×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Каракачанов, ВМРО: Не сме мартеницата на някого, а алтернатива на тези, които унищожиха държавата


Красимир Каракачанов, ВМРО: Не сме мартеницата на някого, а алтернатива на тези, които унищожиха държавата
Напускаме коалицията с Бареков не защото някой ни е спрял кранчето, а заради предложението на Валери Симеонов за създаването на Патриотичен фронт, каза Красимир Каракачанов
25 Юли 2014, Петък, 06:07 ч.

Председателят на ВМРО подчерта, че решението за напускане на „България без цензура“ не е заради големи разногласия, а заради необходимостта от патриотичен блок

Новият Патриотичен фронт, който се създава от НФСБ, ВМРО и други партии, защитаващи националните интереси, ще е алтернатива на тези, които ни управляваха досега и унищожиха България. Това каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

„В следващия парламент ние няма да се опитваме да сме мартеничката на някой. Ние трябва да покажем на националистическите избиратели в България, че сме алтернатива на този досегашен псевдо ляво-десен модел, който съсипа държавата“, заяви лидерът на войводите.

Той подчерта, че партията му не е напуснала коалицията „България без цензура” заради големи разногласия, а защото страната ни се нуждае от патриотичен съюз, който да защитава интересите й.

„Нашето решение не е мотивирано от дребни конфликти, а от предложението на Валери Симеонов за създаването на Патриотичен фронт. Ние преценихме, че от гледна точка на нашата политическа идеология е по-добре да участваме на предстоящите извънредни избори в тази конфигурация.

Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето, а за нещо принципно. ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти още преди 9 септември 1944 г., които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия. Става въпрос за нещо принципно”, подчерта Каракачанов.

Той припомни, че преди три години е бил инициатор за създаване на патриотичен блок. „Тогава поканихме всички подобни националистически формации. За съжаление това не се случи. Преди седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов излезе с подобна инициатива към ВМРО и към други патриотични организации да направим този Патриотичен фронт и ние преценихме, че мястото ни е в него“, уточнява лидерът на ВМРО.

„Когато една коалиция се разпада, е нормално да има тежки думи, но между нас такива няма. Всичко е въпрос на политически разбирания. Формулировката не е „Ние си тръгваме“, защото сме равноправни, а не сме ходили никъде. Разговорът за патриотичния блок е много важен за нас и естественото място на ВМРО е в него“, допълва евродепутатът Ангел Джамбазки. Той подчерта, че партията не е получавала пари за участието си в коалицията „България без цензура“ и дори вложила свои средства в кампанията за европейските избори.

Водещата Ани Цолова обаче цитира Николай Бареков, който твърди, че войводите влизали в коалиция на смъртта. На въпроса кого ще изберат, ако са изправени пред дилемата Бареков или Борисов и Местан, Каракачанов подчерта, че ВМРО е единствената партия, която от 25 години има категорична и непроменяща се позиция за ДПС.

„Може би Бареков има предвид онези смъртни дружини от времето на Илинденско-Преображенското въстание в Странджа, но те са били острието на революционните действия. Затова не го възприемаме като нещо обидно. За разлика от политиците, които говорят едно, а правят друго, съм бил последователен. За нас ДПС продължава да е неконституционна партия, която преяде с власт и я използва за лични облаги. Хората на Доган създават етническо напрежение със своята политика в редица региони в страната. Затова трябва да бъдат извадени от властта. Ако съществува дилема кого да изберем, е ясно, че няма да е ДПС“, подчерта лидерът на ВМРО.

На въпроса чувства ли се избран за евродепутат от симпатизантите на „България без цензура“, Ангел Джамбазки пък отговори, че цялата организация на ВМРО е работила на предела на възможностите си в тежка ситуация на фона на изключително враждебна медийна среда. Избран съм заради усилията на много хора, подчерта той, а Каракачанов допълни, че около 21 000 са гласували за Джамбазки преференциално. Още 4000 са подкрепили лидера на войводите.

„Имахме своя принос в коалицията и Джамбазки може да е спокоен, че е избран за евродепутат, защото хората искат това. Оттук нататък предстои отговорната задача да се забелязва повече участието на българските представители в парламента на Европа. Трябва да се чува гласът на българската национална кауза“, каза още Красимир Каракачанов.

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Каубой
26.07.2014 15:26:26
0
0
Какъв коментар, това са пълни глупости. Смесена с клевети, частична истина и направена да звучи кофти. Опит да се окепази последния политик, неучаствал в разграбването на България. Инсинуация, обслужваща ДПС и политическата мафия...
5.
123
25.07.2014 19:38:01
0
2
Трапер, благодаря за коментара ти! Необходимо е от време на време да се припомнят тези неща, защото на много хора им е къса паметта.
4.
trapera
25.07.2014 15:33:12
0
4
За да се разберат политическите процеси в България, не е нужно да си голям гений, а да си си направил труда да почетеш и да помислиш малко върху фактите и действията на управляващите през последните 25 години. Те следват една и съща линия, диктувана от Запада, въпреки че едните се обявяват за социалисти, а другите за демократи. Не е тайна и миналото им, което безусловно е свързано с партията майка – БКП. Няма да анализирам по отделно новите и някои стари пребоядисани партийни функционери, тъй като електоратът им е предимно на хранилка и ги вълнува само личната им банкова сметка, въпреки че по площадите се представят за големи активисти.

Но да се върнa на политическите и икономическите действия, които се предприемат от т.нар. партии на прехода:
1.Унищожаване на икономиката и приватизация за жълти стотинки, след като предприятията умишлено се докарват до фалит, а някои от тях са приватизирани, въпреки че са печеливши. Виновни и наказани няма при нито едно правителство. Всичко това се осъществява под диктовката на Запада, като ни представят „Свободния пазар“ за нещо прекрасно, само че са пропуснали да споменат факта, че той не вирее в корумпирани държави. Свободният пазар в корумпирана държава води до олигархичен и корпоративен монопол. Това се пропуска, както от нашите, така и от чуждите медии, в чиито държави „корупция“ не е чужда дума, а е доста срещано явление.


2.И природните ни ресурси не бяха подминати. Отново под предлог, че държавата не е добър собственик, бяха раздадени на приближени до властта или на чужди корпорации срещу съответната комисионна. Разбира се и тук концесионните такси са смешни и ощетяващи държавата, но прокуратурата както обикновено си затваря очите от има-няма 15 години.
Управляващите от всички правителства твърдят, че държава, която им е поверена да ръководят, не е добър собственик или с други думи казано, те не са добри управители на държавното ни имущество – това си е самопризнание за престъпно бездействие или корупционни схеми.


3.След като унищожиха земеделието ни, не и без помощта на Европейския съюз, който чрез квоти и различния размер на субсидиите създаде нелоялна конкуренция между наши и чужди производители, дойде време за разпродаване на земята ни, която по Конституция е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. Както много от вас сигурно знаят, това се случи под диктовката на Американската търговска камара, посолствата на Израел и Турция. Това, обаче не им беше достатъчно и както БСП, така и Герб, започнаха да сключват договори за добив на природни ресурси с изключително вредни за земята и водата ни технологии. Тук за щастие имаше отпор и малкото будни граждани успяха да спрат престъпните концесии, но за съжаление отново ще трябва скоро да се борим срещу чуждите корпорации.


4.Плосък данък – трагикомедията продължава. За правителството на Герб, както и за десните партии е разбираемо, че подкрепят плоския данък, все пак са защитници на корпоративните интереси, въпреки че опозиционния лидер Бойко Борисов имаше комични моменти, в които се обяви против него, за да привлече малко електорат, но БСП като предполагаема лява партия е доста цинично да ни обяснява как плоският данък бил добре за икономиката. Още повече, че в нито една от така наречените „бели държави“, от които управляващи и опозиция твърдят, че вземат пример, няма плосък данък. Всъщност той е вреден за икономиката, но в момента няма да правим анализи.


5.Увеличаване на корупцията във всички сектори. Раздаване на еврофондове на приближени до властта хора, фирми или НПО-та, без значение дали са десни или леви. Обикновено свършената работа с усвоените средства е със съмнително качество и все по-често ще се убеждаваме в това.


6.Образование и здравеопазване – под всякаква критика. Неграмотността се увеличава, историята ни се заличава, а ако ти се наложи да потърсиш медицинска помощ, тогава става страшно.


7.Увеличаване на престъпността. Въпреки че в биографията на бившия премиер има няколко задържани престъпници, това си беше чисто разчистване на конкуренцията. Битовата престъпност нараства, а безчинствата на малцинствени групи се оставят безнаказани и се поощряват от правителствата на прехода с помощи за всяко отроче, което ще израсне неграмотно, каквито са и родителите му.


8.Защитаване на правата на човека, но само, ако човекът принадлежи към дадено малцинство. Има множество НПО-та и фондации, финансирани от задгранични мозъчни тръстове, които в един глас надават вой за всеки хомосексуалист, циганин, незаконен имигрант, бил той и фанатик, но не и за етническите българи, които са подложени на огромен натиск. Основната дейност на въпросните организации е да харчат милиони за интеграция и да учат малцинствата да повтарят „Това е дискриминация, ще те съдя!“. Всъщност самата интеграция си е вид дискриминация спрямо българския етнос. Това се толерира от всяко правителство, без значение от политическата му окраска. Нещо повече, пропагандата на хомо и всякаква друга сексуалност се е превърнала в държавна политика в западните държави, а вече и у нас, като на всеки гей парад се редят посланиците на различни държави и се опитват да ни убедят, че ненормалното е нормално и трябва да се поощрява, въпреки че те нямат право да се месят във вътрешният живот и политики в държавата ни.
Така че следващият път когато кукловодите сменят марионетките, не бързайте да се радвате.
3.
trapera
25.07.2014 13:13:52
0
5
Красимир Каракачанов – от ДОНОСНИК на ДС до ПРЕДСЕДАТЕЛ на ВМРО Младият Каракачанов влиза във ВМРО само 6 месеца след като е вербуван за агент на 6 –о управление на Държавна сигурност. В края на 1989 – 90 година Каракачанов се появява в Македонския дом на „Пиротска” 5 със задачата да следи и да докладва за настроенията сред кръга хора от дружество “Гоце Делчев“, които впоследствие формират „Съюз на македонските културно-просветни дружества” (СМКПД) . Бързо става ясно, че Каракачанов се изявява в македонстващите среди с личната препоръка и благоволение на Пенчо Кубадински – една от най-влиятелните фигури на Политбюро на БКП и близък приятел на баща му Дончо Каракачанов. На Първия конгрес през декември 1990 г. СМКПД се обявява за идеен наследник на ВМРО и приема името ВМРО-Съюз на македонските дружества (ВМРО-СМД). За председател е избран Димитър Гоцев, също агент на ДС и съратник на Каракачанов в агентурната им дейност. През 1992 година Гоцев е сменен като председател от Стоян Бояджиев – почитан и уважаван човек, репресиран след 1944 година заради принадлежността си към ВМРО. За да следят и контролират отблизо Стоян Бояджиев, от ДС успяват да внедрят младия комсомолец Каракачанов като организационен секретар на ВМРО-СМД. За да бъде контрола върху дейността на новата организация пълен, за помощник на Каракачанов, като втори секретар, е привлечен Евгени Еков, също агент на ДС. Така, лежалият по лагери и затвори и силно ненавиждащ комунистическата власт Стоян Бояджиев, се оказва обграден в дейността си като председател на ВМРО-СМД от трима агенти от Държавна сигурност – Кракачанов, Еков и Гоцев. Двамата напористи организационни секретари много бързо съсредоточават реалната власт в ръцете си и контролират изцяло дейността на ВМРО-СМД. Каракачанов окончателно елиминира Стоян Бояджиев на Кюстендилския конгрес на ВМРО-СМД, когато го обявява за почетен председател без никакви реални функции, а на чело на Организацията застава триумвирата Каракачанов – Еков – Дрангова. На следващия, Четвърти конгрес на ВМРО-СМД през 1997 година Каракачанов едновременно се отървава от двамата си съпреседатели, претенденти за лидерския пост, и е избран за едноличен председател на ВМРО-СМД. Това става причина неговият най-близък съратник и колега по агентурна дейност Евгени Еков да напусне ВМРО. Като едноличен лидер на ВМРО-СМД, а в последствие на политическа партия ВМРО-БНД, Каракачанов развива активна политическа кариера. Той става на два пъти депутат в 38 и 40 Народно събрание. В 38 НС, заедно с колегата си Анатоли Величков, са избрани от листата на СДС, но само след година и половина двамата напускат групата и се опитват да се определят като независими народни представители. Скоро става ясно, че и двамата са изцяло под влиянието на БСП в Парламента и това става причина за скъсването на политическото споразумение между СДС и ВМРО. Още тогава усилено се заговори за агентурното минало на Красимир Каракачанов, което той упорито отрича. Синият лидер Иван Костов неколкократно публично намеква, че причина за разрива с ВМРО-СМД и отлюспването на двамата депутати е именно принадлежността на Каракачанов към политическото 6-о управление на Държавна сигурност. Макар че Каракачанов упорито отрича, че е бил агент на ДС и дори в наглостта си води дела за оклеветяването му по този повод, скоро и най-близкият му съратник и колега Анатоли Величков публично го обвинява в принадлежност към ДС и го призовава да разкрие агентурното си минало. Това става повод за разрив между двамата и напускането на Величков от партията. Днес вече е ясно, че агентурната принадлежност на Каракачанов не е оповестена през 1997 година при проверката му като депутат в 38 Народно събрание по простата причина, че той все още е действащ доносник. Това става ясно при следващият му мандат в 40 НС, когато тази забрана да се осветляват действащите доносници отпада и Румен Петков като министър на вътрешните работи го оповестява като агент на ДС. Само няколко месеца преди това Каракачанов е заявил готовност пред президента Първанов да участва в сформирането на новото правителство заедно с БСП и ДПС. Провеждал е множество консултации с президента, с БСП и Ахмед Доган и въпреки силното недоволство в редиците на ВМРО е готов да влезе в управлението заедно със Станишев и Доган. Бързата реакция на НДСВ и сключването на Тройната коалиция обаче остава мераците на Каракачанов за участие във властта нереализирани. Въпреки това Каракачанов нееднократно вече е заявявал готовност да участва наравно с БСП и ДПС и не крие огорчението си от постъпката на Румен Петков при осветляването му като доносник, и публично я окачествява като предателство.
2.
Националист
25.07.2014 12:41:34
0
4
Бареков работи за ДПС, взел е разрешение от Доган уж да плюе ДПС за да се излъжат хората да гласуват за него! Няма прости хора вече да му се връзват на простия еничер!
1.
bs
25.07.2014 10:59:19
2
4
Тези двамцата, нямаха против да папкат депeсарски кюфтета...Срам.Помияри се пишат патриоти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори