×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уролог от МБАЛ „Дева Мария“ на обучение при медицински светила в Индия


Уролог от МБАЛ „Дева Мария“ на обучение при медицински светила в Индия
Урологът на МБАЛ „Дева Мария“ д-р Валентин Стоев премина обучителен курс по лапароскопска хирургия в Индия. В Делхи той можеше да черпи опит от светила в урологията
07 Май 2013, Вторник, 11:22 ч.
Автор: Флагман.БГ

Специалисти, преминали курсът там са категорични – той е по-добър от сходни специализации в САЩ и Европа

Урологът от МБАЛ „Дева Мария“ д-р Валентин Стоев се завърна от едномесечно обучение в Индия, където имаше възможността да черпи опит от някои от най-големите светила в урологията. Д-р Стоев е единственият българин, участвал в курса в меката на медицинските технологии и иновации – Делхи.

„Индия е място, където се придобива една изключително добра подготовка на обучаващите се. Самите професори и преподаватели, които извършват подготовката са специализирали в Харвърд и Дънди /Великобритания/. Те са световно признати и работят от много години лапароскопска хирургия и в частност в урология. Последните години изключителен дял от тези операции се извършват с известния в обществото робот „Да Винчи““, разказа пред Флагман д-р Стоев. Последното е и една от големите причини той да предпочете обучението в Индия.

Д-р Стоев се връща буквално преди дни от специализацията си, която се провежда в рамките на месец април. „Курсът бе изключително интензивен – шест дни в седмицата от сутрин до вечер. Премина в два етапа – базисна и надграждаща подготовка и обучение за роботно асистирана лапароскопия в урологията, придружени със съответните дипломи и сертификати“, сподели д-р Стоев. Той поясни, че първата седмица е теоретичната част, втората се преминава към работа с биологични материали. Следваща стъпка са тренировки върху живи животни и последният етап е съвместно с обучаващите извършване на реални операции с най-иновативната апаратура.“Идеята е този, който се обучава наистина да придобие необходимите умения и да може да помага на пациентите си“, заключи урологът.

Специализираната лапароскопична подготовка се извършва в най-голямата частна болница в Индия. Здравното заведение е едно от най-добрите в Азия. Той разполага с изключителна медицинска апаратура и шест урологични операционни зали. Професорът, който води клиника пък е световноизвестният д-р Нармада Гупта/председател на азиатската асоциация на уролозите/, който лично е съветвал всеки един от специалистите. „Там се оперират над 5 хил.души годишно. Само бъбречните трансплантация, които се правят са 400 годишно. Подготовката в този център е на изключително ниво. Хора, които са преминавали обучение в САЩ и Европа и посетиха това обучение надграждащо бяха категорични -  този курсът е много по-добър от всички останали“, допълни още д-р Стоев.

Курсът е безценен за медицинския специалист и заради нещо друго - МБАЛ „Дева Мария“ разполага със съвременен изключително добър лапароскоп, който ще даде възможност за извършването на сложните операционни интервенции в здравното заведени. При това той е един от малцината българи, които имат компетенцията да извършват този вид операции.

„Лапароскопските урологични операции нямат особени традиции в България, ако някъде се правят, то това е изолирано. В света активно се работи от 1990-ата година. От началото на третото хилядолетие влиза и роботно асистираната хирургията. Иновативно е за България така, че е предизвикателство за нас да започнем да работим и чистите лапароскопии и роботно асистираната лапароскопия“, завърши д-р Валентин Стоев.




В категории: Здраве


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
1
Коментара по темата
1.
ихиу
07.05.2013 11:59:41
0
0
Абе, Вие луди ли сте? Какви светила в Индия?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори