×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зад гърба на министър Найденов пробутват отхвърлен кандидат за ректор на военния университет


Зад гърба на министър Найденов пробутват отхвърлен кандидат за ректор на военния университет
Уважаваният от Пентагона бригаден генерал Стефан Янев бе началник на ВТУ „Васил Левски“ само ден, след което напусна не само университета, а и армията
22 Май 2014, Четвъртък, 10:56 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Гласят полк. Тодор Дочев за нов началник на НВУ „Васил Левски“
Скандали раздират Националното военно училище „Васил Левски“ заради предстоящия избор на нов началник и ректор на учебното заведение. До дни се очаква да бъде утвърдено назначаването на досегашния зам.-началник полк.Тодор Дочев - нещо, което със сигурност ще разбуни духовете най-вече заради начинът, по който тази кандидатура се натрапва на академичната колегия.

До избора се стига, след като през ноември 2013 г.  ректорът на университета и почетен гражданин на Велико Търново ген. Цветан Харизанов сдаде поста заради навършване на пределната възраст. За негов наследник бе назначен деканът на факултет „Общовойскови“ -доц. д-р Христо Атанасов, но още тогава бе ясно, че това е временно решение.

Същият месец Съветът по отбрана, където освен политическият кабинет са висшите офицери и командири на българската армия, разглежда няколко кандидатури за нов ректор, но не одобрява нито една от тях. Сред категорично отхвърлените като неподходящ за тази длъжност е и полк. Тодор Дочев, предложен от зам. военния министър Иван Иванов.

През декември Съветът по отбрана взема решение да повери университета във Велико Търново на ген. Стефан Янев, който по това време е военно аташе във Вашингтон. Дали това е опит генералът да бъде отзован от сладкия пост, или акт на доверие, не е ясно. Военният министър Ангел Найденов внася предложението в Министерски съвет, а по-късно президентът Росен Плевнелиев издава указ за назначаването на ген.Янев.

Новият ректор, който от четири години е в американската столица, явно не е във възторг от перспективата да се премести в старата столица Велико Търново. Той пристига във НВУ „Васил Левски“ на 8 май т.г., приема длъжността на тържествена церемония, но веднага след това пуска молба за неплатен отпуск и отива в София, където подава заявление за пенсиониране. Обиденият генералът, който бе любимец на Пентагона и в разговори между дипломати бе сочен едва ли не за бъдещ военен министър, напусна скандално армията още съвсем млад – току-що навършил 44 години.

Така въпросът с избора на нов ректор на НВУ „Васил Левски“ отново става актуален. И тук на сцената излиза зам. военният министър Иван Иванов. Той се възползва от това, че шефът му Ангел Найденов е ангажиран с кампанията по Евроизбори-2014 и решава зад гърба му да пробута своето протеже – полк. Тодор Дочев. Оттук нататък действията се развиват много бързо. Вместо да свика Съвета по отбрана, който да разгледа кандидатите за ректор и концепциите им, той директно звъни на членовете и свежда до знанието им, че ще предложи полк. Тодор Дочев – човекът, чиято кандидатура Съветът е отхвърлил само преди броени месеци. Време за мислене нямало, защото наближавал приемът, а университетът не можел повече да бъде на автопилот, мотивирал се зам.-министър Иванов. Иначе тромавото като действия и процедури министерство този път действа светкавично. Предложението бързо е изготвено и входирано в Министерски съвет. След като бъде одобрено от МС ще е нужен само указ на президента, с който да назначи полк.Тодор Дочев за ректор на НВУ „Васил Левски“ и да го произведе, според изискванията, в чин генерал. Постът ректор е пожизнен, без мандат.

Кой е полк.Тодор Дочев?

Полковник Тодор Дочев е лансиран усилено от зам.-министъра на отбраната Иван Иванов
Зам.-началникът на университета Тодор Дочев е от Нови Пазар, област Шумен, завършва ВНВАУ „Георги Димитров“ през 1986 г. Същата година постъпва в армията, където достига до поста старши помощник на отдел „Въздушен и морски суверенитет“. От 2009 г. е началник на сектор „Образование“ в дирекция „Управление на Човешки ресурси“ в Министерство на отбраната, а от 2011 година зам.-началник на НВУ „Васил Левски“. Справка в биографията на зам.-министър Иванов, публикувана в сайта на Министерството на отбраната показва,че в същия този период той е бил началник на дирекция „Управление на човешки ресурси“ в МО и пряк началник на бъдещия ректор на военния университет. Според запознати през 2011 г. по предложение на Иван Иванов е открит зам.-директорската позиция по ВВС във НВУ „Васил Левски“ и на поста веднага е назначен полк.Тодор Дочев. След като Иван Иванов става зам.-министър, кариерното развитие на Дочев продължава и в структурата на НВУ той се изкачва от последен до първи зам.-началник със заповед от април т.г. Това му назначение обаче може да му изиграе лоша шега, ако бъде спазен „Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България“, според който едно лице няма право да бъде два пъти повишавано в рамките на 12 месеца, но в МО вече показаха, че умеят да заобикалят правилници и закони.

В категории: Разследване


41
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
41
Коментара по темата
41.
Спомени
02.07.2019 22:01:07
0
7
Здравейте, аз съм Георги Камарашев. Не знам защо препрочетох това. Знам само че през НВУ минаха много началници и резултатите са ........ някой от тях се издигнаха други си подадоха оставки. Университета потъва разделя изобщо..... Преди пет години казах бъдете разумни. Май никой не чува.
40.
генерала
20.02.2016 09:43:50
0
27
този нещастник,с тези големи мустаци не му са необходими генералски пагони,а гега да гони овцете в тяхното село
39.
джиджи
19.02.2016 22:05:30
0
24
кой го избра за началник този човек,дето на две магарета слама не може да раздели,а само кариера гони
38.
Курсант
22.05.2015 13:03:09
5
50
Дочев е мухльо, който гони само и единствено кариера. Пълен нещастник гонещ личните си интереси на гърба на останалите. Нищо полезно не е свършил откакто е на заетия пост. Всеки, който го подкрепя е или олигофрен или му лиже задника. К*Р за такива хора, не заслужавате да носите пагон и униформа. Вие сте срам за армията и народа, срам за света. Хора като вас поквариха света! Всичко опира до показност и лични интереси при него. Такива хора НЕ НИ ТРЯБВАТ!
37.
Zdrawko Mitew
18.01.2015 19:02:02
49
7
Завършил съм ВНВУ " Васил Левски" 1978г. и се смятам все още за достоен Български фицер - това е прозвище за цял живот...Tъжно ми е - чета някаква помия, която е непонятна за мен.. до там ли е изпаднала БГ армият,а да не си определи достоен ректор /Началник на военното училище. Сега ми стана ясно до каква степен са подготвяли офицерите и какъв мижитурски подбор се прави, щото лейтенантите идваха без пагони и трябваше наново да им даваме крила.. пол. Тодор Дочев познавам от лейтенант, бях му началник, това е човек, който иска да знае, постоянно се развива, който опитва и който го може...Завършил е няколко военни училища на времето постоянно търсеща личност - след години се върна в батальона и ми стана командир. Направи чудеса преобрази всичко и превърна поделението в боеготова единица по натовси образец без да сме влезли още в Нато. Това е човек който вижда напред, не стои а действа защото трябва така да бъде, не се щадеше не щадеше и другите когато трябва, при него играе винаги личния пример, високо еродирана дисциплинирана личност. Неща да го хваля, неговата автобиография сама по себе си говори достатъчно, той се е движил повече по вертикала в кариерата си. Бил е на много различни позиции, които всеки офицер му би завидял,повече от четири години не е оставал на една позиция, опитал е почти всичко, от всяка позиция е издиган с чест - отзивите който съм проследявал винаги са отлични. Прочетете му добре автобиографията, не вярвам да има друг като него! Когато завършвах военното училище, а то тогава беше като " дисциплина на затвор" ни изпращаха по частите със заръка да въведем поне 10% от това което сме учили по поделенията и ще си изпълним дълга. Аз съм уверен, че всеки млад офицер,завършил НВУ "Васил Левски" ако наследи само 1% от това което е Тодор Дочев, то той ще си заслужи хляба и ще действа с чест така както родината му повелява!!!
36.
Бъдещето
24.10.2014 20:25:20
44
6
Що не се гръмнете всички изпаткали чеда на комунизма и не ни оставите да обновим и нагласим армията, а не като вас да се бием по пагоните и да си чешем егото с хора на възраст дори по-малки от децата ви МАЛОУМНИЦИ !!!
35.
bokluci
01.09.2014 15:31:09
6
4
Bokluci
34.
На страхливеца от глупака
21.06.2014 13:53:42
46
16
Бате Гошко Камарашев, пак те познах- колкото и пъти да си сменяш псевдонима- пак ще си останеш страхливец, нагодил се чрез "научната" трапеза на армейския келепир! Не благодари за вниманието- колко ли от тези, които си предавал и мачкал, докато си им държал пишлетата сега са ти благодарни? Защо ли още ХА ти позволява да му извиваш ръцете във Факултета? Каква ли е общата ви тайна- срамна и долна като назначенията на роднините си които правехте до сега и проектите в които се пробутвахте един друг? Какво в армейския си живот сте командвали за да избиете комплексите си докато сте седели на г...а си зад бюрата?
33.
Корект
18.06.2014 12:19:20
1
3
Авторът на статията е объркал годините на Стефан Янев-54, а не 44.
32.
Зa глупaкa
18.06.2014 09:12:11
6
48
1 комплексирaно копеле изтъкaно от злобa и зaвист не спирa дa пише и дa бълвa глупости. Aутсaйдерa дa млъкне нaкрaя и дa си седне нa гъзa и дa рaботи, a не дa бълвa глупости! Блaгодaря зa внимaнието!
31.
Несбъднати мечти и настоящи страхове
17.06.2014 14:22:16
41
21
До автора и неговия поръчител- Указ № 145 за назначаване на полковник Тодор Цонев Дочев на длъжността началник на Националния военен университет „Васил Левски“ и за удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 9 юни 2014 г.

УКАЗ № 145
На основание чл. 100, ал. 2 от Конституцията на Република България, чл. 19, т. 4 и чл. 146, т. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България
ПОСТАНОВЯВАМ:
1. Назначавам полковник Тодор Цонев Дочев на длъжността началник на Националния военен университет „Васил Левски“, считано от 9 юни 2014 г.
2. Удостоявам полковник Тодор Цонев Дочев с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 9 юни 2014 г.
Изпълнението на указа възлагам на министъра на отбраната.
Издаден в София на 9 юни 2014 г.
Президент на републиката: Росен Плевнелиев
Министър-председател: Пламен Орешарски
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието: Зинаида Златанова
4067


Не беше ли това мечтата на всеки един от посочените полковници -ГК, ХА и КБ в коментарите? Какво да се прави- друг им я сбъдна! А те с право се притесняваха за своето и на децата си положение в семейния Национален университет! От всекого според способностите, всекиму според потребностите! Преяждането с административно-командирска власт при бате Хари (Цецо прощавай) сега ще си намери майстора! Каква станя сега тя- за какво се молехте и плюехте нагоре, а сега всичката мърсотия която сътворихте се връща върху вас! Хората помнят и ще разказват-защото сега е момента да бъдат разумни, а не зависими от страха към шайката реализирала чрез престоя си в командването на личния им университет всички благинки! Нека сега да видим какво е това "Конфликт на интереси" и как той беше заобикалян и погазван в НВУ "В.Левски"? Колко пари бяха раздадени по проектите, за да мълчат участниците, които за жалки сумички позволиха да бъдат превърнати в гузни съучастници на голямото лапане. Тежко е- пак ще трябва да се преминава курс по оцеляване чрез навеждане, но дали ще е по-различно от досега успешните опити?
30.
мaйкa ви мaймуни мръсни
11.06.2014 08:18:41
8
17
Бългaринa е тъпо и неблaгодaрно животно, a повечето офицери сa безмозъчни! Дочев, Кaмaрaшев, Aтaнaсов... остaвете хорaтa нaмирa!
29.
Ненчо
09.06.2014 19:18:07
42
22
Разбрах, че имало нещо за моя командир в Афганистан и чак не мога да повярвам. Тоя човек напправи чудеса с нашия контингент, събори целия лагер от нашите стари палатки прогизнали с вода и кал и докара без пари немски модерни палаткил Псле се хванахме здраво и преобразихме всичко. Нашят лагер стана за показване, беше много пробивен, много го уважаваха и от нашето посолство. Аз съм обикновен старшина, но му свалям шапка. А забравих след време направихме дренажи на цялото място, много ни юркаше, но беше справедлив и мого се грижеше за нас. Бил съм осем месеца с него и не мисе вярва да се е променил. От тогава си знаех, че този офицер трябва да върви нагоре, много са малко като него и го пазетел Аз си оставам фен и се радвам, ако се издигне и там
28.
Симеон
08.06.2014 00:02:41
10
7
РЕКТОР ли търсите...??..ТОЗИ е МНОГО МЛАД !!!...няма опит, не ги разбира май много работите...???

ОТИДЕТЕ в "ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ ЗА СЕМЕЙНА УПОТРЕБА"..в Бургас...където има един ДОСТОЛЕПЕН РЕКТОР между 70 и 80 години с опит за УПРАВЛЕНИЕ на висши училища няколко десетки години...и ГО ПАЗАРЕТЕ...Той ще ви ОПРАВИ...Човекът е с ОПИТ и ги РАЗБИРА тези НЕЩА..!!!

Кофти ще бъде само за РОДАТА му...но ТЯ ВЕЧЕ е оправена...сега и на вас ще ПОМОГНЕ...
27.
Арнаудов
07.06.2014 08:48:36
40
22
Не Ви ли е срам да пишете такива простотии за моя командир. Този човек направ НАТОВСКО поделение в Труд далеч преди да сме в НАТО. Вътре цареше истински ред и дисциплина, беше справедлив и честен, имахме такива условия за работа, които не можете да си представите и то в края на 90-те, когато имаше глад и мизерия, имахме караулно и спални за войниците като хотел, зали с картини от големи художници, светещи и асфалтирани алеи, бани, тинис корт, сауна, ада не ви казвам склад за оръжие по немски проект. Познавам го този човек и не вярвам на тези пасквили. Той беше закрилник за всички от офицера до войника и цивилните. Аз не мога да повярвам на тези поръчкови глупости
26.
Учени с пишки
06.06.2014 23:20:19
40
27
Здравей №17 или ГВК! Здравей благодетелю наш научен!Благодарим ти спасителю-научен, че ти е оставало време да ни държиш пишлетата около гърнето на науката! Защото твоето пишленце го държеха кандидат-доцентки и докторантки и го стискаха да не се изпикаеш на научното им метене. И заплащайки с това научните си степени съвсем не бяха ласкави за твоите научни и мъжки способности! За човешките да не говорим- но ти се опита да се оправдаваш на това ниско ниво и ние те последвахме!Учителя учи, а ти развращаваше
25.
Йорданов
05.06.2014 21:26:44
2
0
Радвам се, че не е забравен полк. Бочо Томов. Вечна му памет!
24.
Йорданов
05.06.2014 21:06:19
9
26
До № 17.
Грамотността е като втора природа. Колкото и да е афектиран човек, не може да пуснеш в нета "прокОратура", "паламуТ", "О.З. полковник". Не се сърдете, че гледат подигравателно на научните Ви напъни!
23.
Стоянов
04.06.2014 12:32:15
27
28
Защо ли тримата полковници ГК, ХА и КБ се държат като удавник за сламка заедно! Бъдете честни поне веднъж в своята военна служба преминала като помияри и подмазвачи пред поредния Началник на Военния университет! Кажете къде служат синовете и снахите, с каво са по-добри от другите кандидати, как си подавахте службата един на друг и как по 6 пъти на седмица пътувахте служебно за да черните полк. Дочев в МО! Та нали се бяхте превърнали в изтривалки пред канцеларията на зам министър Иван Иванов! Разкажете за тайната завера с кмета на град Велико Търново и обещанието да осребрите с вярна служба милостинята на ГЕРБ за вас. Добре, че не бяхте по професия-лекари-хирурзи, че тогава как ли щяхте да уредите домочадието си! Вие сте причината, че под командването на ген. Харизанов превърнахте Националния военен университет в семейна клоака! Но поне сте свикнали един друг в нея да се мажете и да се бършете! Иванов, не се крий в строя-те страшните ти началници вече се молят само по-скоро да ги забравят.
22.
ор. полк. Орлин Пенев
03.06.2014 09:52:52
6
3
По наше време като курсанти, Началник на ВНВУ беше полк. Бочо Томов, отдавна покойник. Този човек напълно покриваше нашите мечти и идеал за офицер.. Такива хора отдавна няма. Поклон пред паметта му...
21.
Страничен наблюдател
31.05.2014 23:00:38
7
3
Уважаеми г-н Иванов, с написаното от Вас успяхте да привлечете вниманието дори и на безпристрастните наблюдатели на тази, меко казано интересна полемика! Преди да продължа, едно малко отклонение – ако това Ви успокоява, Вие не сте самотен представител на тази полемика, видно и от някои други коментари по-долу, които са не по-малко непристойни както за тези без имена, така и за тези с… Та, ако позволите, да се върнем на въпроса - твърде любопитно е с какъв плам и направо срамно е с какъв цинизъм, изразявате възмущението си от хора, които според Вас нямат имена. Апела Ви за излизане от анонимността, иначе би бил достоен за уважение при условие обаче, че на първо място го прилагахте към самия себе си. За да поясня какво имам предвид, бихте ли любезно доуточнили кой г-н Иванов сте Вие от над 26 593-мата българи, които носят това фамилно мъжко име, оглавяващо топ класацията на 50-те най-популярните български имена? И това не защото ме интересува, опазил ме Бог да Ви познавам, а защото прокламирате принципи и морал, които не считате за приложими към Вас самия…
Ако отново бихте ми позволили да отбележа, проблема се задълбочава още повече при обоснованото предположение на база написаното от Вас, че Вие изглежда отдавна сте част от този Национален Университет, показвайки завидни познания за различните длъжности, лицата-мързеливци, които през годините са назначени да ги заемат, наложените правила за получаване на услуги, подмазване и умилкване около „въпросните полковници”?! Ако това е така, както посочвате, то тежко и горко както на образователната ни система, допуснала подобни хора от години да обучават децата ни, така и на нас българските данъкоплатеиц, плащащи за издръжката на подобна система, доведена до състоянието, описано от Вас!!!
20.
Иванов
31.05.2014 10:00:18
1
38
Интересно е,че няма хора с имена,а това е защото пишат всички мързеливци които не са получили услуга от въпросните полковници,но какво ли се учудвам, длъжности като "карто държач" във военния университет много, точно толкова колкото са мързеливците!Имента не си пишете защото като ги видите се насирате или пък ще продължите да се подмазвате и да се умилквате около тези хора, което е нормално, малко достойни офицери останаха!
19.
X
30.05.2014 17:48:53
5
34
А за полк ХА декан кадето синчето му и снахичката му са в НВУ и тати им е началник тати прати синчето в Афганистан за парички а сега и на 4 медени месеца в Полша тука някой не виждали конфликта на интереси че и министара е брат на башата на снахичката ;) защтоли полк ХА беше началник на НВУ
18.
pen4ev
30.05.2014 10:58:14
5
9
prou4ete po vnimatelno vagnite momenti ot biografiqta na polkovnik do4ev,zashtoto osvedomenite sa sashtite kato nego, pishat si avtobiografiqta na tamno i ponege i te sa baz topki nqmat smelostta da si napishat imeto
17.
2
29.05.2014 20:05:24
30
43
Здравейте, аз съм Георги Василев Камарашев О.З. полковник. Към Петров - прети ми нотариалния акт от Варненския апартамент и ще почерпя на вилата си до Търново на която съм си скъсал з.... а от работа докато ти си писал доноси. Ще те гостя с кебапчета от Български извор, които купувах когато ходех в София да спасявам НВУ по 5 пъти в седмица и носех уиски и паламут на зам. м-р Иванов защото моя приятел ген. Харизанов не искаше да ми плаща командировъчни поради безпаричие(Цецо извинявай). Най-вероятни ти и "осведомения" сте от тия на които съм държал пишлетата да пикаят в гърнето на науката, а вие все сте пикаели в страни. Доколкото до военната прокоратура знаят ми адреса. Много моля да не се подигравате с полк. Атанасов и полк. Баев, това са достойни офицери дали много на НВУ. Колкото до ген. Харизанов този човек си загуби здравето за университета(не за мижитурки) и за него той беше и е "КАУЗА". На всички приятна вечер и бъдете разумни!
16.
Костадин войводта
29.05.2014 19:42:20
36
25
че полк. Дочев е подходящият човек, няма спор. Проблемът е, че в Търново са свикнали да ги командват кашици или танкисти и сега този човек им е трън в очите. какви ли не помии ще се изсипят по адрес на човека, който си има и необходимото образование, заемал е редица длъжности у нас и по време на мисия, има и чуждоезикова подготовка. Питам аз, кой от пехотинците има тези екстри? т И още нещо, полк. Дочев е работил в УЧР и е много навътре с проблемите на военно образование, ката че не говорете че бил протеже на Иван Иванов и едва ли не иска да го пробута.
УПРАВЛЕНИЕТО НА УНИВЕРСИТЕТ НЕ КАТО КОМАНДВАНЕТО НА ТАНКОВА БРИГАДА ИЛИ КАШИШКИ ПОЛК! АМАН ОТ КАШИШКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ!
15.
Христо Атанасов
29.05.2014 10:08:54
34
15
Преди няколко дни Административният съд във Велико Търново е взел ново решение, което е окончателно и не подлежи на обжалван е- 10 000 лв. глоба за Военния университет за купуване на униформи без конкурс! Защо тази глоба не я плаща виновника-ген. о.з. Харизанов, а нещастния военен университет? Той какво е виновен, че го е управлявал и командвал танкист?
http://www.borbabg.com/?action=news&news=34537
14.
Баев
29.05.2014 10:02:06
34
11
Ректорът на университета и почетен гражданин на Велико Търново ген. Цветан Харизанов сдаде поста си-но кой ще заплати бакиите му за които вече има съдебно решение? Тези 10 000 лева са само началото на края на една семейна идилия в Националния военен университет! Не е ли време министър Найденов да заповяда комплексна проверка на дейността на досегашното ръководство на университета и декларираните доходи на академичната колегия от проекти, конкурси и преподаване?
http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/63070/%D0%97%D0%B0%D0%B4-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82
13.
Кашик
28.05.2014 21:53:57
37
24
Сивия кардинал в МО-зам министър Ив. Иванов под диктовката на "ректорът на университета и почетен гражданин на Велико Търново ген. Цветан Харизанов " предложи на Съвета по отбрана полк. проф. Камарашев, а не полк Дочев!??? Малка, но умишлена грешка в поръчкова статия, но дали журналиста познава академичната колегия и начина по който беше третирана до сега от кликата на един танкист страдащ видимо от комплекси за малоценност, не само заради малоразмерния си ръст!
Ало Варна-полк Дочев е завършил и ВВМУ "Н.Й.Вапцаров"-гр. Варна!
12.
Петров
28.05.2014 21:37:37
38
19
Зам. военният министър Иван Иванов лансира "еди професор-полковник, който стсваше много" но никой, не му беше казал, че този полковник не е завършил генералщабен курс и не отговаря на условията за длъжноста!Жалко за уискито и паламудите, които му носеха постоянно за да защитава военния университет от закриване, а тях от прокурор!Та нали те приха доведени син на зам. министър Иванов да го обучават за курсант срещу индулгенцията на МО-да не бъдат закачани за золумите си! А проф. Камарашев,дали знаят и във Варна колко жилища е закупил с офицерската си заплата в Търново и Варна?!!! Защо ли не си е поръчал тази статия във Велико Търново, а във Варна?!!!
11.
Осведомен
28.05.2014 21:14:52
37
25
С подобни пасквили мижитурките около ген. Харизанов изиграха един партиен кадрил съвместно с кмета на града и торпилираха кандидатурата на полк. Дочев-единствен сред кандидатите притежаващ опит за работа в международна среда! Но на тях им трябваше подмазвач като тях за да продължат с номерата си в Националния семеен военен университет! Защо ли проф. полк.(о.з.) Камарашев след като се е познал в коментар №1не смее да разкаже за истината на своя рапорт-или как отърва кожата си и заплатите при пенсиониране, вместо да се срещне с военния прокурор за злоупотреби със служебна власт? Но идва Видовден за бившето ръководство на НВУ-прокурорите само чакат команда и всички далавери за които открито се говори не само в Университета, а в града и армията ще бъдат разследвани! За всеки ще има компенсация за осакатените съдби на толкова много офицери и служители, които не пожелаха да се преклонят и да целунат ръката на Дона и неговите шутове! За това ги тресе страха и напускат военната службица "доброволно"! Завиждат на полк. Дочев за неговата човешка всеотдайност и добронамереност, за готовността на помага на хората, а не да се възползва от проблемите им!
10.
Колко е лесно и ненаказуемо да бъдеш „поръчан”
26.05.2014 23:44:57
35
20
Пасквила, т.к. няма друг начин как да бъде охарактеризиран, е христоматиен пример за някои „специални практики” как всеки един може да бъде оклеветен, стига да бъде „поръчан”! Поръчката е лесно разпознаваема, както се казва и с „невъоръжено око”, дори и за незапознатата аудитория. Именно за нея искам да отбележа, че полк. Дочев е почтен и справедлив човек с безупречна кариера и висок професионализъм, което разбираемо предизвиква завист у хора, които само биха мечтали това да е относимо и към тях… Коментара ми е нарушение на правилата с презрение и мълчание да се отминават подобни писания, изкушавайки ме обаче вопиющата мръсотия, която се опитват някои да „излеят” върху човек, който прави чест на българската армия. Де повече да бяха като него…!
9.
бездарната журналистика има почва в интригата
24.05.2014 21:45:20
34
20
Поредната поръчкова статия, филтрирана по подходящия начин, на поредния зависим журналист с цел омаскаряване.
Няма ли журналистическа етика!? и такива, като въпросния да си получат заслуженото.
8.
Даниел
24.05.2014 19:23:36
34
23
Доколкото имам впечатления, полк. Дочев е много интелигентен и ерудиран мъж, така че не виждам какво лошо има да е той... Ако има по-добри - да ги назначават, но постът е много специфичен и не е за всеки!
7.
st
24.05.2014 19:20:04
38
31
Странно изглежда, че от биографията на полковник Дочев отсъстват важни моменти (а тя е публикувана на http://www.nvu.bg). И "разследващия" журналист е извадил само част от нея!!!!??? Не се казва, например, че е завършил поне две висши военни училища и военна академия, което се вижда от отличителните знаци на снимката. Че е бил командир на действащи поделения в Българската армия - заместник-старши национален представител и командир на контингент в мисията SFOR и EUFOR в Босна и Херцеговина, оперативен офицер в Групата за управление контингента в Ирак, старши национален представител и командир на контингент в мисията ISAF в Афганистан,
старши помощник-началник на отдел „Въздушен и морски суверенитет” в Главно оперативно управление на ГЩ
командир на поделение 28540 – Труд, Пловдив
старши помощник-началник на отделение „Планиране” за планиране и управление на поделение 44130, Божурище, ВРИД преподавател в катедра “Радиолокация” на ВНВАУ „Панайот Волов”, началник на АСУ в под 34820 - Батак, старши техник на АСУ в под 34820 - Батак....
6.
L.D
24.05.2014 18:08:50
7
40
Дано спазят закона!!! Качествените и способните хора си тръгнаха от НВУ!!! Както писа Г.В.К това е кауза да управляваш военния университет! Моля се на назначат достоен заместник на предходния началник и хората, които бяха до него!!!
5.
вцжбнм
23.05.2014 21:48:55
2
29
Няма край човешката злоба и завис.
4.
Г.В.К.
23.05.2014 18:37:39
26
46
Приятели, познах се в т.1(имаше само един полк. проф.). Благодаря за оценката.Другото не е вярно бях решил отдавна.Убеден съм, че НВУ ще има достоен началник и добър стопанин защото е "КАУЗА" и той ще има подкрепата на целия състав.Много моля хакерите да не злоупотребяват с фейсбук профила ми.Този месец е за трети път(то не бяха катастрофи, земетресения и т.н.т.). На всички честитя 24 май!
3.
dss
23.05.2014 17:17:36
1
13
ген. Янев мисля, че е на 54 години, а не на 44.
Роден е през 1960 г., но както и да е какво са 10 години разлика !
2.
И.Иванов
23.05.2014 01:42:50
1
33
В Божиите работи нека не се месим! Ако има други кандидати, моля!
1.
1234
22.05.2014 11:21:52
33
48
в търново имаше еди професор-полковник, който стсваше много, но му писна от кадрилите на управляващите и се пенсионира много млад
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори