×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Царевският кмет нагласи герберова снаха за юрист на общината


Царевският кмет нагласи герберова снаха за юрист на общината
Новият юрист на Община Царево, оглавявана от кмета Георги Лапчев е роднина на Даниел Скулиев (вдясно), според участвали в конкурса назначението е политическо и връзкарско
13 Октомври 2012, Събота, 21:26 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Изобщо не съм знаел даже за конкурса, твърди шефът на Общинския съвет Даниел Скулиев

Кметът на Царево Георги Лапчев нагласи снаха на активист от ГЕРБ за юрист на общината след опорочен конкурс, сигнализира един от кандидатите за поста. Пренебрегнатият кандидат е 27-годишен специалист  Димитър Бъчваров  със завършено висше образование във ВТУ „Кирил и Методий” при най-големите светила в юридическата наука. Той е бил с най-големи шансове за поста, но вместо това работа получава Биляна Пейчева – снаха на председателя на Общинския съвет в морската община, управлявана изцяло от ГЕРБ- Даниел Скулиев, който също е юрист.
„Кандидатствах по програма "Старт в кариерата", обявена от Агенцията по заетостта /АГ/, за работно място за юрист в Общинска администрация, гр. Царево. Запознах се подробно с изискванията, обявени от Агенцията по заетостта. Завършил съм ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", гр. Велико Търново, с общ успех /семестриален и от държавни изпити/ - 5.25, с положени държавни изпити при проф. Огнян Герджиков - мн. добър 5, както и при доц. Борис Велчев - отличен 6. Критерият, посочен от Агенцията по заетостта е, че средния успех се взима предвид при повече от 20 кандидата.  Подредбата от АГ беше следната: 1. Димитър Бъчваров - 5.25; 2. Виолета Панайотова - 4.08 /БСУ/; 3. Биляна Пейчева - 3.80 ( с 4 год. семестриално специалност "бедствия и аварии" от ВСУ и една година магистратура право.../.  Бяхме трима кандидати, ясно беше, че критерият "среден успех" нямаше да влезе в сила. Явихме се на т.нар. "интервю" в Общинска администрация, гр. Царево. "Интервюиращите" бяха 4 човека, от които единствено секретарката /за тази длъжност се изисква квалификация "магистър", а тя е с "бакалавър" (може да се провери от Единния класификатор на професиите, одобрен от Министерския съвет/, задаваше "въпросите", разказа единият от кандидатите Димитър Бъчваров. Той пита дали конкурс между юристи може да се провежда, влизайки един по един за 5 мин.и как един "капацитет" с 4 години "супер специалност бедствия и аварии" го е надминал, като се има предвид, че той самият е учил 6 години „право” във Велико Търново, с преподаватели като доц. Кристиян Таков, доц. Борис Велчев, проф. Огнян Герджиков и доц. Ваньоша Ангушева .

„Реших да отида при "работодателя", при секретарката, тъй като все пак, тя задаваше основните въпроси..Попитах я, "какъв е критерият", а тя ми отговаря..."субективен" . Според мен той трябва да бъде обективен”, смята Бъчваров.

Той е категоричен, че спечeлилата конкурса дама е взета на поста заради връзките си с партия ГЕРБ, която управлява общината, а не заради нужните знания.

„Дори не съм знаел за този конкурс. Младежът, който се оплаква, кандидатства за работа и при мен в кантората ми. С мен разговаря и майка му. В интерес на истината имам толкова друга работа, че не ми е останало време да се интересувам от този конкурс. Аз дори не знам кои са членовете на комисията, която го е провела”, каза Даниел Скулиев. На въпрос дали е лобирал за своя роднина, той отговори: „Спя спокойно. Аз съм завършил с 5,70 и работя много. Идея си нямам за кандидатстването на моята роднина. Не може никой да спре някой да се жалва, това е негово право. Но само се запитайте дали, ако исках да намеря работа на посочваната ми за близък роднина жена, нямаше ли да я взема при мен в кантората, където заплатата й щеше да бъде доста по-висока от тази в Общината. Аз съм принципен и искам хората да заемат длъжност според квалификацията си. Не съм ходатайствал за никого. Съвсем откровено казвам, че съвестта ми е чиста”, каза още Даниел Скулиев.


В категории: Царево


105
Коментара по темата
105.
btwydi
12.11.2012 16:09:21
0
0
HfTMUY , [url=http://jqhznxbwrend.com/]jqhznxbwrend[/url], [link=http://mmmyldvyjbgd.com/]mmmyldvyjbgd[/link], http://aqtcqzelrjls.com/
104.
nltaqjhhzxz
12.11.2012 04:42:24
0
0
Fqb5rZ <a href="http://yikfodlsnpen.com/">yikfodlsnpen</a>
103.
yqncpebwtpa
10.11.2012 14:34:40
0
0
u9Oep6 <a href="http://dygfyfzrnhag.com/">dygfyfzrnhag</a>
102.
Jessika
09.11.2012 21:11:21
0
0
You've captured this perfectly. Thanks for tkanig the time!
101.
Do 21
21.10.2012 18:24:33
0
8
Glupako, tazi programe za vishisti, bes staj po specialnostta.
100.
До 74 - Николов
21.10.2012 17:22:20
0
7
Г-н Николов, не ”на който”, а ”на когото”. Запознайте се първо с българската граматика. И това, което прави момчето, не е ”хленчене”, медиите са т.нар. ”четвърта власт” в Държавата, а по Конституция - ”свобода на мнение, слово и печат...”. Май няма да е зле да се запознаете и с правната материя...
99.
виц за общината
20.10.2012 16:17:16
0
1
Майка води момчето си на лекар и казва:
- Докторе, погледнете моля, какво става с пишлето му.
Докторът:
- Така-а-а, от този момент нататък пишлето ще наричаме член и започваме да лекуваме трипер.
98.
мазен
20.10.2012 12:12:07
0
0
Тия така ги обърках, че скоро ще се хванат за гушата. И накрая ще победя аз
97.
мазен
20.10.2012 12:12:01
0
4
Тия така ги обърках, че скоро ще се хванат за гушата. И накрая ще победя аз
96.
за любовта
20.10.2012 11:22:22
1
3
то и бившите ходеха до созопол, айде да не си кривим душата, всичко си знаем... айде със здраве, само големи приказки и локуми в началото, неизживяно детство и послушковци... поне да се натрупа опит в секса... за любовта в другия живот...
95.
гочевото
20.10.2012 11:12:55
0
16
как срама няма това сладко усмихнато момченце Скулиевчо, принципно било, пък си вдигна незаконно етажче в квартала, то винаги лакомията, върви с простотията, а при бързото богатство най много лъщи... колко бързо ще ви усетят, не е истина...
94.
няма как
20.10.2012 11:07:40
1
5
няма как от тъпи, прости и алчни комунисти, да се родят умни, красиви и добри хора, и прехода го доказва, затова в пустинята и при мойсей... да изкупуваме грехове... не сме дорасли за любов и човещина...
93.
за царчето и следващите
20.10.2012 10:58:48
0
2
Той пристигна в царството на баща си едва ли не като манна небесна и освен че привнесе църковната десарска паплач в мизерното всекидневие на българите, показа недвусмислено про-комунистическата си ориентация. Той дори не я криеше. Скоро всички разбраха, че тази ориентация не беше само театрална импровизация, а отдавна режисирано шоу. Една от първите му и съвсем недвусмислени прояви, беше да прескочи до Москва за одобрително кимване от тамошната мимикрираща кагебещина.

Той очевидно знаеше с кой си има работа, тоест кой беше написал сценария за т.н. преходен период и кой играеше главните роли в него. Но той очевидно познаваше и закърнелия политически мозък на ошашавения от комунизма българин, защото доста безцеремонно започна да си гони връщането на имотите под благодарния за услугата поглед и съгласие на десарските сценаристи.

Цар Симеончо си изигра ролята прекрасно: пред изумените европейски аристократи той заряза синята си кръв и дадения му от Бога произход, и се превърна в абсолютен и долнопробен светски премиер, тоест плебей. Дали има наивници, които мислят, че тоя минаващ за монарх себичник мисли първо за нацията си, а не за джоба си? Какво ли не прави човек, за да получи имотите си, отнети от същата тая комунистическа паплач, която му ги беше отнела и която порядъчно беше оплюла баща му отгоре до долу.
Е, получи си каквото можа, но за евреите си трае, защото ако защити баща си комунистите ще му покажат зъбите си, а може и нещо по-лошо да му се случи; ако не го защити, значи е срещу баща си и неговата политика. Не че преди не е демонстрирал хамелеонщината си – да видиш един монарх в коалиция с една руска комунистическа марионетка като Сергей Станишев и десарско ченге като българския турчин Ахмед Доган не е често събитие. Но то е особено гнусно и цинично, ако си спомним как същия този ДС-Доган преметна турското малцинство и го накара да гласува за комунистите, и това след още пресния спомен за «възродителния процес» и хилядите негови етнически събратя, изритани от родината си по комунистически.
Как тоя морално деградиран търгаш можа да излъже толкова хора, като дори се докопа и до властта, ако не на крилете на една подбита нация, свикнала да чака да й спуснат отгоре? Как ако не с помощта на една от двете доказано най-престъпни обществени системи – комунизма, и специално с нейния репресивен апарат ДС?
Мълчанието, казват, понякога говори повече от думите.
92.
колежка от ВТУ
20.10.2012 09:45:15
3
9
И тъй като вие имате доста работа и се занимавате с градивни неща ми отговаряте веднага.Репетирам си с вас и така стигам до извода, че клоните към самоирония. Не разбрахте ли че съм стажантка и трупам стаж, че ще има и такива като вас.А днес е почивен ден и пак работя!
91.
друг колега
20.10.2012 09:21:24
7
3
Колежке от ВТУ,
ако Вие си намерите някаква работа или нещо градивно да се занимавате, знаете ли как само ще се успокоите.
90.
колежка от ВТУ
20.10.2012 09:08:33
2
8
Колега НИЕ разбрахме, вие си знаете! За по-бавно разбиращите няма да повтарям- КАЗУСА Е РЕШЕН!
89.
Kolega
20.10.2012 07:53:07
7
3
Колежке от ВТУ,
явно във вашия реномиран университет не са ви научили да пишете правилно и без грешки. Това всъщност показва и доколко ви е реномиран университета! А това със задаването на въпроси към комисията може само да си го мечтаете в мокрите си сънища.
П.С. "В предвид" не съществува в българския език - или е "във вид", или "предвид". Ама те на това учат още в основното училище...
88.
колежка от ВТУ
19.10.2012 09:09:40
2
16
След като няколко дни внимателно, следя целия материал стигам до следните изводи и искам да внеса яснота на хората, които могат да ме разберат.Тъй като съм била изпитвана от същите имена макар и не с такъв успех, знам каква е подготовката и тръпката. Но от прочетеното става ясно, че има хора които дори струва ми се не са чували за тях. И така по темата: Имаме ясно изложени въпроси. Отговори от сорта -къде го пише,къде е прочел – това нас не ни задоволява. Искаме факти. Колкото и да е независещо за вас /така е удобно/ ние сме хора от ВУЗ с традиции и реноме. Така, че няма как да ни обидите. И за ваше сведение ние сме чели и между редовете , а не сме спали.Сега ще питате „къде пише и къде го прочете”Ами да сте чели, така на готово е лесно. На някакво миме – замълчи! Срамувам се от теб, че съм жена!Какво е това проучване от шефа, доказване, справяне чудесно с работата и много други фактори- без образование? Ние сме учили за юристи, а не за „труженички” Ясно? Господин Николов- лично на мен ми стана ясно, защо Димитър не е приет на работа. Това просто не е вашия човек. На вас ви трябват явно припкащи пеперудки, които подписват празни листи. Много правилно комисията е оценила , че срещу нея стои човек с достойнство и морал. Банално и несериозно е да пишете едно и също. Това, че Димитър се е обърнал към тази медия и вие четете и отчаяно пишете едно и също и имайки в предвид брой прочитания както и положителните и отрицателни вотове доказва ,че тя има значение.Това са факти, които всеки може да види. Плюйте го колкото искате, това само го закалява, защото така е в нашата професия просто трябва да свикваме и това е той пак ни изпревари направи своя голям скок в кариерата. Ние го познаваме и знаем ,че той е първо човек, обран в думи и действия, точен праволинеен. И както един колега се шегува – да сте благодарни, че не е лято. Иначе идваме и на открито с въпроси от нас ще отговаря комисията. Така ще го спретнем, че ще заприлича на „културна програма”-шоу и останете дълго в историята, накъдето всъщност сте се запътили! Разграничавам се от изнесените пошли и гнусни изказвания за други лица. За мен казуса е решен!
87.
обикновенна гражданка
19.10.2012 08:14:30
2
13
За съжаление и там става "със строг конкурс". Аз плаках ама не стана. Така е народе избрахме си не тикви та картуни!
86.
Обикновен гражданин
18.10.2012 21:27:22
14
2
Бъчваров,по-добре да кандидатстваш за длъжността "озеленител" в общината.Така поне сълзите ти ще са от полза.Смешник!
85.
мастит адвокат
18.10.2012 21:06:01
1
13
аз съм най обезпокоен от многото работа, която има светилото скулиев, такава мас ще се лее в кеханата, че всички паламуди безплатно ще ги консервират...
84.
от арапя
18.10.2012 20:58:18
0
12
и какво се оказа оядените и крадливи бивши общинари правят кариера на други места, слуховете говорят че геодезиста Войнов му предлагат повишение в Поморие, а новите млади, способни и кадърни специалисти не знаят откъде да я подхванат, май от цялата работа ще си изпати кмета, дето има специалисти за всеки проблем, само да не го качат на черешата... щото всички сме от село, ама някои сме повече...
83.
предприемач
18.10.2012 20:49:45
0
14
и някой да обясни на гостите от софия, че освен заведението на джонката, навирения пишок и ацо цигуларя, орангутана има и друго общество в тоя град, и то обществото не прощава не чака някакви гаменчета да се учат да четат...
82.
земеделец
18.10.2012 18:39:12
0
10
тия са горе на черешата вече, пък като се върне бай ви петка бая ревизийки ще има... такава хубава песен - горе, горе на черешата...
81.
G. LAP- LAP
18.10.2012 11:55:07
0
13
Уважаеми мои подчинени, моля не се опитвайте да внасяте яснота, защото все-повече се обърквате и излагате. Поради изнесения състав на комисията, хората ще разберат за какво иде реч. Интервюиращия не се ли сеща, че да застанеш на изпит и да бъдеш оценен от Герджиков и Велчев не е същото да си срещу нашата комисия. Добри сте специалисти но хората ви познават и нещо не ви оценят, като такива от което ми е много болно. Допуснали сте малка грешка, но такава допускаха и предишните така, че споко.Обективни, субективни не се обяснявайте, че доста се понавързахме. За жалост хората знаят, че Секретаря ни е по- добър, като кафеджия и няма кой знае каква практика по специалността, Мимито вече и лъснаха историята и при толкова много желание и желаещи, защо никой нея е пожелал до сега от стари и нови. Добре, че не познават другите двама, ама май са проучили единия, чиято тъща беше секретар на комисията по преброяване при предните гадове и за жалост направихме грешка, като го изпращахме по проверки през лятото- много ни изложи.Аз самия видях как една от нашите важни отговорнички по чистотата плюе семки по улицата и си изхвърля фаса където и падне. Един по един идва и моя ред.Това е не само наш проблем, това е проблема на всеки малък град, че всичко се вижда. И за това нека си затраем. Всяко чудо за три дни. Повече да няма шум!
80.
;-)))
18.10.2012 09:50:03
1
16
Мадам дето налапа пишката на Мона Лиза ще я издигнат от партията за директорка на училището май май.
79.
мъдрост
18.10.2012 08:22:14
2
13
На времето имаше едно Мими, което скачаше, скачаше та скокна чак до БТВ. Други скачаха , та чак им разпраха гащите . И какво от това.Мимито се нагоди. Стана юрист на всички времена - издигна се доказа се момичето.Какво лошо? Едни и същи сте, които политизирате нещата.Ягоди, малини, къпини , любовници- всеки да си гледа работата.Нещата са ясни какво толкова се пънете и плюете? Правда няма! Кой добър, кой лош много засегнати. Но не подценявайте форума- има много интелигентни мнения. Сами преценете от кои сте! Града е малък всичко се знае, никой не може никого да спре. Стара мъдрост- Колкото повече духа вятъра, толкова повече се вдига полата и ти се вижда задника /много станахте с разголени задници/. Стига с тези глупости. Всеки да прави каквото си иска. Хайде със здраве и повече ум!
78.
burgas
18.10.2012 08:10:49
2
8
Ei nikolov, mai nakraq ti 6te hlenci6 i 6te te pitame togava
77.
Dolchinkovci i t.n.
18.10.2012 06:31:18
0
11
Че какво лошо за на Мирката Фешеф жена му хубава е момата, като я пусне Мона Лиза да я треснем и ние е тва е. Голям курваляк прави царево и мъжки сини и червени и женски.
76.
DT
18.10.2012 06:11:25
11
2
Da,tochno taka, Marin i vsi4ki ostanali,koito rabotqt v grada i po sveta sa idioti i prostaci,lakei i pionki,zashoto rabotqt i ne im e nujen nqkoi da e kmet, za da imat rabota.Kak moje da si pozvolqvat takova durjane!? Dolu tazi mrusna sgan ot rabote6ti...vsi4ki na borsata,za solidarnost kum biv6ite soc lideri.
Samo Mitko,koito e obshtinski suvetnik ot bsp, a raboti v gerb obshtina.Samo taka!
Samo Balabanov,koito e lentqi ot bsp,biv6 i nastoqt6t strahlivec,koito plue6e po Arnaudov, a posle i po vsi4ki ostanali.
Samo Filip Filipov,sds-arq sus cherveno surce.Stojera napravdata i chudjite bulki primerno.
Samo Pastora.Chovekut glas!Obedinitelqt na mahalite!!!
Samo Qni Kostadinov,mladata nadejda na bsp,4ovekut na koito iska da prili4a vseki mlad 4erven i uspe6no zaprilichva.
Samo Vanq i De4o!Davaite! Vie ste !
Samo pridvornite!!! Davaite Arnaudovi,vie ste ! Vuv vas e nadejdata na grada! Vie shte spasitelite na Carevo. Dolu vsichki predateli,koito sa druznali da rabotqt bez va6ata blagosloviq.Dolu!
75.
D.Prok.
18.10.2012 06:02:13
10
2
Davai Mite, pravdata na qgodite e s teb.Otidi v bsp, tam shte ti prostqt, che si bil sds-ar.Zashtoto drugarq Arnaudov nikoga ne e pravil politicheski naznachenia. I nikoga ne e vnasial specialisti ot drugi gradove.
I glavnia arhitekt vapreki, che e ot burgas pak se vodeshe za mesten.Tolkova dobre se beshe srastnal s horata. I bezkrainite rodninski vurvolici.Tova sa samo sluchainost.Otidi v bsp! Tam vsichko e po rozi. I mejdu drugoto, filip filipov e mnogo dobro momche.
74.
Николов
18.10.2012 05:59:19
14
1
Г-н Бъчваров,вече разбрахте ли защо критерият е субективен:
Защото не просто оценките,които също са субективни,са важни, а и човекът.Много ясно, че ще вземат човек, на който могат да имат доверие,а не такъв, който при първа възможност ще отиде в бесове,скат или ягодино, за да хленчи.
73.
до интервюиращ
17.10.2012 15:33:17
0
13
ІІІ. НЕПОСРЕДСТВЕНИ ЦЕЛИ



· Предотвратяване на деквалификацията на младежите;

· Превенция срещу “изтичането на мозъци”;

· Предоставяне на възможности за обновяване на публичната администрация;

· Предоставяне на възможност за последващо назначаване на част от младежите на постоянна работа;

· Постигане на гъвкава комбинация от знания, умения и опит, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

Някой май не е чел програмата?
Ще дърпаме уши!
Да ни е честита гъвкавата комбинация!
72.
жалко
17.10.2012 15:09:30
1
17
На страницата на Агенцията по заетостта са изнесени номинирането и класирането на кандидатите. Ясно се вижда, че кандидатите са номинирани по реда -успех от диплома.
И след като конкурса се е провел при "светилата" на Общината къде ви е протокола? Въпроси ,зададени от кого , отговор от кого. това се иска. Не замитайте гафовете си с глупости.Това не е единичен случай. Просто доказвайте с факти. Наистина може би секретарката на общината, би провела по-добър конкурс. Няма да се учудя ако е магистър -специалист, както по-горе бе обяснено. Защото незевисимо от класификатора - нов или стар Секретаря на общината без да е специалист изпитва специалисти /те са магистри/. Не пишете повече глупости, не се хващайте на хорото, като не можете да го играете, не търсете под вола теле. Смешни и жалки хорица. Не се напъвайте повече че много започнахте да се изтървате и вони от началото на града и цяла България ни разбра. Моля, ви спрете !
71.
до горните еднакви коментари
17.10.2012 13:30:22
17
2
Тези всичките коментари отгоре показват колко е отчаян бедния комунист и бивш кмет. Пиши си във форумчето на бесове. Бесней си... имаш още 3 години да си беснееш. После изборите ще покажат, но недей да се надяваш много.
70.
Georgi lap4ev
17.10.2012 13:10:44
1
15
hora prostete eaz ne re6avam,Angel cigolaria taka mi kaza, ako ne slu6am Georgi kostadinov 6te mi se kara.Nali znaete 4e mi pratiha ARhitekt ot sf. te re6avat ne me sadet. prostete.......MOlia se da zagubi boijko i da si ida v kosti ako ARNAUDOV razre6i.prostete carevci vie ste si vinovni,az sam pionka
69.
lozenec
17.10.2012 13:07:16
1
11
kolko 6te ve traem neznam no niama da e dalgo poviarvaite,i uli4ki da pravite niama da vi pomogne tova.
68.
CAREVO
17.10.2012 13:05:43
1
12
mitko samo taka tez si zaminavat tova koeto praviat e lo6o.ti ne si za tam,tam im triabvat robi maloumnici
67.
kosti
17.10.2012 13:03:43
1
10
do gorskia kmet.palia4o dnite sa ti broeni, goliam lajec izleze toz gadularia. advokati, doktori biznesmeni.palni al4ni gazove ste.verno boiko padne li voina na hlebarkite
66.
niko
17.10.2012 12:59:39
1
10
az za parvi pat go vijdam toz kmet mnogo sme6een,verno li taka sa postapili s mom4eto utre moje da mi se slu4i na men.
65.
Lap4ev
17.10.2012 12:58:06
1
10
kmete raskaza li na jena ti za fe6eva, za romanti4nata ve4eria v suzopol.........snimkite sa pri nas da ne se iznenada6 kato vidi6
64.
zdrujenie ahtopol
17.10.2012 12:56:12
1
9
karidkov vnimavai gledaite da spe4elite parlamentarnite 4e sopita sa podgotveni,gotvete se za isselvane
63.
AXTOPOL
17.10.2012 12:54:23
1
8
toz na6ia kmet piklu e sa6tia kato carevskia palni nekadarnici vednaj iade 6amari mai skoro pak 6te iade.horata ne mogat da gi gledat
62.
ico
17.10.2012 12:52:04
1
8
ooo da drugia pat prosto da zabraviat, i men me izlagaha angel kadeto me vidi6e mi govore6e super laji. za edna godina carevo mu se raskaza igrata
61.
gerber
17.10.2012 12:49:32
0
10
naistina mnogo ste podli predi da vzemete vlasta zvaniahte maznehte se sega zaobikaliate i vse se pravite 4e govorite osobeno djonkata ob6tinskia savetnik s 11 klas. drugia pat 6te ve nakajem ot priatelite s lubov. do skoro
60.
интервюиращ
17.10.2012 09:56:20
19
4
Няколко неща ми правят впечатление:
1. След като си учил при най-големите светила на правната наука, от това НЕ задължително следва, че правната наука ти се отдава.
2. В изискванията за конкурса никъде не пише, че общия успех от университета е определящ критерий за избор на стажант.
3. Не съществува подобно нещо като "една година магистратура по право. Правото се учи най-малко 5 години в университета и няма отделна магистратура само по специалността право. (Това "журналистката" Боряна трябваше да го провери).
4. Както се споменава в статията "секретарката задаваше въпросите" - в случая не става въпрос за обикновена секретарка, а за СЕКРЕТАР на община в Република България, която държавна длъжност по ранг е малко след тази на кмета.
5. След като в малък град като Царево, повечето хора са свързани помежду си с роднински връзки, означава ли това, че нито един роднина на никой от общината няма право да работи също в общината. Да не би бившият кмет слънце никога да не е назначавал някой свой роднина на пост в общината?
6. Интервюто се е провело от комисия от 4 експерти - секретар на община, главен юрист на община, юрист и експерт човешки ресурси. Всички те са способни да вземат конкретно и ясно решение за възможностите на кандидатите за работа.
7. Критерият е субективен, защото решението зависи от различните способности и възможности на субектите, които се явяват за стажантския пост. Не съществува обективен критерий във връзка с интервю за работа, особено за юрист.
8. От всички гореизложени факти става ясно, че тази статийка е чисто скалъпена от някой, който първо има интерес да плюе по управляващите, второ, който не познава даже малко от фактите по този случай и трето явно е получил материални облаги от публикуването и.
Касабова, да знаеш кой е той?
59.
Аотрален тип
17.10.2012 07:03:27
3
20
в слуая е явно установена посредническа функция и действия целенасочени към лобиране на "семейни" интереси.
Осигуряване на назначения(та) и кариерно развитие на лице близко до управляващите - НИЩО НОВО!
Това ни дава сериозна доза ироничен оптимизъм за положението на шуробаджинащината в която живеем.
Напират ме няколко въпроса след публикуваната статия и надали ще се нагърби гербер да ми отговори!И все пак:

-Защо след като са факт фамилните отношения на част от управляващите и кандидатите(ката),няма поне публично порицани, санкционирани лица и пр.?

-Защо след като е явна и факт посредническата функция между двамата не се предприемат показателни и наказателни акции?

-Защо държавата позволява да се случват следните смущаващи за 21век факти в една Европейска държава?

В почти цялата администрация на китното градче се наблюдава неправомерно управление и надвишаване на правомощията от страна на "младите предприемачи" т.нар. "УПРАВНИЦИ"!!

Всекидневно се срещаме с тях и се сблъскваме с безумната им бюрокращината, с която ни ограничават правата на хората гласували им доверие!!
Наясно сме с постъпките,маниерите и умствения им потенциал като добре обиграни схемаджии!И тук идва място за познатата ни фраза "От както си се родил все бай ганьо си бил" - напълно олицетворяваща карикатурите на голяма част от горе описаните лица!!За тези същите момчета става въпрос.. бивши биячи, текущи псевдоиграчи.
Сечища взимат, търгове печелят, питай ги после как са успели да забогатеят??!!Кайени карат сгради строят и явните си схеми неспират да кроят!!

Но стига толкова за т.н. местен "хайлайф" от китното градче изпълен с комплекси за малоценност.


Относно Д. Бъчваров смея да твърдя, че го познавам достатъчно добре като личност.Личност която малко хора имат щастието да познават изтински.Изпълнен с морал и етика.Човек, който се съобразява със ситуациите и хората около него.При него липсва грубо отношение към когото и да било.
Отстоява позицията си не с безпочвени приказки и суха теория, а с факти и аргументи.Отговорен, самоуверен с интелект ерудиран мъж!!
58.
vasiliko
17.10.2012 05:37:10
14
1
Всичко е игра,малко сте играчите.Пешката и царя се прибират в една кутия, когато играта приключи.И тука така, някой си идиотоподобен на фил.фил. от регионалната телевизия МАТ, който по нощите тъпчи гимназиални учителки и читалищни дейки, сега седнал да говори за кмета, че бил любовник. Някак си не върви.
Други пък, които са на конци от години или от месеци и не могат да излезнат извън града ако не са питали леля си малина примерно или не могат да отидат до приморско и софия, ако не наплюят някой преди това,говорят за пионките на лапчев.
Смешна е тая жалка история Царевската...
БСП се правят си мислят, че ще дойдат на власт със пенсионирания си екскмет или със новата си Надежда настоящ специалист архитект или финансист-спасител, ГЕРБ си мислят, че ще оправят разваления свят и, че ще са цял живот любимци на хора и спасители на държавата и града.
Лъжете се....
57.
debelata svinq Skuliev
16.10.2012 16:06:04
0
13
ebe mn si elementaren be Skuliev ti za prosti li ni smqta6 parduhal sme6en ti li si naj-velikiq advokat 4e dava6 golemi zaplati to za teb pari nqma sega zatova si se vkop4il v darjavnata rabota za da vartite dalaveri s drugite hieni zlobni....tapaci...konflikta na interesi e nalice snaha mu e tolkova prosta i zlobna 4e ako nqma podkrepata na Gerb/ na velikiq adv. Skuliev/ nqma nikakav 6an6 da speli4i naglaseniq konkurs...mn elementarni stanahte naprova se razmirisahte na fekalii seliovci ot Gerb Carevo
56.
stoiko
16.10.2012 07:44:48
0
15
vdignaha vodata s 50 st. na kubik. towa li e uprawata, koga mahame ogradite na pristani6teto, a lap4ev lubovniko
55.
op
16.10.2012 07:42:04
0
14
skoro 6te si ide kato kostadinow negovite hora 6te go ritnat, a horata 6te go razkasat mona liza
54.
лапчев
16.10.2012 07:40:28
2
19
на лапчев му трябват пионки като Марин. Лапчев раскажи за лубовницата
53.
Mnenie
16.10.2012 07:38:09
3
4
Nishto lichno kam Mitko,znam che e dobre podgotven,lichno sam se ubejdaval,no i na nego polovinata mu obrazovanie mina v BSU,i ne zavurshi v srok a edva tazi godina!
52.
важно
15.10.2012 16:08:37
0
16
„Медиана”: БСП догони ГЕРБ
51.
до автора
15.10.2012 14:50:09
0
15
Той Дани много неща не сиспомня :
как забогатя и стана юрист
как всяка сутрин с мазната си умивка стоеше пред кабинета на бившия кмет
как сега плаща с парите от културната програма на общината пак на този свой благодетел, който не само е завладял Лозенец, но иска да завладее и цялата община.
50.
Молба
15.10.2012 13:31:32
0
19
Молба до Г-Н Скулиев
Моля да ме вземете при Вас на работа, ще Ви слушам за да ми платите повече отколкото в общината.
Прилагам следните документи:
1.Диплома-успех среден 3,03
2.Членска книжка в Герб
49.
да да
15.10.2012 13:07:50
0
13
Вярно, Марин работеше при него! Ха защо не остана при голямата заплата? Ей ще те кръстим "лъжливото овчарче"л
48.
история
15.10.2012 13:04:05
1
18
господин Скулиев, след, като даваш такива големи заплати защо Марин /пиара на Арнаудов/ -братовчед на жена ти сега го намърда в Общината???? Случая се повтаря ставаш смешен , ама много смешен. Господин Лапчев с уважение към Вас -не позволявайте да ви подлагат повече крак!
47.
Iliqn
15.10.2012 12:17:57
1
10
Ei tova nqma da ostane taka, gotovi sme da napravim stacka pred ob6tinata v Carevo za MItaka, ne moje te da ne ocenqvat uspeha na Mitaka i da klasirat tazi s po-nisyk uspeh.Tova e ne redno i nie ste stackuvame za tozi konkurs koito se e provel.
46.
Sergei
15.10.2012 12:11:12
1
9
G-n Daniel Skuliev, da doida da si podam molbata pri vas da me vzemete na rabota 6tom pla6tate povece at zaplatite v ob6tinata.Da se nadqvame che ste dobyr advokat da imate dela che da moje da mi pla6tate.Az do kolkoto razbrah che ne e vajno da sym zavarshil s dobyr uspeh nali taka?
45.
Plamen
15.10.2012 12:07:19
1
11
gospodin Даниел , mnogo se hvalite, che moje da q vzemete va6ta rodnina pri vas v kantorata i da i pla6tate po-golqma zaplata, za6to ne ste q vzeli?Za6toto moje bi ste takyv dobyr advokat che nqmate dela za sebesi pyk kamoli da pla6tate zaplata.
44.
te
15.10.2012 11:48:39
1
16
Митко,за да се реализираш в тази община не ти трябват знания....просто трябва да знаеш на кой да се подмажеш за да се случат нещата.Те нямат интерес да назначават кадърни специалисти....за съжаление това е истината.
43.
kamen
15.10.2012 10:41:35
1
14
ei ti v gorskoto, pyrvo stani dostatycno gramoten kato Mitko i togava si davai mnenieto!
42.
Независим психоанализатор
15.10.2012 01:37:25
2
29
Сега: от изнесените факти, в които ощетеният Димитър ясно показва, за какво става въпрос, се разбира, че имаме класически, пореден случай на злоупотреба с власт и влияние и опорочаване на поредния конкурс за работа. В това никой здравомислещ човек не би се съмнявал. В тази община има капацитети, за които Вие, господа управляващи, дори не подозирате. Положението в нашия град от селски тип, ни кара да се отвръщаваме и отричаме от него, защото никой не ни дава шанс за работа, защото често ни се налага , докато следваме някаде, да обясняваме, къде аджеба, се намира град Царево- хората не знаят каде е това, защото този "курорт" се засенчва от другите като Китен, Приморско, Созопол и т.н. Защо е така? Ами какво се чудите, доста години наред, в управата и администрацията на Царево са "уредени" хора, които са толкова прости и необразовани, че освен лапсуси и издънки, друго не могат да направят за истинското развитие на града.
Искам да ви кажа, уважаеми унтерпришибеевци, че вече никой , освен затъпяващата, наркоманизирана младеж или циганите и бабите, не ви вярват! Неможете да ни замажете очите като правите кръпки по улиците или режете дръвчета. Тук няма работа, тук вие не ни давате възможности за работа, защото винаги, независимо от партийната принадлежност на управляващите- НИКОГА Е НЯМАЛО ПРОЗРАЧНИ КОНКУРСИ. Винаги назначавате своите хора и толкова сте нагли, че си мислите, че ще го правите вечно. Не, вие сте тук Временно, помнете! Чест прави на Митко, че се е опълчил и това няма да е единственият ,които ще въстане занапред. Всички знаят, че тези, които бяха най-слабите и некадърни в училище, сега са " наместени" (любима ваша странджанска дума)- всичките някъде на работа. И след като има оспорващ, недоволен и ощетен...- нека спорът се реши от независим арбитър. Как така ще назначавате човека с най- ниската диплома, как така няма да има реална, прозрачна процедура? Кои сте вие? Кой е Митко? Кой пиел, Кой крадял? Не се занимавайте с глупости, ами се засрамете, че за пореден път се изложихте( не само вие от герб, а и предишните, и по- предишните). Некадърници! И в Пробационната служба е назначен някакав инспектор- циганин и за помощник- човек с неподходящо образование. Да не мислите, че ние спим, че няма и други като Митко- висшисти, "без (право на) опит"?
Идваме през лятото и положението, което виждаме тук, ни кара да се отричаме и да намразваме този град- град на горските, на полицаите, на кмета и на попа. Толкова селски манталитет носите, че всички се подиграват на Царево. За този Глупав Имидж, допринасяте единствено Вие- управляващите, през всичките години. Глупаци!
41.
Деян
14.10.2012 22:05:55
1
20
За пореден път с негативните си коментари някои хора доказват, че си заслужаваме да ни мачкат. Познавам много добре Митака и знам, че е изключително честен, работлив и много добър приятел, и е много повече от мъж от всички тези, които пишат тук за да защитят нечий интерес. Иначе на маса всички са много силни и реват срещу този или онзи, но когато някой има смелостта да излезе и да зададе правилните въпроси, няма кой да застане зад него.
И ви питам - къде прочетохте, че Митака се изтъква, че е най-заслужил и най-можещ. За някои неща си има определени критерии, които е редно да се взимат под внимание. За други е редно просто да се обявят. Мога да ви кажа, че ако всичко си беше протекло по нормален и правилен начин, и ако по-елегантно е бил уреден поста за момичето, никога Митака нямаше да тръгне срещу това.
Въпроса му е много прост - как и защо? Нищо повече.
40.
Станислав
14.10.2012 21:44:41
1
25
Миме хленчене е твоето когато застанеш пред витрината на магазина за дрешки и почнеш да искаш мъжа ти да ти купува това и онова. Хленчене е когато седиш и се оплакваш, но никога не го правиш публично достояние. Това което Димитър Бъчваров прави е смелост, защото знае много добре че така се набива като трън в очите на управниците. Но от негова гледна точка е въпрос на морал и чест. Да не си замълчи а да си го каже. И да го направи публично, твоето хленчене за дрешки няма нищо общо със смелото решение на Димитър Бъчваров да направи случая публичен и да запарят гъзовете на герберите. Господин Царево, понеже твърдиш че Димитър Бъчваров мери улиците с патронче в ръка, хайде покажи, докажи че си прав, убеди ни. Или може би гледаш в огледалото себе си докато пишеш. 111, момченце младо, за разлика от теб Димитър Бъчваров е работил. До въпрос, при такъв проект, когато кандидатстващите са без опит се гледа диплома и конкурса. Стига да е обективно, не субективно като този конкурс. До тея дето се хващате за думичката "специалист" нека ви разясня. "Магистър" означава теоретично подготвен специалист в дадена област. СДС, ценза на БСУ като диплома струва колкото тоалетна хартия, нищо лично. Пожелавам успех на Димитър Бъчваров и реализация в неговата област правото.
39.
мими
14.10.2012 21:28:41
23
3
Абе, Мите стига с тези глупости.Стига си ронил крокодилски сълзи, че стана смешен.Какъв мъж си?И се цаниш за юрист.Ами дръж се като такъв, но всички разбрахме, че си мамино синче.Добре, че не са те взели на работа.Щеше да хленчиш за всяко нещо.
38.
sekretarkata
14.10.2012 20:46:04
17
5
abe mitko ti nali si urist, ne pravi6 li razlika mejdu sekretar na ob6tina i sekteraka...4e ako si bil na konkurs pri sekretarkata, sega razbiram za6to ne sa te vzeli...ne razbira6 ot fax-ove sigurno...
37.
СДС
14.10.2012 20:41:55
25
4
Бъчваров,младия талант, от ВТУ, който преди това май учеше архитектура, после май учеше в БСУ и т.н. За същия специалист ли става дума ? Много сте ми интересни като започнете да делите университетите на ВТУ.БСУ и т.н.
Скъпи извозени,навсякъде ви преподават едни и същи хора.Митко дръж се като мъж, стига хленчи. И не играй мръснишката.
Знай, че сега Балабанчето ще ти стане първи приятел, чичо Петко ще ти обещае, че като е той на власт ще те вземе без конкурс и готово. И ще си любимото момче на лелята.
Ти това ли искаш ? Я се бори и си работи.Не се занимавай с глупости.
Като си тръгнал да демонстрираш знания, трябваше да знаеш, че преди да плюеш по секретаря и конкурса и, тя е била на конкурс по стария класификатор, ти нали си юрист и знаеш действието на нормите. Или нищо не знаеш ?
Плюс това...не се коси, не си изтървал кой знае какво. Или и ти искаш да лежиш по цял ден на гръб и да взимаш 300 лв заплата.
Пак ти казвам, не хленчи като момиче,стягай се, и не цапай повече, че се размириса наоколо от този плач.Мъжки плач...
36.
хаха
14.10.2012 20:31:19
3
12
видяхте ли как съдии и прокурори се изповядват на Лили. Че са завършли с тройки а са и мн.добри професионалисити. Лили ама ти да не си поп
35.
Лили
14.10.2012 17:23:37
14
4
Ей, колко прокурори и съдии са с нисък успех и си вършат добре работата.Оценката не означава нищо всеки който е учил знае какво представлява един изпит.А колко бизнесмени са със средно образование и са преуспели.Теорията и практиката са две различни неща, а за да си добър специалист трябва да имаш доста практика.При условие, че никой от кандидатите няма практика Митко как се определи като най- добрия?
34.
ххх
14.10.2012 17:00:11
1
23
Когато, главата е по-тъпичка или ограничена и тези под него не трябва да са умни, защото ще го засенчат, но определено да си мазнич е много важно днес! Вярно е че успеха не е миродавен, но е и вярно, че с три е трудно да си добър специалист.
33.
Димитър Бъчваров
14.10.2012 16:33:54
5
31
Единственото, което исках да разбера, е критерият, на база на който стана класирането в общината. Как с въпроси от типа на "представи се, къде си завършил, какво те мотивира да кандидатстваш тук...", могат да се оценят обективно знанията на един юрист ? Готов съм да застана очи в очи с победителката, но срещу нас да бъде наистина един юрист / независим.../, който реално да оцени знанията, според длъжността, за която се кандидатства. Нека се направи така, нека е и публично, ако трябва. Аз съм готов. Благодаря на всички за отделеното внимание, всеки си има право на мнение.
32.
До Митко
14.10.2012 16:21:47
1
27
Община Царево назначава секретар с незаконен конкурс



Община Царево за пореден път сгази закона в стремежа да уреди свой човек в конкурс с предизвестен край. В публичния административен регистър, в който всички администрации са длъжни да обявяват свободните работни места лъсна обява, която не отговаря на изискванията по закон, показа разследване на BurgasInfo. В нея е записано, че Община Царево търси секретар.

Първоначалният преглед на обявата оставя впечатлението, че изискванията са максимално занижени – нужно е само да имаш висше образование в областта на хуманитарните науки, с минимална квалификационна степен – бакалавър. В същото време описанието на длъжността съвсем не навежда на мисълта, че един висшист „каквото и да е” би се справил.
Да поясним, че секретарят не значи секретарка – това е човекът, който движи цялата администрация в една община, следи документооборота, отговаря за изпълнението на десетки закони, които се сменят непрекъснато. Затова в повечето общини кметовете се доверяват на юристи за тази длъжност – например в Бургас, Карнобат, Приморско, и т.н. В Царево секретарят даже е с ранг на зам.-кмет (вижте приложената графика, взета от сайта на общината).

Юридическото образование е препоръчително, но не е задължително. Задължителна за длъжността „секретар на община до 50 000 души” обаче е квалификацията „магистър”. Това става ясно от Класификатора на длъжностите в администрацията, приет от Министерски съвет. Той е в сила от 1 юли т.г. Което показва, че конкурсът не отговаря на закона и може да бъде оспорен от всеки.

В обява от днес на зам.-кмета на Община Царево Васил Каридков става ясно, че единствената допусната до конкурса е Мария Конярова. Впрочем фактът, че конкурсът е проформа се знае отдавна. Още в края на миналата година в интервю за вестник „Фактор” кметът Георги Лапчев твърди, че тя ще заеме тази длъжност. Е, нужно ли е тогава да се прави конкурс, щом краят е предизвестен?
И къде отидоха обещанията на кметовете към младите хора – да подават CV-тата си в администрациите, за да бъдат назначени? Това градоначалниците обявиха веднага след като спечелиха изборите.
С конкурс или без, ясно е, че човекът на кмета ще стане секретар на Община Царево, въпреки девиза "Аз гарантирам" на Бойко Борисов върху предизборните плакати. Впрочем това е поредният случай, в който кмета на общината гази лука. Първо изчисти цялата стара администрация по не особено лицеприятен начин. После окачи портрета си на стената едва след 4 месеца служба. И за капак на всичко, тръгна да сече липите по главната улица.

Опитахме се поне да разберем каква е квалификационната степен на дамата, която е филолог. Обадихме й се по телефона и чухме следното:

- Ало, г-жа Конярова ли е?
- Да, на телефона.
- Обаждам се от BurgasInfo. Видяхме, че сте единствената допусната до конкурса за секретар на Община Царево. Бихте ли ни казали с какво образование сте?
- В качеството на каква ме питате?
- Питам ви в качеството на журналист. В обявата е посочено, че минималното изискване за образование е бакалавър, а в националния класификатор на административните длъжности, одобрен от Министерски съвет изискването за тази длъжност е магистър.
- Ще ви отговоря малко по-късно, тъй като съм в командировка.
- Т.е. сега не ви е трудно да кажете с какво образование сте – магистър или бакалавър?
- Мога, но предпочитам да кажа по-късно.

Ще изчакаме г-жа Конярова все пак да се сети какво образование има, ако и да й е нужно време. Ако е подкрепено с документ, още по-добре, защото само на приказки не вярваме
31.
istinski kolega ot gorskoto
14.10.2012 16:13:39
3
18
Az rabotih li4no s Mitaka i moga da kaja, 4e e mnogo otgovorno i sposobno mom4e. Tozi s komentara za gorskoto qvno ne e rabotil s nego.
30.
Xixi
14.10.2012 16:12:54
2
20
И по времето на червените Царевска община си беше шуробаджанащина, ама сега е просто No Comment. Кметове, зам. кметове , развиват бизнес, строят и продават... пък ние тука си говорим за едно стажантско място.. ;)
29.
ha-ha
14.10.2012 14:48:56
17
9
И аз го познавам той ми беше колега в горското в с.Кости.И нищо не става от него, ако беше толкова кадърен щеше да е все още на работа там.Ама уви................
28.
Hristofor
14.10.2012 14:28:22
0
21
Ei negramotni, Mitko mi e bil kolega i moga da vi kaja che toi e dosta nad vsicki zavarshili pravo.Bil sym svidetel kolko se podgatvqshe za izpiti, i znam negovata podgotovka, tova koeto toi e naucil i znae advokati sys staj sigurno i ne znaqt.S Mitaka sym jivql v edna kvartira i go poznavam mn.po-dobre ot vsicki vas, znam go kato cesten,dobyr i vseotdaen covek,koito be dosyl da uci a ne da si jivee studentskite si godini, kakto ostanalite studenti, i az se radvam che bqh s nego na kvartira za tova che toi postoqnno cheteshe ne6ta dopylnitelni koito imahme za izucavane i az ot nego sym naucil dosta ne6ta i blagodarenie na nego sym si vzimal izpiti za6toto toi be podgotven i mi obqsnqva6e.Neka da vzimat negramotni hora i dyrjavata ni 6te stoi o6te na tova deredje i gramotnite i cestni hora naucili se na trud 6te zaminavat i 6te napuskat stranata ni.Uspeh na izbranata ot konkursa i neka da si ostane v ob6tinata, a na6iq Dimo znam che 6te byde na po-gorno stapalo v karierata si za koeto toi s trud 6te postigne.
27.
обективен
14.10.2012 14:28:14
4
18
Бил съм колега с Митака и съм сигурен, че ако се направи едно интервю както трябва, с въпроси на правна тематика, тая класираната на първо място ще гледа като теле в жележница.
26.
нищо лично
14.10.2012 14:17:37
3
15
Кой кой е не ни интересува. Какво обаче правят в Общината е друго нещо. Не се опитвайте да завоалирате нещата . Ама мночко ви стана. На Скулиев някой вярва ли. Аз -НЕ
25.
мими
14.10.2012 14:09:36
19
3
Ако този си отвори кантора ще умре от глад.Като го гледам големия "специалист" вместо да се реализира някъде той си губи времето.Явно той е имал връзки, но е разбрал, че с връзки нищо не се постига и за това сега е като опарен.................
24.
набор
14.10.2012 14:02:51
0
15
Знам че трябва стаж за да се отвори кантора. Чест ти прави че си знаеш цената и се бориш с толкоз простащина. Да си жив и здрав. Наистина не се забивай тук .
23.
набор
14.10.2012 14:02:48
1
15
Знам че трябва стаж за да се отвори кантора. Чест ти прави че си знаеш цената и се бориш с толкоз простащина. Да си жив и здрав. Наистина не се забивай тук .
22.
деси
14.10.2012 13:47:10
1
17
А кой определи дамата като по-добра. Това е въпроса. Да има честен конкурс. А Дани да не се прави на ощипан.Всичко се знае.
21.
:)
14.10.2012 13:21:07
19
2
На 27 години? Стажче, нещо, или директно от университета амбициите му са да иде в общината? Ами, че то е несериозно това.
20.
Милен
14.10.2012 13:20:47
19
4
Като е толкова добър , да си открива кантора и хората ще го оценят, като му плащат за труда. Аз съм на мнение, че некадърния човек гледа да се уреди на държавна заплата, защото свободния пазар ще го смаже и ще разбере, че дипломата му нищо не струва, а той самия е въздух под налягане !!!
19.
888
14.10.2012 13:05:55
18
4
Няма закон в който да пише, че кандидата с най- висока диплома трябва да заеме длъжността.Митко явно е много слабо грамотен юридически, за да се излага по този начин :):):)
18.
въпрос
14.10.2012 12:27:56
20
3
"греб пренебрегна специалсти".
Всички кандидати са току що завършили без стаж по специалността.Стова е изискването на програмата/Тогава кой определи Митко,че е по-голям специалист от другите?По високата диплома не те прави специалист.
17.
мими
14.10.2012 12:18:00
19
5
аз работя в частна фирма.Моят шеф изобщо не го интересува дали дипломата ми 6 или 3.00.Интересува го да си върша работата.Но преди да започна ме проучи доста добре.При избиране на кандидат за работа критерият не може да бъде само дипломата,а съвкупност от много други фактори
16.
хаха
14.10.2012 12:13:15
1
22
"Аз съм принципен и искам хората да заемат длъжност според квалификацията си".
Така е, Дани, дамата с 3.8 явно е с по-добра квалификация...
А то стажанти през твойта кантора много са минали, ама нещо не се задържат, защо ли...
А иначе в нашето Царево, пълно със завистливи селяни, е най-лесно да изкараш някой пияница или к*рва.
15.
ПЕТРОВА
14.10.2012 12:10:27
18
5
доколкото ми е известно тази велика спорна длъжност юрист на общината е по стажанските програми на правителството и е временна заетост .Това ,че Скулиев е роднина с Биляна ,означава ли ,че един цял мандат тя няма право да си потърси работа за да задоволи нечия злоба.
14.
999
14.10.2012 12:07:11
2
12
Редно всички тези дипломи,за които се споменава да се качат тук. Затова предлагам тримата кандидати и Скулиев да направят това,за да можем ние да преценим точно.
13.
111
14.10.2012 12:02:26
19
4
щото ако не е Митко другите не стават.Я го попитайте на колко места е започвал работа и по колко дни е изкарвал.Максимума му е двадесет дни.Момченце младо вместо да търсиш великите конспирации,по добре се запитай защо за една година си получил доста шансове за работа и всички за излетели.Навсякъде ГЕРБ ли са ти криви.
12.
Христова
14.10.2012 11:53:58
19
5
Познавам Биляна Пейчева много добре и мога да ви кажа, че учи 6г. право.А това за бедствия и аварии не знам от къде го измислиха.Явно опонента и ги съчинява тези простотии.
11.
абе
14.10.2012 11:48:41
2
25
Не се изненадвам ни най-малко.
След като оголиха всички отдели в общината чрез освобождаването на иначе "некомпетентните" служители сега им трябват юристи.....Не помните ли, че по време на предходното управление в общината имаше двама такива специалисти, а сега доколкото разбрах са 7. На кадърните сигурно им идва нанагорно да се справят с някои неща. А за назначенията оставам бемълвен. Това ще се коментира много време в Царево, повярвайте ми. Успех на Митко! Всяко зло за добро!
10.
76
14.10.2012 11:28:06
21
2
Ако не беше завършила нямаше да и приемат документите от Агенция по заетостта.Димитър Бъчваров говори глупости.
9.
76
14.10.2012 11:23:27
19
2
Пейчева е завършила право.Не говорете глупости :):):):):)
8.
Царево
14.10.2012 11:19:23
23
3
Как да го вземат Димитър Бъчваров на работа като не е изтрезнял.По щял ден мери улиците с патронче в ръка.
7.
царево
14.10.2012 11:11:48
1
23
А говореше Лапчев , че щял да се опитва да задържа младите хора в общината , е как така ли ще ги задържа
6.
az
14.10.2012 11:10:55
1
17
Evala na Mitaka , 4e e nameril sili da govori , za6toto nali znaete , 4e sega dokato sa GERB ve4e , tova mom4e za darjavna rabota ne moje i da me4tae , a pak kamo li , ako mu potrqbvat pomo6tta na nqkoq ob6tinska slujba

A
5.
19
14.10.2012 10:08:09
0
24
Образованието не е критерии за такива като Цигуларя и др. блюдолизки там, хаха ами те са с основно образование бе хора. Като видят някой с образование и го мразят.
4.
фар
14.10.2012 09:31:52
0
21
Е как да ги интересува висшето , те и джонката и цигуларя нямат , за какво им е нали има за крадене
3.
За предпочитане-необразовани
13.10.2012 22:52:55
3
39
За ГЕРБ наличието на образование е минус, разчитат на послушни галоши, някои им казват калинки.
2.
дет вика един
13.10.2012 22:48:27
1
19
ех,горски,горски ............................
1.
az
13.10.2012 22:05:29
2
43
е тези които се биеха в гърдите че са честни май са много по зле от предишните.А секретаря май е най зле,щом и конкурса си нагласи а няма образование за него.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори