×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таблоидът “Сън” се гаври с алкохолния туризъм в Слънчев бряг


Таблоидът “Сън” се гаври с алкохолния туризъм в Слънчев бряг
Вестникът отбелязва, че не е трудно човек да се сдобие с хладно оръжие – на сергиите в курорта 12-инчово мачете може да се купи за две британски лири
22 Юли 2013, Понеделник, 12:24 ч.
Автор: ОфНюз

Според изданието престъпността в курорта била висока, но младите англичани се блазнели от евтиния алкохол

Две пияни британски момичета се целуват пред тълпа от похотливи младежи, които вият като глутница вълци. Едната облизва гърдите на другата, предварително намазани с шоколад – изискване в играта за печелене на безплатен коктейл.

Друга група момичета, които са на първата си самостоятелна ваканция заедно, са изправени пред предизвикателството да “обърнат” няколко големи водки, преди да участват в надпреварата за още безплатен алкохол. Това се случва малко след 17.00 часа, но вече десетки британци могат да бъдат видени изпонатръшкани след хитовите алкохолни партита, които се предлагат в морския курорт Слънчев бряг.

“Звучи познато. Това обаче не е обичайната история за развратни млади британци в Кавос, Малия, Занте или Магалуф (курорти в Гърция и Испания, бел. ред.), а за новата гореща точка за тълпите туристи на възраст между 18 и 30 години – Слънчев бряг, курорт от бившия комунистически блок в България”. Така британският таблоид “Сън” описва алкохолния туризъм в Слънчев бряг, който за поредна година привлича все повече чуждестранни туристи. 

Изданието описва курорта като топ дестинация за холандски, германски, скандинавски и британски младежи, които не пропускат парти сезона.

“Повечето туристи признават, че идват в курорта заради евтината пиячка – десет шота “Текила” струват десет лева или около 4.40 британски лири, а половин литър бира е най-малко 45 пенса”, отбелязва вестникът.

18-годишният студент Сам Елисън е дошъл на почивка заедно с още петима приятели. Той споделя, че двучасовият тур по баровете в курорта е “парти за мозъка”. Студентът споделя още, че за това време е обърнал 20 водки с кола, а в един от баровете видял момче и момиче да правят секс пред екзалтираната тълпа от туристи.

“Когато приятелите ми чуят колко хубаво е тук, те искат също да дойдат”, споделя друг 18-годишен британец.

Туристите са привлечени от атрактивната цена на алкохолния тур – едва седем британски лири. Резултатът от това са тълпи от пияни младежи, които кръстосват улиците на курортния комплекс, търсейки следващия бар, в който ще погълнат поредния безплатен коктейл. Ужасени родители опитват да скрият гледката от децата си, описва още изданието.

Друг, 24-годишен британец, разказва за най-приятната си нощ: на една от обиколките по баровете на гърба му се хвърлило момиче от Холандия. Минути по-късно двамата били на плажа, където правили секс. “Тя се различаваше от британските момичета. Настина ми хареса”, коментира той. Други мъже дори могат да се похвалят с подобни завоевания всяка вечер. “Бях с германка, австрийка, финландка и украинка. Все още не съм бил с холандка”, споделя 27-годишният Антъни Харви от Съндърланд.

Тази година напливът от британски туристи е огромен. “И другите чужденци пият, но не са на нивото на британците. Ние представяме достойно страната си”, добавя Антъни.

“Сън” отбелязва още, че престъпността в курорта е висока. Изданието припомня и серията от трагични инциденти със загинали туристи, като случая с 19-годишния Шон Дейвис, който загина, след като падна от балкона на хотела си. Миналата година само за пет месеца е имало 24 смъртни случая с британци, от които три са именно след падане от хотелски балкони.

Вестникът отбелязва, че не е трудно човек да се сдобие с хладно оръжие – на сергиите в курорта 12-инчово мачете може да се купи за две британски лири.

Пред вестника българи споделят, че не разбират защо на британците им е толкова забавно да участват в подобни турове. “Но когато за една седмица алкохолът в България струва малко повече от една подобна нощ у дома, изглежда че младите британци ще продължи да играят на хазарт с живота си”, заключава изданието.


В категории: Несебър


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
трезв британец
22.07.2013 14:53:41
1
2
Ами ние ,местните,какво да направим сега.....? Да спрем да сервираме на британчетата ли? Е,те нали са пълнолетни,а и курортите предлагат не само пясък ,слънце и море,все пак! Като не искате да е евтин алкохола,учтиво моля,Kейно величество да ни вдигне стандарта в БГ.С него ще се вдигнат и цените,а така скоро ще ни напуснат и младите бритиш алкохоликс!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение
Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори