! Tolkos e uchilaa dushterq tii !! ;)
95.
Студент
04.09.2014 16:03:49
4
12
Всичко има значение, но мисля, е най-правилния начин е да се държат изпитите в университетите и тогава, каквито си ги приемат, такива ще си ги учат.
94.
anonim4e
04.09.2014 14:53:09
0
6
za da evsi4ko 4estno izpitite da se durjat kakto edno vreme v univirsitetite i u4ili6tata,kudeto se kandidastva.Predlagam tova da se vurne
93.
N
03.09.2014 17:42:44
0
4
С тези матури малки и големи се развали цялото образование.Тестове,та тестове.
Какъв е смисъла от всичко това.Който иска да учи и да не го приемат в желаната специалност ще си плати и пак ще учи.Важното е после да има работа.Без значение от етноса.
92.
до Фатме
03.09.2014 15:28:15
1
14
Айде сега и по кадърни. Би ли ми казазал с кое си по кадърна примерно от мен. А и друго това, че си от турски произход не те прави туркиня нали се сещаш. Аз лично ви приемам като българи. Каквото е дала държавата на мен го е дала и на теб. Грозно се получава за това нещо но е факт и съм го виждал с очите си. Аз не казвам че сте прости системата е тъпа.
91.
мнение
03.09.2014 14:56:32
1
6
Няма значение какъв си-Българин, Турчин и т.н., но има значение как постигаш целите си. След като някой не иска да е в купом с всички, нека направи предложение как и по какъв начин да се провеждат ДЗИ в региона. Именно от там, от Руенската община предложете нова формула за оценка.
90.
Фатме
03.09.2014 09:52:36
30
13
Спрете да ни плюете! Турците сме много по-кадърни от българите. Не казвам, че няма кадърни българи, но кадърният човек никога не се опитва да го демонстрира публично, като въпросната госпожа. Предлагам, да вземе да си възпита детето и да го пообразова малко повече у дома и да знае, че ходенето на уроци не го прави по-умен от другите или от тези, които нямат възможност да ходят на частни уроци. Това зависи до каква степен можеш да ползваш функциите на мозъка си.
На българина все някой друг му е виновен! /в БГ особено, все турците им са виновни/
И много ви се моля, пишете на кирилица!
89.
Има значение
02.09.2014 13:44:07
2
4
Няма значение дали си от Айтос или от Руенския балкан практиката е лоша и не е само при българските турци, а и при чисто българските училища. Хората, който убждат тука не са прави та нали има инспекторати, нали има министри. Аз лично съм учил в средно образование с момиче от с.Зайчар и искам да ви кажа, че дойде със много слаба подготовка все пак в едно от елитните училища в Бургас. За четири години навакса не мога да си изкривя душата, но като начален старт зае място на сигорно по знаещо момиче.
88.
Nqma znachenie
02.09.2014 12:25:34
1
4
Aide sprete se ! Stiga ste izlagali ! Kato Vi prochetoh komentarite napravo izlagaciq . ! Vseki se opitva da dokaje chhe e mnogo gramoten/a . Aide sprete se veche . I az sam turkinq , nito zashtitavam turcite nito pak balgarite . Az sashto sam chuvala , che po nqkakav nachin se prepisva na maturite , no tova ne oznachava , che tochno tezi momicheta sa prepisvali . Razbiram gospojata , koqto e napisala tova pismo , no tova che ocenkite na tvoeto dete ne sa bili dostatichni za universiteta ne vi dava pravoto da se izrazqvate po takav grub nachin . i pak shte vi kaja AKO VASHETO MOMICE NE E USPQLA DA VLEZE V UNIVERSITETA , TOVA NE E VINATA NA VSICHKI TURCI ! Sprete da komentirate turcite , ako ne bqha te prosto ne vijdam Balgaria . :)
Hubav den , ot menn . :)
87.
teo
02.09.2014 10:20:09
3
2
Po tocno Vie trabva da ste vbeseni ot niskite rezultati na detcata na roditelite s visokoto samocuvstvie na Burgazlii. Mestojitelstvoto ne Vi pravi po kadirni ili sposobni. V Burgas sisto ima prof. gimnazii, koito razdavat diplomi s visoki otcenki samo za posestaemost. Imam vpecatleniya ot moi poznati, bivsi siucenitci, koito za da ne otpadnat se nasociha imenno v takiva Burgaski pr. gimnazii. Kolkoto do SOU ,,,Hr. Botev,, Aytos, bih preporical na masto da vidite kolektiva ot visoko kvalificirani, vziskatelni uciteli i ambicirani ucenictci. Student sim pirva godina v Sof. universitet i bah priet v usloviya na visoka konkurentnost, blagodarenie na podgotovkata mi ot viprosnata gimnaziya, imayte morala da se izvinite za izrazenoto nekompetentno mnenie po adres na Aytoskata gimnaziya i sivetvam avtorkata na statiyata da bide po premerena..., bi bilo v neyna polza.
86.
teo
02.09.2014 10:20:09
1
0
Po tocno Vie trabva da ste vbeseni ot niskite rezultati na detcata na roditelite s visokoto samocuvstvie na Burgazlii. Mestojitelstvoto ne Vi pravi po kadirni ili sposobni. V Burgas sisto ima prof. gimnazii, koito razdavat diplomi s visoki otcenki samo za posestaemost. Imam vpecatleniya ot moi poznati, bivsi siucenitci, koito za da ne otpadnat se nasociha imenno v takiva Burgaski pr. gimnazii. Kolkoto do SOU ,,,Hr. Botev,, Aytos, bih preporical na masto da vidite kolektiva ot visoko kvalificirani, vziskatelni uciteli i ambicirani ucenictci. Student sim pirva godina v Sof. universitet i bah priet v usloviya na visoka konkurentnost, blagodarenie na podgotovkata mi ot viprosnata gimnaziya, imayte morala da se izvinite za izrazenoto nekompetentno mnenie po adres na Aytoskata gimnaziya i sivetvam avtorkata na statiyata da bide po premerena..., bi bilo v neyna polza.
85.
Родител
02.09.2014 08:55:12
1
8
Въпрос към г-жа Стойчева и г-жа Маевска---Защо не предложите от догодина ПРИЕМА да е само с изпити??? И така всички равнопоставени, а които си знае, пак ще си знае, независимо от къде идва и къде е учил. А може би не Ви се иска да го направите, защото сте зависими от НЯКОГО ?
84.
Не така
02.09.2014 00:09:14
0
14
Да,прави сте!
От Руен идват много добри резултати от ДЗИ, което мене лично ме вбесява.
Но, стига с този етнос!
Аз също съм етническа туркиня,но това не ми попречи да платя 1000 лв. за уроци и да изкарам хубав резултат на изпита.
Но...аз се сблъсках със съшия проблем, че...
не само аз.
Мисля, че е крайно време на тези хубави момичета,които идват от Руенския балкан да им се пишат реални резултати .
В предходното си образование учих с момичета,които говореха български с акцент,а повечето от тях станаха дори учители. :(
Не казвам да не се образоват,но нека да е някоя подходяща специалност, ВСЕ ПАК :)
Не се ядосвайте! Дишайте дълбоко!
Държавата ни е такава,всички действащи системи са пълни с неуредици...
По отношение на образованието...Всеки втори е с висше.
И все пак :)
Успех на всички от сърце!!!!!!!
83.
до 82
01.09.2014 22:36:53
0
4
нищо против никой няма относно образованието в малките градове, и представа си нямате колко са се променили нещата от времето, когато Вие сте били ученик, сега млади господине в стремежа си да останат като училища , застрашени от закриване поради демографската криза учителите са способни на всичко , особено с тези делигирани бюджети , всеки един ученик за тях е банкнотка държавата отпуща пари за издръжка на училището на базата на брой ученици,и те УЧИТЕЛИТЕ в стремежа си да си запазят работното място и работната си заплатка, освен сумите, които прибират от частни уроци , са гонови на какви ли не безобразия , вкл. и това да покажат колко престижно е тяхното училище, каква успиваемост има у учениците и колко е висок техния успех.......въхпрос на преуритети ...или на работа със заплата, или в бюрото по труда.Много съжалявам, че е така но с тези Ваши изтъркани клишета, за никъде не сте.........елате сега да видите каква е реалността в образованието.
82.
tomata
01.09.2014 22:12:26
4
1
Oproverjenie po napisanoto ot R. Georgieva. Vizpitanik sim na SOU ,,Hristo Botev,, gr. Aytos. Zavirsil sim dva universiteta pocti s pilno otlicie. Uprajnavam profesiyata na medik-specialist lekar. Uvajavan sim i predpocitan specialist. Kategoricno vizrazavam na nacina Vi na podcenavane na vizpitanicite na SOU ,,H. Botev,,, tiy kato namate preki vpecatleniya ot staranieto na uciteli i detca da se obrazovat. Tazi gimnaziya moga da tvirda, ce e edna ot nay elitnite ne samo v oblastta, no i v stranata. Ne bi mi stignalo vremeto da izbroyavam imenata na dokazali sebe si i izvin predelite na BG neyni vizpitanitci, zastoto te sa tolkova mnogo... Tova, ce deteto Vi e zavirsilo v Burgas, ne go pravi po kadiren ili vsemogist geniy. Ne vi dava pravo sisto da se otnasate sis snizhojdenie kim predstaviteli na malki gradove ili sela bez poznavane nacina im na podgotovka, kakto i tehnite vizmojnostti kato ucenitci. Ne ste coveka, koyto moje da opredeli ezikovoto nivo na kogoto i da e,samo zastoto e ot drug etnos. Siobrazavneto s pravoto i na drugi v obstestvoto, bi Vi izvelo ot cuvstvoto na nenavist.
81.
възмутена
01.09.2014 19:52:13
0
6
И още един въпрос до г-жа МАевска или до проф. Мими Стойчева, отговорете на читателите на флагман как лицето с вх. № 20257 пишете в резултатите от изпита по биология че не се е явила на изпит, няма нанесена оценка от ДЗИ биология видно от тук http://www.btu.bg/images/ksk_2014/rezult_biology_zdravni_griji.pdf стр.8 и изведнъж това лице с този ВХ. № 20257 е прието на първо класиране спец. помощник фармацевт с бал 22.10 - видно от тук http://www.btu.bg/my_php_library/xml/nn_get_standings_zg_i.php?page=2
как го определихте този бал, на каква база? просто сте жалки........
80.
пип
01.09.2014 19:42:02
0
5
~На всеки тук му прави впечатление, че оттам идват ученици с високи оценки, а слабо владеят българския език.~- що за глупост г-жо Маевска, точно Вие ли трябва да кажете това, ми като Ви прави впечатление на всички вас, вие сте хората които трябва да сезирате съответните органи а не да се правите на учудени, това се случва вече 6 години от 2008 години от както се приемат оценките о матуритите, как не ви е срам точно Вие, хората на които се разчита в българското образование да се правите на разсеяни , но така е така ви отърва, защото всички тези си плащат за това безобразие
79.
Нина
01.09.2014 19:25:58
0
9
много се отклонихте от темата- не това е смисъла на заглавието , истината е че въпросните бъдещи мед. сестри от балнана на Айтос и Руен - отличничките не знаят да говорят правилно български език, камоли граматика и правопис , а на матурите по български език също са с по висок успех от елитна бургаска гимназия- това е безумие, замислете се защо и защо инспектората по образование се прави че не вижда и неразбира, защо ?Защото ако тези ученици - отличници се явяват на матури тук в бургаските училища и квестори им бъдат бургаски учители, които те не познават- резултата няма да е такъв- пробвайте господа инспектори в образователното министерство не се правете на глухи и слепи, защото така ви отърва.....
78.
neon
01.09.2014 07:43:44
3
3
Na vnimanieto na ,,PORESENA,,: Vsicki sme ceda na mila BG, bez znacenie na etnos i religiya. Ne sim siglasen s mnenieto, ce tradicionnite bilgari sa diskriminirani i izdirjat turskiya etnos v BG. Ne ste diskriminirani, a ste s sviknali na privilegii, koito imahte i Vi postavaha v udobno i komfortno polojenie v obstestvoto.Turcite sa rabotlivi i nosat golemiya tovar na tejkiya neprivlekatelen BG trud. Mnogo ot tah sa v cujbina i vnasat parite si v BG stroyat, proizvejdat ss produkciya bez da imat pretencii za privilegii. Stradate ot kompleks za malocennost i sevovete Vi se pukat ot nenavist. Za tova, kato BG natciya ne sme dobre vizprieti v EU ili pik v koyto i da e kontinent. Jalki sebelübci sme.
77.
ноа
31.08.2014 21:51:44
20
6
Прости Ганьовци!!! До 89-а турците ви гледаха, а сега мизерствате, защото и те си отвориха очите и не вършат мръсната работа на кирливата ви държава. Прости и мързеливи сте, затова сте на тоя хал! А впрочем, ако сравним турчин и българин за знания, кадърност, възпитание, работоспособност и коректност - турците са на светлинни години по напред от българите. Гьотверен Ганьолар сизи!
76.
ПОРЕСЕНА
31.08.2014 20:05:45
4
18
ЕЕ , ТО БИВА , БИВА , АМА МНОГО СТАНА ВЕЧЕ , АЙДЕ КАТО СЕ ЧУВСТВАТЕ ОБИДЕНИ , ВСИЧКИ МАНГАЛИ И ТЕМ ПОДОБНИ ...МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТОВА МИ ПИСНА ДА ВИ ИЗДЪРЖАМ И НЕ САМО ВАС АМИ И ДЕЦАТА ВИ ....НА НАШИТЕ ДЕЦА ,КОЙ ИМ ПОМАГА , НАВСЯКЪДЕ БЪЛГАРИТЕ СА ОЩЕТЕНИ ..АЛОО У-ЩЕТО , НАПРАВЕТЕ ВСИЧКИ ДА СА С ПРИЕМЕН ИЗПИТ И НЯМА ДА ИМА ТАКИВА , ИЗВРАЩЕНИЯ С ДЕЦАТА НИ !!!
75.
аон
31.08.2014 13:41:49
5
11
До 72: Я кажи, кои мои правописни грешки визираш ? Най-много обичам неграмотни турци да говорят за правопис, като онова момиче по-долу :D

И да, българите са дискриминирани в градове с преобладаващо турско население. Също е така е вярно и това, че за един турчин Турция винаги ще е по-обичана на България.
74.
Dogan efendi (господар)
31.08.2014 11:04:40
7
4
Паши, чорбаджии,комшии, аркадаш, ефендита, ханъми и кадъни,
като ваш васал на Булгаристан ви призовавам,
гласувайте за мен на следващите избори,
аз ше' ва опраим заедно с моя везир Местан паша.
73.
Асен Турчина Златаров
31.08.2014 10:58:06
7
3
До аон:

Благодари на бат ' Тошо.. Добре, че е бил той и е оставил на бъдещите поколения една процъфтяваща и просперираща държава, че няма такъв земен рай никъде другаде.
А сегашното население все още живее в спомени и носталгия, че в било тооооолкова добре не си давайки сметка, че техният комфорт, днес го изплащат поколения наред БЪЛГАРИ.
72.
до аон
31.08.2014 10:57:35
15
6
Етнически българино-виж си правописните грешки!Българите дискриминирани?Смешноо!Обичате България?Затова ли бягате от нея?А защо бягате?Не е заради етническите турци нали?Проста държава -прост народ!!!
71.
Правен абсурд
31.08.2014 10:06:45
1
9
Явно напразно кметът на Бургас действа толкова активно за откриване на Медицински факултет в града. Няма добре подготвени преподавателски кадри и това се вижда още от приема. От една страна си позволяват да редуцират веднъж поставена оценка от държавна зрелостна комисия, а от друга страна не уважават собствения си изпит, който са провели. Редно е, след като си решил да провеждаш изпит да уважиш себе си, за да те уважават. А ако след това останат свободни места, да уважиш другите, но без да им редуцираш становището - т. е. поставената оценка. Приемът на студенти в медицинския факултет в Бургас е повече от опорочен, той е и дискриминационен. Ако съм на мястото на родителите, ще подам жалба в Комисията по дискриминация, а няма да се занимавам с Айтос, Руен .... и т. н., и да коментирам обстоятелства, на които не съм бил свидетел. Това говори за изключителна непочтеност. От опит знам, че много често фактите не са такива, каквито ги виждаме "черно на бяло".
70.
аон
31.08.2014 09:36:04
4
9
До Асен Турчина Златаров:

И нас това, че ви наричат българи ни обижда, но какво да се прави, такива са обстоятелствата. Иначе ако не за друго, то поне за това сме благодарни на бат' Тошо, че ни оттърва от 400 000 души, имащи чуждо самосъзнание и готови да защитават чужди интереси при всяка възможност. При положение, че в България има места, в които не може да се чуе български реч, и в които българите са дискриминирани на всички нива, е малко смешно да чета сълзливи турски писания.

Бъдете истински граждани на тази държава, покажете, че обичате България, както я обичат етническите българи и ще получите небходимито уважение.
69.
Хо-хо-хооо
31.08.2014 08:19:59
2
1
Вижте се на кво завиждате бе виснали,бай Тошовци -пфу-пфуу. Те и учителите все турци в Руенско ко ше праим сега-ааа правописни ли, ми нека то езика ви такъв- аз ко да праяя-градски диалект
68.
До XXL
31.08.2014 08:16:35
0
7
Матурите се проверяват национално, а проверителите са учители и университетски преподаватели от цялата страна. Изказвате се неподготвен.
Как ще се почувстваш като родител, ако плащаш за частни уроци на университетски преподаватели, детето ти получи на матура 5,72, а на приемен изпит 4,72 с единствен мотив в рецензията, че 2 абзаца са с разместени места. Детето ми влезе и завърши университет по второ желание с отл. 5,50 на държавните изпити (писмен и устен), но за цял живот в мен остава горчилката "разместени абзаци". От този опит разбрах, че кандидат-студентската кампания е един огромен бизнес с доста безотчетни средства, главно за университетските преподаватели. А университетите ни са държавни ... Видели ли ли сте конспектите по история в СУ и ПУ? Можете ли да ми обясните как едно и също дете, почти по едно и също време (разлика 2 - 3 дни), по един и същи предмет получава в СУ - 4,72 , а в ПУ - 3,46.
И още нещо - каква гаранция можете да дадете, че на кандидат-студентските изпити не се преписва. Аз лично не вярвам, защото там също работят хора като учителите в Руенския балкан.
В заключение ще добавя, че днес след прочитането на тази статия и коментарите към нея, много сериозно ще посъветвам детето ми да търси начин да напусне България, но не заради "Тайбето от Руен", а заради нас - българите.
67.
kali
30.08.2014 22:51:46
0
5
sis sugurnost ucitelite po biologiq v ruensko ne si virshat rabotata !
66.
valq
30.08.2014 22:48:16
0
2
spored men trqvba da ima red na koyto trqbva da se dirji . Ako imase konkursen izpit ili taka narecenata priemen za medicina nqmashe da e taka ...
65.
Местан паша, везира на Ахмед султан.
30.08.2014 22:22:46
2
1
Моля, очаквайте първият ни епизод новия ни сезон на 5 октомври. Само при на ще видите как Бойко ефенди се коалира с Къджалийския султанатат. И моля не сменяйте държавата по време на рекламите.
64.
Флагман.TR
30.08.2014 22:17:31
1
2
Уважема г-жа Георгиева,

оФцо, както се изрази един от коментаторите с псевдонима БЪЛГАРИНА,

интересно ми е защо не е подчертано името на Иванка, Драганка и Петканка, които са съученички в айтоската селскостопанска гимназия с Айше, Фатме и Хюрем (любимката на зрителите на ТВ7). Те учат едни и същи предмети, преподават им едни и същи "даскали" и преписват на една и съща матура.

Моля за отговор и възможно по арогантен и брутален да е .

Поздрави!
Флагман.TR
63.
Асен Турчина Златаров
30.08.2014 22:00:35
10
7
Приятели, другари, другарки и всички псевдо-националисти. За съжаление НИЕ , така наречените, ужким "български ТУРЦИ" , сме такива единствено във Вашата мила родина. Когато излезем извън границите на тази прекрасна страна, всички ни наричат българи (въпреки, че това ме обижда). За съжалени, преди 25 години, когато се извърши етническо прочистване, МИЛАТА България я напуснаха 400 000 турци. Ако това не беше се случило, сега щяхме да бъдем не 800 000, а 1 500 000. Благодарете, боготворете бат' Тошо ( лично аз мисля, че трябва да го канонизирате за светец)!!! Какви Ви звучи "Свети другарю Живков"?

Повярвайте ми, приятели, аз обичах България и я смятах за своя родина, но след като ежедневно се сблъсквам с Бай Ганьовци, съм крайно разочарован и това, (след като ми видят паспорта) че ме наричат българин (=бай Ганьо) в чужбина ми е обидно.

А ФЛАГМА.БГ, bin sikime bak Istanbul!
62.
eli
30.08.2014 20:49:59
4
1
u4i di6te u4i bilgarite na iz4ezvane nie 6te komandvame bilgaria
61.
ДО studenTka
30.08.2014 20:09:35
1
3
Ма виждам те колко си грамотна и компетентна.А случайно да си чувала,че има компютърни програми,с които можеш да пишеш на български,въпреки че "laptopa mı e kupen ot cujbına ı nqma kırılıca"?Сигурно не си!Проста маса селска,циганска!!!!!!!!!Аман от "виСшисти" като вас!
60.
dqdo
30.08.2014 19:51:24
7
5
prosti bilgari hem ne u4at hem iskat visoki otsenki
59.
pensioner
30.08.2014 18:35:19
7
7
umen tur4in nqma i nqma i da ima te sa prosti i nagli
58.
pensioner
30.08.2014 18:33:52
3
2
TE sega6nite u4iteli sa po prosti ot u4enicite.U4enicite sa ot grada a u4itelite u4ili v selata.
57.
55
30.08.2014 18:05:40
0
1
Ti mi kaji samo s kolko si zavirshila srednoto si obrazovanie i togava ela da sporish s menn :D i nedey da mi zashtitavash samo tazi,koyato e napisala oplakvaneto za dishterq si deto e platila pari za glupavoto si dete.Eto go vasheto znaniee-poluceno s pari :D
56.
54
30.08.2014 18:00:26
1
1
Eto go primerniqt BILGARIN ,ti si nay-golqmata ovca
55.
СтуденТка
30.08.2014 17:51:01
3
0
Zdrave1te. As s1m gramotna studenTka 1 s1m postignyala vs14ko s tr1d 1 us1il1e. v16t3 m3 sam0 kak p1sha. Za sv3d3n13 nyamam k1r1l1ca na k0mpiutera 1inache sym gram0tna. ч = 4 , и = 1 yasno l1 vi e ? Mıslq ,ce sım qsna,slu4ayno ako ne ste razbralı neshto draskayte otnovo ,gotova sım da vı otgovorq :)
54.
53
30.08.2014 17:34:12
2
3
пиши на български офца
53.
studenTka
30.08.2014 16:11:24
2
0
To sı lı4ı koy draska naprazno.Da gramotna sım,ı samo az sı znam kak sım polucıla otlıcnıte ocenkı-vsıcko se postıga s trud ı merak,a ne s laene po saytovete.A otnosno pısaneto-laptopa mı e kupen ot cujbına ı nqma kırılıca.Mıslq ,ce sım qsna,slu4ayno ako ne ste razbralı neshto draskayte otnovo ,gotova sım da vı otgovorq :)
52.
Yana
30.08.2014 16:08:13
0
5
Навремето преди 10 г съм завършилa този Университет и получих добро образование!!! Сега като гледам какво се случва и ми става тъжно!!!
51.
Tconev
30.08.2014 15:24:06
4
4
Uvlicame se v nadcenavane na vizmojnostite na ,,naseto,, dete ili ,,detcata ni,,. Ne sme sviknali da priznaem faktite. Poznavam mnogo detca s pripisani ot roditelite si nadceneni vizmojnosti. Negramotnostta sred mladoto pokolenie e neizmerimo. Taka e, kogato sa prinizeni kriteriite za otcenavane. Diplömata za zavirseno ,,visse,, vece ne kriteriy za gramotnost, pri polojenie, ce se navidiha vsakakvi universiteti s siroko otvoreni vrati za priem i na dvoykadjii. Za tah vaji ne kacestvoto na obucenie i realizatciya na siotvetniya student, a kakiv prihod ste imat prez siotvetnata ucebna godina. Izmislenite specialnostti v mnogo SU predvaritelno opredela kacestvoto na obucenie, tiy kato de fakto sa bez perspektiva za realizatciya i diplomite im se nabutvat v ritcete. Ne biva da podcenavame vizmojnostite na drugite, zastoto poznavan mnogo detca ot turski etnos s perfekten BG ezik , i se realizirat v prestijni universiteti. Religioznata i etniceska prinadlejnost ne sa opredelast faktor na vizmojnostite. Nenavistta ni zadusava i ubiva. V tova otnosenie oste ne sme uzreli.
50.
ДО 42. studenTka
30.08.2014 13:54:06
0
3
А я да те питам ти като си много грамотна,защо не пишеш на Български?Или просто нямаш какво да правиш и решаваш да си драскаш по сайтовете!
49.
Aitos
30.08.2014 13:25:49
2
8
v Aitos se durji mnogo na turcite ,za6toto suvetnicite ot DPS sa mnozinstvo.Te sa gospodari na grada.Na6ite umni deca trudno probivat,zaradi tqh.
48.
mmmm
30.08.2014 12:50:53
1
8
Това, че си изключение не прави всички турци вундеркинди и няма как да ме убедиш, че адекватно бихте преподавали български език с диалекта си, всеобщи са впечатленията, че много от студентите стават такива не с идеята да научат нещо градивно, но спора тук е кой какво заслужава, дали се казват Мюмюн, Олег, Дейвид или Иван не е от значение.
47.
Туркиня
30.08.2014 12:19:49
22
5
Ейй драскачите, я си гледайте работата... Турците били неграмотни!? Вие много ли сте грамотни? Дипломирах се през 2007 година от въпросния университет, като единствената ДО МОМЕНТА от 24 -ма в курса. Много ви се моля, турците са 100 пъти по кадърни и ученолюбиви от вас!
46.
до 30
30.08.2014 11:27:59
5
8
Матурите и сега са национални и никога не са били местни, проверяват се само в София. За преписването, почти всички преписват. Ако успеят, ако има от кого. Оценяващите оценяват вече верния тест и текст. Всичко е в ръцете на квесторите. Нали ви разместват, нали ходите в различни училища да държите матури. Била съм квестор няколко пъти на различни матури, имала съм много силни ученици в стаята, които не помръдват и такива, които свързват понятието Калиакра само с маргарин и се въртят, и се чудят от къде да препишат, но няма нито от кого, нито знаят какво. Нали най-великият министър в образованието Д.Вълчев нареди да има камери във всяка стая, в която се провежда ДЗИ. Някой следи ли какво се случва по време на изпит? Гледат ли се записи? Ама хайде моля ви се. Турско говорящи били, неграмотни били, то па зер българските студенти са много грамотни....
45.
1 000 000
30.08.2014 09:39:08
2
8
Всичко е пари приятели . Кадъни с шалвари и ученически престилки придружават кандидат студентите.Много точно се ориентират в кой кабинет да влязат за да оставят за да оставят подкупа . И
не сама там е така . В свободния е същата работа
44.
1 000 000
30.08.2014 09:39:08
1
5
Всичко е пари приятели . Кадъни с шалвари и ученически престилки придружават кандидат студентите.Много точно се ориентират в кой кабинет да влязат за да оставят за да оставят подкупа . И
не сама там е така . В свободния е същата работа
43.
проф. мими
30.08.2014 09:30:13
0
9
Не са виновни кандидатите а академичният съвет, който е измислил правилата. За да си запълнят бройката и да вземат заплатка на всяка цена сигурно са готови да отидат да преподават и на дърветата в парка. Така имидж не се печели и тоя университет ще остане посредствен завинаги.
42.
studenTka
30.08.2014 09:02:21
11
3
Tı pırvo se naucı da pı6e6 ı sled tova ste sporım.Vıjdam ce dopuska6 elementarnı greshkı,vrıshtay se v pırvı klas - may sı ızpusnal/a pravopısa ı gramatıkata.Zavıstta vı nqma kray.Prostı ste...Rezultatıte ot maturata po Bılgarskı ezık razkrıvat znanıqta ı na Fatmetata ı na Ivanovcıte.Nemojete da napıshete edno ese kato horata ı ste stanalı da pluete Turcıte.Potrudete se malko vmesto da govorıte praznı prıkazkı.Sled vreme shte gı molıte Turskıte med.sestrı za pomosht ı tova ne go zabravqyte.
41.
Аз
30.08.2014 08:33:26
4
15
Като чета коментарите, се ужасявам! Обидни думи, неправилно построени изречения, правописни грешки... . Май не само студентите от Руенско са менте!?
40.
До Българин
30.08.2014 08:08:11
3
17
Аве ей мишок ти къде живееш в палат ли?

Относно статията напълно вярна е. Уча в въпросното учебно заведение и мога да кажа, че е пълно с резаци, мангали, тук там негри незнам си от къде и друга измет. Идват с надутите оценки от незнам си къде, не учат и завършват с подкупи.
Относно стола до един от коментарите:
Да и това е вярно стола вече не е "държавен", а някаква частна фирма го поддържа и е много скъпо. Едно нещо хубаво имаше и него затриха.
Успех на всички Българи-юнаци що учат там!
39.
Do studenka
30.08.2014 07:49:30
1
2
LAPAIIIIIII
38.
vbh=чайката
30.08.2014 01:43:32
1
8
МИ ТЕ НА ЛЕКУВАТ БЕ ЧАЙКЕ,3-МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГИ НЯМА.
37.
чайка
30.08.2014 01:19:44
1
12
И тези фалшивите лекари и мед сестри ще ви лекуват след 2-3 години. Жална ви майка!А тези с реални знанията остават извън класацията. Добре дошли в България!
36.
silviq
30.08.2014 01:02:21
8
2
pojelavam na vsicki prieti uspeh i dano v universiteta da e taka . !
35.
dani
30.08.2014 01:00:33
1
5
Излагация.......................
Язък на Руенските учители по биология. Те са им дали на 100% от отговорите , те са супер звезди по биология . А сега са на път и ще продължат образованието си като мед. сестри , помощник фармацевт , и в крайна сметка ще лекуват болни . Къде са хората , които да не позволяват да се преписва . !
34.
КУРВИ
29.08.2014 23:54:54
3
12
ШИБАНИТЕ РЯЗАНИ БУРГИИ ОТ СЕЛАТА ДАВАТ ПО 10 ЛИТРА МЛЯКО И 2 ТУРБИ С КУРАБИИ И НЯКОЙ ЛЕВ И ВСИКО Е РЕШЕНО А РЕАЛНО НЕ МОГАТ ДА НАПИШАТ ПРАВИЛНО ИМЕТО НА УЧИЛИЩЕТО ,КЪДЕТО УЧАТ!!!! С А П У Н !!!
33.
ro6kpo
29.08.2014 23:33:19
4
6
komentarite po temata sa na etnoosnova a obrazovanieto e nacionalen problem na vseki peti u4enik 4etirima ne mogat da pi6at pravilno az sim tur4in no ne mi pre4i da gledam na tova po realisti4no.di6t erya mi e prieta za med.sestra i sled godina neka tezi sis gnevnite komentari da vidyat
32.
ДААААА
29.08.2014 23:20:54
0
6
Абе всичко е пари,бе не разбрахте ли комунизма си отиде ,,плащаш и СЕДМИЦА 7 ще ти пишат,,ТВА Е ЕВРОПАТА ,НЕЙ КЪТ КУМУНИЗЪМЪ С ВРЪЗКИ--И ПРЕДИ И СЕГА СЕ ИМА НЕПРАВДИ,,
31.
Studentka
29.08.2014 23:17:50
15
4
A vıe BILGARITE ste tolkova umnıı ı gramotnı,ce nemojete da govorıte pravılno maycınıq sı ezık.G-ja koy e vınovnıqt,ce dı6terq vı e zqpala Burgaskıte baırı 4 godını,vmesto da sedne da ucı ı da se podgotvı za maturıte.Shtom e tolkova umna,zashto nemoja da se preborı s otlı4nıcıte ot Aytoskıq ı Ruenskıq balkan,znacı kuca neshto-znanıqta ı ne sa na tqhnoto nıvo ...Negramotnata e tq,no vıe ne go osıznavate,ıstınata vınagı bolı.Ne sı prahosvayte parıte naprazno,ako 6te 10 godını da hodı na urocı nqma da ıma fayda
30.
XXL
29.08.2014 22:50:38
4
20
Проблема може да се реши много просто, матурите да бъдат национални и да се проверяват на едно място за цялата страна, например в СФ. И във всеки университет да си има приемен изпит или входящ тест. Дори и да няма кандидати за студенти. За какво са ни неграмотни вишисти и студенти. Ако няма студенти университет си се самозакрива, защо са ни 100 университета да има 1 два но с добра цедка на приемането и на завършването. То ние станахме нация на вишисти аман...Все някой трябва да копа и доматите
29.
sv
29.08.2014 22:40:11
2
4
А бе урбаниста научи се първо ти да пишеш !!! Ха,ха ! :)
28.
УРБАНИСТА
29.08.2014 22:15:37
6
3
това го е написал друг умен български грайданин от долу господине а не аз. И от тука излиза че вие умните бургазли незнаете ощте че в универсутета не се учи да се пиши имена а се учи ....................
27.
ЙЕЗ
29.08.2014 22:15:11
19
10
Ама моля ви се, вие българите сами не си знаете езика а сте тръгнали да коментирате турците. А това, че в университета ги пускат без изпит си е срам на университета, а не на студента! То вашата държава като няма закони и всеки прави каквото си иска какво искате още? От 2007 сте в ЕС а нищо от него нямате. РЕЗИИИИИИИИИИИИИИИИИИЛ!!!!!!
26.
ДС
29.08.2014 22:14:30
5
8
Аз Валери Симеонов, ако ми сменят името на Вагина Сл...ва, ще взирява влак.Иначе съм псевдо патриот.
Дайте ми ПАРИ,ПАРИ.
25.
ДПС-2
29.08.2014 22:13:30
1
5
"След няколко години и ректорът ще е турчин..."(ДПС)...Той и сега си е ИБРИКЧИ-ХАНЪМ...Вижте КОЙ му е "ПОЧЕТЕН ДОКТОР"...някой който щял да дава...Ама на КОГО..?? А тази малоумница - ПРОФ(АН) Мими Стойчева, дето е завърщила ПЕДАГОГИКА а пък с едно СДК се пише на гол. специалист по "ЗГ" какво може да предложи...?? Тази ПРОФ-анка участва в конкурс за "доцент" само и само да го провали, защото не участва в "конкурса" само "нейния човек" или е била осенена от РАЗУМА, че и за Гл. асистентка не става...но поради болните си амбиции...да се нареди между доцентите....Боже пази децата ни от ТАЗИ НАПАСТ !!!!
24.
До урбаниста
29.08.2014 22:02:17
0
7
Как се пишат имена се учи в училище,в университета ги учат да го преподават
23.
До дпс
29.08.2014 21:58:20
4
9
Резак само гледай да не станете на сапун след няколко години,миризлив фес
22.
УРБАНИСТА
29.08.2014 21:50:59
18
2
До СТУДЕНТ (1) "Прости, миризливи, неграмотни, лаят на чужд език навсякъде". Ти толкова си умен че незнаеш още че говорят на ТУРСКИ език. Най умните сте вие, че за туй сме на този хал. Вие сами си казвате че човек дето е завършил бъл. филология незнаят да пишат имената си това показва че Университетите в Бургас са зле вие говорите за училищтата. само знаете да плюете на други за друго неставате за съжаление.......
21.
simo
29.08.2014 21:46:32
0
4
Няма значение какво съм завършил, не искам допълнително да им сривам авторитета, само ще кажа, че е от химическите специалности
20.
Ваня
29.08.2014 21:29:09
2
8
Аз мога да кажа че моя позната две години подред и искат по 6 000 лв.
за да влезе .А за тази год. какво да говорим като др.мой познат се яви на предварителния изпит по Български изкара Слаб 2 в един момен той е приет на първо класиране Маркетинг
с бал 23 и.... че и задочно как става това ? при положение че е изкарал 2 а мангалите от Айтос то е ясно вече
19.
АЙШЕ
29.08.2014 21:20:44
1
12
В КАРНОБАТ МАСОВО СЕ ПРЕПИСВА НА МАТУРИТЕ.УСПЕХЪТ ПО БИОЛОГИЯ,МАТЕМАТИКА Е ПО-ВИСОК ОТ МАТЕМАТИЧЕСКАТА.А НЕГ И АЕГ РЯПА ДА ЯДАТ ПРЕД КАРНОБАТЛИИ.
.
18.
ДПС
29.08.2014 21:09:14
7
15
След няколко години и ректорът ще е турчин. Ще се преподава на турски на кадъните, а българки ще са само чистачките.
17.
бургазлия-националист
29.08.2014 21:02:48
1
26
Е то това не е от вчера...ряганите от мъжки и женски род са навсякъде!За русенския университет пък е пълно.Тук там се намира БГ име...Срам и позор за българската нация!В България трябва да се говори са на БГ език,това е моето мнение!Аман от фесове и кадъни !Институциите да се САМОСЕЗИРАТ,не да мълчат като насрани,всички класирания са опорочени.Наистина сме плащали за децата си луди пари за подготовка,а Фатме бутнала 2 агнета и яйца на корем и само 6-ци....Докога бе братя БЪЛГАРИ,докога ?!
16.
БСУ
29.08.2014 20:58:37
5
5
АЗ отличника с номер автомобил 666666,
няма как да не си купя яхта.
Много некъдърници с пари си купиха дипломи от ПУЦ БСУ.
Флагман селективно "плюе".
15.
Българин
29.08.2014 20:38:59
13
3
Безплатното образование е за прошляци. Нормално да са се наредили само турци и цигани и разни пропаднали пишлемета от панелните комплекси.
14.
Ани
29.08.2014 20:26:49
2
19
Това,което споделяте относно медицинския факултет в Бургас, се отнася с пълна сила и за останалите медицински заведения в страната.И там списъците на новоприетите студенти приличаха на турски телефонни указатели. От няколко години битува мнението, че емисари на ДПС обикалят с куфарите с пари и осигуряват образование на малцинствата. Същите тези емисари от телевизионния ефир призовават за етническа толерантност. Хайде бе! Халал да ни са бъдещите еничари с дипломи!
13.
странно
29.08.2014 20:09:15
4
12
Турчетата ги нареждате, но на предварителните изпити по български език имат 5-6. Срамота, а българите 2. Какво ви говори това?
12.
до simo
29.08.2014 20:05:32
2
5
Интересно ми е, какво по-точно си завършил?
11.
!!!
29.08.2014 20:03:17
5
13
Завършилите българска филология в Бургас са пълна скръб,не са прочели една книга,даже и задължителните в училище.Пишат доста неграмотно и по свестни ученици им се смеят.
10.
simo
29.08.2014 19:34:21
2
13
завърших преди 2 години, нищо не научих там, даскалите за нищо не стават, записах магистратура във Варна, единствено хубаво и евтино беше стола, но и него вече го няма
9.
студента
29.08.2014 19:32:13
2
11
Аз съм фен на една красавица- преподавателка с дълга коса, няма да казвам коя е, скоро ще ми преподава, заради нея продължавам в тоя скапан мухлясъл У-т наистина е пълно с Мехмедовци, Гюлтието, Айшета и т.н, нищо против обаче всяка жаба да си знае гьола.....
8.
uka
29.08.2014 19:13:05
0
16
и после няма свястни мед работници
7.
РЕАЛИСТ
29.08.2014 18:44:34
2
23
Така ще е,свиквайте с действителноста,който иска високи оценки от матура ще ходи 11 клас в Айтоския балкан,хем чист въздух,хем ще научи още 1 език....демек глобализация за бургазлийчетата !!!
6.
...
29.08.2014 18:39:14
2
30
Г-жа Маевска да отиде в УНИВЕРСИТЕТА си и да види как завършват хора с "Българска филология", които не могат да си напишат имената на български.
5.
mmmm
29.08.2014 18:26:51
1
37
Още помня как когато учех във въпросния университет разни Фатмета, Ферхундета, Мустафаци и Гюлбиета обираха стипендиите за отличен успех по българска филология и педагогическите специалности, а пред кабинета, където чакаха да си подадат документите не се чуваше българска реч!
4.
!!!
29.08.2014 18:24:44
1
22
При сформиране на бала да се удвои оценката на тези,които са се явявали на приемен изпит.Така ще се извърши по качествен подбор.РИО Бургас ги прикрива,както прикрива и нарушения и по други училища,където бяха предната година 2012/2013 дори с входирана жалба. Организацията по вкарването на отговорите в залите се прави от директорите на училищата, в които се провеждат изпитите.Това е обществена тайна!!!!!!
3.
нестудент
29.08.2014 18:15:04
16
13
То пък една "Алма матер"...Голям смех!
2.
hahasa
29.08.2014 18:07:41
1
40
che to tva vseki go znae che na turcite ot selskite uchilishta im pishat visoki ocenki i posle ot teq bokluci nqma mqsto za bulgarite v universitetaa
1.
Студент
29.08.2014 18:07:08
5
60
Университетът се напълни с резаци и селяци :(. Прости, миризливи, неграмотни, лаят на чужд език навсякъде, не се съобразяват с нищо.
Малко по малко превземат всичко. Ако не се вземат мерки за ограничаването им, ще стане лошо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори