×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъжът ми ме караше да проституирам със старци, за да има пари за пиене


Мъжът ми ме караше да проституирам със старци, за да има пари за пиене
Йорданка със сина си Илиян
28 Декември 2013, Събота, 10:38 ч.
Източник: 24 часа

Драмата на Йорданка Митева трогна България
“За да има пари за алкохол, Бисер ме караше да проституирам със старци. Караше ме и да крада. Не исках и тогава ме биеше, окапаха ми половината зъби от юмруците му. Най-много ме боли, че биеше и момчето ми - блъскаше го с всичка сила в стената.”

Останалата кожа и кости Йорданка Митева ридае и нарежда за ужасите си, докато била с мъжа си. Успяла да избяга с двете си деца и се върнала в родното Чепеларе. При роднините  обаче нямало място и от половин година е потърсила убежище в с. Забърдо. Там хората  даряват, каквото могат.

“Без помощта им нямаше да оцелеем, тук ни спасиха живота”, казва Йорданка. 30-годишната жена има момченце на 8 г. Илиян и момиченце на 3 г. Софка. Обитава стаички в стара къща под наем от 40 лв.

“Назначихме я по временната заетост на 4 часа и получава 160 лв., но проектът свършва в края на годината. След това не знам как ще отглежда децата. Жената няма други доходи и мизерства”, казва кметът Светозар Балабосов.

Макар и мургава, Йорданка държи да отбележи, че е българка. Запознала се с мъчителя си Бисер Димитров, докато работели на тоалетните в дискотека в Чепеларе. “Първо бяхме приятели, колкото за по кафе. Той обаче ми обеща, че ще ми помогне да си намеря друга работа.

Помислих, че ми съчувства, и избягах с него”, разказва Йорданка. Майка  Емилия, която е вдовица от 13 г., я търсила с полиция. Първо двамата с Бисер били в Дълбок извор, след това - в Брягово.

Майката на Йорданка я открила да живее в свинарник заедно с кравите и други животни. Йорданка била надничарка, където я повикат. Бисер работел в свинарника. Казва, че добре се разбирали с Бисер, докато не се появили да живеят с тях майка му и двамата братя.

“Свекървата много пие, и то постоянно, покрай нея и Бисер взе да пие повече. Бях бременна с Илиян, а той започна да ме бие, да ме скубе и рита в корема. След това ме караше да проституирам с възрастни мъже от селото, когато вземат пенсиите. Аз не исках и тогава ме биеше, караше ме да крада керемиди, за да ги продава, за да имат за пиене с майка му Софка”, казва Йорданка.

Тайно Бисер теглил от дебитната карта  детските, за да си купува алкохол. Няколко пъти профуквал тези пари, като наемал стая в хотел с леки жени. Побоищата били ежедневие, един път строшил и пръстите на ръката.

Изкарала така 7 г. “Търпях заради децата, но вече не го искам Бисер. Видях го що за човек е - изби ми зъбите, нямам пари да си платя здравните осигуровки, за да отида на зъболекар.

Главата ме боли, понякога мисля, че е от боя, но не мога да си позволя и на лекар да отида”, реди Йорданка. “Беше останала 30 кг, едва ходеше, когато избяга”, плаче майка  Емилия. От побоищата голямото  дете още е наплашено. Сега момченцето прегръща всеки, който му се усмихне.

“Тати много ме тормозеше, биеше мама с шише от ракия по главата, а мен ме праскаше в стената”, обяснява момченцето. Йорданка избягала преди година и половина. След като човек от селото се обадил на майка  и казал, че Бисер я пребил, Емилия намерила транспорт от Чепеларе и посрещнала дъщеря си с децата в Асеновград.

Оказало се, че Йорданка няма дори лична карта. Една година търсила работа по Чепеларе, но така и не намерила. Във фамилната им къща в родопския град пък било тясно за всички - в нея живеят брат  и сестра .

“Децата бяха като зверчета, беше трудно човек да ги гледа. Синът ми беше обзавел апартамента си. Един ден бях втора смяна на работа, а Йорданка бе тръгнала да търси работа и оставила децата сами. Те подпалили хола, всичко беше почерняло.

Синът ми вдигна ръце, тогава Йорданка започна да търси къде да се нанесе с децата”, разказва Емилия. В Чепеларе отказали общинско жилище, били заети.

“Най-голямата ми мъка е за Йорданка и тези две деца. Няма такава съдба като нейната дори и по филмите”, реди Емилия. Самата тя претърпяла две операции заради рак на гърдата.

Веднъж споделила с Шинка Дуева от Чепеларе за патилата на дъщеря си и жената я
посъветвала да се преместят в Забърдо. Там хората са добри.

Кметът я назначил по временната заетост. Взела две стаички под наем в къщата на мъж, който живее в Пазарджик. Емилия също заживяла с децата и Йорданка на село. Първоначално стаите били в окаяно състояние, но двете жени ги изчистили и подредили. Покрай разкривените стени на старата къща отвсякъде духа, а прозорците са спукани.

Майка и дъщеря успели да купят 3 кубика дърва и подпалки за зимата. От селото също им дарили, но запасите се попривършили. “Няма вода, тръбопроводът се е спукал и носим отвън”, казва Емилия. Кметът обещал да помогне следващата година за ремонт на помещенията, а тези дни пратил работници от временната заетост да сменят и замажат прозорците с маджун.

Сега малката Софка ходи на детска градина, а Илиян е в I клас. “Дано си намеря работа след Нова година. Накрай света ще живея в обор или фургон само да съм с децата си
и те да са добре.

Сняг ще ям, обаче да са до мен и да ги гледам”, плаче Йорданка. Наплашените хлапета не слагат нищо в уста, ако и майка им не яде с тях, споделя Емилия. Откакто избягала, Бисер не се е появявал и не е виждал децата си. Той не искал да признае бащинството, а Йорданка няма пари да води дела.

След като “24 часа” писа за съдбата , адвокат предложи Йорданка да направи молба до адвокатска колегия в Смолян, че иска да води дело и приложи доказателства, че не разполага със средства за такси и хонорар. Колегията ще обсъди молбата и ако я приеме за основателна, ще  назначи служебен адвокат.

Трогнати читатели пък засипаха Йорданка и децата с подаръци. Пристигнали пратки с мляко, сирене, кашкавал, шунка, салам. Имало пакети от Красимира Лачева от София и Богдан Нешев от Каравелово. Мъж от Пловдив изпратил 200 лв. Бившият кмет на Чепеларе Костадин Пепеланов и дъщеря му Сашка организирали акция и  докрали дрехи, спортни екипи, обувки и лакомства. Политическа партия се обадила, че ще купи дърва.


В категории: Крими


2
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
2
Коментара по темата
2.
aaaaaa
29.12.2013 17:05:33
0
3
prost tap komentator nevijdash li 4e e balgarka jenata e v truden period ko komentirash praznqr takav vashliv
1.
Miganka
28.12.2013 12:30:46
14
0
da patuva taq vashliva ciganka
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение 
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори