×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хората на несебърския кмет Николай Димитров оставиха хаоса в уличната търговия на Стария град


Хората на несебърския кмет Николай Димитров оставиха хаоса в уличната търговия на Стария град
Лидерът на групата на ГЕРБ Станислав Цанев опита да внесе докладната за преустановяване на корупцията при раздаването на маси за улична търговия, но мнозинството я отхвърли
18 Декември 2013, Сряда, 15:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Мнозинството претупа без дебати 30-те точки в дневния ред за половин час


Групата на ГЕРБ в Общински съвет-Несебър напусна последното заседание на местния парламент в знак на несъгласие с политиката на мнозинството около кмета Николай Димитров. Петимата съветници от опозицията опитаха да вкарат в дневния ред докладна записка за създаването на работна група по проблемите с уличната търговия в Стария Несебър. Докладната бе внесена като извънредна, заедно с още три други, депозирани от администрацията и бе единствената, която отпадна.

Предложението, което не устройваше мнозинството е изцяло гражданска инициатива, подчертаха вносителите. При срещите на съветници на ГЕРБ с жители на Стария град, те алармирали за ежегодните си проблеми и поискали да се създаде работна група за решаване на проблемите с уличната търговия.

“Има пропуски в общинската наредба, затова са и спекулациите. По традиция януари е месецът, в който трябва да се разглежда схемата за временните обекти, но това не се случва и дава начин наредбата да бъде заобикаляна. Искахме да обсъдим пропуските, да се подготвят промените и да се внесат за разглеждане“, заяви лидерът на ГЕРБ в ОбС Несебър Станислав Цанев, след като изведе групата си навън.

В отсъствието на петимата от опозицията, мнозинството, съставено от общинските съветници на МОРЕ, около строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, двамата около Костадин Нищелков и още неколцина приближени до кмета Николай Димитров с още по-голяма лекота претупаха 30-те точки в дневния ред. За това им бяха необходими точно 35 минути. Никой от присъстващите медии не разбра какво се приема и защо се приема, което като подход е наложено през последните два мандата на Николай Димитров. Впечатление правеше отсъствието на основния противник на несебърския кмет и хората му в ОбС – хотелиерът Венелин Ташев. Той подчертавайки още в началото на този мандат, че е отвратен, почти не се вясва в залата, тъй като счита присъствието си за безсмислено. Ташев и петимата от ГЕРБ не са членове на нито една постоянна комисия, а от половин година насам нямат и достъп до заседанията им. Така напрактика в тотално информационно затъмнение се приемат решенията за настоящото е бъдещето на Несебър.


Константин Лефтеров (вдясно) взе активно участие, но само по
докладването на решенията на подопечената му комисия
Така бе и днес. Дебати и изказвания нямаше. Единствената симулация на дискусия бе уточняване на статут на минерален сондаж в Слънчев бряг, по която точка кметът Николай Димитров сам изяви желание да говори. Нямаше кой да му опонира и изказването на кмета по-скоро имаше за цел да покаже на журналистите колко добре е запознат с нормативната уредба, ако някой се съмнява в компетентността му. Това удължи сесията с около 5 минути, в противен случай съветниците му можеха да претупат дневния ред още по-скоростно.

С пълно единодушие се приеха основни докладни записки, като промяната на местните данъци, подписване на записи на заповеди по проекти за 1,5 млн.лв., актуализиране на бюджета за 2013 г. и приемане на План-сметка „Чистота“ за 2014 г. За почистването на общината през следващата година са заложени малко над 7 млн.лв.

Без дебат се прие и поредното увеличаване на субсидията на футболния клуб ОФК „Несебър“ с 50 хил.лв. - клубът е гордостта на кмета. Само до септември 2013 г. третодивизионният тим е похарчил 402 хил.лв., което е много над стандартната издръжка. Средните разходи за издръжката на футболен клуб от „В“ група, за сравнение, варира между 150 и 200 хил.лв. за цяла година.

Без никой от външните лица в залата да е в състояние да схване какво се случва, бе гласувано и провеждането на конкурс за наем на помещение от 245 кв/м в Стария Несебър срещу цена от 20 лв.на кв/м, което е в пъти по-ниско от това на съседни имоти.



В категории: Несебър


12
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
12
Коментара по темата
12.
терминатор
29.12.2013 20:15:32
0
6
Коле,Коле,Динко ,Динко-пица,Ицо Ицо Весела коледа!На всяко прасе му идва коледата момчета.
11.
gy
27.12.2013 12:08:39
1
10
несебърлий4ета псувате викате уууу,оба4е утре ще дойдат изборите пак ще ви купят с по 200 лв....после местните кукловоди пак ще крадат...и пак ще ви е...т;.най богатата община със най продажните хора жалко за вас ..........
10.
ииии
21.12.2013 14:36:01
0
15
Така е докато всичко зависи от пици мици и тем подобни общината ще затъва
9.
уйче
20.12.2013 15:32:01
0
13
Парата прай борбата.В Несебър и Сл.бряг командват от високо лъвовете.
8.
уйче
20.12.2013 15:31:48
0
12
Парата прай борбата.В Несебър и Сл.бряг командват от високо лъвовете.
7.
наблюдател
20.12.2013 02:05:17
1
6
Тези двамата на снимките едно време не изкласиха,сега съветници станаха Коцето в Тънково учеше,Станислав,даже и не помня,дали продължи след осми клас...тежко и горко на Общината....
6.
градолиец
19.12.2013 21:56:04
9
1
Не мога да разбера къде ги стяга чепика мижитурките от ГЕРБ.Къде е проблема с уличната търговия ??? Общината не развива такава дейност /ако не знаете/. Местните да свалят сандъците от стените и да си отворят дворовете за търговия или да правят магазини. Във всички случаи ще отдават под наем.Поне няма да висят гащи и кюлоти по фасадите на къщите.А за "будните граждани" от ГЕРБ явно започват избори :))Айде по живо по здраво...
5.
владо
19.12.2013 16:01:27
0
11
Като гледам на втората снимка, какви са експерти и капацитети направо......От футболния клуб група "Ю" само кмета се облажва,а футболистите горките "духат супата",както беше казъл Любо Пенев.
4.
Мокрю
18.12.2013 20:28:42
1
6
Хаос в сергийната търговийка и спретнат строй при гласуването на изборите.ТЪЙСЪПРАЙ.
3.
дани
18.12.2013 19:11:49
1
17
Ама вие се учудвате ли !?То откакто е тази банда разбойници е все така.Наистина има пълно информационно затъмнение.Гласуват се точки,наредби ,бюджети и в интернет се публикуват без приложенията и докладните.Това си е пълно нарушение на закона.Ама Темида май е сляпа за несебърските крадци.Половината съветници са толкова неграмотни,че пишат "МУЛБА" вместо "МОЛБА".Някой пък са със завидно селско образование,а други от сладоледаджии и пицари станаха видни строителни предприемачи.Ох,горко на Несебър и цялата община.
2.
cirkadjii
18.12.2013 17:21:20
1
15
Че то от 2007 е така.Всеки път едно и също никой нищо не разбира а парите ги няма.Как няма да има 7 млн.лв за БКС-то то ту са гласопродавателите те избират кмета и компания.А за ОФК-то ма как 150-200 хил.лв за една година вииий майтап си праите .Те туй са откраднатите само на първи транш още.Сега 402 + 50+ още 100 да има за дебелосерците =552 хил.лв нищо че момчетата не са взимали по 3 заплати и по 10 премии които няма да вземат.Ама тай е 52 за тях 500 в джоба на някой.Да живее общинЪта и БКС-то че без него няма кмет :D
1.
bravo
18.12.2013 16:40:45
1
15
kraino vreme be6e niakoi nai-nakraia da naru6i spokoistvieto na tezi samozabravili se kradci
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори