×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аргир Бояджиев ще е новият областен управител на Бургас, БСП единна за кандидатурата му пред Орешарски


Аргир Бояджиев ще е новият областен управител на Бургас, БСП единна за кандидатурата му  пред  Орешарски
БСП пред 42-рото НС, зам.председателят на Областния предизборен щаб Аргир Бояджиев (вдясно) стяга редиците с червени знамена
30 Май 2013, Четвъртък, 17:14 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка Иван КОЛЕВ

Имената на Евгений Мосинов, Йордан Георгиев, Стойко Танков, Димитър Стоянов и Радостин Димитров също са обсъждани


Бившият директор на РДВР-Бургас (1995-1997) и бивш изпълнителен директор на Пристанище Бургас (2005-2010) Аргир Бояджиев е безапелационната кандидатура на БСП, която ще бъде гласувана в понеделник на заседание на Областния съвет и ще бъде пратена за одобрение от министър-председателя Пламен Орешарски.

Понастоящем Аргир Бояджиев е зам.председател на Областния съвет на БСП, както и зам.председател на Областния Предизборен щаб. Един от верните, умни и опитни поддръжници на областния шеф Атанас Зафиров.

„Анализът на всички предложения за този отговорен държавен пост доведе дотам, че Бояджиев се оказва без конкуренция по основни показатели – преданост към Столетницата през най-тежките й години, административен капацитет, организационни качества, но най-вече - активна работа през последните 4 години, когато ГЕРБ бе смазала електората и привържениците ни“, смятат съпартийците му, между които и солидни червени бивши и настоящи кметове.

Най-високата оценка, която Бояджиев е получил тези дни обаче била в морален аспект. През 2009 г., когато ГЕРБ спечелила изборите, Бойко Борисов се обадил на своите в Бургас и разпоредил Бояджиев да бъде оставен като директор на порта. Условието му било обаче той да се оттегли тихомълком от ръководните постове в БСП и да остане редови член – без да парадира с партийната си принадлежност. Когато Бояджиев чул на какви критерии трябва да отговори, за да запази шефското кресло, той автоматически хвърлил оставка и си тръгнал. Тези твърдения действително почиват на фактология, тъй като червеният активист остана цели 8 месеца след чистката в държавните фирми и институции, а медиите се подиграваха с ГЕРБ, че страда от управленческа немощ.

Аргир Бояджиев произхожда от стар партиен род, който е на особена почит в Столетницата. В характеристиката му от последните години обаче изпъквала най-вече заслугата, че работел всеотдайно за всички общински структури в областта и го познавали много добре.

Наскоро Бояджиев бе оправдан по съдебно дело, следено от медиите с интерес затова че бил нарязал два крана на пристанището и така ощетил държавното предприятие с 50 хил.лв. От мотивите на съда излиза, че дори бил направил икономии с предаването на старите съоръжения за скрап.

Другите кандидатури за областен управител на Бургас са на адвокат Евгений Мосинов, считан за близък до ексобластния управител Любомир Пантелеев. Блестящият оратор от 39-тото и 40-тото НС Любомир Пантелеев е приятел на настоящия шеф на парламента Михаил Миков и двамата взаимно се подкрепят. До този момент е сигурно, че Пантелеев ще получи хубав пост в столицата – в държавна институция или фирма, за което щял да помогне именно Миков. Но дали на Пантелеев ще стигнат силите да устрои и напористия Мосинов, чиито качества като познавач на нормативната уредба и като ерудит, никой не оспорва, е друг въпрос.

Интересна е третата по конкурентна тежест кандидатура. Тя е на председателя на общинския предизобрен щаб на БСП-Бургас Йордан Георгиев. За него лобирал строителния предприемач Милко Милков, който стои много близко до Пламен Орешарски от времето на Тройната коалиция. Другите кандидатури са на ексдепутата Стойко Танков, на когото обаче по-скоро може да се повери РИОСВ. Петата кандидатура е на ексобщинския шеф на БСП Димитър Стоянов, който се е отказал от съревнованието, както и ексобластният управител Радостин Димитров. Димитров също не е проявил настойчивост, тъй като през последните 5-6 години се оттеглил от активна политическа дейност.


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
СПРЕТЕ КРАДЕЦА
18.06.2013 07:21:23
1
0
Това крадливо ченге е срам за полицията. Този няма грам акъл в главата. От където е минал е оставил само погром, далавери и кражби. Давам за пример един важен за региона завод ЗТВ Каблешково. След приватизацията му с негово участие почти всичко беше унищожено и разграбено. Може би и други от вас ще имат какво да кажат за този измамник.
11.
Слухчо
02.06.2013 21:29:26
0
2
Към коментар № 10
Изборът, а не "Избора" - все пак става дума за подлог - Членуването е важно нещо за всеки културен писач....
Апропо, все пак от коя партия го издигате - тази на Ваклин или тази на Ивайло...???
10.
Избора е ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ, стига ДС полковници
01.06.2013 23:21:50
1
3
Ако бе само милиционер добре, ама Аргир Бояджиев Е БИЛ ОФИЦЕР НА ЩАТНА СЛУЖБА в МРАКОБЕСНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ......
За каква партийна преданост и какъв областен администратор го спрягате, та тоз ПЕНСИОНИРАН ПОЛКОВНИК-МИЛИЦИОНЕР не е дал и ЕДИН ЛЕВ от джобните си за кампанията на БСП ...Ако трябва да е неутрален , т.е. човек нито на ДС-Бояджиев, нито на Пантелеев-Мосинов, ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ИЗБОР е ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ. Човек доказал се, както в справянето с изборният щаб така и с привличането на МЛАДИ ХОРА и БИЗНЕСМЕНИ в редовете на БСП. Останалите са приносители на ретроградният ДС-Комунизъм, включително и Мосинов който промените 1990г. завариха, като Секретар от квотата на ОФ във временната управа на кметство "Лазур" ......
9.
гражданин
01.06.2013 17:54:06
2
2
Мосинов трябва да бъде а не Бояджиев,всички са предани извинете...на партията стига с тези ченгета.....
8.
trapera
01.06.2013 14:36:03
1
4
Ченге до ченгето ... мила моя майнольо ... ! Хвани единия
( дето беше досега ) , та бласни другия ( дето се стяга да става ) ! Не изпукаха ли тия ДС-та , да ги ева тия кръволоци - народни ?!
7.
trapera
01.06.2013 14:36:03
0
4
Ченге до ченгето ... мила моя майнольо ... ! Хвани единия
( дето беше досега ) , та бласни другия ( дето се стяга да става ) ! Не изпукаха ли тия ДС-та , да ги ева тия кръволоци - народни ?!
6.
мвр
31.05.2013 19:56:09
1
7
това което пишете какта винаги не е точно става реч за качествата на Аргир Делото е купено-каква икономия като крановете като скрап бяха откраднати от хора под ръководството на Аргир Пристанището не получи една стотинка-на това ли му казвате икономия
5.
gogo bg
31.05.2013 13:39:51
4
9
Аргир е най големия крадец минал през порта Източи около 10 млн лева за 3години Освободиха го още август 2009мНе пишете лъжи като не сте наясноБояджиев е срам за партията
4.
kirity
30.05.2013 23:01:39
10
10
А бе вие нормални ли сте бе мамка ви червени боклуци..той тоя и с гъза си краде...тия кранове от пристанището отидоха по направление...а преди това що золуми е направил
3.
Киров
30.05.2013 22:41:21
5
16
Първо не избраха Първанов за Лидер на партията, защото няма голяма партийна фамилия, а сега избират полицай Аргир Бояджиев, с особен предтекст, че е от тачена червена фамилия. Столетницата пак е себе си във вихъра - интриги, вътрешни борби и неправилни личности.
Правилният областен управител се казва Евгений Мосинов. Ако ли пак го проспите, значи БСП скоро няма да спечели избори. Защото не се успивайте, тя и сега не ги спечели, просто с някакъв каръшки късмет е на власт.
Но поука няма. И според сайта областният щял да се казва Аргир Бояджиев - пръв застъпник на Зафиров. Червена плетка. Не ми харесва тая наша партия.
Успех!
2.
ЧИКИБОЙКО ТАПИРЕВ
30.05.2013 22:13:43
6
13
ПОРЕДНОТО ЧЕНГЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ДА СИ СПОМНИМ КАКВО ПРАВИХА С ТАКИВА В УНГАРИЯ ПРЕЗ 1956
1.
burgazliya
30.05.2013 21:39:02
6
11
ох, тоя крадец...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори