×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Михаил Константинов: Изходът от кризата е в коалиция на БСП с ГЕРБ


Михаил Константинов: Изходът от кризата е в коалиция на БСП с ГЕРБ
Проф. Константинов предлага кабинетът “Орешарски” да подаде оставка, а ГЕРБ и БСП да се коалират и да сформират ново правителство.
16 Юли 2013, Вторник, 12:46 ч.

Професорът призова Станишев и Борисов да забравят враждата си и да си подадат ръка, за да не се стигне до бой
България може да излезе от политическата криза, ако лидерите на двете най-големи партии забравят враждата си и сформират нова коалиция, която да управлява страната до следващите предсрочни избори. Това каза пред бТВ проф. Михаил Константинов.
“В момента има непримиримост между две групи, които не искат да правят компромис. Глупаво е да се бием за тази работа. Вчера министър Йовчев каза, че сме пред сбиване, което е абсолютна дивотия вече, защото от нищо нещо ще си направим. Протестиращи искат две неща – избори сега и оставка на Орешарски. Избори сега са глупост, но оставка на правителството трябва да има, защото то направи твърде много неадекватни действия. Изводът в такива ситуации патови е известен. Когато има две големи сили, които сами не могат да управляват, а малките ги дърпат за опашките и ги рекетират, се прави голяма коалиция”, коментира математикът. Според него ако ГЕРБ и БСП се коалират, те ще разполагат със 181 депутати и ще могат да променят Конституцията.
“В момента на България пречи противоборството на двамата лидери, не мислете, че хората са толкова разделени. Аз лично съм десен човек, но в никакъв случай не искам да се сбия с някой ляв. Станишев се надява да стане шеф на ПЕС постоянно и ако отстъпи, ще бъде подкрепен. Борисов пък иска да стане президент след 3 години. Ако той постъпи правилно ще си подобри шансовете. Т.е. ако забравят, че толкова се мразят, биха имали сметка от това, за което говоря”, уточнява проф. Константинов. Той предупреди, че ако правителството не подаде веднага оставка, може да се стигне до смъртта на някои от обявилите гладна стачка и тогава вместо “Оставка” протестиращите ще започнат да крещят “убийци”. Затова трябва да се сформира правителство, подкрепено от БСП и ГЕРБ.
Социологът Юлий Павлов обаче прогнозира, че подобна коалиция би била приета като “тържество на олигархията”.
“Ако правителството наистина подаде оставка веднага и се направят предсрочни избори, кой ще подготви следващия бюджет? Ние ще започнем фактически следващата година без бюджет. Много от европейските пари ще бъдат пропуснати. Трябва да се мисли за тези неща, защото са много важни”, коментира социологът.

В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
6
Коментара по темата
6.
гражданин
18.07.2013 09:10:15
0
0
Сега искат заедно да работят ГЕРБ с БСП, а в миналия парламент зачитаха ли ги като хора, не. ГЕРБ колеха и бесеха, опозицията не можеше да каже нищо. Нека сега и те да поседят в опозиция, да видят какво са правили 4 години и да се научат за другия път. Но мутрата може ли да бъде в опозиция? Не. Затова хвърлят толкова пари на протестиращите, защото новите управляващи ще им разкрият кирливите ризи.
5.
ей, пидал
16.07.2013 18:18:57
1
1
НИКОГА ПОВЕЧЕ герб , тъпи са
4.
Дернев
16.07.2013 15:42:05
1
1
Професорът, който за мене е бащата на тази патова ситуация в която изпадна БГ след изборите, е прав. Коалицията е необходима за ново експертно правителство до май 2014г. До тогава, освен новия бюджет и необходимите договори с ЕС, НС да подготви само нужните промени в ИК за по-широко представителство- като сваляне на 2% прага за влизане в НС, както и премахване на субсидиите за партиите- да имат право само на офиси. Всичко останало да се остави за след изборите през май догодина. Или току виж, сме осъмнали като президентска република с ББ начело.
3.
freakybs
16.07.2013 13:25:10
0
2
ще си кажетенакрая крайната цел- да управлявате заедно герб и бсп ;)
2.
калпава държава
16.07.2013 13:11:04
0
5
Тоя е изтрещял нещо или му е платено !
1.
bai hui
16.07.2013 13:09:53
1
5
Basi izkufqlata darta pa4a naroda ne iska nito ednite nito drugite.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори