×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реклама превърна „Проф. д-р Асен Златаров” от бургаски университет в мол за тениски и гащи


Реклама превърна „Проф. д-р Асен Златаров” от бургаски университет в мол за тениски и гащи
Гостите на Бургас трудно могат да разберат, че това са сгради на Бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров", след като върху тях от тази вечер се извиси огромна реклама на мол, докато надпис на учебното заведение - няма
31 Юли 2014, Четвъртък, 19:34 ч.

Огромна реклама ще привлича руснаците там, но не за образование, а за шопинг

Огромна реклама превърна Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров” в мол. Светещият билборд се издига на входа на Бургас откъм София на покрива на първото общежитие на учебното заведение. От там преди седмици бяха свалени буквите „МИР. PAIX. POKOJ.”, които десетилетия наред говореха не толкова за носталгия към соцализма, колкото за международен престиж. Днес на тяхно място лъсна „Мол Галерия Бургас”. Надписът е толкова внушителен, че гостите на града трудно могат да разберат първоначално, че всъщност не там се намира търговският обект. Докато в същото време е невъзможно да стане ясно, че сградите са на ВУЗ.
Това все пак не е мол, а университет, въпреки надписа, а чудатият знак вляво се предполага, че не е покрив на къщичка, а знак за направо
 

Свалянето на старите букви предизвика оживени коментари сред хората в ж.к. „Славейков”, тъй като те бяха емблематични и се приемаха като част от сградния фонд на университета.

„Може би ще ги укрепят, тъй като са били опасни от дългото време, през което се извисяваха високо. А може би там ще има огромен надпис на самото учебно заведение, тъй като тази година се очаква и разкриването на Медицинския факултет и трябва да се търси престиж.”, надяваха се оптимистично местни жители. Тогава потърсихме коментар от ВУЗ-а, но от там ни отговориха, че не са наясно с бъдещето на надписите, а ръководството е в отпуск.

Читатели на Флагман.бг пък иронично прогнозираха, че там ще се издигне надпис на марката Адидас, която за много съвременни младежи е връх в начина им на живот и е символ на мощ, придружена с лека кола с марката БМВ и с напомпани мускули. Коментарите им бяха приемани с насмешка, но се оказа, че не са далеч от истината.

„Утре руснаците от Слънчев бряг ще се струпат тук, но не да търсят специалности, за да кандидатстват, а с желание да пазаруват. Ще са разочаровани като разберат, че това е университет, а не мол”, иронично коментира днес млада бургазлийка, минаваща покрай държавния ВУЗ, в който очевидно е намерила солидно място търговската реклама на мола, който през лятото е ниско посещаван, тъй като повечето чуждестранни туристи предпочитат друг.

В категории: Бургас


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
ДО СЛУЧАЕН
01.08.2014 15:06:37
2
5
ТИ СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА, ИДИОТ! УНИВЕРСИТЕТЪТ СИ Е МНОГО ДОБРЕ КАТО ПРИЕМ И КАТО СПЕЦИАЛНОСТИ, ИМА ТРАДИЦИИ, ИЗЛИЗАТ ДОБРЕ КАДРИ... ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ РЕКТОРЪТ МУ Е АЛЧЕН КАТО ГЪЗ И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ПРЕДОВАТЕЛСКИЯТ КОЛЕКТИВ ДА ГО СВАЛИ, НО КАКТО СЕ КАЗВА, ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА САБЯТА НЕ Я СЕЧЕ...ВЕЧНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИНА, ПЪК АКО ЩЕ И ДА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ
22.
случаен
01.08.2014 14:42:10
6
4
...какъв университет, това не са ли общежитията ... и кой ходи там да кандидатства ? ...флагман, пийте си хапчетата сутрин !
21.
До постинг с име Кольо !Do pisalijat se KOLJO
01.08.2014 14:10:00
2
2
ЗА ДЕБИЛИТЕ КАТО ТЕБЕ , ЯВНО ВСИЧКО КОЕТО Е ЗАКОНОВ НОРМАТИВЕН АКТ и ПОДЗАКОНОВ НОРМАТИВЕН АКТ - НАРЕДБА РЕКЛАМА, СА ГЛУПОСТИ и ВХТИ-то СА НАД ТЯХР КАТО ИЗВЪНЗЕМНИ !!!

КОЛКО ОЩЕ МАЛОУМНИ СЪЩЕСТВА СА СЕ ПРЪКНАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 7г. при УПРАВЛЕНИЕТО на ГЕРБ-ДПС-БСП ??

НАРЕДБАТА Е ПРИЕТА В ИЗПЪЛНЕНИЕ - ЗУТ (ЗАКОН за УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА) И АКО НЯКОЙ НЕ ОТРАЗЯВА ВЪРХОВЕНСТВОТО ЗАКОНО и ПОДЗАКОНОВИЯ НОРМАТИВЕН АКТ, ТО МЯСТОТО МУ Е в ГЕТОТО , НЕ В ОБЩИНА БУРГАС и ВХТИ. ЗАЩОТО НЯМА ПРАКТИКА от 2010г. В ИЗПЪЛНЕНИЕ НАРЕДБА РЕКЛАМА, СОБСТВЕНИЦИ НА ЧАСТНИ СГРАДИ И ТЕРЕНИ, ДА НЕ СА ВЗЕЛИ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА МОНТАЖ на РЕКЛАМНИ КОНСТРУКЦИИ !!! А УНИВЕРСИТЕТА Е ДЪРЖАВЕН, ЕРГО ТРЯБВА И СЪГЛАСИЕ на ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ освен това на КМЕТА.

В НАСТОЯЩИЯ СЛУЧАЙ Е ИЗВЪРШЕНО ГРУБО НАРУШЕНИЕ на ЗАКОНА - ТСУ , ПОРАДИ ФАКТА ЗАБРАНАТА НА УЧЕБНИ СГРАДИ ПО ФАСАДИТЕ ИМ и ВЪРХУ ПОКРИВНИТЕ ПРОСТРАНСТВА, ДА СЕ МОНТИРАТ РЕКЛАМНИ КОНСТРУКЦИИ.

АКО ПЪК ОБЩИНАТА ИМ Е ДАЛА СЪГЛАСИЕ, ДА ПОКАЖАТ РАЗРЕШИТЕЛНОТО и ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ВИДНО, КОЙ Е ВЗЕЛ КИНТИ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПОГАЗИ ЗАКОНОВИЯТ НОРМАТИВЕН АКТ.
20.
Келеш :)
01.08.2014 11:48:04
4
2
Касабова колко пари ти платиха другите молове за да пуснеш таз реклама .... знаеш че твоята медия за нищо не става и името да смениш пак ще сте псевдо олигофрени затова твоите журналисти никои не ги иска ... а се замисли колко пари под масата си взела и да не дойдат в офиса и да ви закопчеят за измами и друго . Щото на там отиват нещата
19.
bs
01.08.2014 11:08:30
2
4
Що за тъпотия?Голям проблем...Реклама и това е.Ако бяха сложили реклама на Мерцедес,това щеше да се превърне в завод на фирмата?
18.
Maria Dimova
01.08.2014 09:47:48
1
2
Ruskata invaziq, e invaziq na mravkite i vy6kite...kydeto se naselqt trudno da gi izseli6..Taq glupost da se svalq vednaga ot tam....vqrvam, 4e kmeta 6te q mahne...
17.
лошо няма...
01.08.2014 09:37:42
4
3
Е надписа не е далеч от истината...Тука си е МОЛ...То и без това освен пияни студрнтки,сутиени и гащи друго няма.Читави кадри от тук отдавна не излизат.Машина за пари...На руските туристи ще им хареса
16.
АЛФ
01.08.2014 08:02:04
2
2
Е , може и дипломи да си купят.
15.
кольо
01.08.2014 07:37:03
1
4
Университетът не е подчинен на Общината и не е длъжен да спазва наредбите и. Друг въпрос е колко са лакоми Ректорът и зет му!
14.
KMETE, CESTITO ot GERGOV !
01.08.2014 01:36:33
12
2
Toz PETKOV , deto bil v otpuska .... NE BESHE LI BASHTATA na ZAM.KMETA po TSU - KOCE MARKOV ????

ZA TJAH MAI NORMATIVNITE AKTOVE na Obshtina BURGAS .... NJAMAT TEJEST I STOINOST, CE DA GI IZPYLNJAVAT ??? BAS DAVAM, CE TAZI REKLAMNA KONSTRUKCIA E NA SOFIISKA FIRMA, ot KRYGA na KRASIMIR GERGOV. DA, SYSHTIA SVALI PREDI 2 dni MEGA KONSTRUKCIJATA SI SRESHTU 2 RPU i ZA KOJATO PLASHTASHE na OBSHTINATA po 3000 lv. na MESEC, A SEGA za 3000 lv. za 12 meseca na VHTI i OSHTE TOLKOVA V DGOBA na PETKOV .... I ETO VI JA NEZAKONNATA REKLAMA.
13.
ФЛАГМАН ВИЕ СТЕ, РАЗБИЙТЕ РЕКЛАМНИТЕ ОЛИГАРСИ
01.08.2014 01:24:25
1
5
НАРЕДБА ЗА РЕКЛАМНАТА И ИНФОРМАЦИОННА ДЕЙНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС

Чл.4. Всички надписи, разположени на обществени места на територията на Община Бургас: информационно указателни табели, билбордове, светлинни рекламно информационни табла, съобщения и др. се изписват задължително на български език. - НАРУШЕН , надписа не е на БЪЛГАРСКИ !!
РАЗДЕЛ II
ВЪНШНА РЕКЛАМА
Чл.10. Не се разрешава разполагането на съоръжения на външна реклама на територията на Общината върху:
..........
6. Социални, детски и учебни заведения;
9. Сгради публична общинска собственост, извършващи административни услуги;

Чл.26. (1) Рекламно-информационни елементи могат да се разполагат на територията на Община Бургас след издаване на разрешение за поставяне по реда на тази Наредба и в съответствие със съгласувани и одобрени проекти по реда на ЗУТ.

РАЗДЕЛ IХ
РЕД ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ПРЕМАХВАНЕ НА РЕКЛАМНО-ИНФОРМАЦИОННИ ЕЛЕМЕНТИ

Чл.35. Когато позицията не се използва по предназначение, не се използва от лицето, в полза на което е издадено разрешението за поставяне, при неплащане на 2 месечни такси, както и при всяко друго нарушение на изискванията на тази Наредба, РИЕ подлежи на премахване на основание чл.57а ал.1 т.7 от ЗУТ.
Чл.36. (изм. Протокол №49/19.05.2011 г.) В тридневен срок след изтичане на срока за доброволно изпълнение, определен със заповедта по чл.57а, ал.3 от ЗУТ, длъжностните лица по чл.223 от ЗУТ при Община Бургас, извършват проверка по изпълнението, за което се съставя констативен протокол.
Чл.37. (1) При констатирано неизпълнение на заповедта, в 3-дневен срок от съставяне на протокола по чл.36, Директорът на Дирекция “УКОРС” при Община Бургас, провежда предварително проучване относно начина на изпълнение на заповедта, срока, необходим за изпълнението й и необходимите финансови средства /пo изготвена количествено-стойностна сметка/. Резултатите от проучването се оформят в протокол.
(2) В едноседмичен срок от съставянето на протокола по ал.1 Кметът на Общината, или упълномощено от него длъжностно лице, избира
изпълнител и сключва договор.
(3) В тридневен срок от подписване на договор с изпълнител,
Директорът на Дирекция “УКОРС” определя датата и часа на
принудителното изпълнение, за което уведомява всички заинтересувани
лица. Изпълнението следва да се извърши в срок от 20 дни от датата на
подписване на договора.
Чл.38. (1) След изпълнението на заповедта се съставя протокол от представители на Община Бургас и изпълнителя.
(2) Окончателното почистване на терена от отпадъци, получени при изпълнение на заповедта и възстановяването му, се извършва от изпълнителя за сметка на адресата/адресатите на заповедта.
(3) За извършените разходи по изпълнение на заповедта,
включително разходите по ал.2, представители на общината и
изпълнителя съставят протокол.

Чл.39. Кметът на Община Бургас или упълномощено от него длъжностно лице упражнява контрол по приложението на тази Наредба.
................................................

НЕЗАКОННА РЕКЛАМНА КОНСТРУКЦИЯ.
12.
FLAGMAN - NARUSHENA E NAREDBA REKLAMA
01.08.2014 01:08:11
2
6
kOITO E DAL RAZRESHITELNO OT OBSHTINATA ZA MONTAJA NA REKLAMNATA KONSTRUKCIA E NARUSHIL GRUBO - NRIDOB (NAREDBA ZA REKLAMNO INFORMACIONNATA DEINOST NA OBSHTINA BURGAS).

V NAREDBATA TOCNO I JASNO PISHE, CE VYRHU SGRADI NA UCEBNI ZAVEDENIA, KMETSTVA i DYRJAVNI INSTITUCII - NE MOJE DA SE POSTAVJAT REKLAMNO INFORMACIONNI SAORAJENIA !!!
11.
бс_001/до 6 и 7
01.08.2014 00:00:33
1
5
Той Петков си е разпнат и без да се налага някой да му го причинява... На стари години стана за срам и посмешище. Но..., така е, човек и в ковчег да е, пак може да стане, стига да му хвърлят някоя еврейска стотинка. Нещастник!
10.
Редактор
31.07.2014 23:14:09
3
10
Ръководството може да е в "отпуск", а не в "отпуска"

Научете са най-накрая! Псевдо "журналисти"...
9.
До Петков
31.07.2014 23:07:13
2
14
Петков, да я махаш таз реклама, че срам и позор...
8.
До Петков
31.07.2014 23:07:13
2
15
Петков, да я махаш таз реклама, че срам и позор...
7.
:))))
31.07.2014 23:02:42
2
8
не ве, парите на ректора (демек на университета) са в КТБ, та сега гледа да навакса, щото оръфаните бедни ожмулени и депресирани преподаватели ще го разпнат месец-два преди пенсионирането му...
6.
:))))
31.07.2014 23:02:42
3
8
не ве, парите на ректора (демек на университета) са в КТБ, та сега гледа да навакса, щото оръфаните бедни ожмулени и депресирани преподаватели ще го разпнат месец-два преди пенсионирането му...
5.
мол Галерия
31.07.2014 22:48:17
5
10
Е голям трън е мол Галерия в окото на флагман,недават пари за реклама,но вие е правите без пари защото лоша реклама няма .
4.
до 3
31.07.2014 22:04:00
2
5
да, рекламата е факт, независимо за 2-3-5 месеца, то после бургазлии си знаем, че там е той
3.
......
31.07.2014 21:55:52
10
2
А някой сети ли се да потърси мнението на университета? Да не се окаже,че рекламата е за месец два ,колкото да се съберат пари за ремонт на старият надпис.
2.
киро
31.07.2014 21:46:36
4
25
да се смееш ли да плачеш ли - бургас - градът на адидас, бмв и мола. ужас
1.
ef
31.07.2014 21:37:06
3
15
Който плаща, той поръчва музиката. Комерсиални станаха дори и университетите. .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори