×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отчет на тоталната екстровертност! Вижте лафовете на най-култовия министър в кабинета "Орешарски"


Отчет на тоталната екстровертност! Вижте лафовете на най-култовия министър в кабинета "Орешарски"
Мариана Георгиева, бивш министър на спорта
24 Юли 2014, Четвъртък, 16:30 ч.
Източник: dnevnik.bg

Мариана Георгиева със сигурност ще остане в историята като най-странният министър на спорта в държавата

Спортът едва ли стана по-силен през последната година, в която на власт беше кабинетът на Пламен Орешарски, но със сигурност стана по-забавен и енигматичен. Министър Мариана Георгиева, професор по синтаксис, внесе както достатъчно колорит в една напълно непозната за нея сфера, така и тотално объркване какво иска да каже. Тъй като и до днес е трудно да се оцени желаното и стореното поради пълната лингвистична загадка в изказванията й, отбелязвайки края на правителството "Орешарски", публикуваме избрани нейни цитати с надеждата, че читателите ще могат да си направят изводите сами:

"Принципът на ветрилото е дебалансиран принцип на резултативна политика. Това е моето верую. Така смятам аз."
- Обяснява какъв е принципът й на работа

"Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи."
- За мащабната кадрова реформа в подопечното й ведомство

"Моята политика, политиката на екипа на Министерството на младежта и спорта като цяло, това, което е лого и философия на кабинета "Орешарски", е реална политика с прозрачност, принципност, последователност, с европейски стандарти. Излишно е да казвам, че всичко значи законосъобразност."
- Разяснява своята политиката на управление

"Отчет. Отчет. Отчет. Не мисля, че може да бъде инкорпориран във въпросно-отговорното единство като единица на пресконференцията - категориална и основна, работеща и работна единица. Отчет! Няма как. Просто аз не лимитирам време. Съжалявам, ако вие лимитирате вашето време за мен, тук вече наистина се съдържа проблемът на нашия контакт днес."
- Отговаря на въпрос на журналист защо експозето й относно отчета за шестте месеца от нейното управлението е продължило 1.55 часа (без почивка)

"Работим в правилната посока и имам право да се нарека спокойна. Ще се държа внимателно, скромно, но не изцяло, защото смятам, че кабинетът има интегративен подход, има нова политика в областта на спорта. Досега се работеше отгоре – за глазурата, а вътре няма нищо – куха, измамна политика в спорта. Отдолу нищо не работи. Доволна е много категорично състояние и предполага завършек. За 100 дни човек не може да бъде доволен в областта на политиката за младежта и спорта. Мисля, че успяхме да покажем на обществото видими неща."
- За първите сто дни от управлението си

"Ще започна може би от ключови моменти, около които по маниера на концентричните кръгове ще добавям, ще наслагвам, ще прибавям всичко, което сме свършили."
- Обяснява "сложната" система, по която ще изложи отчета за първите шест месеца от управлението си

"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя."
- Обяснява защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране. Ген. Владимир Стойчев е дългогодишен председател на БОК, участник на олимпийските игри през 1924 и 1928 г.

"Първо нека говорим в позитивни пластове - 88 нации участваха на олимпиадата в Сочи, 26 са с медали, в този смисъл нашето участие не е провал."
- В отговор на въпрос по БНТ за представянето на българските спортисти в Сочи.

"Тази свързаност, към която се прицелва журналистически интерес или опозиционен интерес, аз не мога да я обяснявам, защото не зная от какво се генерира. Вярно е, че в последните четири-пет години аз бях нещатен сътрудник на г-н Местан по въпросите на образованието и науката в парламента."
- Отговаря на въпрос дали лидерът на ДПС Лютви Местан е оказал влияние върху избора й

"Сега сме в орбитата на постиженията на Гришо и на Цвети Пиронкова, както вие мотивирахте въпроса. Държавата иска да участва като подкрепа, не като заслуга и това може да се признае. Уточнението е важно заради хигиената на комуникацията. Може би нещо не е разбрано или е посрещнато емоционално от публиката."
- Коментира реакцията около изказването й, че принос за успехите на Григор Димитров има работата в синхрон между държавата и федерацията по тенис.

"Гордея се, още повече като си спомним с какво притеснение ме посрещнахте и вие, и спортистите на 29 май (миналата година). Имам съзнание, че спортистите са спокойни, федерациите също са спокойни, треньорите - също, общините - също, гражданите - също, учениците - също... Повече от успешно е едногодишното управление в областта на младежта и спорта на кабинета "Орешарски". Въведохме знакови, работещи, полезни политики. Контрастът е категоричен, неоспорим, безспорен... Нашата политика е прогресивна, работеща, европейска. И занапред така ще работим. Аз няма от какво да се напрягам. Има от какво да се гордея."
- Изразява задоволство от своята работа в отчета за едногодишното си управление.

"Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня, и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол", каза тя.
- Обяснява голямото си влечение към футбола по време на среща с обединени спортни клубове ЦСКА

"Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мен ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни."
- Една от многото реплики на спортния министър на срещата с представители на ЦСКА за решаване на проблемите с ползваната от тях спортна база

"Аз съм в съзнание, че има клубове, които попадат под чертата, и може би имат основание да плачат, но това съвсем възразявам да бъде отчетено като вина, престъпление и деструктивна политика на спортното министерство в кабинета "Орешарски". Няма как да бъдем достатъчни в цялата орбита на необходимостта на българския спорт."
- В отговор на критиките на клубовете около системата на финансиране

"Пожелах на участниците успех, като преди това изразих удоволствието си да имам тази чест да присъствам заедно със зам.-кмета д-р Чобанов, за да кажем, че всички сме един до друг, когато трябва да се работи в конструктивизъм за добрите практики в политиката, в това число и в спорта."
- Спортният министър открива юбилейния 30-и маратон на София

"Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис."
- Изтъква част от "заслугите" за четвъртфинала на Григор Димитров на Australian Open

"Аз не съм си позволявала да си приписвам заслуги, мои, на министерството или на държавата, защото аз съм само личностно проявление на държавата, на властта, за успеха на Григор Димитров."
- Опитва да разясни какво точно е имала предвид с предишното си изказване

"Още повече, когато става въпрос за международни параметри на тази логистика, защото Гришо дефилира в най-престижните турнири, където не само спортното майсторство е на макс, но и инвестиционните величини са доста притеснителни за малка България. Така или иначе обаче, България, държавата, кабинетът, министерството, аз, министърът, съобразно относителните пропорции на числата мисля, че се държим подобаващо и достойно."
- Аргументира се относно премията за първата титла на Григор Димитров от турнира в Стокхолм в разрез с подписаната от самата нея инструкция за награждаване

"Вие сте най-будната съвест на невралгичните точки на спорта и на политиката в областта на спорта в България. Няма да кажа, че сте живата история... Живата история, обаче с цялото величие на достолепието ви, г-н Диков."
- По адрес на Сашо Диков, след като го разведе из Зимния дворец, за да се аргументира защо са необходими около 50 млн. лева за ремонт на съоръжението

"Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете."
- Обяснява под какво голямо напрежение трябва да работи

"Вярвам, че това е вярната политика. И ще ви кажа защо. Защото и Тайбе Хюсеин, и Станка Златева са момичета, които са от малки населени места. Не се знае от това село Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе един Бербатов."
- Отговаря на обвиненията на ГЕРБ, че насочва средства основно към общини на ДПС

"Става въпрос за числа и там не е удобно поле за интерпретации, още по-малко за политически нападки, още по-малко за партизанска реторика. Това е кабинетът, който управлява по-различно, видно от фактите, и който ще заличи несправедливостта, която е била почерк на предишното управление."
- Отново за обвиненията в насочване на средства за спортна инфраструктура към общини на ДПС

"Когато плачеш за държавния лев, трябва да бъдеш отговорен."
- Обвинява клубовете в липса на професионализъм и отговорност

В категории: Политика


2
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 11
2
Коментара по темата
2.
Професор
25.07.2014 06:01:17
1
2
Тази може да е професор само между краката на Местан
1.
Извод
24.07.2014 16:00:50
6
5
Госпожата си остава професор, както и вие си оставате простаци! Начело с Първата Тиква на Републиката!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори