×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо нямаше нито един циганин-доброволец при спасяването на Аспарухово?


Защо нямаше нито един циганин-доброволец при спасяването на Аспарухово?
Тълпи от цигани се редяха цял ден на опашките за помощи пред кметството в Аспарухово. Без дори да са им изкаляни обувките, подчовеците нагло твърдяха, че са им съборени къщите и грабеха храна и дрехи
25 Юни 2014, Сряда, 13:08 ч.
Автор: Костадин КОСТАДИНОВ снимка: Авторът

Докато ние изгребвахме калта от къщите на хората, отвън циганите се редяха за помощи, а други - вече тарашеха извадената покъщнина



Защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди. Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са сред основните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене.

Съжалявам, но няма да съм толерантен. Няма и да съм политически коректен. Ще кажа нещата така, както ги казваха хората цял ден днес. Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото й с останалата част от човешката раса е само външният вид. Докато ние изгребвахме калта от къщите на хората, отвън циганите вече започваха да тарашат извадената покъщнина. Докато ние чистехме деретата, задръстени от боклуците и незаконните постройки на тези същества, същите се редяха на опашка за помощи пред кметството в Аспарухово. Не стига това, ами се разви истински "помощен" туризъм - цигани от други цигански махали на Варна като Максуда пристигнали тук, за да получат и те дарения. Когато им поисках лични карти, за да докажат, че са от квартала, а не от Максуда, всички казаха, че документите им са отнесени от наводнението. Когато ги снимах, всички се обърнаха. На опашката, която снимах, имаше само двама българи...

От БЧК ми казаха, че не можело да не им дават, защото било дискриминация. Полицаят скърцаше със зъби, но каза, че нищо не може да направи. На всичкото отгоре една циганка, когато я попитах защо не си чисти къщата, ако е наводнена, а се е наредила за помощи, ми каза, че няма да чисти, защото нямало доброволци! Разбирате ли, според съществото, доброволците са му длъжни, представяте ли си го това?

Още нещо. Преди два дни написах, че се опасявам, че циганите ще станат обект на най-нежни грижи от страна на всякаквите видове власти в България. Е, вече не се опасявам. Защото го видях с очите си. Сега просто не искам да си мисля къде ще отидат събраните от дарения пари за бедстващите хора.

А междувременно пострадалите аспаруховци търпеливо и упорито продължаваха да ринат калта и боклуците. На нито един от тях не му остана време да отиде до центъра на квартала и да си вземе помощи...

Костадин Костадинов е общински съветник във Варна. Той е роден във Варна на 1 април 1979 г. Завършил "Балканистика" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и "Право", пак там, през 2011 г.

В категории: Животът


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 0
12
Коментара по темата
12.
Веселин Василев до Георги Бакалов
27.06.2014 10:53:58
0
1
Бакалов, ако се плодим като циганите, щкакто ни съветваш, това означава българките да не ходят на училище, а още от 12-годишна възраст да започнат да раждат. Как ще се образоват тогава и ще работят, за да могат циганите да живеят на техен гръб. И какви условия за живот ще осигурим на децата си, ако раждаме по 10 - 15 и ги натикваме да спят по 10 в една стая. Бакалов, за мен ти си един много ограничен човек, който повтаря банални и неверни тези.
11.
Георги Бакалов
25.06.2014 20:51:20
5
2
Не се крия като мишок зад псевдонимите"гадост", "Пенчо","Никой","сектор" и "№ 10"!Всеки грамотен читател ще намери за 2 минути личните ми данни и съдебните ми досиета.Не споря с анонимници, но тъй като "№ 10" безспорно представлява автора и/или медията, ще назова фактите такива, каквито са: Авторът не е "ПОПРЕКАЛИЛ с ЕПИТЕТИТЕ", а обобщава качествено една етническа група като "ПАРАЗИТИ" и "НЕЧОВЕШКА СГАН"!!!Не искам да навредя на медията, която предоставя трибуна за явно разпалване на ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА и ще се опитам да укротя гнева си!Относно величието и страданието на българите:ВЕЛИКИ СМЕ, КОГАТО СЕ СРАВНЯВАМЕ САМО СЪС СЕБЕ СИ!!!Иначе в действителност сме НАЙ-БЕДНАТА, НАЙ-БОЛНАТА, НАЙ-НЕПРОДУКТИВНАТА (разбирай най-мързеливата!) и НАЙ-УМИРАЩАТА НАЦИЯ в Европа!Естествено, че за всичко това са ВИНОВНИ (редът на изброяване е според случая различен!) циганите, турците и комунистите!!!Сигурно ако липсват тези три "причини" (хитлеровото"няма евреи, няма проблем"!), ЩЕ СМЕ ПАК ТОВА, КОЕТО СМЕ!Защото експлоатираме безочливо и нечистоплътно тези три "проблема", за да скрием собственото си МОЗЪЧНО БЕЗСИЛИЕ!Коя нация в цивилизована Европа има проблеми със собствените си цигани?!Коя нация в Европа използва циганите в партийно-политическите боричкания?!Оплюваме ги и печелим гласовете на "патриотите"!Купуваме гласовете им и печелим ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ!НОВА ТВ с неописуема парадност спечели рейтинг (и доста юнашки събрани пари!) точно с безпрецедентното си медийно присъствие в циганските махали!ПОТРЕБНИ СА НИ, иначе ще им позволяваме ли да строят където си искат?!Много е просто!Колкото до циганизацията - ами размножавайте се, юнаци!Каква се оказа официалната истина за Косово:"Албанците спечелиха битката срещу сърбите в леглата си"!Има и още много други истини.
10.
До политически коректния....
25.06.2014 19:55:35
1
6
Авторът може и да е попрекалил с епитетите, но съм сигурен, че всички освен Вас го разбират. Аман от по-католици от Папата, какъвто безспорно сте Вие ! Нали не се съмнявате, че след 20-30 г. в резултат на идиотската самоубийствена политика на нашите "държавници" и на нашето волско търпение и безотговорност ние, българите, ще станем малцинство , малцинствена група в собствената си държава. И тогава си представете едно огромно Столипиново, където, не се съмнявам, не бихте искали да живеете.Защото нас всички, коита останем в България-вече Циганистан, ни чака живота на малкото останали българи в този квартал-унижавани, грабени,бити, убивани, изнасилвани.Пожелавам Ви да доживеете това време и тогава да прочетете сегашните си глупости....Между 2 ограбвания и побои...
9.
Георги Бакалов
25.06.2014 18:29:20
10
2
„АВТОРЪТ” заявява публично, че „НЯМА ДА Е ТОЛЕРАНТЕН” и „Няма и да е ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТЕН”!Нарича ПУБЛИЧНО (ало,ФЛАГМАН!) и обобщаващо една малцинствена група „ПАРАЗИТИ” и „НЕЧОВЕШКА СГАН”!Говори с езика на омразата, НАСАЖДА ПУБЛИЧНО ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, прави това съзнателно, защото е учил „Право” и знае какви са ПРАВНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ!!!Знам, че прокуратурата в Бургас няма да се самосезира, но все ще се намери някой политически коректен гражданин!Да се обзалагаме ли, че ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ?!
8.
Коко
25.06.2014 16:06:46
1
5
Аз не разбирам и финансови помощи защо се събират след като всеки един гражданин си плаща данъците и всички изискуеми такси за щяло и нещяло. Къде са парите, къде е общината и държавата ?????
Не е редно плащаш като поп и после доплащаш ли доплащаш за абсолютно всичко, а пострадалите да бъдат оставени в ръцете на добри и съвестни граждани, които даряват средства.
7.
Георги
25.06.2014 15:53:18
0
8
Цигани имаше даже ги даваха по телевизията.Само че аз искам да попитам защо въобще трябва да има доброволци като си имаме една малка скромна армия от кадрови войници(лешпери в униформа) и за тази армия отиват част от данъците дори и на пострадалите .Защо не им раздадоха лопатите и гумените ботуши и малко да поработят за хората които ги хрантутят.
6.
градски
25.06.2014 15:08:46
3
4
Да не ми се разсърдите, ама има доброволци-цигани. Дори сирийци дойдоха да помагат. А коцето сапуна освен да се мисли за новия сидер и да се тупа в гърдите не съм го видял с лопатата да рине
5.
Защоъо има и други въпроси
25.06.2014 14:25:45
1
2
Защо в руско турската война за освобождението на България, само ЕДИН българин с ислямска вяра (помак) се бие на руско-българска страна, а абслолютно всички останали се бият на страната на турците и колят българи?
4.
гадост
25.06.2014 14:09:06
0
14
Някой виждал ли е дресирана хлебарка ? тогава ще видите и интегриран МАНГАЛ затова РАЙД препарат срещу вредители !
3.
ПЕНЧО
25.06.2014 14:04:55
1
14
За много неща Хитлер е бил прав:::)))
2.
Никой
25.06.2014 12:48:10
1
39
Те са доброволци за получаване на помощите ,за друго тях не ги търси .......вампири ...... е това са те ......
1.
sectorr
25.06.2014 12:36:31
1
32
защо ли ? ПАРАЗИТИ. КАКВО СЕ ПРАВИ С ПАРАЗИТИТЕ? ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ С ТЯХ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори