×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕВН сменя нови електромери в Бургас в строго секретна акция


ЕВН сменя нови електромери в Бургас в строго секретна акция
Как ли ще изглеждат новите сметки за ток, питат се хората и не смеят да кключат климатика в жегата
08 Юли 2014, Вторник, 20:46 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Тръгна слух, че се перат едни пари, които познайте от чии джобове ще излязат

От няколко седмици бурна акция на ЕВН се развива в Бургас. Потребителите в жилищните комплекси получават депеша, че на еди коя си дата ще дойдат техници и ще им сменят електромера с нов. Новият уред /цитираме/ „позволява отчитане, независимо от почивни и празнични дни, без значение дали има достъп до уреда и електромерите на ЕВН-България отговарят на Български институт по метрология /БИМ/ и европейските норми.“

Всичко това звучи чудесно, ако не беше дребната подробност, че миналата година в много блокове пак бяха сменени електромерите. Всички семейства получиха протокол, че са им монтирани уреди, които „позволяват  модерно отчитане,  без значение дали има достъп до уреда и че отговарят на БДС“. /Като че ли досега хората си държаха уредите в джоба и инкасаторите се биеха с тях, за да ги отчетат./.

Съвсем логично абонатите се запитаха дали не става дума за някаква далавера – нещо обичайно за нашите ширини. Коя фирма ще си позволи разходите да смени всички електромери на стотици хиляди домакинства и след година да ги подмени още веднъж, незнайно дали с подобни или по-модерни?  Ако сегашните са по-модерни, защо миналата година се изсипаха толкова пари за нови? Ако предишните не са отговаряли на европейските норми и се налага сега да ги сменят, защо изобщо тогава са ги слагали, питат се гражданите. И в края на краищата от чий джоб излизат тези пари? Едва ли ЕВН е благотворително дружество, съответно сещайте се откъде – от някакво перо за модернизация, а откъде влизат средства в перото пак се сещайте.

Просто ще го компенсират с цената на тока, твърдят отчаяни песимисти, а други даже се съмняват, че модерните електромери може и да се въртят по-бързо или в сметката ни да влезе още една графа – подмяна на уреди.

Оказа се, че на всички тези въпроси конкретен отговор не може да се получи.  На единствения за цяла Югоизточна България  телефон на ЕВН 07001777 дама, представила се като Лалка Желева каза, че не знае защо се сменят електромерите след една година и има специален отдел, който отговаря за това. На въпрос може ли да ни свърже с отдела, тя каза, че...нямали телефон. Затова да си изпратим въпросите единствено на имейл. /Като че ли обърканите от новата промяна пенсионерки имат компютри, че и имейли..., но нейсе/. Друг начин на контакт не бил възможен. Хайде бе! Възможен е разбира се, но явно не е удобен на монополиста.

Явно достъпът до ЕВН е по-труден отколкото до някой център за атомни проучвания. И гражданите или ще се научат да боравят с електронна поща, или ще си стоят неосведомени и гадаещи пред блоковете какво всъщност се случва. И слух след слух ще ги  „информират“ по липса на друга комуникация.

Оказа се, че отговарящите донякъде за информираността на хората лица все пак имат телефон и се обадиха сами като им казахме, че ще пишем по темата.. Зададените въпроси защо се налага смяната, защо миналата година пак са сменяни електромерите, не е ли това някакъв вид пране на пари и даже преместване на един уред от едно на друго място с цел развиване на дейност /упорито се лансира и тази версия/, кой ще плаща и как ще плаща за масрафа, не се харесаха особено на служителката. Тя каза, че няма информация защо се прави всичко това, но ще се постарае в рамките на три дни да научи и да ни уведоми. На имейла, естествено.

И ако е възможно да не пишем неща наизуст дотогава, а като получим отговора. Ние пък обещахме, като получим отговора и е пълен и отговаря логично на всичките ни въпроси, да го публикуваме отделно.

А дотогава у нас остават освен тези въпроси – още. Как цяла компания няма пресцентър, а ако има го крие в миша дупка и телефонът му се пази в тайна даже от медиите? /С кого контактува тогава, ако не със съответните медии?/  Как така този пресцентър няма и грам идея, че тече подмяна на електромери и му трябват цели три дни да се информира и да напише един отговор?  Как монополистът контактува с възрастните хора, които нямат имейли? С пощенски гълъби ли? 

А защо все пак ни сменят електромерите и кой ще плати за това, чакаме отговор. В рамките на три до четири работни дни.

Макар че за плащането каквото и да ни отговорят, ще имаме едно, две и три наум. И то не само в рамките на три работни дни, а до следващата и по-следващата сметка за тока и следващия и по-следващия опит посланици да са месят в енергетиката ни и да ни призовават да не разваляме договори с монополисти. И да ни заплашват със санкции, ако протестираме за заробващите договори и кошмарните сметки.

Честити нови електромери и ако случайно разберем защо ги сменят на 12 месеца, обещаваме да ви кажем!

В категории: Бизнес


Автор
12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
bale
12.07.2014 13:45:55
0
4
Народе напускай тази шибана МАФИОТСКА ПРОКЛЯТА Балканска Територия.....или да се вдигнем на въстание и да ги изметем до крак или да напускаме......това са ни опциите. Останалото е бавна смърт и АД..
11.
mnb
10.07.2014 17:30:12
2
6
Пълни мошеници са тези ЕВН...
Съвсем си узакониха БЕЗЗАКОНИЕТО-а това , че чат-пат ги побийват или палят колите им не е от правене на добро!
Скапана държава-позволиха на някакви си фрицове и доказани некадърници и крадци да ни манипулират и лъжат най-брутално и безпардонно !
10.
КАПИТАНА
09.07.2014 10:11:09
1
1
МАИ ДОДЕ ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ НА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК.ДЕТО БУТНАХА БАТ БОЙКО
9.
АЗ
08.07.2014 23:08:44
1
7
В нашия блок днес ги сложиха. Офанзивата е повсеместна, измамата голяма. Правят се едни бързи евтини инвестиции..
8.
нееее
08.07.2014 22:49:37
2
3
към предходения коментатор
точно отговаря на съдържанието и качеството на материала. жлъчен пасквил....
7.
daaaaa
08.07.2014 22:25:50
3
0
заглавието е чудесно! строго секретно се разпространяват материали... патета!
6.
Titi
08.07.2014 20:57:49
2
8
Свалят ги от единия блок и после ги монтират в другия. На това му се вика ивнестиция!
5.
Браво!
08.07.2014 19:46:59
3
7
А ние ще имаме ли думата, ако установим, че ни лъжат, или ще пишем и мейл до Всевишния?
4.
bgman
08.07.2014 19:33:49
1
15
Аз ако бях на тях щях да ги сменям всеки месец. ДКЕВР им ги признава за инвестиция - защо да се бъхтат по горите да ремонтират е.проводи, като могат да ходят по блоковете на сянка.
Второ: Слагаш електромери с дистанционно отчитане, включване и изключване, съкращаваш 1000 техника и инкасатори, седи един човек на компа и с едно натискане на копчето спира тока на 10 000 закъснели платци. Те ще си чупят краката да плащат, касичката се пълни и пей сърце!
Между другото в Австрия няма дори електронни електромери - не че са по-назад, а няма кой да им разреши безсмислени разходи...
3.
kkk
08.07.2014 18:59:02
2
17
НАЙ ВЕРОЯТНО ТЕЗИ "НОВИ" ЕЛЕКРОМЕРИ СЕ МАНИПУЛИРАТ ЛЕСНО И ДИСТАНЦИОННО И ЗАТОВА ГИ СЛАГАТ ДА МОГАТ ДА НИ КРАДАТ "ЗАКОННО". ИНАЧЕ "СТАРИТЕ" ЕЛЕКТРОМЕРИ СИ БЯХА ЕЛЕКТРОННИ С ЦИФРОВО ОТЧИТАНЕ, МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ И НОВИ!!!???
2.
sivushka
08.07.2014 18:16:18
0
9
.. beeeeeeeeeee beeeeeeeee
1.
Тодор Живков
08.07.2014 18:10:23
3
28
Това е така защото сме нация от овце.Тъпите българи се вързахме на Желевата демокрация и вместо да ги избием ние сега им робуваме.Продадоха всичко и нашето бъдеще дори.А тези смени са на наш гръб и рано или късно ще го разберем но парите ни ще са в чужди джобове.Време е да се събудиш българска овца заспала
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори