×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деси от Пелово се представял за ченге, „преглеждал” половите органи на момичета за... следи от наркотици!


Деси от Пелово се представял за ченге, „преглеждал” половите органи на момичета за... следи от наркотици!
Извратенякът Деси от години тормози момичетата
08 Юни 2014, Неделя, 10:15 ч.
Източник: blitz.bg

Новият процес срещу сексманиака започна с фалстарт

На 27 май Десислав Велков, по-известен като Деси от Пелово, трябваше да се изправи пред състав на Специализирания наказателен съд. Процесът започна, но липсата на „екстрасенса“ вдигна кръвното на магистратите.

Оказа се, че отсъствието на Деси от обвиняемата скамейка не се дължи на свръхестествените му заложби – проверката установи, че 39-годишният мъж в момента лежи в следствения арест на Стара Загора, където срещу него се води друго дело за блудство с 18-годишно момиче, а призовкарите го търсили на постоянния му адрес в гр. Искър, Плевенско. Затова делото пред спецсъда беше отложено за 9 юни, когато под конвой Велков ще бъде докаран от Стара Загора, а спецмагистратите ще трябва да решават вината му по обвинение за рядка форма на сексуално изнудване през интернет.

Това беше вторият старт на съдебния процес. На 4 септември 2013 г. специализираният съд „лепна“ на мнимия екстрасенс 6 г. и 6 месеца затвор. През март обаче Апелативният съд върна делото на прокуратурата, защото обвинителният акт бил изготвен от Районната прокуратура в Бургас, а не от спецпрокурор.

От документите по делото става ясно, че събитията се разиграват на 31 май 2011 година. Към 9,20 ч. джиесемът на 20-годишната Гергана от Бургас звъни. На дисплея на апарата й е изписано съобщението, че я търсят от телефон със скрит номер. Прозвучава непознат мъжки глас, който се представя като инспектор от полицията. Човекът обяснява, че в момента разследва канал за наркотици в Гърция.

Според него телефонът на момичето бил записан сред номерата на две българки, които били арестувани в Атина за дрога. Гласът е категоричен, че Гергана трябва веднага да даде показания. Но тъй като в момента той не е в страната, защото разплита канала в южната ни съседка, разпитът трябва да се осъществи по... интернет. С нетърпящ възражение глас „инспекторът“ нарежда на уплашеното момиче веднага да намери компютър с видеокамера, за да може да я прегледа за белези от наркотици – и то не само по ръцете й, а по... цялото й тяло! “Той ми повтаряше да не затварям телефона, защото няма цял ден да се занимава само с мен”, казва бургазлийката по-късно пред разследващите случая.

Гергана изпада в абсолютен шок

Напуска работното си място и веднага тръгва към дома си. Тя живее в центъра на Бургас и пътят й минава край сградата на Първо РУП. Когато е пред Районното, треперещото от страх момиче предлага на “полицая”, който всъщност е Деси, да даде показания пред негови колеги, но непознатият не е съгласен - заявява, че случаят е възложен само на него!

Гергана влиза в дома си, но изпада в ужас, когато установява, че в момента интернет връзката е прекъсната. “Трябва веднага да видя  отличителните белези при инжектиране на дрога, защото по случая има задържани лица”, нарежда отново мъжкият глас в слушалката. Гергана решава да потърси приятелката си Ирина, за да проведат разпита от нейния компютър вкъщи. Но и там скайп връзката е неуспешна, става ясно от документите към делото.

“Въпросите задавам аз, подчинявай се, ако продължиш да упорстваш и настояваш, ще те арестувам!”, заплашва я непознатият глас.
Двете момичета са на път да полудеят. Почти на бегом те стигат до най-близката компютърна зала. Деси нарежда на Гергана да не прекъсва разговора, а само да включи камерата на компютъра в интернет клуба. Видеовръзката обаче е едностранна - двете приятелки така и не виждат лицето на „служителя“ на МВР.

Според заповедите на мнимото ченге, Ирина, приятелката на Гергана, трябва да изключи своя телефон и да не звъни в полицията. Освен това момичетата трябва да си покажат и личните карти. За да провери за следи от убождания от спринцовки, Деси им разпорежда първо да си покажат ръцете и ушите, което двете безропотно изпълняват.

Другата заповед е да се съблекат, за да види гърдите и половите им органи, защото “наркозависимите често използват именно тези места от човешкото тяло, за да си инжектират дрога”. Двете отказват да се подчинят и мъжкият глас отсича: “Знам къде живеете и ако не се съблечете веднага, до довечера ще ви арестувам!”.

Гергана, плачейки, показва пред видеокамерата гърдите и половите си органи, а приятелката й Ирина в това време я прикрива с връхната си дреха. (По-късно при първото дело в спецсъда момичето казва, че все пак до събличане не се е стигнало.)

Още при появата на девойките в клуба, поведението им впечатлява дежурния оператор – те са неспокойни, суетят се, припряно говорят помежду си, избират по-закътан компютър в полупразното помещение. В момента, когато странностите на момичетата стигат до своя апогей и те започват да се разсъбличат пред окото на камерата, младежът от клуба не издържа и изключва компютъра им. Озадачен, той ги пита какво става. Момичетата уплашено му съобщават, че от другата страна на скайп връзката е ченге, което настоява да се съблекат, за да огледа телата им за следи от наркотици. Служителят ги съветва да сигнализират в полицията за случая.

По пътя телефонният разговор е подновен. „Ченгето“ им разяснява причината за разпита. Когато девойчетата стигат до полицията в Бургас, му казват, че ще дадат телефона на негов колега, за да разговарят. В този момент джиесемът замлъква.

Мнимият служител на полицията се оказва 39-годишният Десислав Велков, представящ се в десетките сайтове за запознанства и за предлагане на работа като „феномен” и „лечител”.

Около името на Деси се разшумя още в средата на 90-те години на миналия век, когато той с масирана реклама по медиите започна сам да се хвали, че е екстрасенс, на когото уж е дадена Божията сила да лекува хората, дори взе и сам да се възвеличава като наследник на Ванга. През отминалото десетилетие се образува доста дълъг списък с имената на негови млади “пациентки” от цялата страна, които се оплакваха, че “лечителят” злоупотребява с тях на сеансите и под предлог, че им прави масажи, ги опипва и блудства.

Само за последните 3 години Велков се е подвизавал в Свищов, Шумен, Стара Загора, Благоевград, Габрово, Кърджали, Слънчев бряг, Бургас...

Деси е осъждан за блудство, принуда и измами. Има около 18 дела

От 22 декември 2010 г. до 24 юни 2011 г. Десислав Велков официално се води окултист в Стара Загора. Няма работно място, а е викан при необходимост, става ясно от обвинителния акт.

След това Деси прекратява дейността си като екстрасенс в Града на липите и известно време се спотайва някъде. През ноември 2011 г. недодяланата му фигура се появява в Габрово. За присъствието му в Града на Рачо Ковача се разбира от обявите, с които Велков залива местен вестник - че търси секретарки.

Заради случката с двете бургазлийки, униформените хлопват белезниците на Деси на 28 януари 2012 г. в Благоевград. За да го прилъжат да се хване на въдицата им, криминалистите пускат в действие неговата схема. - Младо момиче му се обажда по телефона, оплаква се, че е болна и иска да я прегледа. Деси клъвва и така униформените тръгват по следите му.

От края на януари до 27 септември 2012 г. той е зад решетките. Тогава мярката му за неотклонение е променена на домашен арест, който продължава до 1 април 2013 г.

Само два месеца по-късно - на 13 юни, името на Деси отново намира място в криминалните хроники. Този път той е спипан на автогарата в Свищов. Около 8 ч. сутринта “лечителят” забелязва 22-годишна жена, която чака автобус. Деси пак се представя за служител на СДВР. Той обвинява момичето, че срещу нея има данни, че се занимава с разпространение на наркотици. Затова трябвало незабавно да я претърси. Свидетел на сцената с опипването става служителка на автогарата. Случката й се струва доста съмнителна и жената вика полиция.

Пеловският екстрасенс е известен и с предпочитанията си към младите руси жени, които са с атлетични фигури и са без деца. Макар че в момента Деси гледа небето през прозореца на ареста, в интернет може да се открият няколко негови активни профила. Активна е и страницата му във Фейсбук. В обява, която той е пуснал в сайт за запознанства, Деси старателно е посочил и изискванията си към бъдещата си партньорка. Да бъде на възраст от 20 до 38 г., ръстът й да е от 165 до 176 см, от 50 до 68 кг, с атлетично тяло, с лешникови очи и руса коса. Посочва, че интелектът и външността са важни. Оказва се обаче, че псевдолечителят не проявява претенции към доходите на бъдещата си партньорка. Няма да се сърди, ако тя получава между 100 и 500 лв. Категоричен е обаче, че жената до него

не трябва да има деца и да не иска потомство

Но пък трябва да е нежна, мила и добра, вярваща в Бога и доброто, и да има поне три основни качества - чиста душа, ведър дух и спокойствие.

На страницата си във Фейсбук пък той е изтипосал вестникарска публикация отпреди 20 години, в която е представен като наследник на Ванга и лечител, който помага на хората.

За езотеричните „способности“ на Десислав Велков за първи път започва да се говори през 1996 г. Тогава лъженаследникът на баба Ванга уж разкрива пред полицията кои са убийците на бившия премиер Андрей Луканов. Предсказанието му, както може да се очаква, се оказва абсолютен блъф. Това обаче не му пречи да стане сътрудник на Пето РПУ и да му дадат полицейска униформа и карта. Дори успява да спечели доверието на покойния вече бивш вътрешен министър Любомир Начев, както и на бившия главен прокурор Иван Татарчев, също покойник, на когото през 90-те години на миналия век Деси често гостува в кабинета му.

През 2002 г. Десислав Велков открива бюро във Варна. Предметът му на дейност е „да оказва съдействие на полицията”. По изпитаната схема той набира и служителките си – в обявите е съобщено, че фирмата му търси момичета “на възраст до 30 г. за секретарки, машинописки, счетоводителки, операторки, администраторки.” Кандидатките минават задължително през интервю с шефа. „Тестът за пригодност“ обаче се извършва чрез... мачкане на ушите и опипване!? Мнимият екстрасенс е задържан след оплаквания на момичетата в полицията, че бъдещият им работодател блудства с тях. Девойки разкриват пред униформените, че когато се обадят на Деси по телефона във връзка с обявите, водещият му въпрос бил винаги свързан с ушите на кандидатката за работа. С подчертан интерес екстрасенсът разпитвал какъв е слуховият орган на момичето – дали е твърд и колко е голям. Сред любимите въпроси на Деси от Пелово, които той задавал на търсещите работа, били дали жената се епилира, колко често го прави и какви методи използва при тази манипулация.

За първи път Велков е арестуван през 2003 г. заедно с главен сержант от Транспортна полиция в София. Обвинението, което му предявяват, е за нерегламентирани проверки на автомобили. Разследването започва след сигнал на жени, че докато пътуват с колите си, са засечени от непознати, които се представят за полицаи, извършващи рутинни проверки. После гадателят е съден в Плевен, защото пребил 19-годишна девойка. На 1 декември 2006 г. Пловдивският окръжен съд му дава

4 години затвор за блудство и грабеж

Десислав Велков не се страхува да пусне пипалата си и в чужбина – той успява да подмами жени дори и в Атина. За присъствието му в гръцката столица се разчу от обявите, които преди време той пусна в местни вестници - че търси млади българки, които да работят за него. В други пък предложи услугите си като лечител. И при двете реклами обаче посочените за връзка телефони бяха едни и същи. Така българи, които работят и живеят в Атина, разкриха, че Деси е пристигнал в гръцката столица.

Велков кръстосва почти цяла България, след като излиза от затвора през 2006 г., като за последно е в Стара Загора. Само пет месеца след като спецсъдът му даде на първа инстанция 6 години и половина, той се прояви в Града под Аязмото. Полицаите го задържаха по обвинение, че на 21 януари т. г. е заплашил млада жена, за да блудства с нея. Арестуваха го на 3 февруари в квартирата, където псевдо “екстрасенсът” посрещал пациенти. В жалбата си поредната жертва твърди, че била подложена на сексуално насилие, като преди това била приведена в неадекватно състояние. Младата жена потърсила Деси след заболяване. “Лечителят” провел с нея няколко сеанса, но накрая не се сдържал и поискал да се съблече.


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
2
Коментара по темата
2.
MIM
09.06.2014 18:36:58
0
0
Ако бяхме в някоя друга държава тоя досега да са го затворили доживотен в психиатрията!
1.
zzz
08.06.2014 21:21:17
0
2
УРОД
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори