×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Една боя дели ГКПП Малко Търново от голямата далавера „Златният гьол“


Една боя дели ГКПП Малко Търново от голямата далавера „Златният гьол“
Дезинфекционният пункт на ГКПП Малко Търново ще се освежи до дни, за да може там да стъпи столичната фирма със съмнителна репутация
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Май 2014, Понеделник, 14:21 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Щом освежат дезинфекционната станция на пункта столична фирма почва да събира таксите

Скандалната "Пи Еф Си" ЕООД, която през 2013 година подписа договор да прибира вместо държавата таксите от дезинфекция на минаващите през българо-турската граница автомобили, до дни стъпва в ГКПП Малко Търново. Аферата стана известна като "Златният гьол", тъй като в тази дейност не се инвестират почти никакви пари, а се печелят милиони. Супер апетитната хапка бе прехвърлена от държавата в ръцете "Пи Еф Си" ЕООД в последния работен ден на кабинета „Борисов“. До този момент фирмата беше световно неизвестна, а по-късно се оказа, че е регистрирана само два дни преди конкурса. Липсата на история обаче не й попречи да подпише петгодишен договор за дезинфекцията на всички гранични пунктове с Турция.

Всичко това накара мнозина да подозират, че дружеството е създадено от точно определени хора, за да прибират точно определени лесни пари. Избухналият тогава грандиозен скандал принуди министърът на земеделието в служебното правителство Иван Станков да прекрати договора. Или поне така бе съобщено от Министерството на земеделието и храните. Случаят бе използван от намиращата се тогава в опозиция БСП за черен PR срещу ГЕРБ и коства главата на бившия директор на Агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов.

Сега, когато БСП вече е на власт, изведнъж се оказва, че няма нищо нередно нито по договора, нито по конкурса и от този петък, 9 май, "Пи Еф Си" ЕООД се върна на границата и пое доходния бизнес.  Рестартът на "Златният гьол" стана със заповед на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, а за основен мотив бе използвана избухнала епидемия от шарка в Турция.

В Малко Търново дезинфекцията ще почне, след като се освежи халето и направи профилактика за системите на впръскване, показа проверка на Флагман.бг. На другите два пункта в държавата –  ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово - такси вече се събират.

Впръскването с препарат по гумите на преминаващите автомобили се таксува по 5 лева, а на камионите и тировете – по 30 лева.

Мнозина се питат защо се подновява работа на тази фирма точно две седмици преди евровота. И ако наистина има нужда от дезинфекция, защо тя не бе въведена първо на границата с Малко Търново, което е най-близко до огнището на заразата, а на Капитан Андреево и Лесово. Тези гранични пунктове са доста по-далеч, но пък са много по-натоварени. При трафик от 800 тира и 5 хиляди автомобила дневно всеки може да изчисли за какви пари става въпрос. Трафикът на Малко Търново е далеч по-слаб, но евентуалните приходи за фирмата-концесионер на услугата няма да са никак малки. За миналата година през пункта са преминали 132 хиляди автомобила и 12 хиляди автобуса, т.е. близо милион лева годишно.

В категории: Малко Търново


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
_)_
15.05.2014 12:59:22
0
1
крушков кмет !!!
9.
крушков до 8-ми
14.05.2014 13:30:50
1
1
ще я мина границата-ние сме на власт .а и отсреща коалиационните ни ``партнери`` много ни тачат и уважават.ашкурсун мурук ефенди.
8.
До 1
13.05.2014 15:45:15
0
0
Няма да минеш границата,това ще стане :)
7.
54
13.05.2014 11:29:17
1
0
Значи "изобретиха" нов вид вирус, а? Тцттцтцц.Трагедия....и на тези се разчита за...бъдещето на България?
6.
komunista
13.05.2014 10:29:21
1
1
ами нали ние управляваме кво искате
5.
Ходил ми Станишко Гейстанов
13.05.2014 10:06:49
1
1
Ходил ми е, ходил ми Станишко леле,
къде одил и Местан е водил, леле
и Местан е водил.

Да събират, двамата пари леле
да събират, избори че идат, леле
избори че идат.

Олигарси, мале пари имат леле,
Олигарси, пари че им дадат, леле
пари че им дадат.

Олигарси, мале пари дават леле
Олигарси, избори решават, леле
избори решават.

Със жълтици, закони купуват леле
Със жълтици, закони диктуват, леле
закони диктуват.Че на тях тез, закони им служат леле,
но за тях тез, закони не важат, леле
закони не важат.

Сал за тези, дето им гласуват леле,
сал за тези, дето ги избират, леле
дето ги избират.

Кой гласува, ръка им целува леле,
кой гласува, той им и робува, леле
той им и робува.

Песента е по истински случай от началото на 21 век. Изпълнява се с мелодията на народната песен „Кате, кате“
4.
!
13.05.2014 01:53:41
2
7
По времето на Боко парите за дезинфекция се събираха от Сибанк на любимата му Цветелина.
3.
....
12.05.2014 22:41:46
2
3
А по време на ГЕРБ не се ли таксуваше за дезинфекция ? УЖЖЖ дезинфекция където коритото с вода се пълне от дъжд на дъжд !!!!!!!!! Много сме чисти и всичко ни е наред , че дезинфекцията ни липсва !!!!!!!!!!!!!!!!
2.
Гого
12.05.2014 21:13:18
3
3
Още един повод да "поздравим" червените мисерници на изборите!
1.
vsv
12.05.2014 20:45:45
1
8
Няма да плащам - хайде да видим,какво ще стане !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори