×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дошъл Орешарски в Бургас, заварявал две тръби уж за „Южен поток“, после ги прибрали на склад. Ние така ли правехме?


Дошъл Орешарски в Бургас, заварявал две тръби уж за „Южен поток“, после ги прибрали на склад. Ние така ли правехме?
Ние какво свършихме в Бургас, на какво отрязахме лентата и не сте го видели? БСП казват на техните хора: Заради Борисов и ГЕРБ не строим „Белене“, а още днес могат да подпишат. Ама трябват 20 млрд., а те ги нямат и лъжат, заяви Борисов
18 Май 2014, Неделя, 22:26 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка и видео Иван КОЛЕВ

Сядат и „Южен поток“ на коляно могат да го подпишат, както правиха първа заварка, те са управляващи, какво им пречи ГЕРБ



- Г-н Борисов, какво най-често Ви питат и за какво настояват хората, с които се срещате по време на предизборните обиколки на ГЕРБ в страната?

- Най-често казват: „Върнете се да си довършите проектите“. Използвам случая, че съм в Бургас, за да поздравя Митко Николов - зам.-председател на партията и кмет на Бургас. Да ни е жив и здрав и тези прекрасни тапети в сградата на Община Бургас да станат до горе – „Бургас – най-добрият град за живеене в България“. Това е и оценката на хората в Бургас за него. Много е хубаво, че се падна точно днес да бъдем тук. Стана случайно, но така успяхме да му честитим и рождения ден.

Като идвах от Варна и като видях как са спрели четирилентовия път за Слънчев бряг и каква опашка от коли има – нека Ви е честито това правителство. Пътят „Бургас – Слънчев бряг“ щеше да е готов за този летен сезон, ако ГЕРБ управляваше. Сега Митко ми се оплака, че започват да му идват писма за спрените проекти и за Околовръстния път. Да Ви е честито на всички българи. Ще постоите още малко, ще ги погледате тези, после ще се сетите пак за нас. Дано не е късно, защото вече Варна изгоря с магистрала „Хемус“, извадиха я от оперативната програма и никога няма да достигне Бургас. И вчера, и днес се заяждах с тях, ей така – със сарказъм, защото ме боли, че няма да има „Хемус“. Боли ме, защото Варна ще има излаз само към Крим.

- Какво Ви обнадеждава за  изборите от срещите с хората в различните региони?

- Ето, например, вчера кметицата на Шабла, която е от БСП, каза, че благодарение на нас всички тези проекти са се случили. Вече се строят, правят се и хората го усещат.

- Има много тревожни сигнали за купуване на гласове в последните дни и за контролиран вот?

- Надявам се, че прокуратурата и особено МВР ще си свършат работата. И ако гражданите са бдителни, ще ги изловят. Убеден съм, че ГЕРБ по никакъв начин няма да се занимава с такава работа. И аз чувам от много места за едни нови партии и нови политици. Никога не мога да наклеветя някого или да го улича в нещо, което не съм видял, но и аз ги чувам тези неща. А за Бобов дол – когато бяхме в Перник, станаха хора и казаха как ги задължават с имената им.

Ние се мобилизирахме. Нещата вървят горе-долу добре. Полагаме огромни усилия. Моят проблем не е 25 май. Моят проблем, а и на всички българи, е какво ще става през октомври, ноември, януари и февруари, когато няма как да не скача цената на тока, умишлено задържана. А вече имаме и фалирал НЕК.

Виждате, че те се пазят от вота на недоверие. Още нямаме дата за него. В същото време, още по-лошо е това, че не ни дават и финансово-счетоводните баланси на дружествата, за да видим какви са реалните цифри. Макар че всяка българска компания до 31 март е задължена да си предаде финансовия отчет в данъчните. Това явно не важи за НЕК и за БЕХ.

- Какъв резултат очаквате на 25 май и след това какво ще се случи?

- Нищо няма да се случи. Ще отидат хората в Брюксел. Тройната коалиция, която вече е четворна, ще продължи да управлява. Ние – първа сила, която народът отново постави на първо място и това е реалната оценка на управлението на ГЕРБ – че сме първи, ще продължим всъщност да сме последни. Не виждам тази ярост и тази омраза, която се сее, какво точно ще им донесе. Станишев ще отиде в Брюксел като евродепутат и ще си живее живота.

- Виждате ли условия за предсрочни избори?

- Условията ги има, но до есента предполагам, когато седнат да правят новия бюджет, ще изкарат. След това или трябва да вземат големи кредити... Защото излъгаха тютюнопроизводителите, животновъдите, зърнопроизводителите. Излъгаха за „Белене“. За „Южен поток“ сега европейците и руснаците ги принуждават да влезе клаузата да тече и български газ, придобит в България. Здравната каса е празна, болниците фалират, какво друго остана?

Председателят на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев беше на среща с мен и ми казва: „В момента вземат кредити, за да плащат заплатите на миньорите“. Ама тези кредити после ние с Вас трябва да ги върнем с лихвите. Откъде ще вземем тогава за миньорите заплати? Какво да кажа оптимистично – не мога, искам, но не мога. Ето го кмета – нека Ви каже. Започват да идват при кметовете и понеже близо 80% от населението в България е в кметства, които се управляват от ГЕРБ – Добрич, Варна, Бургас, Русе, София, Габрово – навсякъде казват: „Не ни превеждат парите.“ Фирмите започват да си искат парите. Ще разпращат предупредителни писма, ще започнат да съдят общините. То не апокалипсис, а не знам как ще се оправяме. Изтеглят се работниците. Това ще доведе до нови 40 000 безработни.
Нито едно от нещата, които казват, няма да се случи. Не знам с какви очи така лъжат.

- Това политика на реваншизъм ли е - общините, чиито кметове са от ГЕРБ, да бъдат санкционирани непрекъснато?

- То не е и реваншизъм, защото в Бургас живеят и хора от БСП, нали. Да не кажем, че всички мои опоненти са в София. Хем се возят на метрото, хем по естакадите, хем наказват Общината. Що за нахалство?! Ние с Митко нямаме нотариален акт за Бургас, за да кажем: „Наказват ни!“ Те наказват всички хора, всички Вас. Като няма Околовръстно, ТИР-овете ще влизат в Бургас. Ако има такова, няма да влизат при Вас. Ние не го правим за себе си. Какво да Ви кажа повече. Вдигам ръце, докато българите се осъзнаят. Нямам аргументи срещу тях. Толкова са нахални и нагли. Продължават да говорят за „Белене“, че ние не сме строили. Те са една година на власт. Днес могат да подпишат и „Южен поток“, и „Белене“. Какъв ГЕРБ им пречи? Измамници.

Излизат и казват на техните хора: „Заради Борисов и ГЕРБ не строим „Белене“. Представяте ли си?! А те днес могат да подпишат, руснаците ще си изтеглят иска и от днес строят. Ама трябва да имаш 20 милиарда, а те ги нямат и продължават да лъжат. Вика: „Не! Борисов, а и Митко Николов е виновен!“ А защо е виновен – защото в Бургас, например. Всяко нещо им е такова. Сядат и „Южен поток“ на коляно могат да го подпишат. Както правиха първа заварка, нали? Закарали две тръби в една поляна, боядисали ги, дошъл Орешарски с оксижен и заварявал. После ги прибрали в склад до Ихтиман. Е, това може ли да е?! Ние какво сме открили в Бургас, отрязали сме лента и не сте го видели?



В категории: Евроизбори 2014


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
26
Коментара по темата
26.
ttttt
20.05.2014 22:48:06
0
0
безззз
емоции България е на първо място
25.
Бургас
20.05.2014 16:50:16
0
1
ВСИЧКИ КОИТО ПЛЮЕТЕ ПО БОЙКО БОРИСОВ МОГА ДА ВИ КАЖА САМО ЕДНО ЛАПАЙТЕ МИ ЧУРА СМЕШНИЦИ !
24.
Боко Тиквата
19.05.2014 14:14:08
4
9
Боко кво прави МАРГИНА ,ПАШАТА ,МАДЖО и ЧЕРЕПА?Ей само реве тоз БОКО като настъпана мома.И Боко трябва да се видим че ни разбиха канала за цигарите да решим кво да измислим.
23.
Румен
19.05.2014 11:18:35
14
6
Успех на ГЕРБ
22.
май
19.05.2014 10:50:02
6
12
Последните три коментара как си личат, че са от един и същи фен гербераст.
21.
Мони
19.05.2014 10:02:00
3
10
Да победят най-подготвените, най- можещите, най- умните
20.
Венцислава
19.05.2014 10:01:03
13
9
Това естествено не се харесва на комунягите, но такива са фактите
19.
Слави
19.05.2014 09:59:19
10
6
Да подарим на Станишев един подарък на 25- ти НОМЕР 18
18.
з1
19.05.2014 09:44:55
6
16
боко отново изумява с наглост, не стига че беше прогонен по най позорния начин миналата година, целия му 3,5 годишен мандат беше рязане на лентички и ритане на мачлета, в момента орешарски тихомълком си работи и разравя бакиите на ей тези мафиоти
чудно ми е колко краткопаметен идиот трябва да си за да не си спомняш от преди 1 година как боко и сие вдигна тока с 60% за да види дали ще мине номера
17.
тиква
19.05.2014 08:38:50
7
20
Тиквата си е тиква, вари го, печи го - Борисов и неговата логорея.
Не е дошъл Орешарски в Бургас да завари две тръби за "Южен поток", а ЗА ДА СПАСИ ОТ САМОСРУТВАНЕ КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ НА БУРГАС!! Да спаси светинята от наглата безотговорност на Гербаджията Д.Николов. Нормалният човек ще се засрами от допуснатото безобразие, но дали ГЕРБ, Б.Борисов, Д.Николов и сие са нормални хора? Преценете сами!
16.
123
19.05.2014 08:33:15
9
6
Fakt e, che po vremeto na Boiko v Burgas vlizaha mnogo poveche pari!
15.
Росен Гацов
19.05.2014 08:29:42
7
4
Защото , тъпако, ти направи 15 други пътища в областа и Детелина на Меден рудник
14.
by the way
19.05.2014 07:54:10
5
16
Този боклук защо не оправи околовръстното на Бургас,а оправи софийския и магистралата за да могат софийските мутри да превземат по-бързо черноморието?Нека не плаче на чужд гроб, защото може да плаче от неправилната страна т.е.на оная му работа!Боклук!!!
13.
друг коментар
19.05.2014 07:19:22
16
6
Ами занимавайте се с Патрика, с неговата мутренска империя, тъжете и се кръстете, че останахте без подаянията му. Там да бяхте отишли- всичките ви шефове от социалистическата ви партия бяха там или бяха пратили цветя, нали и с него се съветваха,та сме вързали с интелигентното ви управление.
12.
коментар
19.05.2014 06:56:48
6
18
В деня в който изпратихме Янчо Патриков и открихме Валя не е нужно да слушаме за асфалта на пожарникаря и постната пица на Дянков.Прост,нагъл и безочлив тип,заедно с цялата герберастка клика.
11.
петьо
19.05.2014 00:42:41
18
8
Хаха тука само фенчета на бсп..шматки,цял ден висите тук да пишете и тук ще си останете
10.
ВИНЕТУ
18.05.2014 22:48:34
8
16
Искам ГЕРБ да са на власт
за да ловя със РОТМАНС- бас
и с отряда да летя
чак до ловните поля
9.
към 7
18.05.2014 22:23:19
8
20
Човек, първо отиди до Бузлуджа, погледни размерите там и тогава говори в цифри. Като не си наясно-питай и слушай, а не говори наизуст, като онзи каратист, шефа ти.
8.
Валя Сотирова
18.05.2014 22:20:19
13
10
Мартине,на теб, непознати приятелю,може и да са ти платили. Радвам се за теб! Ама не говори за другите, щото изобщо не е така,както го казваш!
7.
Мартин Генов
18.05.2014 22:17:07
14
24
Това, че се бавят пари е голяма лъжа на Борисов. Факт е, че нито в общини, които се ръководят от Герб, нито на БСП, нито на друга партия парите вече не закъсняват. Да не преписва чуждите грешки та други този некадърник.
6.
БУЗЛУДЖА
18.05.2014 22:14:47
27
18
Няма за какво да го е срам, докато вие се събирахте на Бузлуджа и лъжехте,че на място за най-много хиляда човека се събирате десет хиляди, и учехте на лъжи и децата си, той командваше и си вършеше работата. Е, не като вас- с кирки и лопати, а с акъл и можене. Ей това не можете да му простите- че може. А вие продължавате да искате да сте прости и осигурени. И успявате, особено ако сте на работа в БСП. Единствената грешка на Борисов беше, че не ви вкара в затворите, а ви остави да крадете още по работните си места.
5.
ТРИМАТА ТАНКИСТИ И КУЧЕТО
18.05.2014 22:13:46
3
9
НА СНИМКАТА И ТРИМАТА СА КОРЕНЯК БУРГАЗЛИИ.
4.
хаха
18.05.2014 22:12:26
11
23
тоя е психар ,то е ясно
3.
Patiot
18.05.2014 22:09:58
14
25
Гьобелс с неговата литорика е благ чичка пред този простак!Всички гейберасти са долни простаци и простакели!!!!!!!!
2.
Грета
18.05.2014 22:01:40
15
29
Срама няма никаква тази мутра! Но всичко се връща!
1.
читател
18.05.2014 21:53:01
21
33
Чудя се как един човек може да наприказва за толкова малко време толкова много глупости!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай В двуетажния палат на Садулата ченгетата намериха голямо количество обработена и необработена дизайнерска дрога, която е била предназначена за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори