×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветлин Йовчев: Има ясни следи, че „Хизбула“ стои зад атентата в Бургас


Цветлин Йовчев: Има ясни следи, че „Хизбула“ стои зад атентата в Бургас
Има информация, получена по международния обмен, която потвърждава направените от експертите заключения, съобщи и в Бургас вътрешният министър
18 Юли 2013, Четвъртък, 10:39 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Радостина ГЕОРГИЕВА

Атентаторите са действали изключително професионално на наша територия, коментира той по повод факта, че още не е ясна самоличността им
Чистката в редиците на МВР няма да засегне шефа на Бургаската областна дирекция Милен Димитров. До този момент за неговия пост се спрягаха две кандидатури – едната бе на заместника на Димитров – Калоян Калоянов, а другата е за адвоката по наказателни дела Здравко Радулов. Днес обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев потвърди, че няма да сменя директора на ОДМВР в Бургас. Милен Димитров се ползва с моето доверие, каза на кратък брифинг Йовчев

„Министерството много добре си сътрудничи с Община Бургас", заяви той след срещата си с кмета на Бургас Димитър Николов, която продължи повече от 30 минути. Министърът заяви, че е много доволен от разговора с градоначалника и благодари за доброто сътрудничество.

Той коментира още, че с кмета Димитър Николов са обсъдили необходимостта от нов полицейски участък в ж.к. Меден рудник.

„Благодарих на кмета на Бургас за доброто сътрудничество с МВР. Това е един от градовете, които можем да посочим като пример за много добро сътрудничество между МВР и структурите на местната власт“, каза Цветлин Йовчев.

Министърът съобщи, че на срещата е запознал кмета Николов с новата организация, която МВР въвежда, за да търси по-голяма ефективност. Помолих го да продължим това добро сътрудничество. Обсъдихме мерките, които в момента прилага МВР, за да осигури по-голяма сигурност на чуждестранните туристи, добави той. Имаме отново пълното съдействие на общината, заяви Цветлин Йовчев. „В резултат е проведен комплекс от мерки, който вече дава резултат, включително и според мнението на няколко посланици на европейски държави, в момента имаме значително подобряване в сигурността на чуждестранните туристи. Това е добра съвместна работа между местната власт и МВР“, каза вътрешният министър.

„Обсъдихме необходимостта от откриване на нов полицейски участък в ж. к. Меден рудник, тъй като това се налага. Тук отново срещаме пълното съдействие на общината. Предстоят конкретни разговори на експертно ниво за това къде и по какъв начин може да бъде реализиран този проект“, съобщи Йовчев. Обсъдихме и възможностите за взаимодействие и по-широка съвместна работа оттук нататък по отношение на реализиране на програми за съвместно използване и изграждане на системи за сигурност, добави той.

Министър Йовчев коментира и тенденцията при туристите след употреба на дрога да скачат от терасите на хотелските си стаи, наречена „балконинг“. Той бе категоричен, че превенцията на тези инциденти трябва да се случи с комплекс от мерки. „Едва ли само ако предприемем някакви мерки откъм контрол на границата, това може да реши проблема. Искаме да приложим системен подход – изследване изцяло на проблема и предприемане на такъв подход, който ще позволи разрешаването на този проблем в дълбочина. Сами по себе си една по една мерките на могат да дадат съответния резултат, така че работим в тази посока“, бе категоричен Цветлин Йовчев.

Това, че една година по-късно не е ясна самоличността на атентатора, министърът определи като „поредния факт в тази посока, че тези, които подготвиха и проведоха този атентат, са действали изключително професионално на нашите територии.“ „Това са хора, които са били много добре подготвени и са предприели системни действия за прикриване на самоличността си. Прикрили са и са предприели действия за прикриване на дестинацията, от която са дошли, местата, които са посещавали. Това, че имат връзка помежду си. Това показва, че е действано изключително професионално при подготовката и провеждането на този терористичен акт, дори на ниво, на което всяка една специална служба би завидяла“, каза вътрешният министър.

Има информация, получена по международния обмен, която потвърждава направените от експертите заключения, съобщи той и пред бургаските медии. Министърът бе категоричен, че за всички останали детайли, които могат да бъдат споделяни, това трябва да стане единствено след разрешение на прокурор, за да не се попречи на разследването.

„Това, което е събрано, е достатъчно, за да кажем, че има ясни следи, които казват: „Хизбула“ стои зад този атентат.“ За да можем да говорим от процесуална гледна точка за доказателства, това изисква да бъдат извършени съответните действия – правене на експертизи, разпитване на хора, включително и на заподозрените, което няма как да се случи по обективни причини“, каза в Бургас министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Виж галерията от снимки:




В категории: Бургас


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори