×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мая Манолова: Не искаме избори, организирани от служебно правителство на ГЕРБ


Мая Манолова: Не искаме избори, организирани от служебно правителство на ГЕРБ
Синдикалистите чукат на отворена врата. Исканията им са наши цели и ще бъдат изпълнени, каза Мая Манолова.
20 Ноември 2013, Сряда, 10:01 ч.

Диалог е невъзможен, ако едната страна крещи, каза заместник-председателят на парламента докато се надвикваше с водещите на “Здравей, България”
Управляващите не искат предсрочни избори, не защото са в паника, че Бойко Борисов ще си върне властта, а защото те ще бъдат опорочени. Такава теза разви в студиото на “Здравей, България” заместник-председателят на парламента Мая Манолова.
“Плаши ме омразата, разединението, агресията, негативизмът. Всеки е отговорен за това, включително и аз. Това е огромният проблем и трябва да се замислят и колегите в парламента, и тези, които са навън и не могат да се примирят с това. На нашия митинг хората скандираха България, на този в Пловдив викаха Бойко Борисов. Това е разликата между нас. Не ни е страх от избори, защото няма как ГЕРБ да се върнат във властта и вождът им да е пак премиер. Притеснението е в това, че в тази ситуация при оставка на правителството, следващите избори ще ги прави служебен кабинет, а е ясно кой определя кои да са министри в такъв случай. Те ще бъдат назначени от Плевнелиев под диктовката на Бойко Борисов”, заяви червеният депутат. Тя обеща в новия Изборен кодекс спирачки срещу порочните тактики от миналия вот.
Манолова коментира и темата за организираните днес протести пред парламента.
“Няма да се стигне до окупация, защото мирното шествие на синдикалистите беше анонсирано по друг начин. Ние възприеме голяма част от исканията им. Те са и на БСП и ги реализираме в бюджета за следващата година. Синдикалистите просто чукат на отворена врата. Проблемът с ранобудните пък е, че липсват искания. Имат само ултиматум за оставка. Диалог е невъзможен, ако едната страна крещи”, каза депутатката, на която се наложи да се надвиква с водещите Виктор Николаев и Анни Цолова, които постоянно я прекъсваха и оспорваха всичко, което казва.
“Когато едната страна крещи, никой не се чува. Добре е, че студентите са се събудили, но освен да станеш рано, е важно и какво ще свършиш след това. Засега виждаме само, че са се събудили, но идея няма”, коментира Манолова.
След като поспори с Николаев, тя го затапи с думите “откъде да знам това, което казвате, дали го мислите, или ви го казват по слушалката”. Работата в едно студио, както и в една партия е екипна, подчерта народният представител от БСП.
Анни Цолова се включи в спора и от своя страна попита защо през февруари хората, които с камъните чупеха глави на Орлов мост, бяха наречени рупор на свободата и на желанието да се спре управлението на една диктатура, а сега са метежници, които искат да правят провокации и да радикализират протеста.
“Нека да изясним нещата. И сега огромната част от хората са на улицата по собствена воля, включително една голяма част от студентите. Правя уговорката, че най-вече на последните протести всички видяха как се смениха лицата. Едни бяха през деня и други вечерта. С Ранобудните студенти имаме едни и същи точки”, заяви Мая Манолова.
“Не са едни и същи, защото във вашите пише за един от протестиращите, че не е добре с главата, а той дойде и говори тук”, уточни Виктор Николаев.
“Може да пише всичко, но въпросът е какво говоря. В момента казвам нещо, което са заявили и Ранобудните студенти”, отговори депутатката.
След кратки пререкания с водещите за това колко спонтанен е бил митингът в подкрепа на правителството и защо е имало симпатизанти на Пламен Орешарски, които го наричат Стефан, Манолова каза, че няма как която и да е политическа сила за два дни да принуди 70 000 души да отидат в центъра на София в подкрепа на една кауза.
“Това е най-големият митинг след началото на 90-те години. Дали хората са 50 или 70 хиляди няма значение. Не са се събирали толкова души на едно място за подкрепа на някаква кауза. Този митинг показа, че в обществото има и друга гледна точка, различна от тази на протестиращите, които тотално са обсебили медийното време. Трябваше да излезе и “другата България”, която иска правителството да работи. Познавам голяма част от тези, които дойдоха от моя избирателен район. Моля ви да се отнасяте с уважение към тях, защото са интелигентни, способни, реализирани. Дошли са, за да си изразят гражданската позиция”, каза още Мая Манолова.

В категории: Политика


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
7
Коментара по темата
7.
hm
23.11.2013 06:46:53
1
2
Сестра галева не иска избори органзиирани от герб и никой друг, защото номера Костинброд втори път няма да мине. Майче каква си ти, че да решаваш !??!Народа решава, а не червенон турска мафиотка. БСП никога не са печелили избори и единствения начин да управляват е, чрез преврати и чрез прегръщане и извинения към местан. Какъв ви митинг бе червенушки, дпс бяха докарали с влаковете си куцо кьораво и сакато. Младежките организации ги нямаше.
6.
до Дернев
22.11.2013 23:34:10
3
3
БСП е партия със 100-годишна история, а за ГЕРБ след време никой няма да си спомня или само присъщите им самозапалвания и самоубийства на българите по тяхно време.
5.
до Дернев
22.11.2013 23:34:09
3
2
БСП е партия със 100-годишна история, а за ГЕРБ след време никой няма да си спомня или само присъщите им самозапалвания и самоубийства на българите по тяхно време.
4.
до Дернев
21.11.2013 09:56:27
6
3
Тракия стана, като най-напред Станишев направи отсечката Бургас-Карнобат, а после Бойко довърши Нова Загора-Карнобат. А откъде взе парите Бойко за Тракия - ат фискалния резерв, бяха взети 4 500 милиарда лева, затова нямаше пари за майките, за децата, за пенсионерите. Дадоха пари за Бургас, за да спечели ГЕРБ и за да се облажат от комисионните...
3.
Дернев
20.11.2013 11:17:54
4
8
Както и през всичките тези 24г. Но през последните 3 най-после стана Тракия и Бс зае до някъде мястото, което БКП, а сега БСП отказваха му дадат и по този начин работеха не срещу интереса на бургазлии, а срещу този на БГ.
2.
до Дернев
20.11.2013 10:28:17
7
5
БСП не се е сринала, сринали са се ГЕРБ, които едва 15 000 събраха в Пловдив, после Бойко отиде да играе мач, а сега му "оперирали коляното", само и само да не присъства при президента на консултативния съвет. Срамота! Да, тук не е Америка, че такива като Пардю да ни дават акъл, както му дадоха и акъл при протестите през февруари да сдаде властта, за да се върне после на бял кон, но не би... Не плачете много за тези мутри, защото във джоба на обикновените хора 4 години нищо не влезе.
1.
Дернев
20.11.2013 10:16:11
4
7
Този митинг показа, че БСП се е сринала окончателно и не се интерисува от нищо друго освен от попълване на отънелите й по време на управлението на ГЕРБ резерви за барикадиране във властта.
БГ не е Русия, нито Станишев е Путин.Нито едното нито другото може някога да стане. Такаче оставете руските сценарии. Там света може да ги преглътне, но не и в Европа, било то и в Източна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори