×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Baumax напуска България?


Baumax напуска България?
Баумакс има и магазин в Бургас
Ключови думи: Баумакс, Бургас, магазини
30 Март 2014, Неделя, 10:50 ч.

Задълженията на веригата са рекордни
Австрийската компания "Баумакс" (Baumax AG ) най-вероятно ще се раздели с бизнеса си в няколко държави в Източна Европа, включително България, за да оцелее в една от най-тежките кризи в историята си, съобщи виенският в."Ди Пресе".

Още не са известни официалните данни за 2013г., но говорителката на компанията Моника Грубер Фогл потвърдила в петък, че задълженията на веригата магазини от типа "направи си сам" са достигнали 1 млрд. евро. От тях 350 млн. са оперативни загуби, а 650 млн. са ипотечни заеми.

Собствениците са решили да не включват нов партньор, а да се разделят с част от бизнеса си. В края на април или началото на май ще има среща с банките кредитори и дотогава трябва да е готов план за преструктуриране на "Баумакс". Според "Ди Пресе" в проекта за този план, по който вече се работи, е предвидено затваряне на губещите магазини и особено на тези в Румъния, България, Хърватия, Словения и Турция.

В началото на март бе съобщено, че основателят на компанията Карлхайнц Есъл е предложил на австрийската държава да изкупи колекцията му от произведения на изкуството. Така той се надява да събере средства, за да помогне на "Баумакс". През 2012г. нетната загуба на компанията е била около 126 милиона евро и това предизвика интереса през миналата година на британската "Кингфишър" и френската "Адео". Но британците искали цялата верига "Баумакс", а не отделни парчета от нея. Междувременно, в търговските среди се говори, че нетната загуба на "Баумакс" за 2013г. също е от порядъка на 100 млн. евро, предимно по вина на губещите източноевропейски поделения, допълва виенското издание.

В категории: Бизнес


14
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
14
Коментара по темата
14.
Onzi
17.05.2014 15:26:46
0
0
Заради такива, които правят сметка шефа им колко взима нямам работници. Бихтя си сам по ден в магазина. Продавам, консулатирам, ремонтирам, оправям си документите до ниво да са за пред счетоводител, фактури, доставки, всичко на моя гръб. За това пък печеля по 4-5хил. лв. на месец, работя по 12-15 часа на ден, всеки ден. Предвижвам се нов лизингов сглобен в Япония автомобил с всички екстри и само аз си знам как го плащам и си покривам другите разходи. Докато съм млад ще бъхтам, а когато ме домързи ще си наема хрантитници да имитират работа...
13.
пич
31.03.2014 20:16:44
0
0
чешиш си пиздата и взимаш пари суперв
12.
Митьо Теслата
31.03.2014 14:50:05
0
1
Бах мааму! Чета и не вярвам на ушите си! Някои са прави ,други са прави за себе си.Работех в една строителна фирма. Имахме няколко обекта. Работехме и получавахме. В един момент като настана кризата всичко беше за наша сметка. Вдигнаха се цените на стр.материали и хоп намалиха се парите на работниците. След известно време се вдигнаха цените на ел.материалите и хоп намалиха се парите на работниците. И защо ??? За да може печалбата на фирмата да не пада. Майсторите напуснаха и сега там работят само общи работници за по 30 лв. надница. Качествено строителство с общи работници не се прави. Падна качеството на апартаментите и съответно паднаха и цените. И хоп пак намаляха заплатите на работниците. Сега във тая фирма работят 5-6 души ! Аре чао, че ше одим на пазара за мезе за рикиата!
11.
tt
31.03.2014 13:07:45
2
2
Проблемът не е в заплатите или че Теодора не работила пък взимала пари. Основния проблем е изключително ниската покупателна способност на населението, ниските обороти във фирмите и като цяло икономическата ситуация!!
10.
Ганимир
30.03.2014 18:21:49
0
1
Заради мениджъри като К. Атанасов са на това положение!? :)
9.
до трети коментар
30.03.2014 16:40:25
0
5
при мен работниците взимат по 800лв
не е малко като се има вредвид че има месеци когато няма много работа и аз не мога да взема 500лв за мен,лошото е че всеки гледа печалбата на другия а не гледа той какво може,щом имам фирма значи имам много пари това е мисленето на работниците,а и 2000лв да давам той човек като си е марзелив цял живот ще е така,ето Теодора е написала дават и 1000лв и нищо не прави и това е гордост за нея.А до коментар 8 кризата е усетиха най-много малките фирми,и е нормално и работниците да е усетят няма как да държа 12 човека на заплата като нямам работа и за 6 когато някоий от тука коментиращите има фирма ще разбере за какво говоря,защото на повечето им е все тая ако фалира едната фирма ще отиде в друга ама на мен не ми е все тая дали ще ми фалира фирмата и нервите ми са 100 пъти повече от на работника.
8.
Кольо
30.03.2014 14:41:03
5
5
Миро а ти знаеш ли колко е печалбата на по малките фирми ? Трябва всички работници да си направят сметка колко са донесли за фирмата , а не колко трябва да вземат! Като донесат много ще вземат много!!!! Никъде не плащат за да стоиш и да си клатиш краката !!! Така е в демократичните ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ; Работиш,работиш,работи,работиш...
7.
Миро
30.03.2014 13:10:52
2
7
Крайно време е и по-малките фирми да намалят печалбите си, а не кризата да бъде за сметка на работниците.
6.
Киро
30.03.2014 12:57:15
3
5
И 2000 лв. да им дава, пак ще им е малко, защото шефът взима напр. 2500. Истината е, че нямаме реална самооценка. Не гледаш какво предлагаш, а само какво получаваш! Уж много сме кадърни, пък като идем в белите страни, освен за обслужващ персонал за друго не ни цанят! С малко изключения, разбира се!
5.
:)
30.03.2014 12:39:14
2
11
Явно не им плащаш, не са доволни. Дай им по хиляда да лева да видиш как ще са като пружинки. Иначе ти ги лъжеш, че им плащаш, те те лъжат, че работят. Ако им даваш 500-600 лв. я им сметни разходите- 200 лв. сметки, 50 лв. транспорт, какво им остава. Знаеш ли колко им дреме за твоята работа, ако гладуват?!
4.
до трети коментар
30.03.2014 11:53:58
4
16
какаво му е тъпото Киро е прав,тъпо е мисленето на Теодора,по цял ден се чуди къде да се скрие да не си свърши задълженията и лошото е че не е само тя ами 90% от работниците само чакат да стане време за заплати,а после защо фалирала фирмата,няма оправия тая държава работа има но всеки иска да работи в офис на стол и по цял ден да е във facebook,аз също имам малка фирма с 6 работника и ако не съм им на главата постоянно само се чудят къде да седнат,вместо те да мислят как фирмата да работи добре и да печели за да имат по високи заплати
3.
До Киро
30.03.2014 11:23:25
6
4
Кирчо, много си тъп.
2.
Киро
30.03.2014 11:18:09
2
17
Mи ето затова са баталясали-взимате заплати, пък нищо не работите! Това е до време!
1.
Теодора
30.03.2014 10:56:51
8
5
Ооо не! Дано не са махнат. Работя там. Взимам около 1000 лева заплата пък почти нищо не правя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори