×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ „Дева Мария“ на 5 години: Запълнихме нишата от качествени здравни грижи в Бургаска област (ВИДЕО)


МБАЛ „Дева Мария“ на 5 години: Запълнихме нишата от качествени здравни грижи в Бургаска област (ВИДЕО)
Началниците на отделения в МБАЛ "Дева Мария" и прокуристът на болницата Нели Атанасова отчетоха какво е свършено през последните пет години
28 Август 2014, Четвъртък, 14:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Помогнахме на 50 хил.пациенти, събрахме плеада от светила в медицината, отбелязват от най-доброто частно здравно заведение в Югоизточна България
Успяхме да запълним нишата от качествени здравни грижи в областта и да върнем доверието към бургаското здравеопазване. Това констатираха навръх 5-ата си годишнина ръководството на най-доброто частно здравно заведение в Югоизточна България МБАЛ „Дева Мария“. Болницата бе открита на днешната дата преди пет лета. Първоначално само с три отделения. Днес отделенията вече са 10, в които работят над 80 вискоквалифицирани специалисти, а  материалната базата на МБАЛ „Дева Мария“ се подобри значително и здравното заведение разполага с модерно оборудване от последно поколение.

„Преди пет години основателите на болницата - семейство Абу Мелих я създадоха като лечебно заведение, което да отговаря на всички изисквания и най-вече да посреща нуждите на пациентите от Бургас и региона. Посрещнали сме повече от 50 хил.пациенти през тези пет години. Част от тях са от чужбина. Създавайки болницата, нейните основатели и хората, които работят приеха за основна кауза да се запълни нишата от липсата на качествени здравни грижи в областта и смея да твърдя го изпълниха. Не е за подценяване и това, че благодарение на МБАЛ „Дева Мария“ в Бургас пристигнаха над 20 от най-известните лекари в страната“, каза прокуристът на здравното заведение Нели Атанасова.

Пред бургаските журналисти, навръх празника застанаха началниците на 10-те отделения, които отчетоха какво е свършено през този период.

От думите на началника на Хирургично отделение, д-р Анатоли Карашмалъков стана ясно, че водения от него сектор набляга на световнопризнати, иновативни методики в лечебната дейност. Изключително добре застъпена е миниинвазивната или безкръвна хирургия. Хирургичното отделение разполага с последен клас медицинска апаратура и квалифициран медицински екип, който факт дава възможност за извършването и на чернодробни операции.

Безкръвната хирургия се прилага широко и в дейността на акушеро – гинекологично отделение. Това каза началникът на едноименното отделение д-р Георги Хубчев. МБАЛ „Дева Мария“ е една от малкото болници в България, в която се работи онко и урогинекология. Благодарение на специалистите, които са привлечени в АГ-отделението за своите 5 години работа МБАЛ „Дева Мария“ успя да отвоюва доверието на бургазлийки, в резултат, на което те отново раждат в  своя роден град. „Нещо повече! Можем да говорим за миграция на родилки от вътрешността на страната към АГ сектора“, заяви д-р Г. Хубчев.  

д-р Мария Търнева е началник на неонатологичното отделение в МБАЛ Дева Мария
Известният АГ -специалист благодари за доброто сътрудничество, което има с лекарите от Неонатологичното отделение.  Микропедиатрията е единствена със своето трето ниво на компетентност в Бургаска област, което е придобито заради наличието на закупената съвременна, реанимационна апаратура и високия брой квалифицирани лекари - неонатолози. В рамките на изтеклата година заработи и програма за превенция на детското здраве по инициатива на началникът и неонатолог д-р Мария Търнева.

Ортопедично отделение бе представено от акад. проф. Борислав Владимиров. Той подчерта, че на изток от София най-тежките и сложни операции на вродени и предизвикани заболявания при децата се извършват в ортопедията на „Дева Мария“. Според акд. проф. Борислав Владимиров неизбежно е било при създадената база и академичният потенциал, който работи в болницата, да не се създаде

„Тук са всички национални консултанти като проф.Захариев, проф.Славов, проф.Горчева, д-р Хубчев, доц. д-р Сечанов, проф.Владов. Всички те са шефове на големите национални болници в страната и МБАЛ „Дева Мария“ има уникалната възможност те да бъдат методични ръководители на отделенията тук и често да са в Бургас. Така че при този академичен потенциал – на най-големите специалисти в страната неизбежно се постави въпроса за превръщане на болницата в учебна база", допълни той.

За пет години здравното заведения успя да привлече някои от най-известните специалисти в страната
Единственото място в Бургас и областта, в което се работи ендоваскуларна хирургия е отново болница „Дева Мария“, каза д-р Тодор Драганов, зам. началник на отделението по Съдова хирургия.

Кардиологията започна преди 4-ри години, отбеляза началникът на отделението  д-р Елена Дочева. Тя подчерта, че тази година инвазивният сектор е оборудван с последно поколение ангиографска апаратура. Това дава възможност болницата да обслужва всички прединфарктни и инфарктни състояния, както и да извършва високоспециализирани изследвания на сърдечно болни пациенти (коронарография).

Отделението по анестезиология и интензивно лечение бе представено от своя началник  д-р Николай Игнатов. Той подчерта, че реанимацията е гръбнакът на всяка болница и  благодари на собствениците за големите инвестиции, които са направени в интензивния сектор на отделението. Златният стандарт в обезболяването при родилната помощ, а именно при поставянето на епидурална упойка е рутина процедура и от нея се възползват над 50% от нормално родилите жени. Образната диагностика е незаменим елемент към дейността на всяка специалност. Освен с рентгенов и ехографски апарат то разполага и с последен модел мултидетекторен скенер на водещ американски производител.

Медицинският управител на болницата д-р Хр. Добрев подчерта че в „Дева Мария“ не се избягват тежки случаи, както и скъпоструващите на болницата. Новият управител допълни още, че това не е бутикова болница, а се работи сериозна и тежка медицина. Като невролог той  кача, че Неврологичното отделение постъпват все повече случаи на инсулти и пада възрастовата граница на пациентите. В  управляваното от д-р Цветана Асеникова отделение се прилагат модерни методи за терапевтично лечение.

Все по - честа гледка по коридорите на болницата са младите специализанти и стажанти, каза главната сестра на болницата Петя Стефанова.  Причината е в това, че „Дева Мария“ е акредитирана през 2012г. от Министерството на здравеопазването, като база за обучение на магистър лекари и база за провеждане на практика на медицински сестри, акушерки и рехабилитатори.





В категории: Здраве


България Всички новини
Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори