×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: ГЕРБ напуска парламента, оставяме БСП да носи отговорността си сама


Бойко Борисов: ГЕРБ напуска парламента, оставяме БСП да носи отговорността си сама
Борисов припомни, че е предупредил преди 4 месеца, че ще дойде ден, в който ще има дилема - партията или държавата
30 Юли 2014, Сряда, 12:05 ч.

Пожелаваме им приятна игра, да се съберат с ДПС и Атака и ако имат закони – да си ги прокарват, каза лидерът на ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента. Оттук-нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца, ако това, което говорят, е лъжа и не е истина. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов заяви пред медиите, че се отказва от гласуваната вчера на първо четене актуализация и няма да влиза повече в парламента.
"Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Параметрите на държавата са такива, каквито и вчера нашите експерти в парламента казаха – категорични и ясни", обясни Борисов. Той съобщи, че се правят много спекулации с фискалния резерв . „Те от 8 не могат да вадят 4. Тогава фискалният резерв става под 4. Всичко това ще има време да го направи служебното правителство. Ако тази коалиция – БСП, ДПС и ГЕРБ бяха успешни, парламентът щеше да работи, щеше да има кворум, щяха да са си актуализирали Здравната каса, щяха да си приели закона за отпадъците, щяха да са направили всичко – така, както си направиха Закона за Сметната палата, Закона за МВР, както работиха година и два месеца", анализира лидерът на ГЕРБ.
Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме, а не каквито казват те, ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери - това си е изцяло тяхна отговорност, защото КТБ се срина в това управление, не в предишното, посочи Борисов. Той обясни, че е предложил 4 конкретни стъпки за оздравяването на КТБ и в нито една от тях не влиза да се фалира банката, за да се опитват да го пришиват към ГЕРБ.“ Нито в една стъпка ние не сме подкрепили банкова ваканция, за да го пришивате на нас. Сиреч вашите опорни точки и наглост са в момента залогът за следващите три месеца на стабилност”, добави той.
Бойко Борисов призова да се съберат „Атака”, БСП и ДПС – така, както година и два месеца, да си актуализират бюджет или да не го актуализират, да си приемат закони за отпадъци или каквото и да било, както година и два месеца са го правили. Ние ви пожелаваме приятна игра, подчерта Бойко Борисов.
Като няма да си подкрепите премиера Пламен Орешарски, ние сме му искали оставката на четири вота на недоверие за една година – ние ли да го подкрепяме, попита риторично Бойко Борисов. Той съобщи, че ДПС с техните експерти прекрасно знаят състоянието на бюджета и знаят, че трябват пари за еврофондове, за общините, за буфери. „Това го каза и техният финансов министър Чобанов – чест му прави, който е избран като депутат от БСП – Пловдив. Само в неделя аз видях как премиерът Орешарски се целува със Станишев на Конгреса на БСП. Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е предложил. Виждате ли колко странно се получава”, попита Борисов.
„Г-н Местан се целува със Сергей Станишев, Орешарски се целува със Сергей Станишев, а сутринта Бойчев вика: „Коя е булката, кой е сватът и кой е младоженецът”? Що за нахалство в последните три дни на парламента да може да изговорите такива глупости и да се опитате на базата на нашата отговорна позиция да осигурим два и половина-три месеца спокойствие поне на служебното правителство, защото хората ще изберат която партия искат. В демокрацията този, който спечели изборите, тези, които спечелят изборите и направят коалиция или различните форми, които има в Конституцията, управляват. Не се управлява нито от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента. Ясно, точно и публично трябва да се знае”, подчерта Бойко Борисов.
Председателят на ГЕРБ съобщи, че е отишъл при новия председател на БСП Михаил Миков и най-колегиално и държавнически го е попитал дали ще подкрепи поне предложения от тях бюджет. „Ще подкрепите ли поне вашия бюджет – на премиера Орешарски, на този, който се целуваше със Станишев в неделя? Ще ли го подкрепите или няма да го подкрепите?”. Той каза: „Няма да го подкрепим, защото моите са се втвърдили, редим листи и няма да го правим“, коментира Борисов.
Бойко Борисов категорично заяви, че партия ГЕРБ никога не е влизала и няма да влиза в никакви задкулисни или подобни игрички. Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след 4 вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме „Оставка”, в последните 3 дни да им дадем да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС”, „коалиция КТБ“, предупреди Борисов . Той определи позицията на ГЕРБ като отговорна и държавническа и припомни, че е казал преди 3-4 месеца , че ще дойде ден, в който ще има следната дилема – партията или държавата. Аз имам политически нюх и съм усещал докъде ще я докарат ДПС, „Атака” и БСП, добави той.
„Правете си игрите и носете цялата си отговорност, Бойчев, защото вашият лидер от 10-15 дни не сме го чули, не сме го видели. Той е още шеф на коалицията, която е в коалиция с ДПС и „Атака”. Не сме го чули и видели. Не знам каква международна политика прави – с ЕНП не я прави със сигурност. Приятна игра, успех, когато се съберете в следващите заседания. Няма повече опорни точки, няма как да ви минат. Живи и здрави”, заяви Борисов. Той добави, че ГЕРБ няма да настоява за нищо повече, настоявали са, за да има служебното правителство през тези два и половина - три месеца спокойствие, или ако не се създаде ново правителство след 5 октомври, за което многократно е предупреждавал, че е много вероятно, тогава ще припомни този ден. Тогава ще кажа: „Обърнете се и снимайте Бойчев, който носи пряката отговорност с глупостите, които говори, защото Станишев го няма да носи отговорност, добави Бойко Борисов.
На въпрос дали ГЕРБ няма да влязат в зала при гласуването на второ четене на актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК, Борисов каза: „Не, не, дотук беше. Оттук-нататък отговорността е само на БСП. Да се съберат БСП, ДПС и „Атака” – така, както година и два месеца го правиха, и ако имат да си прекарват закони, да си ги прекарат. Това е тяхна работа. Излизаме от парламента, днес беше последният работен ден”.
По отношение на това дали не е време президентът да разпусне парламента, Борисов коментира: „Не мога да говоря от името на президента, а и все още има действаща коалиция – БСП, ДПС и „Атака”. Нека да си изконсумират всичко.

В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
14
Коментара по темата
14.
реалист
30.07.2014 19:36:41
2
1
Несамо БСП е виновн, дпс е главния виновник, рекетьори в целийа преход ГЕРБ еалтернативата ще ви помете 05.10
13.
реалист
30.07.2014 19:36:41
1
0
Несамо БСП е виновн, дпс е главния виновник, рекетьори в целийа преход ГЕРБ еалтернативата ще ви помете 05.10
12.
реалист
30.07.2014 19:36:39
1
0
Несамо БСП е виновн, дпс е главния виновник, рекетьори в целийа преход ГЕРБ еалтернативата ще ви помете 05.10
11.
Pinochet
30.07.2014 19:36:37
1
13
Takyv prostak ne beshe upravlqvam Bylgariq , beshe mydo na Dqdo ni Toshko , no nishto ne e vzel ot nego , typanaren si ostana.Neshtastna mutra , a tezi kydeto my celyvat gygza sa oshte po golemi neshatstnici!Pomoqr!
10.
Figk
30.07.2014 19:14:52
1
18
Haha kakav bokluk i nagla mutr
9.
Мина
30.07.2014 19:04:01
0
7
Тоя пък- отишъл веднъж да работи и пак се измъква. Герберастите да вземат да кажат защо по тяхно време искаха всички държавни пари да се вкарват в КТБ-то??? Добре, че сега промениха закона, че тогава щяхме да се чудим към да го дирим...
8.
цецо
30.07.2014 18:55:42
0
3
Баце пак е сънувал някви глупости. Съмнявам се вече дали и той си вярва на дрънканиците. Как пък не можа веднъж да каже два пъти едно и също, а все се върти на различна страна.
7.
Наблюдател
30.07.2014 14:20:22
3
5
За какви надъхани тролове говориш 5-ти.Правилно решение е взела партийната структура.Мандатоносителят да се оправя."Каквото си надробиш,такова ще сърбаш" -стара поговорка,а и много вярна между другото.Няма друг да им го оправя.Никой не им е виновен.А доколкото виждам всеки дава мнение в сайта,независимо какво е.Така,че не се ядосвай на коментарите.Весел ден 5-ти.Ха ха ха ха.........
6.
Радо
30.07.2014 14:17:37
2
3
Нека хората разберат какви ги вършиха и вършат, много добре ги направихте.
5.
Ха Ха Ха
30.07.2014 13:56:44
6
23
Айде пак надъханите Тролове на ГЕРБ вкупом се хвърлиха да защитават Вожда, ставате банални и простеете вече.Всички разбрахме че са се договорили ДПС(Агата-Доган) със ГЕРБ(Боко Тиквата).
4.
.
30.07.2014 13:26:24
11
10
Хитрец голям,понеже "умните" комунистите издуха бюждета правейки друга сметка за бъдещото си управление сега Бойко ще обере лаврите като блокира държавата и така ще вкара сигурно 150 депутата като единствената алтертива на партия в държавата и то даже без да се бръкне и никакви пари за кампания. Браво!
3.
Марио Пров
30.07.2014 12:50:40
20
13
Защо да е безочлив 'Боко' това, че актуализацията на бюджета в важно, никой не го отрича, но подлите схеми, в които се опитват да вкарат ГЕРБ са нетърпими. Право на партията е да защитава партийната дисциплина и да страни от определени сценарии. БСП нали е мандатоносител да си оправят кашата, която сътвориха заедно с ДПС>
2.
Гербаджия
30.07.2014 12:36:54
14
28
Ей тоя БОКО е много Нагъл и Безочлив.Като си гласуваха актуализацията на бюджета с ДПС им целуваше задниците по няколко пъти на ден,защото това са пари които се кани да открадне.Сега вече се прави предизборно на опозиция,Бойко Борисов-Ахмед Демир Доган и ГЕРБ в предзборна прегръдка с ДПС.А Бойко Пашата и Маргините чакат с нетърпение да дойдеш на власт.
1.
ROSEN KOLAROV
30.07.2014 12:33:53
9
15
СЛЕД КАТО МЕДИИТЕ СЕ ОСРАХТЕ ДА ПИШЕТЕ КАК ГЕРБ СЕ КОАЛИРА С ДПС СЕГА ПАК НА НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НИ СЕ ПИШЕ ГЪРЧ - ОСТАВЯТ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ПУКНАТ ЛЕВ.
АМА И АЗ ДА БЯХ НА БОЙКО ТАКА ЩЯХ ДА НАПРАВЯ!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори