×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас през 2014-та ще е с бързи автобуси и кръгово на Трапезица, вижте за какви ремонти ще има пари


Бургас през 2014-та ще е с бързи автобуси и кръгово на Трапезица, вижте за какви ремонти ще има пари
Усилията ще бъдат насочени към превръщането на градската среда в безопасна, достъпна, екологична и естетична, каза кметът Димитър Николов
30 Ноември 2013, Събота, 11:40 ч.

Подземният град и Флората ще бъдат готови

По- голямата част от средствата, които Община Бургас ще инвестира през 2014- та година, са от европейски програми, стана ясно при представянето на бюджета за следващата година от кмета Димитър Николов. Той е под мотото "Достъпна среда и устойчива мобилност", както Флагман.бг вече съобщи (тук). Вижте сега

основните обекти, предвидени за 2014-та  в конкретика:

* През април догодина ще започне поетапното доставяне на 22 нови тролейбуса, с което Бургас завършва цикъла за пълно обновление на автопарка в градския си транспорт.

* През 2014-та хартиеният билет в Бургас ще бъде заменен с електронен.

* Проекти за изграждане на нова канализация и две пречиствателни станции:

 

Банево, Минерални бани, Ветрен, Горно Езерово, село Маринка – довършване на стартирали проекти.

Крайморие, Рудник, Черно море – старт за изпълнението на нови проекти.

* Изграждане на модерно рибарско пристанище в квартал Сарафово.

* Проектиране и изграждане на нов покрит басейн в районния център на к-с “Меден рудник”.

* Изграждане на нова Автогара Юг и Централна автобусна спирка – със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

* Изграждане на нови автобусни терминали в комплексите “Меден рудник” и “Изгрев”.

* Изпълнение на първи етап от проекта за разширение на мрежата от велоалеи в Бургас и свързването й в цялостна система – със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

* Пускане в експлоатация на бързите автобусни връзки “Меден рудник” – Център – “Славейков” и “Изгрев” - със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

* Старт при изграждането на цялостно видеонаблюдение и Център за управление на транспорта и контрол на движението- със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

* Изграждане и оборудване на туристическия атракцион “Подземният град”.

* Изграждане на постоянен експозиционен център “Флора” на мястото на временните куполи в Морската градина.

* Изграждане на нови пешеходни надлези /пасарелки/ на следните места: бул. “Стефан Стамболов”, ул. “Никола Петков”, ул. “Струга” и ул. “Одрин” - със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

* Проектиране и изграждане на кръгово кръстовище при “Трапезица” –проект, логистично свързан с продължението на ул. “Янко Комитов” към ул. “Струга”.

* Доставка на кораб, който да обслужва редовна туристическа линия Моста – Острова.

 

* През 2014 г. ще продължи работата по разкриване и експониране на археологията в комплекса Аква Калиде на Минералните бани.

* Довършване на техническия проект за реконструкция и разширение на ул. “Крайезерна”/четирилентов път/.

* Довършване на новата, съвременно оборудвана онко- поликлиника с хоспис, разположена в близост до “Комплексен онкологичен център” – Бургас.

* Пускане в експлоатация на новия линеен ускорител.Амбицията на Община Бургас е пациентите да го ползват още в първите месеци на новата година.

* През 2014-та Община Бургас ще продължи да субсидира ин витро програмата и ще помогне за модернизация на медицинската техника в МБАЛ Бургас.

* Старт за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в Морската градина /очаква се съгласуване от МРРБ/.

* От януари ще заработят петте нови центъра за настаняване от семеен тип на 70 деца с увреждания, които са родени в Бургас и са лишени от родителска грижа.

* Изграждане на нова детска градина на мястото на бившето Пето РПУ в к-с “Лазур”.

* Обновяване на две съществуващи детски градини – в “Меден рудник” и “Изгрев”.

* Проектиране на нова детска градина в к-с “Меден рудник”. Изграждането й е предвидено за началото на 2015 г.

* Довършване на новия спортен корпус с басейн, който ще е свързан със сградата на Математическа/Гимназия за чужди езици „Г.С Раковски“.

* Изпълнение на мащабния проект за цялостна реконструкция на двора на Електротехникума, където ще се изгради модерен спортен комплекс.

* Физкултурен салон за ОУ “Княз Борис I”.

* Проектиране на сградата на бившето сиропиталище “Коджакафалията” и свързването му с общ кампус със сградата на Математическа и Гимназията за чужди езици.

*Изграждане на ново крило на училището в Горно Езерово.

*  Проектиране на т.нар. Немска болница със средства спечелени от Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Допитването на Община Бургас до жителите на града показа, че желанието на обществеността е сградата да се превърне в Регионална библиотека и център за съвременното изкуство.

*Обяваване на конкурс и проектиране на нов културен център – ъгъла на улиците “Александровска” и “Богориди”.

* И през 2014 година Община Бургас ще продължи да субсидира спорта и да дофинансира дейността на културните институти.

Фокусът на усилията ще бъде насочен към превръщането на градската среда в безопасна, достъпна, екологична и естетична в следните направления:

- Обновяване на градската среда чрез рехабилитация на улици, пешеходни и зелени пространства.

- Създаване на условия за интегриране на групи в неравностойно положение чрез прилагане на мерки за подобряване на достъпността в градската среда.

- Повишаване на сигурността и безопасността в градската среда чрез въвеждането на видеонаблюдение и енергоспестяващо осветление.

- Ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства не само на инфраструктурата в централна градска част, но и на комплексите в периферията, на кварталите и съставните селища. Акцент през 2014-та година се поставя върху ремонта на стари тротоари и пешеходни пространства.

“Бюджет 2014 е разработен въз основа на намаляване на такса смет за юридическите лица и офисите. От 10,5 промилите падат на 7,9 за юридическите лица, и от 10 на 7 за офисите. Намалението е заложено още преди 6 месеца, когато започна реалната работа по бюджет 2014”, каза кметът Николов.



В категории: Бургас


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
grazdanin
08.12.2014 00:23:28
0
0
A koga ste zabavite dvizenieto po ulica Hristo Botev?
20.
grazdanin
08.12.2014 00:23:28
0
0
A koga ste zabavite dvizenieto po ulica Hristo Botev?
19.
rosica
03.12.2013 08:58:52
1
1
а кога ще се обнови парка в к/с"Изгрев" в момента е в окаяно състояние,Липсват люлки пързалки изобщо няма нищо направено за децата.
18.
Николина
01.12.2013 18:41:26
1
2
ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ИМАШЕ КРЪГОВО НА "ТРАПЕЗЕЦА" .................
17.
анка
01.12.2013 00:14:10
3
20
изобщо не работя в общината, даже не съм влизала в нея, работя като обикновен служител в малка частна фирмичка и заплатата ми е 650 лева, но просто виждам, че градът се промени.
16.
х.
01.12.2013 00:11:11
6
12
В Бургас още,като влезеш с колата от страна Сл.бряг от пътя се виждат отвратителните напукани панелки.Високи треви и незаравнена почва.Този кмет е направил много за Бургас,но има още много неща които могат да се направят.
15.
До Анка
30.11.2013 23:50:29
18
8
Анке, сигурно си от Общината. Личи ти! Само, че след като това е друга политика, то тогава наша политика е да не плащаме данъци, сини зони и т.н. Освен това ще има и смяна на местата- един мандат едните на работа в Общината, на следващите избори шута отзад, всички вън и други да работят 4 години там! Не се правете на много хитри, защото като ви изгонят, тогава ще разберете как и каква работа се намира в Бургас! А да не говорим, че каквито сте дърти и некадърни- ще умрете гладни!
14.
анка
30.11.2013 23:30:10
7
22
За първи път виждам толкова ясно и подробно разказано нещо от бюджета на Бургас. Даже досега май не съм виждала някой кмет така да прави. Все хвърчат някакви цифри, никой нищо не разбира. Този списък ми е интересен и дано да се случи. А за по-долу недоволните бих казала, че в този списък няма как да бъде написано - разходи по разкриването на 800 работни места. Те предполагам са въпрос на друга политика
13.
учебник
30.11.2013 19:09:10
6
10
Някои хора по-долу явно искат докато те лапат парички от някъде, държавни службички или европроекти разни, останалите бургазлии да гладуват или да бъдат всичките сервитьори и бармани и да взимат по 400 лв. заплата! Вие добре ли сте?! За какво бълват тези университети толкова много висшисти всяка година. Къде да работят тези хора? Или само да ни се носи славата, че сме много добър град и да идват всичките цървули от другите по-малки градове, а ние само да плащаме данъците и да търсим работа другаде?! Моля, кмета да направи още една Община и да назначи още толкова човека в нея...поне!
12.
мими
30.11.2013 19:08:19
5
19
Бургас има нов облик който ме кара да се гордея че живея тук.Наистина ще бъде много добре ако се отрият нови работни места защото помним колко много заводи имаше и не бяхме само консуматори.Относно промените на Трапезица според мен са пари на вятъра.Сегашното положение е добро.
11.
ТЕТРАДКА
30.11.2013 18:12:00
11
11
с това кръгово на трапезица колкото е мръсен въздуха колко е натоварено движението още по зле ще става.тези нръгови са идеи на извратени и болни мозъци.готово кръстовище регулирано със сфетофари ще го развалят.ръководните калмуци живеят в центъра ине знаят какво е нъм 17 часа
10.
доволен
30.11.2013 18:10:58
14
14
аз пък виждам в бюджета много неща, които ми харесват. Като чета коментарите - то угодия няма. Един пищи за дупката пред къщата си, а друг път не искал това, а по-висока средна заплата. Естествено, че едното не изключва другото. Аз пък искам и двете и ако може и да съм началник
9.
НЕДОВОЛЕН
30.11.2013 16:41:19
13
17
Не! Не съм доволен, няма лошо от надлези и подлези, няма лошо от пейки и палми. Но за поредна година се влагат усиля не в икономиката и предприятията и повишаване на средната заплата и жизнен статус на Бургазлии ( който между другото е на светлинни години от Варненци Пловдивчани и Софиянци).Ако кмета продължава само да мисли как да украсява града на следващите избори ще му бия шута. Ние да не сме малоумни :(((
8.
жоро
30.11.2013 13:44:49
12
20
То работа има, ама нали повечето са от шеф нагоре та искат само да си клатят краката и да взимат хилядарките
7.
мдаа
30.11.2013 13:42:56
8
17
И кое е безсмисленото в тези проекти?
Според мен всеки един е от важно значение за града и общината.
Повечето като че ли забравиха предния кмет как само около избори правеше някоя градинка и толкова.
Единствено не ми допада идеята за кръгово на Трапезица.
6.
iii
30.11.2013 13:33:44
8
34
Г-н Кмете, искаме да разберем колко инвеститори ще бъдат привлечени в Бургас. Колко завода, предприятия и нов бизнес ще се развие и на колко човека ще се осигури работа, за да се преживява НОРМАЛНО в този град. Не можем да стигнем ни София, ни Варна по стандарт на живот! Ако чакаме моловете, пътищата , надлезите и подлезите да го направят- няма да стане. Как ще ви плащат данъците или да бягат младите хора в други градове или чужбина?!
5.
до ХХХ
30.11.2013 13:28:19
11
15
майкати е мутра XXX
4.
ххх
30.11.2013 12:57:27
23
27
Няма как да ми харесват мутрите, рекета и фалшивия "ред" в родния ми град. Още по-малко пръскането на пари за безсмислени проекти.
3.
ани
30.11.2013 12:56:04
12
24
и аз се чудя на такива като номер 1. Ако има предложение за нещо допълнително - да каже. Ама то само оплюване, без нищо. Ами да хваща гегата и в гората
2.
митак
30.11.2013 12:51:30
17
34
Разбира се като за първи коментар - хейтър.
Много си е добре кмета и всички си го харесваме.
На теб XXX като не ти харесва ходи в Ямбол.
1.
ххх
30.11.2013 12:41:37
37
23
Подземен паркинг изградихме, та подземен град почнахме. Аман от ГРОБари!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори