×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Продават къмпинг Каваци на Банев за над 1.3 млн. лв. след Свети Валентин


Продават къмпинг Каваци на Банев за над 1.3 млн. лв. след Свети Валентин
Плажът на къмпинг Каваци е един от най-чистите, красиви и предпочитани от туристите. Повече от 20 години обаче подобрения и реконструкции в самия къмпинг не са правени
12 Януари 2013, Събота, 09:10 ч.
Автор: Бесове.бг

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев организира публичен търг на 15 февруари

34 775 квадратни метра от една от най-апетитните и живописни местности по родното Черноморие – къмпинг Каваци вече се продават. Частният съдебен изпълнител Тотко Колев извади имотът на публична продан заради задължения на собственика му – фирмата „Хелио-тур-с“, зад която стои бизнесмена Николай Банев.  Началната цена, от която ще започне наддаването, е 1 340 850.00 лв. Кандидатите трябва да подадат документи до Свети Валентин, а на 15 февруари ще се проведе самият търг.

Къмпинг Каваци е един от най-предпочитаните по нашето море, въпреки че от годините на соца, там подобрения почти не са правени. Преди повече от 20 години „Хелио-тур-с“ приватизира терена, но не е платила за него. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е взискател по въпросното изпълнително дело.

Само преди два месеца, в средата на ноември холдинг „Нов век“ бе обявен за новия собственик пък на къмпинг „Градина“, след като Окръжният съд в Бургас отхвърли  жалбата на „Хелио-тур-с“ АД срещу публичната продажба на апетитния имот. Агенцията по приватизация обяви на търг три имота на дружеството, което притежава къмпингите „Градина“, „Каваците“, „Златна рибка“, „Веселие“, „Черноморец“, резиденция „Созопол“ и ресторанти, тъй като единият от акционерите в него – „Приват турист“ ООД вече 12 години дължи на държавата 630 000 долара без лихвите. През 2000-та година РМД-то „Приват турист“ купува 40% от „Хелио-тур-с“ АД за 700 000 долара, но внася само 10% от сумата и повече не плаща и цент.

За да си събере парите, Агенцията по приватизация извади на търг три имота - бившето бюро за комплексни туристически услуги в Созопол, винарска изба в Созопол и къмпинг "Градина", чиято първоначална цена  бе 1 670 000. За първите два нямаше купувачи и те отпаднаха, но за къмпинг "Градина" се яви сериозен кандидат с пари – холдингът „Камп интернешънъл“, който се свързва с „ЦКБ груп“ и „Химимпорт“, все дружества на ТИМ.

Агенцията не трябва да продава активи на „Хелио-тур-с“ АД. Те не са собственост само на длъжника „Приват турист“ и така се ощетяват останалите акционери, които не й дължат нищо. Държавата просто трябва да обяви за нищожен приватизационния договор с „Приват турист“ и да стане собственик на неговите акции, каза тогава изпълнителният директор на „Хелио-тур-с“ АД Блага Брайнова.


В категории: Созопол


1
Коментара по темата
1.
ГОСТ
14.01.2013 17:22:49
0
1
Окръжният съд в Стара Загора постанови 2-годишна ефективна присъда срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, съобщи говорителят на съда Татяна Гьонева, цитирана БГНЕС.
Йордан Лечков е признат за виновен по две от повдигнатите му обвинения. Първото е за неизгодна сделка за водния цикъл на Сливен и щета за 571 783 лв., а второто обвинение е квалифицирано като принуда върху директора на териториалното звено на НАП в Сливен Петко Дюлгеров - да бъде прекратена ревизия на фирмата на сестра му и на още една фирма "Булгейт".

Старозагорските магистрати решиха още присъдата да бъде излежана в затворническо общежитие.

Освен това Лечков е лишен да заема длъжността кмет на населено място в период от три години след влизане в сила на присъдата, предаде Дарик.

Решението обаче може да бъде протестирано и обжалвано в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Това е първата ефективна присъда, наложена на бившия сливенски кмет. До момента срещу него има произнесени две условни присъди. Те са за превишаване на правомощията и ощетяване на държавата с 14 642 лева, както и за злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на община Сливен с 904 000 лв.

Процесът срещу Йордан Лечков е в Стара Загора след отвод на съдиите от Окръжния съд в Сливен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори