×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Милан Генадиев: От кризата можем да излезем само с революция


Милан Генадиев: От кризата можем да излезем само с революция
Има само един начин България да се избави от политическата криза и това е революцията, каза Милан Генадиев.
21 Януари 2014, Вторник, 18:48 ч.

Строителният предприемач, който с окървавената си глава стана символ на февруарските протести заяви, че протестите са били манипулирани
Има само един начин България да се избави от политическата криза. Това може да стане само с революция. Това каза в “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия Милан Генадиев.
Строителният предприемач, който участва активно в протестите през миналата година, заяви, че сценарий в началото на протестите не е имало. Той припомни, че е излязъл на улицата заради полицейщината в страната. След сблъсък между полицията и протестиращите, на 19 февруари той е сред най-тежко пострадалите. Главата му бе разбита. Съпругата му също е била удряна от полицаите.
Водещият Милен Цветков припомни, че протестите започват след партийната конференция на ДПС на 19 януари. Тогава 25-годишният Октай Енимехмедов насочва газов пистолет срещу лидера на партията. Пищовът засича, а Ахмед Доган избутва нападателя, охраната се намесва и пребива бургазлията. До ден днешен Октай е в затвора и делото срещу него върви. Няколко дни по-късно хиляди българи, недоволни от високите си сметки за ток, излязоха на улицата. Десетки гневни граждани протестират срещу Електроразпределителните дружества.
На 19 февруари в близост до Орлов мост се стига до тежък сблъсък между протестиращи и жандармерия и Генадиев с разбитата си глава става символ. На следващия ден Бойко Борисов се появява в пленарната зала на парламента и заявява, че всяка капка кръв за него е петно.
“Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Нека хората да определят как ще се управлява оттук нататък страната”, заяви тогава лидерът на ГЕРБ и депозира оставката на правителството.
В първите месеци на годината се самозапалиха няколко души, а най-голям отзвук предизвика Пламен Горанов. Малко по-късно кметът Кирил Йорданов подаде оставка.
В деня за размисъл по сигнал на БСП прокуратурата влиза в печатница в Костинброд и намира 500 000 предварително напечатани бюлетини. Според прокуратурата, те са били готови за манипулиране на вота. От ГЕРБ твърдят, че нямат нищо общо. На следващия ден, на 12 май партията на Бойко Борисов получава 97 места в парламента, БСП – 84, ДПС – 36 и Атака – 23.
Нищо не се е променило. Това е само една игра, коментира Милен Цветков.
“В обществото се беше натрупала много енергия срещу управлението на ГЕРБ. По мое виждане това бе най-наглото, най-неграмотното и просташко управление в България. Аз не излязох на протест заради сметките за ток. Мога да си ги плащам. Проблемите са по-сериозни. Лошото е, че няма държава. Можем да излезем от това положение само с революция. Протестите през февруари бяха манипулирани от Дончо Дудев, Кристиян Коев и други момчета. Токът бе поводът България да стане отново държава. Трябват обаче генерални промени. Нужен ни е нов модел на управление. Видях Коев в младежкото движение на ГЕРБ. Това е пародия. Потресен съм”, каза още Генадиев.
Известният музикант от своя страна заяви, че няма нищо общо с партията на Борисов.
“По време на февруарските протести хората бяха недоволни срещу всички партии. Те дори не знаеха кой е виновен. Едно от хубавите неща са гражданските движения. Създаде се начало на гражданско общество. Това не са голи фрази”, коментира Коев. Той участва активно в анти монополните протести в началото на миналата година и в тяхната организация. На 18 февруари музикантът бе е арестуван след като се опита да премине през полицейския кордон.

В категории: Политика


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
4
Коментара по темата
4.
Калина П.
22.01.2014 13:42:38
0
0
Цялата тази работа, като започнем от миналогодишните протести е една манипулация. Всичко тръгна от високите сметки за тока, но това беше политически изкривено. Тези лидери на протестиращите се опитват да се изявят по някакъв начин ли, що ли...да бъдат забелязани....от кого ли?! Всичко това, тези напъни, дали са безплатни...сериозно се замислям.И като варненка, не се асоциирам с този кръг от хора, ни най-малко.
3.
Възмутена
22.01.2014 08:51:10
0
1
Протестите може да са възникнали спонтанно, но още след първите няколко дни политици и политически ангажирани "активни граждани" побързаха да се възползват от ситуацията и от хората, които бяха по улицата, от имената и лицата, които впоследствие се превърнаха в емблема на протестите и от които жалките политически пиявици се опитаха да спечелят! И до днес продължават да го правят, при всеки случай, който имат!
2.
РЕВОЛЮЦИЯ
21.01.2014 19:19:10
0
1
РЕВОЛЮЦИЯ ли-- ми то няма млади хора . Освен да ни я внесат отвън.Ний нищо не можем.ОТВЪН ЕВРОПЕЙЦИТЕ НИ ЗАКОВАХА ,,,ВЪТРЕ МЕСТНИТЕ ПОЛИТИЦИ С МАФИЯТА НИ ПОДПИРАТ,,,ква революция бе ,,Черта навън и толкова ,,държави ,държави --светът е голям,,Пък такива ебани като нашата --БОЛ.Да чакам някой да ме освобождава.
1.
Ивет
21.01.2014 19:05:01
0
1
Слави Трифонов и Сергей – почти любовен роман

http://mejdu-redovete.com/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2/
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори