×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вестник „Бургас днес и утре“ преминал към конкурента си „Черноморски фар“. Собствениците отричат (обновена)


Вестник „Бургас днес и утре“ преминал към конкурента си „Черноморски фар“. Собствениците отричат (обновена)
Изпълнителният директор на „Фар“-а Димитър Николов (вдясно) рядко уважава светски събития в Бургас, на 21 януари бе гост за ЧРД на Флагман.бг, но не спомена за предстояща придобивка
01 Февруари 2013, Петък, 12:48 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка архив

Дългове от над 20 хиляди лева натрупал собственикът му Петко Русинов към печатницата „Информапринт“

Вестник „Бургас днес и утре“, който излизаше като всекидневник от 1994 г. до началото на 2012 г., а през последната година периодичността му бе свита до три пъти в седмицата, е сменил собствеността си заради дългове към печатницата. Във вторник сделката за преминаването на изданието към нов собственик е била финализирана в Бургас след общо събрание на съдружниците, сред които с мажоритарен дял е рибният бос Петко Русинов. Там  са били изпълнителният директор на „Черноморски фар“ ЕАД Димитър Николов и националният разпространител на вестници и собственик на няколко издания Георги Калоянов. След това са проведени разговори между Николов и разпространителя Калоянов от една страна и собственикът на печатницата  „Информапринт“ООД – бургаският полиграфист Георги Калоянов, от друга. Според нашите източници управлението на „Бургас днес и утре“ преминавало в ръцете на Димитър Николов – шефът на всекидневника „Черноморски фар“. И така, той, със своите три вестника „Черноморски фар“, „БДУ“ и безплатният високотиражен седмичник „Фактор“, се превръщал в монополист за Бургаския регион.
За покупко-продажба на „БДУ“ не може да се говори, тъй като новият собственик го получава срещу погасяването на 20-е хиляди лева дълг към печатницата „Информапринт“, натрупани през последните шест месеца от бизнесмена Петко Русинов, известен с фирмата си „Атлантик“АД.
 Към 31 декември 2012 г. Русинов издал пълномощно на бургаския печатар Калоянов да поеме ръководството на изданието срещу опрощаване на дълга.

 „Смятах да продължа да издавам този вестник, който е един от емблематичните за града, но когато влязох в редакцията в началото на януари и заявих, че трябва да се оптимизира работата, срещнах съпротива, междувременно и управителката Елена Арнаудова, която е била назначена три месеца по-рано, си подаде оставката. После г-н Русинов оттегли пълномощното си, а аз разбрах, че към „БДУ“ има интерес от столичен издател“, каза бургазлията Калоянов. Той заварил личен състав от 8 души в редакцията – журналисти, коректор и страньор.

За главен редактор на „БДУ“ се спряга зам.главният редактор на „Фар“-а Силвия Шатърова – журналист с 18-годишен стаж и хъс да покаже на колегията, че е готова да оглави творческата част от новата придобивка. Самата тя обаче остана изненадана от информацията ни и отказа коментар.
Съдбата на дългогодишния журналист, създател и главен редактор на „Бургас днес“, а после и на „Бургас днес и утре“ Руси Русев е неясна. Ето какво заяви той пред Флагман.бг: „Вече съм на 70 години и не искам да остана, уморен съм. „БДУ“ ще има нов собственик, който е от столицата, но няма нищо общо с вестник „Черноморски фар“. Общото между двете издания е само печатница „Информапринт“. Ще продължим да бъдем конкуренти. Вярното е, че собственикът на печатницата Георги Калоянов искаше да го поеме, но това не стана. По време на общото събрание във вторник, на което аз не присъствах, въпреки, че съм един от съдружниците, макар и с минимален процент, е бил г-н Георги Калоянов от София – един от големите разпространители, издател на книги, списания и вестници. Този Калоянов - съименникът на бургазлията Георги Калоянов, смята да купи „Бургас днес и утре“ и да го развие. Пожелавам му успех“.

Присъствието на изпълнителния директор на „Черноморски фар“ЕАД Димитър Николов по време на преговорите било с цел съдействие на купувача Георги Калоянов. „Познавам се с г-н Калоянов, тъй като съм собственик на няколко издания и той ги разпространява. Отношенията ни са чисто човешки и колегиални. Затова съдействах при разговора по негова молба. Уредиха се проблемите около погасяването на дълга към печатницата, в която ние също сме клиенти. Екипът, който списва   „Черноморски фар“ и „Фактор“ е сплотен около идеята да запази и развие двете наложени в региона марки и никой от този екип няма да ходи в друго издание“, подчерта Димитър Николов
 


В категории: Бизнес


18
Коментара по темата
18.
Бургас Р.Христова
04.03.2016 10:45:23
0
0
Майтапчий.Я се поразровете в швейцарската банка и кайманите да видите колко милиони има Петко Русинов? Той има пари да купи цяла България, в едно със обитателите и.
17.
четател на БДУ
06.08.2014 23:05:24
0
1
Да се отбележи, че в материала има чисти лъжи. Не знам чия собственост е, но винаги съм се абонирал за този вестник, и той никога не е излизал 3 пъти седмично. Винаги съм си го получвал чинно всеки ден, с изключение на някои празници като Коледа. Моите уважение, но не пишете отявлени лъжи. Абонат съм 2003г. и винаги съм си получвала вестника.
16.
Мона Лиса
07.02.2013 11:58:15
2
3
Пеевски боб хвърля за Катя Касабова. Като чуе само фамилията Касабова и се насира.
15.
Д.Димова
07.02.2013 11:54:05
1
3
Някой може ли да каже кой е новият собственик на БДУ - тука чета, чета, ама не мога да разбера точно дали не става грешка. Кой от тези двама Георги Калояновци.Единият довърши "Бургаска поща", сега се опитвал да направи същото с БДУ. Ако не са сбъркани имената, кой е този от София?
14.
Руси
04.02.2013 08:41:17
2
1
Как Оги златната ръчичка, Оги Люлинския Остап Бендер. Вие сте луди?! http://www.blitz.bg/article/33018
13.
Бидона
02.02.2013 12:28:38
1
8
Главен редактор от 15 февруари е Ирина Генова. В предпечата нов ще е Оги Марков. Другото ще си е по старому с Бяй Руси отговорен редактор. Ха на бас!
12.
питанка
02.02.2013 07:43:21
1
5
Големи глупости пак сътвори Касабова.Бил имал дълг Петко Русинов от 20 хил. лева. Ми той си играе с милиони, че едни 20 хил. лв. ли ще го съборят.
Ама нали е флагман на родната журналистика, ще трябва да и верваме.
11.
питанка
02.02.2013 07:43:20
1
4
Големи глупости пак сътвори Касабова.Бил имал дълг Петко Русинов от 20 хил. лева. Ми той си играе с милиони, че едни 20 хил. лв. ли ще го съборят.
Ама нали е флагман на родната журналистика, ще трябва да и верваме.
10.
Първи номер
01.02.2013 22:58:55
1
7
Най-добър вариант би бил Катя Касабова за гл.редактор на БДУ. Респект към другите, но тя е човека.
9.
Слави
01.02.2013 22:02:42
1
2
Коя е тая Дона?
8.
koko
01.02.2013 21:21:41
1
6
Божее какъв ще е тоя голям столичен издател, тоя е някой близач и продажник ,затова сме на 80-то място по свобода на медиите
7.
Лили Вихронрав
01.02.2013 20:47:30
2
5
И аз съм за Емануилиду. Само тя ще го вдигне на крака тоя стенвестник.
6.
spoko
01.02.2013 19:05:37
4
4
Най- подходяща за главен редактор на БДУ е Дона.
Но ако зад това не се крие някоя уйдурма, а наистина вестникът е купен за да се развива, единственият който може да го оправи е Румяна Емануилиду.Сори за Силвето, но е още аджамия.
5.
Dona
01.02.2013 16:55:28
5
1
Иване, не се радвай толкова, щото пък може и да я огрее Дона. И защо да е Силвия, а да не е Дона?!
4.
коко
01.02.2013 15:17:30
1
6
пълни глупости, кк. вестника излиза всеки ден, продавам вестници ...
3.
Канибала
01.02.2013 13:59:36
2
5
Мухахахахамехахахахахаха - носорогът Дона Митева чакаше да я огреееееее.Силвито сега ще й набие шута на тая на тая надута свинкя
2.
pe4atar4eto
01.02.2013 13:45:27
2
3
ama kakva saprotiva sre6nalo mestnoto mom4e.....hahahaha toi iskal da ostavi ekip ot 5 4oveka..saprotiva bil sre6nal....kasabova pak dade volia na fantaziata si
1.
Бате Манчо
01.02.2013 13:38:05
3
1
Хаирлия да му са на пейевски вестниците - Шатарова главна редакторка!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори