×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас натри носа на БСП, вижте как ще изглежда Флората


Община Бургас натри носа на БСП, вижте как ще изглежда Флората
Така ще изглежда новата Флора в Бургас
28 Октомври 2013, Понеделник, 16:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Проектът ще се финансира с нисколихвен кредит по програма "Джесика"
Групата на БСП-Бургас в Общинския съвет остро критикува ремонта на Флората, който ще глътне над 3 млн.лв. на днешната си пресконференция. Според социалистите това е ненужен лукс, а с проекта общината ще увеличи дълговото си бреме. Час след пресконференцията последва и отговор от администрацията на кмета Димитър Николов.

"Още през 2008 година Община Бургас започна да търси варианти за модернизация на своя експо център в Морската градина. Обектът е с перфектна локация и е свързан с една прекрасна традиция, дала и неговото име – ежегодното международно цветно изложение “Флора”. За съжаление, в момента състоянието на експо центъра никак не е цветущо. Съоръжението е проектирано и реализирано в началото на 80-те години на миналия век. То се състои от 3 броя конструкции оранжериен тип с обща площ 1347 квадратни метра. Изложбените халета имат метален скелет. Покритието е временно, двупластово от външна и вътрешна текстилна вата, и се сменя всяка година заради бързата амортизация. След дългогодишна употреба металните конструкции на павилионите са в неугледно състояние. Ако не се вземат мерки, в крайна сметка те ще станат и опасни", маркират от общината.

От пиар отделът на кметството отбелязват, че единственият начин да се вдъхне нов живот на експоцентъра е да се кандидатства за финансиране по "Джесика". Програмата е готова да отпусне нисколихвен дългосрочен кредит за реализирането на проекта, който при одобрение от местния парламент ще се тегли от банка.

"Важен аргумент на Община Бургас при утрешната защита на проекта пред общинския съвет, е покритото от нея първо и най-важно условие при кандидатстване по ДЖЕСИКА, а то гласи следното: Проектът да е с  икономическа жизнеспособност, дългосрочна възвръщаемост и доказан социален ефект, да отговаря на критериите, политиката и целите на Оперативна програма "Регионално развитие".", допълват от община Бургас.

* Новата “Флора” може да изглежда така:

 
БСП критикува общината за изготвения проект на Флората


Изготвеното проектно предложение предвижда изграждане, развитие, поддържане и управление на  експозиционен център с многофункционални зали за постоянни и временни експозиции, конферентен туризъм и широк спектър от културни събития. Факт е, че Културен център “Морско Казино” се задъхва от многото събития, които трябва да подслони, а новата “Флора” може да поеме част от това натоварване, включително и през зимата – нещо, което днес няма как да се случи.

Главната  сграда ще се състои от пет основни зали за експозиции /модули/, с различна височина, обединени в средата с приемно-разпределителна зона, допълнително тяло за експозиции, щандове за търговска дейност във вътрешния двор, открити експозиционни площи и трафопост, като е предвидено и облагородяване на прилежащите зелени пространства. Проектът е изцяло съобразен с околното парково пространство и ще се вписва по естествен начин в него. Достъпът на автомобили ще продължи да бъде ограничен.

Цялостната концепция на “Флора Бургас” е насочена към създаването на мултифункционален експозиционен център за:

* Изложения - за цветя, строителни материали, техника и др.;
* Конгреси и браншови събирания;
* Частни партита ;
* Културни и музикални събития;
* Музейни експозиции и др.

Основните цели на проекта са обновяване и модернизиране на „Флора Бургас“, осигуряване на възможност за развитие на конгресен и събитиен туризъм, което е предпоставка за удължаване на сезона. Наличието на подобен експо център ще помогне на Община Бургас за привличане на атрактивни международни изложби от Британския музей, Лувъра или Ермитажа.

С реализирането на проекта в бюджета на общината ще постъпват приходи от продажба на входни билети за музейните експозиции, от целогодишно отдаване под наем на модули, прилежащи площи и зали, както и приходи от организиране на изложби и събития. Именно с тези постъпления ще бъдат погасявани главницата и лихвата по кредита.




В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
скандал
28.10.2013 17:19:07
9
11
"Основните цели на проекта са обновяване и модернизиране на „Флора Бургас“, осигуряване на възможност за развитие на конгресен и събитиен туризъм, което е предпоставка за удължаване на сезона. Наличието на подобен експо център ще помогне на Община Бургас за привличане на атрактивни международни изложби от Британския музей, Лувъра или Ермитажа." - гениален план. Ей сега се изпокараха Британския музей, Лувъра и Ермитажа кой да се излага по-дълго на Флората. Малоумници ! Пак някой ще захлеби от строителството ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори