×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първенец: Бургазлия от хазартния бизнес внесъл 1 364 000 лв. данъци


Първенец: Бургазлия от хазартния бизнес  внесъл 1 364 000 лв. данъци
За втора поредна година бургазлия е физическото лице от България, подало годишна данъчна декларация в НАП с най-високи доходи за 2013 г. – 13 млн. 640 лева
09 Май 2014, Петък, 08:08 ч.
Автор: Флагман.бг

11  от региона са декларирали доходи над 1 млн. лева за изминалата година - хотелиери, собственици на казина и зърнопроизводители

За втора поредна година бургазлия е физическото лице от България,  подало годишна данъчна декларация в НАП с най-високи доходи за 2013 г. – 13 млн. 640 лева. Основният доход е вписан в приложение номер 5 на подоходната декларация, което е за доходи от прехвърляне на права или имущество. Декларацията е подадена в ТД на НАП Бургас, а данъкът от 1 млн. 364 хил. лв. също е внесен в законовия срок до 30 април. Според обработените до момента данни още 11 бургазлии са декларирали доходи от над 1 млн. лева. Имената им се пазят в тайна от приходната агенция.

Подобни доходи през миналата година можеха да се постигнат само, ако си в туристическия бранш в Слънчев бряг, довери наш източник. Най-вероятно първенецът е свързан с верига от казина. Има  хотелиери и строителни предприемачи с доста повече реален доход, дори пет-шест пъти повече, но те работят по други схеми и едва ли биха лъснали като физически лица. Трима от 11-те са зърнопроизводители.

По наши наблюдения най-видните бизнесмени в този бранш са Сава Чоролеев, синът на покойния император на Несебър Митьо Янков - Пейко, собственикът на вариетето в Слънчев бряг, както и на още два хотела - Веселин Налбантов, хотелиерът Венелин Ташев, Ветко Арабаджиев - но пък той не е декларирал приходи в НАП-Бургас.

С космически бизнес са братята Динко и Йордан Диневи, само внесените данъци от построените, но непродадени имоти могат да издържат цяла община като Несебър. Сред зърнопроизводителите и износителите обичайно изпъкват Артур Акопян, Ангел Ангелов, Минчо Гроздев.

Данъчната кампания е преминала при добра организация, нараства броят на лицата, които са предпочели да подадат данъчната си декларация чрез алтернативните начини – по електронен път или по пощата. От НАП Бургас поясняват, че ако данъчното задължение не е платено до 30 април, за всеки ден просрочие се начислява лихва. Размерът на лихвата се определя като към основния лихвен процент на БНБ за просрочения период се добавят още 10 процента. Какъв е точният размер на задължението, всеки може да провери дистанционно, чрез сайта на Националната агенция за приходите, ако притежава ПИК код. Вече над 18 000 бургазлии използват тази безплатна електронна услуга на НАП. Тези, които не притежават такъв код, трябва на място в салона за обслужване на НАП Бургас да направят справка за точния размер на начислената лихва, ако не са платили в срок дължимия данък.

Общо 305,3 млн. лв. са спечелили 147-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите в национален мащаб. 147-те лица са декларирали най-много доходи от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв..

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
9
Коментара по темата
9.
Фани
10.05.2014 00:14:50
0
1
Не подценявайте жените,печелим доста по-вече пари от много мъже!
8.
Жена
10.05.2014 00:12:44
0
1
Има и жена между тях,но се пази в тайна нейното име,в земеделието му е майката :))),успех на всички!!!
7.
Брат Му на Винету
09.05.2014 17:53:03
1
2
бизнеса живна като се разкараха предните дебили , НОРМАЛНО СЕ РАБОТИ ОСТАВА И ПЕЧАЛБА ,АШКОЛСУН
6.
ахха
09.05.2014 15:28:42
0
2
докато се съгласявате да работите за подаяния ще си останете поданици а краля ви ще се вози в златната каляска която си е купил благодарение на вашия труд и ще ви подхвърля мизерни остатъци ;)
5.
бач
09.05.2014 13:10:21
0
1
На по 12 ч смени са всички и нощен труд и работа с пияни и промити мозъци, наркомани и каквито си искаш други. За по 500 лв
4.
aha
09.05.2014 12:42:41
0
2
Комара като начин за удоволствие да.. но начин за изкарване на пари не... Влизайки в casina в Бургас съм оставал потресен как хората губят сумати пари...
3.
Гост
09.05.2014 12:14:15
3
8
А слжителите му сигурно взимат по 400 лв. за 12 ч смени. Капитализъм с човешко лице :)
2.
Ресто
09.05.2014 11:12:38
6
7
Смятай като е внесъл толкова, колко е скрил?? Не ми се мисли. А не е и моя работа. Със здраве да ги харчи, на гърба на провалените комарджии, които го хранят.
1.
Mitko
09.05.2014 10:59:44
0
7
Нормално е всеки да си плаща данъците и да спазва законите в страната!
Не пишете кой колко е внесъл а кой не е внесъл!
Това би било по-интересно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори