×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Професори, социолог и политик се изпокараха за 9 септември


Професори, социолог и политик се изпокараха за 9 септември
Предлагат Христос да се извиси на мястото на Паметника на Съветската армия, а шмайзерът да слезе долу
09 Септември 2012, Неделя, 11:16 ч.
Източник: Блиц

Предлагат Христос да се извиси на мястото на Паметника на Съветската армия, а шмайзерът да слезе долу

Двама професори, десен социолог и червен политик се караха и надвикваха в новото предаване “Удавете водещия” по Нова телевизия за ролята и значението на 9-и септември и предложението за неговото криминализиране. “9-и септември е един водевил”, обяви социологът Юлий Павлов. Подкрепи го професор Пламен Цветков: “9-и септември спря европейското развитие на България”. Двамата с две ръце подкрепиха мнението, че празнуването трябва да се криминализира. От другата страна на барикадата застанаха други участници в предаването.”9-и септември е венец на антифашистката борба. Благодарение на участието си на страната на антихитлеристката коалиция във войната България запази границите си и се спаси от по-големи репарации”, каза червеният Иво Атанасов.

“Край на една епоха – с хубави и лоши страни. Осъществена бе и модернизация по съветски модел” , това е мнението за тази дата на професор Искра Баева от СУ. Социологът Юлий Павлов влезе в бясна хватка с опонентите си, които защитаваха социалистическата идея. “Всеки член на БКП беше длъжен да доносничи”, изригна той. “А вие откъде знаете, като не сте били член на БКП”, отвърна му професор Баева. Червеният Иво Атанасов попита дали бащата и майка му са били членове на БКП. След този въпрос социологът нападна още по-яростно: ”Колеги, умни като Вас и силни като бикове ме отвлякоха едно време от Виена”. Той се нахвърли с думи и върху младеж, представил се като комунист: “Ето този иска да ни прати на остров “Болшевик”.

Това е манталитетът на убиец...”. Участниците в предаваното се изпокараха и за Паметника на Съветската армия. “Не може един шмайзер да е по-висок от кубето на храм-паметника “Александър Невски”. Около това мнение на водещия се обединиха противниците на паметника – социологът Павлов и професор Цветков. “Това е паметник на победителя във Втората световна война. Такъв има и в Берлин, и във Виена”, бе отговорът на Иво Атанасов и професор Баева. От скулптура Александър Дяков бе предложен компромисен вариант - този паметник, символ на тоталитаризма, да се преосмисли. На мястото му да се вдигне иконообразен Христос, а войникът с шмайзера да бъде свален в подножието му.

В категории: Власт , Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
10
Коментара по темата
10.
niki
10.09.2012 20:17:41
0
0
triabva niakoi hubav pametnik , simvolizirash bulgaria ne niakakvi komunisticheski izmishliotini
9.
NAI-DOBRIA
09.09.2012 19:53:10
3
1
МНОГО ВЯРНО АКО НЕ БЕШЕ СОЦА, ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ И ПИЯНДЕТА ДЕТО СЕГА СА ПРОФЕСОРИ, И ТО ДЕСНИ, ЩЯХА ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, КЪДЕТО СЕГА ИМ Е МЯСТОТО , ЗАЩОТО СА НАЙ-ДОЛНАТА ИЗМЕТ ОТ БОКЛУКА, ДА СИ ВЪРНАТ НЕЗАБАВНО ТИТЛИТЕ ТИЯ НЕКАДЪРНИ ИЗМЕКЯРИ...............................................................
8.
NAI-DOBRIA
09.09.2012 19:53:09
3
1
МНОГО ВЯРНО АКО НЕ БЕШЕ СОЦА, ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ И ПИЯНДЕТА ДЕТО СЕГА СА ПРОФЕСОРИ, И ТО ДЕСНИ, ЩЯХА ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, КЪДЕТО СЕГА ИМ Е МЯСТОТО , ЗАЩОТО СА НАЙ-ДОЛНАТА ИЗМЕТ ОТ БОКЛУКА, ДА СИ ВЪРНАТ НЕЗАБАВНО ТИТЛИТЕ ТИЯ НЕКАДЪРНИ ИЗМЕКЯРИ...............................................................
7.
NAI-DOBRIA
09.09.2012 19:53:08
2
0
МНОГО ВЯРНО АКО НЕ БЕШЕ СОЦА, ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ И ПИЯНДЕТА ДЕТО СЕГА СА ПРОФЕСОРИ, И ТО ДЕСНИ, ЩЯХА ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, КЪДЕТО СЕГА ИМ Е МЯСТОТО , ЗАЩОТО СА НАЙ-ДОЛНАТА ИЗМЕТ ОТ БОКЛУКА, ДА СИ ВЪРНАТ НЕЗАБАВНО ТИТЛИТЕ ТИЯ НЕКАДЪРНИ ИЗМЕКЯРИ...............................................................
6.
вуйчо крум
09.09.2012 15:46:24
2
4
АКО ,не беше 9 СЕПТЕМВРИ ,аланколовци ,НЯМАШЕ ДА СТЕ ,,професори,,А, ШПИНГИИИИИ
5.
Юстас
09.09.2012 15:31:36
0
2
То ,анализ не се получи ,защото имаше един професор(НБУ),явно с психически отклонения ,който постоянно виждаше убийци и убити ,навсякъде и крещеше по принципа"Помощ,бият Паниковски".А за водещия-крайно време е поне малко уважаващите се телевизии ,да спрат да дават цицки за сучене на такива отявлени "антикомунисти" като Дилов-син.Ако утре победи отново комунизма-той първи ще е на цицката нареден.
4.
Barret
09.09.2012 14:21:40
0
7
За съжаление #1 е прав. В добавка от тройката на най-интелигентните нации в света, по изследванията на Менса, се превърнахме в най-бързо затъпяващата нация в Европа понастоящем. Неслучайно и по телевизиите пускат най-тъпите парчета да продължаваме да прогресираме в предначертаната посока. Тъп народ лесно се управлява, дори и от тикви.
3.
БЛИЦ пишат тотално сгрешени неща
09.09.2012 14:15:30
0
1
http://www.blitz.bg/news/article/153992
Вижте коментар №27 във форума на Блиц:
"Хора, то бива, бива непрофесионализъм, но чак дотам - гледах цялото предаване, но Юлий Павлов не видях там. До проф. Пламен Цветков беше съветникът в СОС Вили Лилков от ДСБ. Ама как може да се напише такава невярна информация, както вие сте го направили?!?! “Всеки член на БКП беше длъжен да доносничи”, изригна той\". Това беше казано от проф. Пламен Цветков, Юлий Павлов не беше дори в студиото. Как е възможно такава дивотия да напишете?"

БЛИЦ са агенция с много ниско ниво на достоверност. Тази дивотия, която са написали и поредното доказателство за това. Не мисля, че е добре за вашия много хубав портал да препечатва от тях или ако го правите - проверявайте. Внимателно и в детайли.
2.
trapera
09.09.2012 13:32:28
1
9
Бате, аз не искам твойте магистрали!
Вкъщи от асфалта никой не яде!
Всичките край тебе – до един преяли,
а на мен от гладно пада ми перде…

Бате, аз не искам господар с шегички,
нито на каишка да му бъда пес…
Ако мъдро мислиш – помисли за всички.
Аз съм безработен. Нямам мерцедес.

Бате, ти живееш в розова вселена.
Моята не стига за филия с мас.
Где видя родина, китна, подредена?
Ако мож’ ме светна да я видя аз.

Бате, нива нямам. Не садя картофи.
Тока пак ми вдигаш като кожодер.
Пуснеш два-три лафа, реднеш две-три строфи.
После се ухилиш, че си премиер.

Бате, що не мислиш, че ще срещнеш Бога?
Не сега, но после… в Страшния Му Съд.
И за твойте ленти колко некролога
тебе ще осъдят, че си с кривнал път?

Бате, власт да нямаш, казваш, че е страшно!
С власт ли на земята ти си се родил?
Нямаш го сърцето, за народа дащно…
И за бедни щедър нивга не си бил.

Бате, ти духа ми няма да пречупиш.
Аз ще оцелея! Даже и след теб!
Вяра не продавам. Няма да ме купиш -
теб да величая, лидера на ГЕРБ.

Бате, аз не искам твойте магистрали!
Пътят ми отдавна вече е стеснен!
По добре със Господ, тръгнал по сандали,
нежели с управник, трижди помрачен…
1.
Мечо
09.09.2012 13:28:02
1
8
После ще бъде: Не може Цар Освободител да е в центъра на зомбиленд-София. А после:Не може кубето на Александър Невски да е по-високо от народното събрание. После: Не може да имаме държава, когато толкова много племена в света нямат държава... и т.н. докато ни унищожат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори